Tomozuki Objavljeno Marec 12, 2004 Deli Objavljeno Marec 12, 2004 Fantje, pogovarjate se o terorističnem napadu v Španiji. :) Mimgrede. B) p.s. Ostale stvari/reči/zadeve/ si pejte kazat v NAŠ peskovnik. Bomo vesele. :yea2: Baje se je bomba sprožila iz mobitela... Sem reko kolegici naj ne kliče Antonia Banderasa, ker ga ni doma... pol pa še tako sranje nardi ;) ETA baje ni bla... ...torej je bla moja kolegica :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tomozuki Objavljeno Marec 12, 2004 Deli Objavljeno Marec 12, 2004 ............lahko bi nam žabarje vrgli u luft!!!!!!!!!!! :devil: :devil: :devil: Le upajmo, da se to ne zgodi... O:-) Čeprav, če bi se to zgodilo v LJ bi blo pomoje več "pravoslavcev" mrtvih kot "katoličanov" :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jax Objavljeno Marec 13, 2004 Deli Objavljeno Marec 13, 2004 (popravljeno) Kar se krivde tiče, naj bi jo v imenu Al Kaide prevzela teroristična skupina Brigade Abu Hafs al Masri. Našli naj bi tudi audio posnetke korana v nekem ukradenem avtomobilu, skupaj z sedmimi detonatorji... Več o tem si lahko preberete tukaj. Kar se pa vpletenosti Ete tiče: Španska vlada naj bi po napadih v Madridu veleposlanikom naročila, da obtožijo Eto. To bi namreč v luči jutrišnjih volitev koristilo vladajoči stranki. To so prepisane prve vrstice članka... Popravljeno Marec 13, 2004. Popravil jax Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jax Objavljeno Marec 13, 2004 Deli Objavljeno Marec 13, 2004 Ko sm še enkrat kliknil link sem opazil, da so članek malce spremenili... :huh: Prepisane vrstice so bile prej pod naslovom članka in dela o prijetju 5 oseb še ni bilo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Damian Objavljeno Marec 14, 2004 Deli Objavljeno Marec 14, 2004 (popravljeno) Evo vam džamijo... :lol1: Ali ni nobenemu nerodno, da tako tragedijo izkorišča za "potrjevanje" svojih paranoičnih pogledov na dogajanja v Sloveniji??? Popravljeno Marec 14, 2004. Popravil Damian Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Marec 15, 2004 Deli Objavljeno Marec 15, 2004 Ko sm še enkrat kliknil link sem opazil, da so članek malce spremenili... :huh: Prepisane vrstice so bile prej pod naslovom članka in dela o prijetju 5 oseb še ni bilo... ja, temu se reče ažuriranje vročih novic .. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 15, 2004 Deli Objavljeno Marec 15, 2004 Ob 12. uri bo tudi v Sloveniji triminutni molk v poklon žrtvam četrtkovih terorističnih napadov v Madridu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Marec 15, 2004 Deli Objavljeno Marec 15, 2004 ful čudna anketa na strani najdi.si kot da mi vemo kdo je bil.... :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dave Objavljeno Marec 15, 2004 Deli Objavljeno Marec 15, 2004 Čas, ko so zmagovali silaki je minil. Zdej zmagujejo najbolj pokvarjeni, ki pa ni rečeno, da so butasti (največkrat so zelo brihtni) samo nizkotni morjo bit, brez kančka sočutja in moralnih vrednot, največkrat kake zakompleksane spužve, ki so zjutraj jezne nase popoldne pa na cel svet. Izprijenci v glavnem. Ah, kul, Nietzsche - morala je vrlina nizjih slojev (ker je to itak vse kar imajo). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dave Objavljeno Marec 15, 2004 Deli Objavljeno Marec 15, 2004 Evo vam džamijo... :lol1: Kje? Na mojem vrtu nic ne gradijo. Kako zalostno, da izkoriscate stotine mrtvih, da lahko dokazujete neke precej nepovezane reci. (A bi rekli, da je grozno ker imamo tolk cerkev, ce bi bila za napad odgovorna ETA ali IRA?) Whatever. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Marec 15, 2004 Deli Objavljeno Marec 15, 2004 (popravljeno) Dave na tvojo žalost Osama vedno omenja Alaha in sveto vojno pa te mal spomnem na to , da ne boš preveč klobasal o dobroti islama in krivde katolikov... Popravljeno Marec 15, 2004. Popravil SF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Dave na tvojo žalost Osama vedno omenja Alaha in sveto vojno pa te mal spomnem na to , da ne boš preveč klobasal o dobroti islama in krivde katolikov... Sej se na Irskem tud katoliki in protestanti že stoletja mrcvarijo v imenu ta prave vere. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Dragi RAN na irskem gre za kompleks vsega in največjo krivdo nosijo ANGLEŽI in 800 let (tam nekje) njihove vladavine, ki je skregala Irce med sabo, seveda je bila vera krasen pripomoček. No sej dons se bi radi znebili Ulstra sam se le ta sklicuje na njihove obljube, ki so jim jih dajali, ko so jih ščuvali proti katolikom. Ah dolga zgodba..............,ki jo verjetno poznaš če pa bi jo rad spoznal pa roman TROJICA v roke se mi zdi, da je ena boljših knjig na to tematiko z resničnim zgodovinskim ozadjem (izveš tudi o obdobju krompirjeve lakote pa do Dublinske vstaje) in izmišljenimi junaki (opisuje 3 družine) in je res čudovito branje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 (popravljeno) Lina prav imaš. Na forumu je nemogoče utrujati ostale z dolgovezenjem. Hotel sem samo povedat da Osama ni islam. In islam ni Osama in naši državljani islamske veroizpovedi niso teroristi, kar pa ne izključuje možnosti, da kakšen pa je. Med katoliki je tudi vse vrste ubrisancev, kar ne pomeni da je katoliška cerkev (tle mislim na zgradbo) nevarna. Ker če bi vsaj približno tako poenostavljal, kot je SF, tedaj bi rekel : nikar katoliške cerkve v naš kraj - obvarujmo naše otroke pred katoliško nesnago nevarnih pedofilov. Zaključek da đamije ne, ker bodo sicer padale bombe se mi zdi zavajanje. p.s. Bom pa roman Trojica vzel v roke. Popravljeno Marec 16, 2004. Popravil Brrrm Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rr Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 SAMO ENO MNENJE: Klobasanja o "veri" v povezavi z današnjimi in zgodovinskimi grozotami se mi zdijo zelo PLITKA. Pa naj gre za krščanske vere, muslimane, budiste itd... Vera - govorim o veri - je zelo dobro preciziran recept za življenje ljudi na tem svetu.... in če bi živeli po "veri", bi živeli zelo dobro (samo živet bi morali po naukih vere in celo bogov ne bi rabli priznavat - teh "očakov", ki nas bodo kaznovali....) in to vsi ne glede na lokacijo, barvo kože itd... Se pa ljudje radi identificiramo z okoljem v katerem živimo, vero,... potem pa je govora o verskih razprtijah in vzrokih za nasilja... Vera zna biti tudi zelo močno orodje za manipulirat z množicami - z nami (z mano, s tabo, z njim...) s trani raznih posameznikov, ki vero, barvo koče, kulturo,... obračajo sebi v prid (pozitivno ali negativno). In eno enostavno vprašanje - koliko globoko poznam vero (površinsko, so me je naučili, sam sem poglobljal in hotel razumeti vero,... sam sem poglobljal in hotel sprejet vero...,... )... Tudi muslimane "vera ne uči pobijat ljudi" - na kratko povedano; to resnico mi je predstavil in razložil katoliški duhovnik, ki se je sam zanimal za Koran.... in še vedno je katoliški duhovnik... To umiranje za "Alaha" je prilagojena resnica za množice... In sedaj človek bomba - če pokne v Iraku ni prav, toda dlje je... če pokne v Evropi - v civiliziranem svetu, to pa je hudo... Hudo je povsod, kjer pokne... In kako se odloči posameznik, da nese bombo... Verjetno vse prej kot zaradi vere ali barve kože ali ker so Španci "slabi" ljudje... On živi v veliki razliki od nas,.. ljudje okrog njega umirajo zaradi vojn in bolezni (ni zdravil, ki pa so, le za njega jih ni..., ker ni denarja...)... Njegova družina šiva copate cel dan, da ni lačna,... Nek športnik, ki pa nosi te copate, pa v enem letu zasluži toliko kot bi nahranil njegov narod... Lahko bi pisal še marsikaj, pa se mi ne da,... vera je kriva, barva kože je kriva.... , vedno je lažje posploševat in sprejemat "široke" resnice... Tako pač je in bo ostalo, zato bom tudi zaključil... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Žalostno je da v 21 st. ljudje umirajo zaradi vere. Še bolj grozno je, da tisti ki so učitelji vere in, ki bi morali biti resnični ,,poznavalci,, in bogaboječi ljudje manipulirajo z množicami. Česar pa nikakor ne razumem je pa to, da teroristi---pa vzemimo sedaj al kaido živijo na zahodu in se šolajo za ,,pilote,, in imajo dostop do informaciji in bi lahko videli če bi le malo razmislili, da je vera ena stara in neprilagojena knjiga zgodbic, ki nima nobene pametne osnove in je samo bajka,običaj ali nek ostanek davnih dni, ko si človek ni znal grmljenja pojasniti drugače kot z ,,božjo jezo,,. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kekec III Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 V eksploziji v devetnadstropnem bloku na severu Rusije so umrli najmanj trije ljudje, pod rusevinami pa je se 70 ljudi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fifty Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Žalostno je da v 21 st. ljudje umirajo zaradi vere. Še bolj grozno je, da tisti ki so učitelji vere in, ki bi morali biti resnični ,,poznavalci,, in bogaboječi ljudje manipulirajo z množicami. Česar pa nikakor ne razumem je pa to, da teroristi---pa vzemimo sedaj al kaido živijo na zahodu in se šolajo za ,,pilote,, in imajo dostop do informaciji in bi lahko videli če bi le malo razmislili, da je vera ena stara in neprilagojena knjiga zgodbic, ki nima nobene pametne osnove in je samo bajka,običaj ali nek ostanek davnih dni, ko si človek ni znal grmljenja pojasniti drugače kot z ,,božjo jezo,,. Mislim, da tu ne gre za dejanja iz verskih razlogov. Morilci vero uporabljajo za krinko svojih bolnih dejanj; tako se operejo pred maso in dobijo argumente pred institucijami. Razlogi so (podobno kot na drugi strani - tudi grmek je napadel Irak zaradi nafte) - zelo perverzni: zgrniti množice na okope obrambe vere, rase...in potem z njo manipulirati za dosego svojih ciljev. Velja seveda za vrhove, ki skrivajo na varnem svoje riti. Zakaj se Arafat ne gre razstrelit, ali pa zakaj se Osama ni zaletel v NY... Sicer se pa strinjam s tabo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Mislim, da tu ne gre za dejanja iz verskih razlogov. Morilci vero uporabljajo za krinko svojih bolnih dejanj; tako se operejo pred maso in dobijo argumente pred institucijami. točno tako....religijo ni za krivit...krivi so ljudje, ki so bodisi v tej religiji ali pa jo celo zastopajo.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rr Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 točno tako....religijo ni za krivit...krivi so ljudje, ki so bodisi v tej religiji ali pa jo celo izkoriščajo za "svoje" lastne interese... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VrUUUUUmmmm Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 točno tako....religijo ni za krivit...krivi so ljudje, ki so bodisi v tej religiji ali pa jo celo zastopajo.... Se popolnoma strinjam. Tudi jaz ločujem krščanstvo (v katerem sem bil vzgojen) od cerkve - in ravno tako je pri muslimanih. Razliko pa vidim v tem, da poglavar RKC vedno poudarja mir in sožitje in že od križarskih vojn naprej nisem slišal za spopad "v imenu boga". Sicer je bila vera v ozadju (tudi domobranci so imeli nekaj podobnega v prisegi), pa vendar se edino islamski skrajneži vedno sklicujejo na Alaha. In kako pridejo do tega? Po moje edino v muslimanskih verskih šolah, kjer interpretirajo islam tako kot ustreza voditeljem in ne tako, kot je napisan. In vedno nastrada kup nedolžnih ljudi, ki slepo verujejo v svoje voditelje, ki na varnem skrivajo svoje r.iti... Nasilje pa rodi le nasilje... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Kot je zapisal Vruuummmmm, kdor je vernik, je vernik in verjame v tisto, kar verjame in zato, po moje, ne rabi ne vem kako instituacionaliziranih posrednikov do svojega malika. Drugo pa so cerkve (vseh možnih in nemožnih religij, od katoliških do harekrišnatovskih). Organizacije za trženje z naivnostjo, nevednostjo in stisko nas ljudekov. In zato vidim novogradnje novih institualiziranih religioznih objektov ne kot pravico nas ljudekov, do izkazovanja svoje vere, temveč kot dokazovanje moči posameznih institucionaliziranih cerkva. Tako, da zame pomeni enako grožnjo zidanje nove katoliške cerkve, kot zidanje prve džamije pri nas. Oboje izkazuje samo njihovo moč nad nami. Tistim, iskreno katoliško vernim bi moral zadostovati že domači božji kotek, muslimanom, če že mislijo, da morajo skupinsko riti v zrak moleti, pa molilnice, ki jih že imajo, ali pa si jih lahko še ustanovijo. Zato sem proti zidavi džamije ali pa katere koli cerkve, ker se moč nad ljudeki da hitro zlorabiti, kar je zgodovina že večkrat dokazala in pravkar tudi dokazuje. Kar je pozidano v zgodovini, naj ostane. Pa davke uvesti in bodo kmalu pričeli z razposvetitvami svojih cerkva in z njihovo prodajo, kot v Nemčiji, kjer prodajajo svoje zidove, ker jim zmanjkuje denarja za lastni luksuz in za vzdrževanje zidov. Ker se luksuzu niso pripravljeni odreči, pač prodajajo zidovje. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Oboje izkazuje samo njihovo moč nad nami. ah...s tem se nebi strinjal...po moje tle gre za občutke in prednosti tistih ki v cerkev hodijo ne pa tistih ki se vozijo poleg njih...ker glavno kar je v cerkvah je v notranjosti le-teh ne pa v zunanjosti...čeprav nekaj tudi navzven prestavljajo... mislim pa da cerkev kot objekt ne oz. nebi smela tebi simbolizirat prevlado moči nad tabo.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Pa še kako izkazuje premoč nad menoj. Če se jaz osebno sredi noči vsedem na dvorišču v avto in pričnem trobiti, se bodo kaj kmalu do mene pripeljali policaji in me vprašali, če sem prišteven, potem pa postopek dalje. Ko vsakih 15 minut tudi ponoči nabija cerkveni zvon, pa nikomur nič. 50 let nazaj je to bilo OK. Zapestne ure so bile drage ko žafran in zato redke in je bilo to nabijanje dobrodošla informacija. Dandanes, ko si človek lahko privošči skoraj neomejeno število ur za 199 tolarjev, pa je to nabijanje popolnoma nepotrebna informacija, temveč je onesnaževanje okolja. Oziroma to je informacija in za cerkvenjake zelo pomembna. Pomeni pa, mi smo tukaj in nabijamo, kot nam prija, ker smo institucija, ker imamo denar, ker imamo moč. Kdo je močnejši? Kdo ima premoč? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Thundercat Objavljeno Marec 16, 2004 Deli Objavljeno Marec 16, 2004 Kdo je močnejši? Kdo ima premoč? potemtakem izkazuješ ti svojo moč oziroma premoč ko se ob enajstih zvečer pelješ po svoji ulici z odprtimi avspuhi.... :hmm: pri nas zvonjenje zvonikov ni slišat ker ne živimo ob cerkvi...si pa lahko predstavljam da koga moti...sam tu ne gre za izkazovanje moči....pomoje.... :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se