cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 To spet paše v poglavje želeli smo - uživajmo. B) Pase ze, pase ... se pa vseeno lepo vidi, da jih boli k* in imajo "visje" cilje - bolj sebicno naravnane :) Sicer pa - sej forum 21 je po eni strani OK. Se bolje bi bilo seveda, da bi bila to stranka. Bi se marsikaj skristaliziralo na politicnem podrocju. Tko pa ... B)
RAN Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 (popravljeno) Pase ze, pase ... se pa vseeno lepo vidi, da jih boli k* in imajo "visje" cilje - bolj sebicno naravnane :) Sicer pa - sej forum 21 je po eni strani OK. Se bolje bi bilo seveda, da bi bila to stranka. Bi se marsikaj skristaliziralo na politicnem podrocju. Tko pa ... B) Pa nehajte lupat in nemogoče stvari zahtevat. Kapitalizem je uspel premagati socializem iz enostavnega razlog, ker je bil kompetitiven in sociala ni bila njegova primarna okupacija (pravzaprav sploh ni bila, kjerkoli je bila, je bila izsiljena zaradi delavskih zahtev in tudi zaradi pri vas osovraženih partij, ki so si izborile delavske pravice pri delitvvi nacionalnega kolača). Firme se rojevajo in umirajo vsak dan kjerkoli na uspešnem zahodu. Delavci gredo na cesto. Korektiv temu je socialna vloga države. Kjerkoli je ta vloga večja, ugotavljajo da izgubljajo v tekmi s preostalimi državami, ki tega nimajo, iz enostavnega razloga ker je taka država predraga. Pri nas pa tist, ki so najbolj udrihali čez socializem sedaj jamrajo zaradi posledic kapitalizma. Zato pravim : želeli smo tedaj uživajmo. Popravljeno April 16, 2004. Popravil RAN
cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 Pri nas pa tist, ki so najbolj udrihali čez socializem sedaj jamrajo zaradi posledic kapitalizma. Ni res B) Meni gre v nos preprosto dejstvo, da so oni forumasi "uspeli" ravno zaradi prejsnjega sistema. Saj ves "ta je nas, bo on direktor" :)
lojzi Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 To spet paše v poglavje želeli smo - uživajmo. B) Ali pa se ustanavlja še ena tajanstvena loža? Še taprve nekako ne mormo prebevit, pa je že na vidiku nova :yea2: . Misteriozna, mistična, zakrita, tko, kot loža mora biti...
klimbra Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Res......neizmerno uživam ob takih temah :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :kva2: :kva2: :kva2: Lejte lupčki zlati......pa sej pravte,d so vsi že stari,pa a kdo misli,da bodo kej sabo odnesl??????? V krematorij,gredo vsi enaki in kolikor je meni znano z nogami naprej. Vsi smo deležni enake toplote........tut stopinjo Celzija več,jim ne bodo namenili......je baje že ta temperatura salamensko vroča :kva2: :kva2: :kva2: Grem jest raj razmišlat,kako bom porabil nagrabljene in podedovane miljarde......UPSSSSSSSSS....kje pa so?????'...se mi je zdel,da moram dons še neki narest........GRABIIIIIIIIIIIIIIII :kva2: :kva2: :kva2: :kva2:
RAN Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Ni res B) Meni gre v nos preprosto dejstvo, da so oni forumasi "uspeli" ravno zaradi prejsnjega sistema. Saj ves "ta je nas, bo on direktor" :) No pol pa tako povej. Tebi ne gre v nos da eni bogatijo. Pravzaprav si vesel da je temu tako. V nos ti gre da tvoji ne bogatijo. Pravijo : ni važno kakšne barve je mačka, važno da miši lovi. Torej Cyc ne se sekirat, vseeno je kdo je bogat, važno da se bogati. Ma, prosto ko pasulj. :rolleyes:
cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 Res......neizmerno uživam ob takih temah :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: :kva2: :kva2: :kva2: Jaz tudi klimbra, jaz tudi, zakaj pa mislis da pisem :D :lol1:
lina Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 1. Mag je eden redkih časopisov ,ki je usmerjen desno in to prizna in se ne skriva po imenom ,,neodvisni,, in podobne bedarije. Če bi ga brali bi vedeli tudi katere afere so oni privlekli ven--RK npr,. Da vam gre pa na živce mi je pa všeč---torej delajo dobro. 2.Argentina---ja ljudje so morali zbežat mogoče zgolj zato ker so bili ,,meščani,, al pa obrtniki..... ali pa ,,ta beli,,.. Druga opcija je bil ,,kočevski gaj,, z upraviteljem Matijo Mačkom. 3. Seveda so prišli do premoženja na legalen način, saj so si take zakone napisali, da je bilo legalno. 4. Pamet je tukaj postranskega pomena, zgolj ,,kumrovška naveza,, in mera pokvarjenosti in seveda MEDIJI. 5. Akrapovič je eden redkih, ki mu je uspelo brez politike, lohk pa za hec vprašate kakega nemotorista če pozna firmo Akrapovič---Ne pozna jo, vejo pa s kom je poročen Jankovič mlajši. 6. Glede foušije: Upam, da imaš ti kej od tega foruma21 in da si že dobila redno službo in pošteno plačo. 7. Strašno je to, da ti Penko po TV reče, da so nekateri pri nas nedotakljivi, da se ve kako je npr: Triglav najel kredit da so pokupili svoje delnice za zavarovanje kredita so dali pa te-taiste delnice---tuki ne rabiš bit pameten samo pri koritu morš stat in vsi ti notranji odkupi so ,,dvomljivi,,---o temu ne govori samo MAG tudi na TARČI je blo, naredi pa nihče nič--verjetno ne sme in tut če se jest razpočim tukaj ne bo nič drugače. Mah v bistvu me BK
RAN Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 1. Mag je eden redkih časopisov ,ki je usmerjen desno in to prizna in se ne skriva po imenom ,,neodvisni,, in podobne bedarije. Če bi ga brali bi vedeli tudi katere afere so oni privlekli ven--RK npr,. Da vam gre pa na živce mi je pa všeč---torej delajo dobro. 2.Argentina---ja ljudje so morali zbežat mogoče zgolj zato ker so bili ,,meščani,, al pa obrtniki..... ali pa ,,ta beli,,.. Druga opcija je bil ,,kočevski gaj,, z upraviteljem Matijo Mačkom. 3. Seveda so prišli do premoženja na legalen način, saj so si take zakone napisali, da je bilo legalno. 4. Pamet je tukaj postranskega pomena, zgolj ,,kumrovška naveza,, in mera pokvarjenosti in seveda MEDIJI. 5. Akrapovič je eden redkih, ki mu je uspelo brez politike, lohk pa za hec vprašate kakega nemotorista če pozna firmo Akrapovič---Ne pozna jo, vejo pa s kom je poročen Jankovič mlajši. 6. Glede foušije: Upam, da imaš ti kej od tega foruma21 in da si že dobila redno službo in pošteno plačo. 7. Strašno je to, da ti Penko po TV reče, da so nekateri pri nas nedotakljivi, da se ve kako je npr: Triglav najel kredit da so pokupili svoje delnice za zavarovanje kredita so dali pa te-taiste delnice---tuki ne rabiš bit pameten samo pri koritu morš stat in vsi ti notranji odkupi so ,,dvomljivi,,---o temu ne govori samo MAG tudi na TARČI je blo, naredi pa nihče nič--verjetno ne sme in tut če se jest razpočim tukaj ne bo nič drugače. Mah v bistvu me BK To čist na koncu, ne vem če glih drži. Vse ostalo je dokaj res. Je že tako v življenju, da lepih zgodbic ni. Kapitalizem deluje, že po definiciji preko nosilcev lastnine in kapitala. Če lastnikov ni jih je treba naredit. Na divjem zahodu je prišlo do prvobitne akomulacije kapitala z streljanjem. Pri nas, tako kot piše Mag, pravi Lina in trdi Cyc. Mencinger je predlagal, da bi vsi vodilni v fabrkah postali ta glavni lastniki. Pa je vesoljna Slovenija skočila v luft. Sedaj se isto dogaja, sam mal bolj počas.
SiR Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Pase ze, pase ... se pa vseeno lepo vidi, da jih boli k* in imajo "visje" cilje - bolj sebicno naravnane :) Sicer pa - sej forum 21 je po eni strani OK. Se bolje bi bilo seveda, da bi bila to stranka. Bi se marsikaj skristaliziralo na politicnem podrocju. Tko pa ... B) hmnja, za razliko od tebe, ki vsak mesec svoje prihodke razdeliš med reveže in si popolnoma nesebičen. In to boš delal tudi, če boš kdaj zaslužil recimo dvakrat več, kot je povprečna slovenska plača, right? :) :lol1: glede stranke forum21 - pojdi na skupščino in zahtevaj to od vodstva ... :)
SF Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Glede na to, da ti je glavna literatura Slivnikov MAG imaš o F21 gotovo slabo mnenje ... <_< Zdaj pa mir ... moj fotr je eden od 24 ustanovnih članov in vsi so fejst deci ... B) !! Glej hotschko... Literature kera tale forum opeva je kar precej... Vsak dan nas bombardirajo o poštenih naklepih naprimer Dnevnik, Delo, Večer, Jana, Lady... Nobeden od teh medijev se ne poglobi niti malo v namen združevanja. To je do sedaj naredil samo Mag. Ostali delujejo kot navadna plačana reklama za Merkator, Riko... Ran kar se tiče tega da na zahodu firme ravno tako propadejo in gredo delavci na cesto je pa tako... Tiste firme dokončno umrejo, to pa pomeni tudi obubožanje lastnika, pri nas pa kar naenkrat po spremembi lastništva spet vzklijejo. Ni treba dvakrat povedat da so v igri vedno isti ljudje. Tebi to itak ni jasno in te boli k. ker verjetno sediš v kaki pisarni, in te ne zanima kaj bo drug mesec. Če mene vprašaš Jankovič ni mogel zaslužit toliko denarja s plačo da je lahko postal tako velik lastnik najboljšega soseda. Mi znaš razložit od kod nekomu toliko denarja?
SiR Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Ni res B) Meni gre v nos preprosto dejstvo, da so oni forumasi "uspeli" ravno zaradi prejsnjega sistema. Saj ves "ta je nas, bo on direktor" :) Ej, žal ljudi iz predprejšnjega sistema ni več med živimi ... kaj meniš, ali bo čez 20 ali 30 let še kdo med aktivnimi iz te generacije, ki sedaj ustanavlja forum21? na koga bo takrat padla krivda ... na kapitaliste? Bo teme, kot je ta, takrat odpiral bodoči komunistični podmladek? poglej, današnja družba in njena organiziranost ter mišljenje je zgolj posledica nekega prejšnjega sistema. Kakorkoli bi se že hoteli potruditi, kot celota, temeljev ne moremo izbrisati. In četudi so bili nekateri prej težki komunajzerji ali spoštovani komunistični ideologi, to ne pomeni, da so to kadri, ki bi jim bilo treba preprečiti ali onemogočiti udejstvovanja. Verjamem, da je boleče v ogledalu ugotoviti, da nisi član elite, to se dogaja večini državljanov, ampak dvomim, da če bi ti uspelo to postati, da bi še naprej razmišljal tako, kot razmišljaš sedaj ... Če je pa kdo delal pizdarije, a misliš, da je stvari res možno tako zelo dobro in tako zelo dolgo prikrivati ? In tudi če so bile - nekaj let nazaj se je aktivirala nova generacija politikov, ki so pač še nekoliko bolj agresivni od stare garde in , ... saj veš ... na tem mestu bi bila smiselna kakšna Horjotova razlaga iz sveta živali ... kako agilnejši potamanijo stare jarce, četudi so stari jarci pred tem zmahali stotine manj močnih ... torej -ne se sekirat, sistem se trebi in čisti sam ... samo počakati je treba ... razen, če te vmes preveč žre, da nisi "na oblasti" ... potem se udeležiš takšne dirke za moč in denar tudi sam ...
cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 Sym, je razlika - jaz s svojim delom ne skodim ... :) Z RANom pa oba zagovarjata to po nacelo "saj vi bi tudi, ce bi lahko" pa "zeleli smo, imejmo" itd., itd., kot da je samo po sebi umevno da tisti ki so prej imeli oblast z diktaturo zdaj posljejo firme v stecaj, jih poceni kupijo in imajo tako vse kar je vrednega, za namecek pa naj bi "mi to hoteli" :D Ah ja :)
SiR Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 7. Strašno je to, da ti Penko po TV reče, da so nekateri pri nas nedotakljivi, da se ve kako je npr: Triglav najel kredit da so pokupili svoje delnice za zavarovanje kredita so dali pa te-taiste delnice---tuki ne rabiš bit pameten samo pri koritu morš stat in vsi ti notranji odkupi so ,,dvomljivi,,---o temu ne govori samo MAG tudi na TARČI je blo, naredi pa nihče nič--verjetno ne sme in tut če se jest razpočim tukaj ne bo nič drugače. hmnja, kolikor vem, proti Nadeždi tečejo sodni postopki ... Upam, da ji to razveseljuje vsakodnevno življenje :)
cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 In ne sekiram se, itak nimam vpliva na to, mi je pa zabavno brati uzaljene izjave kako da nocemo verjet da so tam dobri ljudje s se boljsimi nameni ... :) PA vsake toliko cajta se kaka Argentina tle useka, ko da imam jaz kaj z njo ali pa koga tam :lol1:
SiR Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Ran kar se tiče tega da na zahodu firme ravno tako propadejo in gredo delavci na cesto je pa tako... Tiste firme dokončno umrejo, to pa pomeni tudi obubožanje lastnika, pri nas pa kar naenkrat po spremembi lastništva spet vzklijejo. tole ,dragi SF, se pa pošteno motiš :) aja, no, v ZDA je res tako ... delavci dobijo plače in penzijo ter socialno varnost v obliki delnic, direktorji, ki imajo milijonske plače, firmo zafurajo, odidejo z milijoni, delavci/lastniki so pa v pizdi nadaljnjih X let do bridke smrti :)
Ice Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Najbrž so vsi člani tega foruma prišli do svojega bogastva na legalen način. :hmm: :? Če so, potem kapo dol!!! sem en teh "idiotov". in se naiven povrhu. in se drzava me lupi z dajatvami. trojno. in cisto legalno.
SiR Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Sym, je razlika - jaz s svojim delom ne skodim ... :) Z RANom pa oba zagovarjata to po nacelo "saj vi bi tudi, ce bi lahko" pa "zeleli smo, imejmo" itd., itd., kot da je samo po sebi umevno da tisti ki so prej imeli oblast z diktaturo zdaj posljejo firme v stecaj, jih poceni kupijo in imajo tako vse kar je vrednega, za namecek pa naj bi "mi to hoteli" :D Ah ja :) cyc, to so teorije baba čula baba rekla ... poglej, spet niso krivi ne državljani in ne ta "elita", kriv je pravni sistem, ki v primeru, če je vse res, kar ti trdiš (zagotovo na temelju dobrih informacij iz Maga, Mladine, Dela in drugič stvari, ki jih bereš), očitno ne delujejo dovolj dobro. In ne mi prodajat buč, kako je vse to zato, ker so te institucije itak v rokah "onih elitnežev". Ker verjetno res ni čisto tako. Se pa zdi taka pravljica, kot jo razlagaš, idealna ... pač nekaj za zgubljanje energije in zapravljanje časa, zalivanje lastnega nezadovoljstva ...
SiR Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 In ne sekiram se, itak nimam vpliva na to, mi je pa zabavno brati uzaljene izjave kako da nocemo verjet da so tam dobri ljudje s se boljsimi nameni ... :) PA vsake toliko cajta se kaka Argentina tle useka, ko da imam jaz kaj z njo ali pa koga tam :lol1: tudi tvoje so zabavne. Tekaš po trgu in vpiješ "krivica!!!" "Barabe!!!" :)
cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 tudi tvoje so zabavne. Tekaš po trgu in vpiješ "krivica!!!" "Barabe!!!" :) No, potem imamo pa itak obojestransko korist, pa cas nam mine dokler ne pridemo do mopeda ;)
SF Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 Dragi VG... Razlika je v tem, da se v primeru Amerike lastniki ne borijo, da bi uničili firmo in s tem izgubili denar, potem pa jo še enkrat kupili in spetr vložili svoj denar... Propad take firme ni kaznjivo dejanje... Pri nas pa je tako da so eni uničili firmo kera ni bla njihova, da so jo potem lahko poceni kupili njihovi prijatelji s tem denarjem (vrednostjo) kero so prej iz te firme odpeljal nekam drugam... To pa že malo diši po kriminalu mar ne?
cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 SF, zdaj ti bo RAN napisal, da ce imas kake dokaze v rokah, pojdi do sodnije ... :P
SF Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 cyc, to so teorije baba čula baba rekla ... poglej, spet niso krivi ne državljani in ne ta "elita", kriv je pravni sistem, ki v primeru, če je vse res, kar ti trdiš (zagotovo na temelju dobrih informacij iz Maga, Mladine, Dela in drugič stvari, ki jih bereš), očitno ne delujejo dovolj dobro. In ne mi prodajat buč, kako je vse to zato, ker so te institucije itak v rokah "onih elitnežev". Ker verjetno res ni čisto tako. Se pa zdi taka pravljica, kot jo razlagaš, idealna ... pač nekaj za zgubljanje energije in zapravljanje časa, zalivanje lastnega nezadovoljstva ... Sym ta sodni sistem je umetno naštiman. Če samo pogledamo kako sodstvo vedno podpira stališča strank kontinuitete, je takoj jasno, da se izdatno v tej smeri trudijo tudi pri gospodarskem kriminalu.
SF Objavljeno April 16, 2004 Opozori Objavljeno April 16, 2004 SF, zdaj ti bo RAN napisal, da ce imas kake dokaze v rokah, pojdi do sodnije ... :P Tudi če bi jih imel bi ostali v kakem predalu na sodišču do zastaranja... :xx:
cyc Objavljeno April 16, 2004 Avtor Opozori Objavljeno April 16, 2004 Tudi če bi jih imel bi ostali v kakem predalu na sodišču do zastaranja... :xx: Tudi z dokazi o tem, ce jih imas, gres lahko do sodnije ... :lol1:
Priporočene objave