KeC Objavljeno Januar 16, 2007 Opozori Objavljeno Januar 16, 2007 Evo danes sem šel pogledat Maričko. Peska ni veliko, kar je pohvalno je pa tudi v popoldanskih urah kar konkretno vlažna, ampak je pa feeling blo mal obujat spomine in si naredit lušte za toplejše mesece. :grim
KeC Objavljeno Marec 13, 2007 Opozori Objavljeno Marec 13, 2007 No sedaj pa za res. Danes 4x kresnil maričko. :OK: Peska in ostalih svinjarij skoraj nič. Tudi vlage nič. :grrr Enkratno!!!
poggy Objavljeno April 7, 2007 Opozori Objavljeno April 7, 2007 Danes sm biu z avtom na podmeji. Vse lepo in prav, samo: TIP NA RDEČI R1 IN V ČRNEM KOMBINEZONU, VOZI SE PO SVOJI STRANI OZ. PO SVOJEM VOZNEM PASU, MOGOČE SE TI DRUGIČ NE BOM USPEL UMAKNITI. Veliko vas je bilo danes gor, upam da bom tudi jaz kmalu
krava Objavljeno April 21, 2007 Opozori Objavljeno April 21, 2007 rumeno črna vtr sp, & še nekdo, včeraj ob cca 18.30 na vrhu?! :fredy:
Aless Objavljeno April 21, 2007 Opozori Objavljeno April 21, 2007 je mogoce kdo prejsno soboto bil gor od vas? ker jih je kr neke blo,pa pri krizu so eni slikali,pa se priporocam za kako sliko ce ma kdo(rs 125)
danixxx Objavljeno April 22, 2007 Opozori Objavljeno April 22, 2007 Bil danes gor. Cesta je suha in grabi. :OK: Nažalost vidu tudi 2 nesreči in na srečo brez kakšnih hudih poškodb. Kdo od tukaj?
gic Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 PREDSTAVITEV ŠTUDIJE – VARNOST NA REGIONALNI CESTI LATKOVA VAS – TRBOVLJE Študija, ki jo je predstavil predstavnik SCP Bole upošteva 4,5 km dolg odsek v Mariji Reki od vznožja hriba do Podmeje. Iz študije je razvidna predvsem problematika motoristov do avtomobilov. Predlagani so kratkoročni ukrepi, kot so redno vzdrževanje cestišča, omejitev hitrosti na 50 km, namestitev dodatnih varnostnih ograj in smernih oznak na ovinkih, dolgoročno pa namestitev hitrostnih ovir in varnostnih lamel. Po predstavitvi se je razvnela polemična razprava, kjer so predstavniki občine kritično ocenili odnos Direkcije za ceste, ki v dveh letih ni postorila prav nič, kljub številnim opozorilom in sestankom. Predstavniki PP Žalec so tarnali o stalnih opozorilih lokalne skupnosti na poostren nadzor, čeprav so ga ti izvajali po svojih močeh. Predstavniki SCP so bili mnenja, da se je problema potrebno lotiti strokovno in narediti odsek varen za vse uporabnike in za prebivalce na tem območju. Vsi pa so bili enotnega mnenja da je potrebno umiriti promet, predvsem dirkanje z motorji in hrup, ki je posledica tega, kar predstavlja hude preglavice prebivalcem Marija Reke in ostalim prebivalcem, ki živijo ob cesti Latkova vas - Trbovlje in vsem uporabnikom omenjenega odseka, da je ta cestni odsek nevaren in je potrebno ukrepati takoj, ker ogroža življenje ljudi da se dorečejo umiritveni ukrepi tudi za sam kraj Prebold Na koncu posvetu so bili predlagani naslednji ukrepi: označi se nevarni odsek omeji se hitrost na 50 km označi se polna sredinska črta namestijo se sredinske zvočne ovire postavijo se smerne table poostri se nadzor policije proučijo se ukrepi za zmanjšanje hrupa vir: Prebold.com
urqlle Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 in kakšne so to sredinske zvočne ovire? :?
Erik Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 in kakšne so to sredinske zvočne ovire? :? verjetno takšne kot so proti vinski gori iz smeri celja :? ......zareze v belih črtah
Tratnjak Damijan Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 Živa piz..... Kaj morjo res vse uničit. Sej ne da sem nek racer, sam kak ovinek pa tud jaz rad odpeljem. :BUA:
2384nsdf83 Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 Živa piz..... Kaj morjo res vse uničit. Sej ne da sem nek racer, sam kak ovinek pa tud jaz rad odpeljem. :BUA: Grobnik, Raceland v Krškem in še kje kar vabijo k obisku!
Aless Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 Grobnik, Raceland v Krškem in še kje kar vabijo k obisku! raceland NI nikakor za sport motorje oz nasploh za motorje razen kakih SM ali pa mini moto :BUA: ce bojo hotli v slo omejit oz zmanjsat "divjanje" po regionalnih cestah bojo mogli nekaj ukrenit glede kakega dirkalisca......vsaj kaj malo bolsega kot je MobiKrog...........
Motorist_ Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 Živa piz..... Kaj morjo res vse uničit. Sej ne da sem nek racer, sam kak ovinek pa tud jaz rad odpeljem. :BUA: Zadevo so uničili v glavnem racerji, ki ne premorejo toliko poguma, da bi do vznožja Maričke pripeljali normalno ! Maričko (pre)pogosto obdelujem tudi kot kolesar in vidim kaj racerji delajo že na cesti med Latkovo vasjo in Preboldom. Da o vožnji iz Prebolda do vznožja ne govorim. Na tem delu Maričke - ki to sploh še ni - je srž vseh težav lokalnega prebivalstva (kolikor je meni znano). Zato me ne preseneča "navdušenje" domačinov, ki bi radi nekako zaje**li motoriste. Žal je v minulih letih bilo premalo umerjenih racerjev, da bi v lokalnem prebivalstu dobili motoristi lepšo oceno. Izjeme vsekakor so. Vendar jih je žal premalo. Škoda, pa tako lepo je bilo ko Marička še ni bila deklica za vse. lp p.s. moje mnenje za katerega ni rečeno, da je pravilno
Tratnjak Damijan Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 Sej pravim, ne da bi divjal, sam dostkrat se peljem skozi Polzelo v Trbovlje od koder je punca in pravim sam, da se je užitek peljat po tistih ovinkih. Če bodo pa to uničl se bom pač ob Savi vozu. :(
bica Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 Prejsni petek, sem se peljal tam skozi....lusna cesta...lepi ovinki...
_N3jC_ Objavljeno April 23, 2007 Opozori Objavljeno April 23, 2007 Mah enkrat bodo vse hude ceste pa ovinke v slo uničl... :headbang: :headbang:
KeC Objavljeno April 24, 2007 Opozori Objavljeno April 24, 2007 Sredinske zvočne ovire bi bile kar dobra rešitev tudi za motoriste, vse prevečkrat na tem odseku avtomobili radi sekajo ovinke. Da pa je prišlo do tega pa je pač zato ker morajo nekateri že skozi Prebold in še posebej mimo določenih hiš naprej od Prebolda odpirati gas do konca, seveda z "odprtimi" izpuhi.
2384nsdf83 Objavljeno April 24, 2007 Opozori Objavljeno April 24, 2007 raceland NI nikakor za sport motorje oz nasploh za motorje razen kakih SM ali pa mini moto :BUA: ovinki so podobno konstruirani, kot tisti na Marijo Reko... marsikje so v Racelandu celo daljši ;) ... ... ... Mah enkrat bodo vse hude ceste pa ovinke v slo uničl... :headbang: :headbang: bo vsaj red na cestah ... :)
KeC Objavljeno April 24, 2007 Opozori Objavljeno April 24, 2007 ovinki so podobno konstruirani, kot tisti na Marijo Reko... marsikje so v Racelandu celo daljši ;) :grrr . Razlika je po grobi oceni kakšnih 20km/h.
danixxx Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 A mogoče kdo ve kaj je blo včeraj narobe na Marija Reki? :? Baje da se je en hudo telesno poškodoval.
misty Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 Živa piz..... Kaj morjo res vse uničit. Sej ne da sem nek racer, sam kak ovinek pa tud jaz rad odpeljem. :BUA: Citiram te zgolj zaradi iztočnice za moj post. Ne vem kaj vas moti če bodo malo narezali sredinske črte. Razen pri prehitevanju, jih sploh ne bi smeli opaziti. Poleg tega, zlato pravilo malo hitrejše vožnje po javnih cestah: nikoli na nasprotni pas v nepreglednih ovinkih. Ovinek lahko odpelješ tudi z manjšo hitrostjo, pa bolj založenim motorjem, po svojem pasu. A ni to še boljše "za dušo". Saj nihče ne štopa, da bi moral ravno krajšati ovinek in pridobivati na stotinkah.
gvucko Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 raceland NI nikakor za sport motorje oz nasploh za motorje razen kakih SM ali pa mini moto :BUA: ce bojo hotli v slo omejit oz zmanjsat "divjanje" po regionalnih cestah bojo mogli nekaj ukrenit glede kakega dirkalisca......vsaj kaj malo bolsega kot je MobiKrog........... Ceste NISO nikakor za sport motorje oz. raje športno vožjno. Tudi če postavitev ceste in ovinki omogočajo do 20 km večje hitrosti še ne pomeni, da se na racelandu ne da uživat. V varovanem okolju lahko iščeš mejo svojih sposobnosti in meje motocikla. Ko boš znal na racelandu iztisniti vse kar tvoj motor lahko da, boš tudi neizmerno bolj užival. Če so pa zate ceste za tako početje...
misty Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 Ceste NISO nikakor za sport motorje oz. raje športno vožjno. Tudi če postavitev ceste in ovinki omogočajo do 20 km večje hitrosti še ne pomeni, da se na racelandu ne da uživat. ah daj no, to pa tudi ni res Uživaš lahko pa povsod, ne bi verjel v čem vse nekateri najdejo užitek :D V varovanem okolju lahko iščeš mejo svojih sposobnosti in meje motocikla. Ko boš znal na racelandu iztisniti vse kar tvoj motor lahko da, boš tudi neizmerno bolj užival. Če so pa zate ceste za tako početje... varovanem okolju? dirkališča so MNOGO varnejša od javnih cest, vendar ... se mi zdi da nekateri pišete kot da tam pa ni nevarnosti. Sicer pa, iztiskanje duše iz motorja ni vsakemu v užitek ;)
gvucko Objavljeno Maj 3, 2007 Opozori Objavljeno Maj 3, 2007 ah daj no, to pa tudi ni res Uživaš lahko pa povsod, ne bi verjel v čem vse nekateri najdejo užitek :D varovanem okolju? dirkališča so MNOGO varnejša od javnih cest, vendar ... se mi zdi da nekateri pišete kot da tam pa ni nevarnosti. Sicer pa, iztiskanje duše iz motorja ni vsakemu v užitek ;) Motor je užitek. Uživajte in obenem ne ogrožajte sebe in ostalih udeležencev v prometu. Se da. Varovano okolje: ni nasproti vozečega prometa, ni nepredvidenih umazanij, omejeno število udeležecev na enkrat.... vse to pa seveda ne pomeni, da se padci in poškodbe ne dogajajo. Ampak padec na pisti v primerjavi s padcem nekje na cesti... I'll take the race track anyday. Tudi mobikrog (bom pač upošteval v katerem ovinku bom šel na 90% in ne na 100%). Obstaja pa še turistična vožnja na dirkališčih. Tudi lep gušt.
Aless Objavljeno Maj 5, 2007 Opozori Objavljeno Maj 5, 2007 ovinki so podobno konstruirani, kot tisti na Marijo Reko... marsikje so v Racelandu celo daljši ;) ... ... ... bo vsaj red na cestah ... :) po mojem se je dosti lepse pelat po ovinkih na MR kot pa na RaceLandu.....ne recem da bi bla proga dalsa,sirsa,bol za SS motorje narejena,...ker RaceLand je bol za SM in pa gokarte..... Ceste NISO nikakor za sport motorje oz. raje športno vožjno. Tudi če postavitev ceste in ovinki omogočajo do 20 km večje hitrosti še ne pomeni, da se na racelandu ne da uživat. V varovanem okolju lahko iščeš mejo svojih sposobnosti in meje motocikla. Ko boš znal na racelandu iztisniti vse kar tvoj motor lahko da, boš tudi neizmerno bolj užival. Če so pa zate ceste za tako početje... bi reko da se da uzivat na racelandu,ceprav ga se nisem sprobal,sem bil pa parkrat na MobiKrogu in sem videl poanto dirkalisc v primerjavi s cesto,vendar pa dok v SLO ne bojo nekaj ukrenli glede tega,...se bomo mogli zadovolit z cestami in pa "dirkalisci"(ki pa to sploh niso,ampak bol rekreativni centri za motorje)
Priporočene objave