Skoči na vsebino

Bomo res v Evropi?

Damian

Priporočene objave

Ne vem, če bi sploh načenjal...

Sem mislil povedati svoje mnejnje že v temi motozbori, ko nas prijazni Avstrijci vabijo na Welcome zbor v AUT ob sprejemu SLo v EU. Pa se mi zdi, da moje negodovanje ravno ne bi pasalo tja...

No, pa k bistvu.

Nekako nimam občutka, da bom od 1.5. naprej res enakopraven član EU.

Lahko bom sicer nakupoval, zganjal turizem, itd.

vendar, dokler ne morem enakopravno kandidirati za službo recimo v AUT ali Nemčiji, ali pa Italiji, ter dokler moram na meji policajem še zmeraj kazati dokumente, se bom, žal, še zmeraj počutil, kot DRUGORAZREDNI član skupne evropske države.

Saj tile, ki nas vabijo , niso krivi. Jaz pa , vasj zase,mislim, da bom šel na prvi tak zbor takrat, ko se bom čez Karavanke, ali pa Vrtojbo odpeljal, ne , da bi rabil dvigovati čelado, ter iskati dokumente....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, ampak na Hrvaško boš pa še kar hodil na morje. :P

Tam te pa nič ne moti procedura na meji :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz pa , vasj zase,mislim, da bom šel na prvi tak zbor takrat, ko se bom čez Karavanke, ali pa Vrtojbo odpeljal, ne , da bi rabil dvigovati čelado, ter iskati dokumente....

sej sčasoma tudi to pride ne skrbi.....smo navajeni še marsikaj več kot pa samo osebno kazat...tako dabo zame to velik +

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj tile, ki nas vabijo , niso krivi. Jaz pa , vasj zase,mislim, da bom šel na prvi tak zbor takrat, ko se bom čez Karavanke, ali pa Vrtojbo odpeljal, ne , da bi rabil dvigovati čelado, ter iskati dokumente....

Damjan, kako bodo pa Avstrijci in Italijani k nam - povsem brez dokumentov, ali kako?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha, ampak na Hrvaško boš pa še kar hodil na morje. :P

Tam te pa nič ne moti procedura na meji :wacko:

Nisi me čisto razumel. Ali pa sem se jaz nerodno izrazil.

Seveda bom šel čez, saj sem že sedaj enkrat tedensko na oni strani, ki bo od 1.5. tudi naša stran.

In niti slučajno ta tema ne leti na prijazne Avstrijce, ki nas vabijo na zbor.

Bolj bi rad povedal, da imam nekako eno grenkobo v srcu, oz. sem malo razočaran nad našimi politiki, ki se niso najbolj zmenili. Žal se, dokler moram na meji kazati papirje, moji otroci pa ne morejo priti do službe recimo v AUT., ne bom počutil POLNOPRAVNEGA člana EU.

To naj bi bila tudi rdeča nit teme, ki sem jo odprl.

Ali bomo res polnopravni člani!? Po moje ne.

LP Damjan

P.S.

Da, še zmeraj bom hodil na Hrvaško na morje, procedura na meji s Hrvaško pa me moti že od leta 1991.

Sem bil navajen iti čez brez papirjev.... :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bomo, mi dol visi kaj drugi o nas mislijo, saj smo tko al tko takoj za Madžari najbolj ksenofobičen narod v Evropi, ni variante da bi drugi o nas mislili tko salbo, kto mi o njih. :wacko: :wacko:

Pa dejte ga srat, sej smo že sedaj večino trgovine opravljal z Evropo, vsak od nas je na let najmanj parkrat v tujino šel, vsi znamo vsaj en tuj jezik (če ne tud srbohtvaščina iz oš šteje)... Mislim, da smo v Evropi bili slovenci že pred osamosvojitvijo, sam kaj ko se ostali v jugi tega niso zavedal.

lp

Rudi

p.s.

Bi se raj odhoda na hrvaško morje bal, sej, a niso v Celju rekli, da nas pričakujejo na morju. Se prav veselim nove črte na havbi, je že dolg časa nisem dobil.

Popravljeno . Popravil rudib
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Damijan, mislim, da ni težava v naših politikih in njihovih sposobnostih dogovarjanja. Bolj je, po mojem mnenju, težava 40 ali 50 ali koliko jih že je, milijonov Poljakov, ki že sedaj močno pritiskajo na zahodne trge dela.

Je pa dejstvo, da smo in da bomo verjetno ostali 2. klasa v EU.

Samo, še vedno bolje 2. klasa v EU, kot 1. klasa na Balkanu.

Kar, brez skrbi, druga klasa so tudi Španci, pa Portugalci, pa Grki, pa Italijani, pa Avstrijci. :P

Ker, kolikor je bilo videti, so se zahodnjaki šele v zadnjem trenutku zbali in kar vsi po vrsti začeli zapirati trge dela. Najprej jih je to objavilo le nekaj držav, potem pa še tu in tam kakšna tako, da so tisti na koncu videli, da če bodo edini pustili odprt trg dela, bodo vsi prilezli k njim in so še oni zaprli.

Mislim, da so bili zadnji Angleži.

V prvi fazi so za nas najbolj pomembni obmejni trgi dela v Italiji in Avstriji, kjer nekaj legalno, nekaj na črno že sedaj dela nekaj 10 tisoč ljudi. Mislim, da jim bodo Italijani in Avstrijci v dogledenem času dali dovoljenja, ker jim bo bolj všeč, da naši stanujejo doma, delajo pa pri njih, kot da bi se jim tja priselili Poljaki ali pa Slovaki.

Kolikor sem bral, pa obstajajo že tendence, da če bodo težave z delovnimi dovoljenji, da se bo Severnoitalijanska pohištvena industrija pričela seliti na naš primorsko notranjski konec, kjer je močna tradicija pohištvene industrije. To pa je v bistvu še boljše za nas.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne boste.

vsak je tista klasa, katero si izbere. jaz recimo sem težkokategornik :) eni so pa velterji :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da so rekli, da smo najbolje razviti od ostalih pristopnic (upam, da ni keč samo v tem, da nam zaradi naše razvitosti ne bodo dali nobene pomoči) res mislm, da nas ne bojo dolgo postrani gledal. Drugače se bom pa jest počutla enakovrednega evropejca takrat, ko bo moja plača perimerljiva z enakim delavnim mestom nekje na Zahodu---najbrž tega ne bom dočakala--al pa tut??

Glede kazanja dokumentov me pa to ne moti, ker jih kažem že celo življenje in jih bom z lahkoto še malo dalj.

Kako bo z delom za ,,tujce,, pri nas?--A Poljaki lahko pridejo k nam že 2. maja?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da so rekli, da smo najbolje razviti od ostalih pristopnic (upam, da ni keč samo v tem, da nam zaradi naše razvitosti ne bodo dali nobene pomoči) res mislm, da nas ne bojo dolgo postrani gledal. Drugače se bom pa jest počutla enakovrednega evropejca takrat, ko bo moja plača perimerljiva z enakim delavnim mestom nekje na Zahodu---najbrž tega ne bom dočakala--al pa tut??

Glede kazanja dokumentov me pa to ne moti, ker jih kažem že celo življenje in jih bom z lahkoto še malo dalj.

Kako bo z delom za ,,tujce,, pri nas?--A Poljaki lahko pridejo k nam že 2. maja?

Saj ko bo sproščen trg delovne sile, si jo boš lahko šla tja iskat.

Eu ne garantira enakih plač.

Zagotavlja zgolj enake možnosti.

Seveda nam trenutno še ne.

In Damijan ima prav da se tako počuti.

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot vem, lahko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko pridejo že takoj 1. maja.

Vendar zgolj 17000. Je naša vlada omejila kvoto.

17000 ?

Katerih ?

Poljakov ?

Ali kogarkoli od EU državljanov ?

:hmm:

p.s.

Zakaj bi se branili 17.000 Poljakinj ? :hmm: :rolleyes:

Popravljeno . Popravil RAN
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest ne grem nikamor---pač nisem nomadske sorte---žal, men je tuki lepo in bom tuki počakala boljši standard v SLO :) .

Nič Poljakinj al pa samo une z brčicami :grim :grim :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest ne grem nikamor---pač nisem nomadske sorte---žal, men je tuki lepo in bom tuki počakala boljši standard v SLO :) .

Nič Poljakinj al pa samo une z brčicami :grim :grim :grim

Brčice na pravem mest, nič ne motijo.

Nismo vsi kot Tadej.

FazoniraneBrčicePress

:rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bomo v Evropi ali druga klasa?

ne boste v evropi, ker nocete biti. ergo bodite kjer hocete.

BMK.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne boste v evropi, ker nocete biti. ergo bodite kjer hocete.

BMK.

matr si tečen dons ... a so tisti dnevi v mesecu ... :devil: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ice, če te res močno BMK, potem si ga odreži. Je sicer res skrajni izhod, vendar obstaja velika verjetnost, da ti odleže. ;) :P

Stvar s tujimi deloprosilci je poenostavljeno takšna:

-zahodnjaki so se pred vzhodnjaki zaščitili

-Malta in Ciper nista vzhodnjaka, zato zanju omejitev ni

-vzhodnjaki smo podpisali tako pristopno pogodbo, da se vzhodnjaki lahko neomejeno mešamo med seboj

-večina vzhodnjakov je sprejela protuvmijere proti zahodnjakom torej, reprociteta

-kljub pristopni pogodbi imamo možnost, če predvidimo večjo motnjo na trgu delovne sile, omejiti dotok

-dotok omejili na 17000 vzhodnjakov ali katerih koli drugih (mislim, da je tako, da ne samo vzhodnjakov. Ervina, kje si, ti vse veš o upravnih zadevah)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj si želimo v Evropi - tako bomo mi v Evropi

> > > >

> > > > 1) Švicarske pla?e.

> > > > 2) Luksemburške davke.

> > > > 3) Nemške avtomobile.

> > > > 4) Britanske domove.

> > > > 5) Španske ženske.

> > > > 6) Francosko vino.

> > > > 7) Italijansko hrano.

> > > > 8) Belgijsko pivo.

> > > > 9) Avstrijske gore.

> > > > 10) Dansko oblast.

> > > >

> > > > KAJ PA BO RES....

> > > >

> > > >

> > > >

> > > > 1) ?eške pla?e.

> > > > 2) Švedske davke.

> > > > 3) Španske avtomobile.

> > > > 4) Grške domove.

> > > > 5) Irske ženske.

> > > > 6) Nemško vino.

> > > > 7) Britansko hrano.

> > > > 8) Francosko pivo.

> > > > 9) Nizozemske gore.

> > > > 10) Italijansko oblast.

> > > >

> > > > LEP DAN ŠE NAPREJ - NISMO ŠE V EVROPI

> > > >

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pia, Pia, kaj pa je narobe z našimi gorami, da jih primerjaš s avstrijskimi, s španskimi avti (Seat), me zanima kaj jim manjka. Tisto o ženskah je idiotizem prve vrste. Žalostno je, da se ne zavedamo kako dobra vina imamo v Slo. Ne vem od kdaj delajo najboljše pivo v Belgiji. Zagotovo jih Čehi nesejo hcat, pa Nizozemci, Irci in Švabi pravtako. Niti naš Kozorog ne ostaja za špico. Kar se tiče nemškega vina velja isto. Ob Renu se predeluje eden izmed najboljših rizlingov v Evropi.

Pia, vem, da si to pokasirala preko maila. Ampak, mamu mu nerazgledano kdo piše take bedarije.

Pozdrav izpod vinogradov! ROCKY .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rocky, se zelo strinjam s teboj, tiste primerjave in ideje kaj je kje najboljse in najslabse so mocno mimo. B)

To so sproducirali zgleda ljudje, ki jih EU blazno zuli in se kar ne morejo sprijaznit s tem da bomo postali clani unije. Eni takoj vidijo problem in se ze vnaprej pocutijo drugorazrednega (a ne, Damian :)), in se hkrati nostalgicno spominjajo kako se je dalo priti celo brez osebne izkaznice na Hrvasko (spet - a ne, Damian ;)).

Pa saj denar bo tudi se kar nekaj casa isti, to gre postopoma a ne ... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!