cvetoo Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 Dobro jutro, SLOVENIJA! Sem se res bal, da se zbudim v Evropi. :o LP Cvetoo*eu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 Tut jest sm not. Fifty je tut not ( no, on je bil danes prow not not :naughty: ). Zdaj pa k bistvu : Točno opolnoči smo si v naši vasi privoščili pravo pravcato ceremonijo ( ugante, kdo je bil organizator :D ) .... Čez ( pred nekaj posti obrazloženo modro zadevo z rumenimi zvezdicami ) porisano cesto pri tabli Sr. Kanomlja smo s prižganimi baklami in pesmijo na ustih ( hvala, Silvestru in kitari) dobesedno stopili v EU... OK, ok.... da ne razjezim mojga dragega Brrrma, stopili smo v Evropsko zvezo. Bilo je ludo i nezaboravno (malo sentimentov ne škodi :xx: :kva2: )... p.s. Je pa en in edini Mirko Petričev iz inata sedel v gostilni in edini demonstrativno ni hotel v Evropo - ker se je boril v partizanih in ima še vedno rad Jugoslavijo in tovariša Tita in se je odločil, da tolk držav v enem samem ( čeprav dolgem) življenju pa že ne bo menjal :) On je bil pa itak največji car večera! :D :OK: :004 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mačica Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 In se zdaj pocutimo kaj drugace kot evropejci? Oz. Evropski zvezniki? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AREA Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 In se zdaj pocutimo kaj drugace kot evropejci? Oz. Evropski zvezniki? :grim Naspano, včeraj sem še bil zmantran :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
elbarto Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 Pizda se pustite, da vas nategujejo v usta, rit, glavo in kaj vem še kam...a ste šli kam drugam? A ste po drugi poti šli drugam domov? A se je naslov spremenil? A ni bajta ostala ista, trava ista, vrt ist, sosedi isti??? A GPS kaže drugače? Tu smo kjer smo bili, in tu bomo ostali. Samo eni si bodo zdaj še več €€€ v žepe lahko našopali (tissti ki so že do sedaj pridno smetano basali) ostali pa bodo vedno manj imeli. Pol pa nas čaka še euro-teuro pa smo pečenke. jao jao jao... :SS :SS :SS :SS :SS :SS :SS :SS :SS :SS :SS :SS :SS A da bo kaj boljše?? My ass... samo legalno nas bodo lahko dol kupili. Prišli bodo bogatuni rusi, ki jih drugje ne marajo, pa čehi, pa itd... Pa ne mi odgovarjat, ker itaq nebom čital več te teme. Dokler me policaji tipajo na meji namesto carinikov, ki tudi do sedaj niso ne vem kaj delali, je isti kurac vse skupaj. Pa da so meje padle...ha ha ha.... :SS Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_OKI_ Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 Kaj pa cene bele tehnike, motociklov, delov ... se bodo dvignile ali spustile pri nas :) :? :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 Hja, je prvic da nas v to nihce ne sili, pac pa (vsaj vecina) to hocemo sami, ker si od tega obetamo vec koristi kot skode. Do sedaj je bila vsakrsna povezava taka, da je bila proti nasi volji in da smo prisli v tako podrejeni polozaj, da so hoteli zatreti nas jezik ipd. Te komponente sedaj nekako ni a ne :P 1. komponenta: navada = železna srajca 2. komponenta jezik we'll see, we'll see :xx: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Maj 1, 2004 Deli Objavljeno Maj 1, 2004 2. komponenta jezik we'll see, we'll see :xx: Zgleda da glede jezika res bolj slabo kaze, ce je veliko takih kot ti :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 2, 2004 Deli Objavljeno Maj 2, 2004 Torej, koliko nas je takih, ki pojma nimamo o jezikih - pojma nimam. :P Vsekakor počakajmo in bomo videli, ali ne? Srbi so šele po več kot 40ih letih začeli glavni pritisk glede jezika.. Slovenci pa so se "svobodno" odločili za SHS, YU in EU (če odmislimo politične manipulacije z narodom) hja.. "v tretje gre rado" pravijo stari ljudje - saj mogoče bo ok, kaj pa vem .. Ys predvsem ne zaupam tujcem ... daleč sem od vsake euforije Zaupam pa v slovensko trdoživost, saj nas je vse skupaj zgodovina veliko naučila. In če pomisliš kaka mešanica vseh narodov smo - ma, bo že. :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Saint Objavljeno Maj 2, 2004 Deli Objavljeno Maj 2, 2004 Vrnili smo se tam, od kamor so nas po I. sv. vojni vrgli slovanofili. Pač, potem, ko je umrl Stari, je bilo dejstvo, da ne sodimo k ostalim južnim slovanom. Še toliko bolj očitno, pa je tudi, da pravljica za otroke kot tista, da je Avstooogrska "ječa narodov", ena navadna laž. Dejstvo je, da je ta "ječa narodov" dala skoraj en milijon žrtev (mrtvih, ranjenih, pogrešanih, od tega samo par procentov Slovencev) za slovensko zemljo na soški fronti. Kaj smo pa mi naredil, razne barabe, ups domoljubi, kot Prežihov Voranc so napisale Doberdob pa podobne protivojne kvalitetne literature, mamicu da jim .... pol se pa še čudimo, da so nam pri takih kekcih vzeli del Primorske in Koroško. V glavnem, smo tam, kjer smo bili do leta 1918, upam, da bomo bolj enakopravni, kot smo bili takrat, če ne pa, no, še zmeraj bolje kot prej, kjer smo bili. lp Rudi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Damian Objavljeno Maj 2, 2004 Avtor Deli Objavljeno Maj 2, 2004 Hja, je prvic da nas v to nihce ne sili, pac pa (vsaj vecina) to hocemo sami, ker si od tega obetamo vec koristi kot skode. Do sedaj je bila vsakrsna povezava taka, da je bila proti nasi volji in da smo prisli v tako podrejeni polozaj, da so hoteli zatreti nas jezik ipd. Te komponente sedaj nekako ni a ne :P V katero povezavo so te pa silili pred 50-60 leti?? pa kdo je hotel zatreti naš jezik?? Cyc, Cyc, vzemi še kakšno drugo knjigo v roke.... LPD Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Maj 2, 2004 Deli Objavljeno Maj 2, 2004 Včeraj sem bil v tej takozvani Evropi. Mislim, še v oni prejšnji, brez Slovenije. V Gorici namreč. Je blo tolk krabinjerjev na tistem trgu, k da jim hočemo vse makarone pokrast. je blo pa smešno, videt Italjane, kako se skušajo vživet v ciganske ritme ... Mislim, ni jim glih uspevalo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Maj 2, 2004 Deli Objavljeno Maj 2, 2004 V katero povezavo so te pa silili pred 50-60 leti?? pa kdo je hotel zatreti naš jezik?? ja partizani so silili v jugoslovansko zvezo, a ne veš tega, matr si nreazgledan ... partizani so VSE drugače misleče pobil, pol pa jugoslavijo nagruntal :) :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 Ne vem če ima to kako vezo z Evropo pa vseeno: a je mogoče kdo parkiral na dolgem mostu--že v petek sem opazila nekaj prikolic včeraj je bilo pa celo parkirišče (tudi za osebni avto ni bilo več prostora) enakih prikolic z tendami in baldahini in otroci so se podili naokoli in čist sami Poljaki. Pa me zanima če so samo počivali ali so tam ostali. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 ... čist sami Poljaki. Pa me zanima če so samo počivali ali so tam ostali. mogoče so pa to tisti obiralci hmelja, ki manjkajo v SLO, pa so se že zdaj postavili v vrsto za delo :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 Slovenci pa so se "svobodno" odločili za SHS, YU in EU Tukaj bi zaradi zgodovinske objektivnosti nekaj malega popravil. Obstajata dve SHS. Prva, kratkotrajna je bila Država Slovencev, Hrvatov in Srbov. Glavno mesto je imela v Zagrebu, sestavljena je pa bila iz tistih delov Slovenije, Hrvatije in Srbije (in Bosne tudi, le da je nihče nikjer ni omenjal), ki so bili sestavni del Avstroogrske monarhije. Vendar so jim zmagoviti zavezniki dali vedeti, da s samostojno državo ne bo nič in so jih pripojili v kraljevino Srbijo v Kraljevino Srbov, Hrvatov in Slovencev, katero je potem tisti svinjski pastir, imenovan tudi kralj Aleksandar, preoktroiral in preimenoval v Jugoslavijo. V prvo SHS so tedanji Slovenci šli prostovoljno. V drugo SHS pa ne, a jim ni nič pomagalo, tako so drugi odločili na mirovni konferenci po 1. vojni. V tedanji SLO pa ni bilo dovolj oborožene sile, organizirane politike in gospodarskih temeljev, da bi lahko izsilili kaj drugega. Slovenija je tedaj Srbiji padla v naročje kot kronska kolonija. Dobljena za zasluge ob slavnem herojskem begu celotne vojske kraljevine Srbije preko Albanije na tisti grški otok. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 kakorkoli ze...... dobrodosli. :D pa kjerkoli bili. ni nobeden poslusal predsednika EU parlamenta (mislim, da je bil on) ko je govoril o novih clanicah? da in kaj s svojo raznolikostjo (do)prinasajo v EU? po zadnjih objavah tukaj sodec ne. se vedno sami stari balkanci navzoci. vceraj se vracal preko sentilja. cuden obcutek, ko kar peljes mimo slovenske carine in policije, na avstrijski strani pa se slovenec in avstrijec pogovarjata v slovenscini. :grim in barto, nobeden ni nikjer omenjal, da bodo vse meje padle z 01052004. spet pricakovanja vecja od realnosti. se enkrat dobrodosli. pa magari doma. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 1 kakorkoli ze...... dobrodosli. :D pa kjerkoli bili. 2 ... se vedno sami stari balkanci navzoci. 1 v imenu vseh se ti iz srca zahvaljujem za dobrodošlico :notworthy: :004 2 med Balkanci je pa tudi nekaj mladih, se mi zdi, če ne celo velika večina .. in kako to, da jih ti ne opaziš :wacko: optika-Krstić-Ljubljana-can-always-help-you-to-see-things-clearly-press :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Rude Boy Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 Ne vem če ima to kako vezo z Evropo pa vseeno: a je mogoče kdo parkiral na dolgem mostu--že v petek sem opazila nekaj prikolic včeraj je bilo pa celo parkirišče (tudi za osebni avto ni bilo več prostora) enakih prikolic z tendami in baldahini in otroci so se podili naokoli in čist sami Poljaki. Pa me zanima če so samo počivali ali so tam ostali. a te je malo strah ?? :lol1: predsezonska razprodaja počitniških potrebščin ?? pa zakaj jih nisi vprašala če si že tam pohajkovala ? :ph34r: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 Ne vem če ima to kako vezo z Evropo pa vseeno: a je mogoče kdo parkiral na dolgem mostu--že v petek sem opazila nekaj prikolic včeraj je bilo pa celo parkirišče (tudi za osebni avto ni bilo več prostora) enakih prikolic z tendami in baldahini in otroci so se podili naokoli in čist sami Poljaki. Pa me zanima če so samo počivali ali so tam ostali. drek pa poljaki - to bi bila gospoda za SLO - ima pa vezo z EU pri dnevniku so povedali, da so v EU/SLO prišli prvi turisti s potvalnimi prikolicami iz Francije na dopust za nedoločen čas čitaj počasi: francoski Romi baje jim je SLO tako všeč, da ne mislijo kmalu nazaj, saj so otroci rekli (starejši niso hoteli pred kamero), da je tu veliiiko lepše kot v F juhuuhuuu za evropske turiste v SLO !!!! Kompas pa kr spančka, namesto, da bi med prikolicami prodajal pommes frittes in toplo vodo - saj drugega verjetno ti turisti ne bi kupili :lol1: :lol1: :lol1: :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Maj 3, 2004 Deli Objavljeno Maj 3, 2004 1 v imenu vseh se ti iz srca zahvaljujem za dobrodošlico :notworthy: :004 2 med Balkanci je pa tudi nekaj mladih, se mi zdi, če ne celo velika večina .. 1) speak for yourself. BMK za EU. 2) imaš statistiko? @all - je pa hecno, kako zdaj vsi "evropejci" pozdravljajo "nove prišleke... "Welcome, poor felow EUpeans ... we welcome you in the land of the honey & milk". mislim ,za kozlat. .. :SS Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Damian Objavljeno Maj 3, 2004 Avtor Deli Objavljeno Maj 3, 2004 (popravljeno) aaaaaa............ ja polll........ :doze: srbi so najbrz dobili to zadnjo balkansko vojno (gdje srbin tamo srbija). slovenija se vedno ne premore zadosti samozavesti. razen za vino. balkan se ocitno res zacne na juzni meji avstrije. imajo jodlerji prav. ste tam kjer hocete biti. ne se potem cuditi in repenciti ko bo prvic drugace in drugic kot ste mislili. nazdravje. :beer2: Ice, zamera gor , al' pa dol, ampak ne morem, da se ob tem ne bi spomnil tistega vica o Mujotu in Hasotu....::: Kdor bo preplaval Savo, bo dobil SLo državljanstvo.... Mujo jo ob obilni pomoči bratov, ki so že bili pri nas , komaj preplava. In je Slovenec. Haso skoči v vodo, plava, ne zmore in se začne utapljati... prijatelji rečejo Muji: Mujo, zakaj mu ne pomagaš, saj je tvoj.... Mujo pa pravi BMK za te Bosance.... ....nato pa nekaj mojih misli..............................balkanskih!?...... -ne vem, zakaj bi morala biti sramota, če bi bili, kljub članstvu v Eu, še zmeraj na Balkanu ...?? - ne vem, zakaj morajo za nekatere imeti Avstrijci zmeraj prav... (jodlar bi se, vsaj meni, zdel preveč ponižujoč izraz za nekoga, ki mi daje kruh...) -če kdo nekaj mesecev ali let dela v AUT, to še zdaleč ne pomeni, da je pridobil njihovo kulturo in mentaliteto. Ter, da lahko vsem nam pamet soli.... (če kdo ne razume te moje trditve, naj še enkrat prebere vic na začetku...). Politika in politiziranje je zbir najrazličnejših mnenj in pogledov na svet, od katerih ni nihče absolutno pravilen, vsak od njih pa izraža predvsem in predvsem in vsekakor tudi subjektivnost avtorja... (joj, kako sem to lepo in modro povedal.....) Tudi jaz upam, da nam bo v EU lepše. Pa se ne sekiram zase. Jaz z garanjem od jutra do večera zaslužim dosti zase, za družino. Tudi mojih 12 zaposlenih je zaenkrat kar zadovoljnih. Tudi 39 članov njihovih in naših družin... Ne morem pa se znebiti občutka, da je EU v tem primeru najbolj vesela širitve trga... Kot se ne morem znebiti občutka, da povabilo ni bilo najbolj iskreno.....Saj so nas povabili,"da živimo pri njih na svoje stroške, za svoj denar , hrano in vse ostalo, ob tem pa jim še plačujemo precej visoko najemnino.... Verjetno bom spet deležen kritike, da sem nerazgledan Balkanec... Vendar nič ne de... takih kritik sem navajen.... Zaradi ene od nih sem leta 81 celo preživel nekaj dni v vojaškem zaporu v svoji kasarni, ko sem, kot nadobudni naivnež, izjavil, da bi znal biti naš bivši sistem kot zanalašč narejen , za izkoriščanje človeka po človeku.... Vrednote se menjajo, razmišljanje ljudi, ki obtožujejo in etiketirajo, pa ostaja isto..... LP Damjan Popravljeno Maj 3, 2004. Popravil Damian Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cvetoo Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Ne morem pa se znebiti občutka, da je EU v tem primeru najbolj vesela širitve trga... Kot se ne morem znebiti občutka, da povabilo ni bilo najbolj iskreno.....Saj so nas povabili,"da živimo pri njih na svoje stroške, za svoj denar , hrano in vse ostalo, ob tem pa jim še plačujemo precej visoko najemnino.... Če že imaš vse, zakaj ne bi imel še več? LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Ja sem gledala, francoske turiste in premaknili so se na parcelo 2km stran--baje z dovoljenjem lastnika. :huh: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 :lol1: Jah kurc ... EU tu nicesar ne spremeni glede tega ... ce je pa lastnik dovolil, potem pa ... :lol1: BTW - kot je Sym povedal - ces da jim je baje tu veliko lepse kot v Franciji - torej bi se dalo malo priskrtnit vse te njihove pravice, ce Franciji nihce nicesar ne ocita ... <_< Sami neki privilegiji ... in se zdaj lepo vidi da smo samo Slovenci taki kreteni da jih ujckamo :wacko: P.S.: cigani se v Nemciji tretirajo kot nomade, za kar se imajo tudi sami. KAj to pomeni? To pomeni da smejo biti samo doloceno stevilo dni (ne vem ali gre za par tednov ali koliko :? ) - potem pa morajo drugam. Druga opcija je seveda da se prijavijo in zivijo kot vsi ostali. Tu se ti pa vkopljejo ... :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se