RAN Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 sicer paše tole v drugo temo pa vseen Guardian-- :SS :SS :SS Pa kaj, a naj na tvoj bruhanje še jaz bruham ? Pri vseh stereotipih, ki vladajo v svetu, je opis ki ga je podal Guardian dokaj korekten. Mislim, da smo vrli Slovenci mnogo bolj neprizanesljivi in netolerantni do kogarkoli. Da smo totalni ignorantje so pokazali mimoidoči, ko so ji intervjuvali kdo še gre v EU si vse sorte slišal, sam tist kar bi bilo treba ne. Tako da draga Lina, ne se po nepotrebnem izbruhavat te bo želodec bolel, pa ti bo v navado prišlo in potem bo tko kot je un rekel : rit golfat, pa skoz usta srat. :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Dajte se omejit in ne vlecite v temo o EU spet argentinskih slovencev in dogodkov druge svetovne vojne, ocitno ne morete brez tega in je blebetanje o tem (pa se to brez prave podlage podkrepljene z dejanskim znanjem) edino o cemer sploh lahko pisete ... :angry: A ne, softi <_< In softi - ko pises "ste" se ocitno od slovencev distanciras oz. se nimas za/nisi slovenec/a. Ta informacija skupaj s povedanem v tvojem postu prejle deluje precej okupatorsko. In kaj zdaj tu drek mesas in drugo svetovno vojno in vse to vpletas? Zveni kot da si jezen ker smo se/bi se radi povezali z zahodom (koncno ze enkrat), ne pa ... Emm ... I have one word for you ... ah ne, ne bom napisal, bmk. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Takrat ko sem jaz poznala fanta ki je šel na ciper so bile Dem. Če bi nas hoteli zasesti se mi nebi dali kar tako---zdej ugibat če če če je brezzveze ker je to žabja volna. Da je tam iz NS to ne vem je pa uspešno končal. Bili smo najbolj razviti, veš pri nas je že Marija Terezija uvedla obvezno OŠ in tudi po izobrazbi smo bili daleč pred ostalimi. Ne rečem BG je bil salonsko mesto---samo eno mesto ni nič v primerjavi z državo. Sej se mi ne ljubi več sam dej poglej kje je sedaj ostanek Yu---a ja, NATO je kriv, prej pa Slovenci. bmk Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
softi Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Takrat ko sem jaz poznala fanta ki je šel na ciper so bile Dem. Če bi nas hoteli zasesti se mi nebi dali kar tako---zdej ugibat če če če je brezzveze ker je to žabja volna. Da je tam iz NS to ne vem je pa uspešno končal. Bili smo najbolj razviti, veš pri nas je že Marija Terezija uvedla obvezno OŠ in tudi po izobrazbi smo bili daleč pred ostalimi. Ne rečem BG je bil salonsko mesto---samo eno mesto ni nič v primerjavi z državo. Sej se mi ne ljubi več sam dej poglej kje je sedaj ostanek Yu---a ja, NATO je kriv, prej pa Slovenci. bmk kdaj je prisla prva univerza v slo v katerem jeziku so za casa marije terezije poucevali kater jezik je bil uraden v tistem casu kaksno ind je imela slo takrat zakaj je tam klavrno koncal. ker je stari hotu ind tu, robo dol..pa cel yu trg. zal ti moram rect, da srbi so v pizdi, kriv je nato, kriva je eu, sam so pa zdrzal vec kot desetletje sankcij, ki jih razvita slovenija ne bi nikoli. pa se vedno se je dobilo in se dobi novo robo prej v BG kot pa pri nas. sej pravim, da si zatrta na svojem dvoriscu in ti manjka velik del splosne izobrazbe, zgodovine, razgledanosti na sploh. sam sej tut un kmet z dolenske ni na boljsem, pa se ne sikira. ma kravco pa stalco. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 sym--- ciper 4000 dem mesečno od UN + domača plača za navadnega vojaka ---največ srednja šola. Bakšiš--kakor zakoga sem se mal "slikovito" izrazil ... :D hočem rečt - "fantje" zlo dobr vejo, zakaj grejo na vojno žarišče ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 (popravljeno) sej pravim, da si zatrta na svojem dvoriscu in ti manjka velik del splosne izobrazbe, zgodovine, razgledanosti na sploh. Softi ne vem zakaj posegaš na osebni nivo--prej sem to namerno spregledala zdej mam pa tut jest mal dost: Če bi mi nekdo, ki ga zaradi znanja spoštujem rekel, da sem nerazgledana bi se zasekirala, ko pa mi to reče nek mungus kot si ti mi pa dol visi,, zato lahko nehaš. LP Popravljeno Maj 4, 2004. Popravil lina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Če bi mi nekdo, ki ga zaradi znanja spoštujem rekel, da sem nerazgledana bi se zasekirala, ko pa mi to reče nek mungus kot si ti mi pa dol visi,, V bistvu lahko v tem primeru to stejes ze za kompliment! :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
softi Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Softi ne vem zakaj posegaš na osebni nivo--prej sem to namerno spregledala zdej mam pa tut jest mal dost: Če bi mi nekdo, ki ga zaradi znanja spoštujem rekel, da sem nerazgledana bi se zasekirala, ko pa mi to reče nek mungus kot si ti mi pa dol visi,, zato lahko nehaš. LP lahko mi reces idiot, sam se vedno ne vidim argumentov in odgovorov na vprasanja, ki sem jih zastavil.. se eno kam so hodil slovenci pred 18 letom studirat oz. kaj vec od srednje sole. in kam po 18, kam pa po 45. v katerih jezikih. lp, kreten, debil, idiot, ki caka odgovore Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 "gdje srbin tamo srbija", a? "v cem najrazvitejsi del..argumenti.." oh, malenkosti kot industrija, znanje, produktivnost itd. nic posebnega. tale mi je najbolj vsec: "ta beli zamejci, bi mogli koncat marsikje drugje kot v argentini.ubijali so sonarodnjake." ja ja, ta rdeci so pa se drugo lice nastavljali. da da. cist v stilu krscanstva. tole je tudi :OK: : "Vidim kako danes uspevajo vsa ta podjetja, ki so v jugi ekonomsko razvijala jug." mhm. zakaj mislis so tako "ekonomsko uspesna" ?! ma neeeee....... sigurno ne zaradi samoupravljanja (vsejenasepress). ne ne, kje pa. "korosko ste sami zajebal." huh, ja ja, ce bi bli srbi takrat kot okupatorji tu.... kar pridemo direktno na "slovensko ozemlje je osvobodila vojska z juga. napaka je bila ker ga ni zasedla." "zaslepljena z narodnostno pripadnostjo." look who´s talking. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lina Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 (popravljeno) Nimam tok časa in ti veš odgovore iz svoje literature jest pa verjetno iz svoje. Še enkrat povdarjam: BG je bilo salonsko, univerzitetno in razvito mesto---samo zakaj, od kje, kaj, kako, itd---glej celotno sliko v času in kraju in ne sam detajle. Najbolj bedasto pri vsem tem mi pa je to, da so mi Srbi še najboljš ljudje iz bivše Yuge---ne bi pa živela v isti državi z njimi. Kar je bilo je bilo mi smo plačali in bomo še plačevali svoje sobivanje in nihče nam ni nič podaril in na nikogaršnji račun nismo nič dobili---to je vse btw: moj dedek je študiral na Dunaju. .) Popravljeno Maj 4, 2004. Popravil lina Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 zal ti moram rect, da srbi so v pizdi, kriv je nato, kriva je eu, sam so pa zdrzal vec kot desetletje sankcij, ki jih razvita slovenija ne bi nikoli. pa se vedno se je dobilo in se dobi novo robo prej v BG kot pa pri nas. ja seveda. nato in eu. mogoce ce rkc in unicef, pa na iro, fao in who ne pozabiti. aja asean je tudi imel prste vmes. in ce se ne motim so tudi polhograjski taborniki udrihali po srbiji. direktno, brez ovinkov. milosevic je samo branil sebe in domovino. v bosni, hercegovini, hrvaski in sloveniji. da da. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Softi, si pa ti malo na široko zamahnil in mi naprtil vse živo. Jaz sem samo zapisal, da Slovenci v SHS (kraljevino) niso stopili prostovoljno, kar je pač zgodovinsko dejstvo. Če je to zate višek nesramnosti, pač je, me sploh ne zanima. Tako, kot me ne zanimajo srbske žrtve v 1. svetovni vojni. Borili so se za svojo kraljevino in če je bilo potrebno umreti, so pač umrli. Tudi jaz ali pa ti bi, če bi se ta trenutek kdo spravil na SLO. Je pač tako. Pa niti od moje ali tvoje volje ni odvisno. Nikjer nisem napisal, da so mi Nemci ali pa Italijani všeč. Je tudi domačija mojega očeta gorela takrat. Pa kaj. Pozidali so novo in bili srečni, da so preživeli. Nemci so iz zraka sesuli London, Angleži pa tudi del Nemčije. Pa Nemci so v F med 1. vojno preizkušali, kako klor in podobni heci delujejo. Pred tem je pa Napoleon haral po tistih krajih. Kljub temu pa se sedaj gredo nekakšne Evrope in na srečo, po mojem mnenju, mi tudi z njimi. Če bo kdaj priložnost, se bodo Evrope šli tudi Hrvati in Srbi in Makedonci. Če ne, pa ne. Pa mi je vseeno in tudi od mene odvisno ni. Pa še poglej v zgodovinske vire, kakšen je bil menjalni tečaj goldinarja v srbski dinar po vzpostavitvi kraljevine SHS. Kako je lahko tovarno, v kateri delam, kot za šalo kupil podjetnik iz BG, noben domač pa z denarjem zraven niti približno ni prišel. Je vse takratno bogastvo menjalni tečaj pobral. To so samo zgodovinska dejstva in ne moje navijanje ali pa želja nekoga očrniti. Tako je pač bilo. Še vedno pa sem prepričan, da je bila SLO v kraljevini SHS zgolj kronska kolonija. Preberi malo, kako se je oblikovala in razvijala politika v kraljevini Jugoslaviji, pa boš videl, ali pa tudi ne, kar tudi ni moj problem, temveč tvoj. Uživaj še naprej. Pa drugače, moj nadimek se napiše kot Brrrm. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
softi Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 "gdje srbin tamo srbija", a? "v cem najrazvitejsi del..argumenti.." oh, malenkosti kot industrija, znanje, produktivnost itd. nic posebnega. tale mi je najbolj vsec: "ta beli zamejci, bi mogli koncat marsikje drugje kot v argentini.ubijali so sonarodnjake." ja ja, ta rdeci so pa se drugo lice nastavljali. da da. cist v stilu krscanstva. tole je tudi :OK: : "Vidim kako danes uspevajo vsa ta podjetja, ki so v jugi ekonomsko razvijala jug." mhm. zakaj mislis so tako "ekonomsko uspesna" ?! ma neeeee....... sigurno ne zaradi samoupravljanja (vsejenasepress). ne ne, kje pa. "korosko ste sami zajebal." huh, ja ja, ce bi bli srbi takrat kot okupatorji tu.... kar pridemo direktno na "slovensko ozemlje je osvobodila vojska z juga. napaka je bila ker ga ni zasedla." "zaslepljena z narodnostno pripadnostjo." look who´s talking. ice...zal se ne stejem za pripadnika nobene narodnosti in me pšolitika ne zanima, imam pa znanje. pa mi ti povej kaksno industrijo je imela slovenija pred 18 in pred 45 letom. hudo ste mahal nemcem ob vstopu v maribor. par let pozneje ste proslavljali osvoboditev s partizani. neki smrdi. slovenci ste obrnili hrbet AO, Kraljevini, SFRJ..upam, da ne docakam, k boste obracal hrbet EU in mahal Kitajcem, Rusom, Amreicanom, Islamu... ekonomsko uspesna so zato, ker so zgubila trzicse, jodlarji pa marajo slo robe. ni bil problem samoupravljanja, ampak problem trga. zal zamolcano s strani politikov. in ce je tvoj deda najebal, ker je imel pogodbo z nemsko firmo in je lezal, mi je zal, ce je po krivem. ampak takih je bilo par procentov. ostali so zaziveli, kot se nikoli prej. poglej racvet mest, industrije, solstva, zdravstva..seveda danes vse propada zarad samoupravljanja in ne zarad bednih potez oblastnikov. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
softi Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Softi, si pa ti malo na široko zamahnil in mi naprtil vse živo. sori brrmm, brumm karkol ze.. prvi delcek je letel nate, ostalo je pobrano iz ostalih postov. kar bo bo. sam se sardelca nisem v oceanu, tko da se ne sikiram, kaj bodo vodilni morski psi nardil.. se enkrat sori, ker nisem razmejil posta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 ajde majstore, kaj pa srbija pred 18 in pred 45? kaksne veleindustrijske razvoje je pa takratna SHS ali srbija ali whatever je pac takrat bilo na tem ozemlju bila delezna? ladjedelnice? tezka industrija? obrt? kaj? kolikor je meni znano je bilo vse juzno od kolpe vec ali manj agrarno obmocje z izjemo obale in nekaj rudnikov in zelezarn. kolikor je meni znano so se steklarne iskale razvojno pomoc v sloveniji. BTW lahko vse skupaj obrnemo tudi tako, da je srbija obrnila hrbet jugoslaviji. in upam, da docakam enkrat kako boste srbi (za katerega se ocitno imas) nehali fantazirati o svoji veleslavi in se postavili na realna tla zivljenja. in mislis, da obzalovanje krivice storjene parim procentom prebivalcev takratne slovenije je izgovor in opravicilo za "razcvet" ostalih? ti resno tako mislis? se pravi krivica storjena enemu cloveku lahko odtehta minimalen napredek (ker vec ga ni bilo) ostalih? ce je temu tako, bravo. zame je potem tema zakljucena,ker s takimi ljudmi nocem imeti opravka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 Wauuu, še moderatorji so šli čisto s teme - peesda (sorry) ali je kdo od vas pogruntal, da se pričkate o zgodovini, v naslovu teme je pa prihodnost. Dajte no, streznite se in začnite pisati o drugih stvareh, ali pa pišite v druge teme. No, za spremembo sem prečekiral cene čevljev v Lj in Celovcu. Torej od lanskega leta so se te cene v SLO zeloo dvignile - takole "od oka" gotovo 40% in več. Čevlji srednje kvalitete so v Celovcu pol cenejši - 50% !!! Da o cunjah ne govorim - zelo lepa polo-mikica = od 5 do 7 EUR (C&A - 14 days ago) Torej, dokler naši trgovci ne pridejo h pameti bomo, vse tako kaže, spet veselo potovali čez Ljubelj po nakupih .... samo da sedaj ne bo kolon. EVROPA ZDAJ !!! :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
softi Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 pa dejmo ledeni od zacetka..srbija in slo pred 45 in 18 sta bile pickin dim..ena samostojna druga del velike drzave, katera je bila razvita. a slo je bila jug, nerazvit, zatiran, brez kulture, javnega zivljenja.. po vojni se zdruzita in skupaj zazivita po nacrtih starega. obe obmocji dozivita nesluten razcvet in uspeh. pade nekaj procentov zrtev za napredek ostalih. zdej mi pa ti povej kaj je AO nardila za slovence..v dolgih letih je kaj ponudila slovencem. kaj so pa srbi. kje bi bila danes slovenija, ce bi ostala pod nemci. preskakujes dejstva, ne odgovarja, ne argumentiras. in se enkrat beri: NIMAM SE ZA SRBA. IN CE JE TVOJ DEDEK MRTAV LADAN ZARAD METKA PARTIZANOV ISCI ZADOSCENJE DRUGJE. POZNAM VELIKO PRIMEROV POKOJNIKOV PO STRANI BELIH, RDECIH, ZAVEZNIKOV, NACIJEV. PREBOL IN ZACNI ZIVET. ne krivit rdece za svojo nesreco v svabariji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Špilferderber Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 medklic: še zgoščenke so mi podražili, poleg ostalega, mamicu jim evropskopristopno :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
softi Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 medklic: še zgoščenke so mi podražili, poleg ostalega, mamicu jim evropskopristopno :cry: ne pozabt snago v LJ, pa sladkor, zavarovanje, cestnino...se kaj mogoce..en seznam bi blo fajn narest.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 (popravljeno) pa dejmo ledeni od zacetka..srbija in slo pred ... "mehki" .) ali te lahko lepo prosim še enkrat: "Oladi brate, jbtbog ... šta češ postić s tim??" Ali si sedaj razumel? No, lepo te prosim, ta tema res ni namenjena politično-zgodovinskim konfliktom. Bodi fejst fant, pa SPIZDI IZ TE TEME !!! :angry: Popravljeno Maj 4, 2004. Popravil Jur Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kura Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 sem se mal "slikovito" izrazil ... :D hočem rečt - "fantje" zlo dobr vejo, zakaj grejo na vojno žarišče ... ker so butasti :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
softi Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 SPIZDI IZ TE TEME !!! tega rdecga ne razumem..ostalo sem dojel. najbolje je utisat tistega, ki se ne strinja z nami..res tema ni namenjena debatiranju o zgodovini, sam dej se ledenog pa lino spomni, da mi dolgujeta odgovore. se zdej ne vem, kako to, da se kaksen hud nemski, ali avstrijski koncern ni znasel v sloveniji pred 18..ampak sam slovenski hlapci in konjusarji povsod po AO Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Broj Jedan Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 zgoščenke so pri ANNIju še po starih cenah Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cyc Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 še moderatorji so šli čisto s teme - peesda (sorry) ali je kdo od vas pogruntal, da se pričkate o zgodovini, v naslovu teme je pa prihodnost. Hja, kaj pa ces ... kot moderator sem opozoril ampak ce se take beradije se naprej goni pa kot forumas odgovoris ... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kura Objavljeno Maj 4, 2004 Deli Objavljeno Maj 4, 2004 btw: moj dedek je študiral na Dunaju. .) prodana duša :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se