Skoči na vsebino

Fotografski objektivi


Špilferderber

Priporočene objave

.. zgolj kost v glodanje ..

a se samo meni zdi, da foto industrija izredno stagnira na področju razvoja objektivov? Canon je v zadnjem obdobju predstavil zgolj dva objektiva in miljavžnt takšnih in drugačnih kamer, da se o drugih ne menimo (razen specializiranih Sigm , ipd.)

:?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmm, opažam tudi jaz.... pomojem je situacija negotova... ne vem... digitalna fotografija se bolj razvija kot bi si marsikdo upal napovedati pred dvema letoma in želel... tko da... nov zaslužek z novimi digitalnimi body-i.... pomojem bo to to. Lahko pa, da se motim.

Ker o unih digitalnih nastavkih za profi in pol profi kamere je tudi vse utihnilo... pomojem premajhen zaslužek

Skratka, pomojem se razvoj ni ustavil, foto industrija je zavohala nov zaslužek, in zdaj veselo čaka s pripravljeno robo, da pride njen trenutek... ko bomo tudi mi, klasični fotografi morali priznati večjo funkcionalnost nove tehnologije, in nabaviti vse znova... pa spet par taužnt eurov.... jebi ga, tako se vrti svetovni napredek, vedno zadaj stoji kapital in njegovi interesi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zgolj v razmislek ... digitalci zahtevajo manjše objektive in manjše optične elemente v njih, kar pa zahteva večje stroške pri razvoju in izdelavi. Popačenja so namreč bolj opazna in moteča ... enakovredno objektivi pa so pri digitalcih zato bistveno dražji ... zato vsi malce čakajo, no. .. je pa res, da Canon in Nikon tu že orjeta ledino ... nekaj tudi Olympus... ampak ... se bodo morali malo sfajtat.

Kar se tiče klasičnih fotografskih objektivov pa - ponudba je tako široka in pestra, da je že težko kaj novega razvit ... in foto-tehnika ni računalniuštvo, ni treba ciklat izdelkov na 12-18 mesecev ... ko enkrat nardiš odlično optiko, jo prodajaš nekaj let ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!