Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Mene pa zanima kako je z kupovanjem iz Velike Britanije oz. z nakazili. Moram opravit to v funtih ali lahko v evrih oz. kako ta zadeva deluje v primerih, ko država iz katere naročuješ nima evra kot valute?

Objavljeno

paypal ti sam pretvori in nekaj zaračuna. Če greš pa na banko nakazat pa sploh ni prpblema. Nakazila prek e-banke v funte,$ pa še nisem probal.

Objavljeno
Mene pa zanima kako je z kupovanjem iz Velike Britanije oz. z nakazili. Moram opravit to v funtih ali lahko v evrih oz. kako ta zadeva deluje v primerih, ko država iz katere naročuješ nima evra kot valute?

verjetno boš naredil nakazilo na tr. račun? če je tako, greš samo na banko, poveš da na ta in ta račun moraš nakazati xxx funtov, poveš tiste podatke (naslov, IBAN,... ) pa potem že tista za šaltarjem vse uredi...vglavnem ti samo reci da na tisti račun mora priti toliko funtov, bo potem že sama dodala še provizijo in ostale prčkarije

Objavljeno

Aha. Hvala vama!

• 5 tedne pozneje...
Objavljeno

A bi mi lahko en pomagu eno zadevo zlicitirat. Ker ko probam z svojim računom fašem error "We have encountered an unexpected error with your bidding rate, please try again in a few minutes." Pa sem probu boga in pol.

Če bi mi lahko en zlicitiru tole zadevo, na PM prosim :)

Objavljeno

No mi je ratal liciterat iz druge kište, ne vem zakaj iz moje ne gre.

Objavljeno
a drži, da za vrednosti do 22€ ni carine pa ddv-ja?

Sem kupil ena tesnila preko ebaya iz hong kong-a pa sem dobil direkt v poštni nabiralnik, brez carine. Vrednost s poštnino je bila okrog 20€.

Objavljeno
Sem kupil ena tesnila preko ebaya iz hong kong-a pa sem dobil direkt v poštni nabiralnik, brez carine. Vrednost s poštnino je bila okrog 20€.

tud jst :)

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)
No mi je ratal liciterat iz druge kište, ne vem zakaj iz moje ne gre.

Živjo!

Ti je uspelo zlicitirat zadeevo-?

Doma se mi valata dve nalepki od AF1 racing (dim 150x 65mm) če ti prideta kaj prav mi sporoči.

Sem dobil takrat cel set nalepk iz u.s. - pa nism vseh nalimal :)

LP Rok

p.s.: Imam pa še eno dihtungo za pokrov ventilov -novo zapakirano pa en brembov zavorni cilinder( rabljen) - vse šenkam drugač bom enkrat stran vrgu!

LP

Popravljeno . Popravil Kawl
  • 5 tedne pozneje...
Objavljeno
Na web strani carine sem nekako izluščil da je do 22 za prejete pakete, če pa s sabo prineseš pa do 170€.

Fajn bi pa bilo če bi kdo še iz prve roke povedal. :whistle:

A je kdo preveril, če drži da je za pakete do 22EUR...brez carine....?

Objavljeno (popravljeno)
A je kdo preveril, če drži da je za pakete do 22EUR...brez carine....?

A ni po novem brez carine do 150€?

Zanemarljiva vrednost blaga, ki ga prejmete iz držav izven Evropske unije po pošti, ali ga sami prinesete iz teh držav, od prvega decembra ne bo več znašala 22 evrov. Zaradi spremembe carinskih predpisov bodo carine oproščene pošiljke v vrednosti do 150 evrov - razen alkoholnih in tobačnih izdelkov, tobaka, pafumov in toaletnih vod -, če blago v državo pripeljete v avtomobilu ali na kolesu ali ga prinesete peš, pa boste oproščeni carine dovrednosti 300 evrov. Največja spremeba bo pri potnikih v letalskem ali ladijskem prometu, tam se vrednost blaga, ki je oproščeno carine, dviga na 430 evrov.
Popravljeno . Popravil ||cheff||
Objavljeno

K je važno, kaj naročiš zaradi carine? Konkretno me zanima, če naročim žmigavce za motor iz kitajske, ki so vredni recimo 20€, bom moral plačat carino ali kakršenkoli drug strošek? :hmm:

Objavljeno
K je važno, kaj naročiš zaradi carine? Konkretno me zanima, če naročim žmigavce za motor iz kitajske, ki so vredni recimo 20€, bom moral plačat carino ali kakršenkoli drug strošek? :hmm:

v louisu imaš žmigovce za 10€ 100 njih različnih...kitajski ti bojo še kratk stik nrdil pa boš mel motor v ognju :krneki:

Objavljeno

Tud iz lojza niso ravno višek kvalitete.

Objavljeno
v louisu imaš žmigovce za 10€ 100 njih različnih...kitajski ti bojo še kratk stik nrdil pa boš mel motor v ognju :krneki:

Louis verjetno dobi žmigovce iz Švedske... :slap:

D.

Objavljeno
Louis verjetno dobi žmigovce iz Švedske... :slap:

D.

Made in E. Germany. :whistle:

Objavljeno

Ja,v Louisu dobiš 1 LED žmigovc za 15-20€, medtem ko jih dobiš na E-Bayu iz kitajske vse 4 za 15€. Tako da je razlika občutna. Moti me le, ker nimajo E-homologacije, pa mal cvikam. V glavnem kako je s carino oz. drugimi stroši pri naročanju iz kitajske??

Objavljeno
Ja,v Louisu dobiš 1 LED žmigovc za 15-20€, medtem ko jih dobiš na E-Bayu iz kitajske vse 4 za 15€. Tako da je razlika občutna. Moti me le, ker nimajo E-homologacije, pa mal cvikam. V glavnem kako je s carino oz. drugimi stroši pri naročanju iz kitajske??

15 za 4 pa še dvakrat tolk poštnine si pa na istem :D

js sem lani jeseni iz nemčije preko e-baya naročil cilinder in bat pa še nekaj malenkosti pa je prišla poštnina če se ne motim okol 28€ + ker je blo nad 300€ me je še banka "ulupla za dobrih 10€ provizije...ker se plača po predračuno"...

Objavljeno

js sem lani jeseni iz nemčije preko e-baya naročil cilinder in bat pa še nekaj malenkosti pa je prišla poštnina če se ne motim okol 28€ + ker je blo nad 300€ me je še banka "ulupla za dobrih 10€ provizije...ker se plača po predračuno"...

Že kar nekaj časa je tako da če nakazuješ denar v tujino plačaš provizije 1.7€ se mi zdi, neglede na znesek, ki ga nakazuješ. Seveda pa to velja za države znotraj EU!

No sam sedaj raje plačujem preko paypal-a - sam klikneš pa si brez denarja :)

LP Rok

Objavljeno

Uredba 2560/2001 EU nalaga državam članicam oz. bankam izenačitev stroškov transakcij denarja v državi s tistim med državami EU. Ostalo je stvar banke, zato so pri provizijah, pri transakcijah, med bankami še vedno razlike.

Mene nakazilo prek elektronskega bančništva pride 0,30€ za zneske do 50.000€. Banka je Hypo, zadeva pa preverjena s pošiljanjem denarja v IT in DE.

Torej toliko provizije kot vam banka računa za transakcije med slovenskimi računi plačate tudi za transakcijo na račun v državi EU.

Objavljeno

Paypal ima svojo provizijo, ki je precej višja od bančne, kar boš ugotovil, če boš kdaj kaj prodajal. Zato pa uporabniku zagotavlja dodatno varnost, za razliko od nakazila preko transakcijskega računa.

Objavljeno

Poštnina je 10€ (preverjeno), torej je vse skupaj nekje 25€, torej za ceno malo več kot enega žmigavca pri nas.....če pa plačam preko PayPala, je pa itak provizija zanemarljiva, ne? Se pravi, drugih stroškov ni? Sedaj me skrbi le še homologacija... :worship:

Objavljeno

Včeraj nekaj naročil :naughty: pa bomo vidli kako in kaj... :whistle:

Objavljeno
Poštnina je 10€ (preverjeno), torej je vse skupaj nekje 25€, torej za ceno malo več kot enega žmigavca pri nas.....če pa plačam preko PayPala, je pa itak provizija zanemarljiva, ne? Se pravi, drugih stroškov ni? Sedaj me skrbi le še homologacija... :worship:

Če plačaš preko paypal ni provizije. Če pa prejmeš denar je pa provizija 81 centov.

Objavljeno (popravljeno)
Že kar nekaj časa je tako da če nakazuješ denar v tujino plačaš provizije 1.7€ se mi zdi, neglede na znesek, ki ga nakazuješ. Seveda pa to velja za države znotraj EU!

LP Rok

ja kot kaže teh 1.7€ ne drži sem plačal preko Bank@Neta od NKBM in sem pogledal pod arhiv opravljenih plačil nakazal sem 317,90€ + provizija je nanesla 10,43 EUR...denar je bil pa pri njemu v 2 dneh

...aja datum nakazila pa je bil 19.09.2008

Popravljeno . Popravil sonda

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!