Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Zdravo!

Namen mam mal stvari kupit na ebayu zato me neki stvari zanima.

Reigistriral sm se na ebayu, brez problema... našu stvar katero želim klik , tud pošlejo mi v slovenijo. .. torej vse štima... registriru sm se tudi pri paypalu, vendar tuki nastane problem... stvari ne morm kupt ker piše da je na računu pri paypalu 0,00€ ... torej kako jst nafilam ta račun?? Vbistvu je kartica od mame, ker jo sam ne morm met (visa), tko da kok je gor dnarja ne vem, ampak teh ubogih 240€ bi pa mogl bit... se mogoče drugače nafila ta račun? na banki mogoče?

Prosim za pomoč. Hvala Lp

Objavljeno

računa na paypalu se ne da filat, razen če neki prodaš in imaš nakazano na paypal račun.

Se pa direktno bremeni kreditno/debetno kartico, preko paypala.

Objavljeno (popravljeno)

ja ok štekam... torej če mam jst tkole napisan

sss.jpgpotem pomen da še nism nč kupu??? torej tm je pay now (kupt hočm drgač iz italije robo ne iz amerike, gledem le na ameriškem zarad jezika=)...

vmes.jpg

potem dam continue in potem paypal račun, dam uporabniško ime, ter geslo.... no in pol na mojo žalost mi tole napiše

ssd.png

mogoče veš kje sm zajebu?? oz. a je tole že kupln al ni še nič?

Popravljeno . Popravil Racemaniak
Objavljeno

Ko si vnesel podatke kartice, so ti s pay pal-a trgali 1,5EUR pri tej transkaciji vidiš na bankanetu oziroma izpisku neko štirimestno kodo s katero verificiraš kartico na svojem pay pal računu.

več si preberi tukaj:

How do I become Verified?

Objavljeno

Ja če imaš elektronsko bančništvo, lahko tam vidiš kodo, drugače pa je treba na banko

Objavljeno

Upam, da je razumel, da mora postopek verifikacije računa sam sprožiti.

Objavljeno

dobil kodo od banke, paypal račun je verified... zadevo kupil

:OK::OK::OK:

hvala, lp

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Je kdo kupoval od tega tiča :)

Hong Kong je lokacija... Sem videl, da je večkrat omenjen ta kraj na forumu in pozitivni komentarji, pa me zanima, če je to ta možakar. Ker ima res super cene. Pa še napisal mi je da je shipping free :worship: zdej sm pa malo skeptičen.

Poceni zadeve za naše mopede

Popravljeno . Popravil gizmOkak
Objavljeno (popravljeno)

Nisem lih od tega sem pa kupil že kar nekaj iz HK in Taiwana. Če ima dober rejting in plačuješ preko PayPal-a je zadeva varna in zanesljiva. Če ne boš zadovoljen s kvaliteto pa: Return policy - returns accepted (tako piše na eBay strani tega prodajalca, pod pogoji plačila in dostave za določen artikel).

Sem tudi že pošiljal stvari nazaj v HK, poštnina je med 10 in 20 €urosongov za manjši paket (jasno, da je to odvisno od mase paketa). Poštnino pa ima on očitno vkalkulirano v ceno, zato naj te to ne skrbi.

Načelno, ni razlogov za skrb.

Popravljeno . Popravil Fritz
Objavljeno

jst mam en mali problem... kupu sm nastavljive tačke iz mototopgun v Italiji, plačal 16.6. vendar pošte še vedno nism dobil... poslal sm mail na nek email vendar odgovora ni bilo... kaj naj zdj naredim?

Objavljeno

jst mam en mali problem... kupu sm nastavljive tačke iz mototopgun v Italiji, plačal 16.6. vendar pošte še vedno nism dobil... poslal sm mail na nek email vendar odgovora ni bilo... kaj naj zdj naredim?

Ponavadi dobiš od ebay-a mail in povezavo, prek katere lahko slediš pošiljki. Drugače je pa čakanje "božja mast"... :whistle:

Objavljeno

A si kupil preko eBay-a? Če si, ali si plačal preko PayPal-a? Če si, ali komuniciraš z njimi preko eBay sporočil?

Objavljeno

Ponavadi dobiš od ebay-a mail in povezavo, prek katere lahko slediš pošiljki. Drugače je pa čakanje "božja mast"... :whistle:

tkole zgleda zadnji mail ki sem ga dobil... zakaj piše da adress je unconfirmed?? a se da kako dat confirmed?

post-24727-127798318609_thumb.jpg

Objavljeno

Confirmed je naslov, ki je vezan na kartico s katero plačuješ preko PayPal-a in mislim, da rata confirmed po prvi uspešni transakciji/nakupu. Če ne bo tako, poglej pod help kaj bi moral še sam narediti ampak to naj te za točno ta nakup ne sekira.

Plačal si s PayPal-om, kar pomeni, da je nakup zavarovan.

Če ne dobiš robe v doglednem času (2-3 tedne iz Italije), preko eBay strani pobaraš prodajalca, kaj je s pošiljko. Vse delaj preko eBay strani zaradi morebitnega kasnejšega dokazovanja kdo je kaj in kdaj...

Če od prodajalca ni odgovora ali se ti zdi, da se izmotava sprožiš postopek reševanja spora preko eBay. To lahko storiš do 45 dneva po nakupu. Sistem te sam opozori, da se ta rok približuje, če ne oddaš feedbacka za prodajalca.

Screenshot, ki si ga prilepil prikazuje avtomatsko generirano sporočilo PayPal-a o opravljeni transakciji. Verjetno imaš tudi sporočila, ki si jih prejel od prodajalca?

Objavljeno (popravljeno)

edini mail ki sem ga dobil je tole

post-24727-127798839886_thumb.jpg

samo tukaj še ni bilo plačan... plačan je bilo čez 2 dni

drugega nič. Ima pa drugače pozitivnih feedbackov tale prodajalna čez 7600+ pa je 99.8%, tko da ne vem... bom še enkrat kontaktiral prodajalce, tokrat na "bolj glavne" maile, pa bom vidu kaj bo...

Popravljeno . Popravil Racemaniak
Objavljeno

edini mail ki sem ga dobil je tole

post-24727-127798839886_thumb.jpg

samo tukaj še ni bilo plačan... plačan je bilo čez 2 dni

drugega nič. Ima pa drugače pozitivnih feedbackov tale prodajalna čez 7600+ pa je 99.8%, tko da ne vem... bom še enkrat kontaktiral prodajalce, tokrat na "bolj glavne" maile, pa bom vidu kaj bo...

Ok, a lahko skopiraš kaj piše v nadaljevanju, ker piše nekako kot, da zahtevajo tvojo pomoč za nekaj...

Vedno, kadar ti kaj ne bo jasno, povprašaj prodajalca in to počni preko sporočilnega sistema na eBay-u (na strani artikla imaš 'Postavi vprašanje prodajalcu'). Nekateri veliko komunicirajo in ti osebno ali z avtomatiziranimi sporočili vse povejo..da so dobili plačilo, kdaj bodo poslali, da so poslali itn. nekateri pa so bolj skopi.

Od prodajalca s takšnim številom pozitivnih feedbackov lahko pričakuješ, da bo izpolnil svoje obveznosti.

Objavljeno

kolikor sem videl imaš tudi njihov telefon objavljen in ure kdaj so dosegljivi. Pokliči, vpraši za tvoj item in bo.

Objavljeno

kolikor sem videl imaš tudi njihov telefon objavljen in ure kdaj so dosegljivi. Pokliči, vpraši za tvoj item in bo.

Telefon ni zmerom pametna rešitev, ker se na pogovor po telefonu ne moreš sklicevati in to velja tako za eBay kot npr. za KMC trgovino na Dolenjki.

Za komunikacijo z eBay prodajalcem naj uporabniki uporabljajo eBay sporočilni sistem. V njihovo dobro.

Objavljeno

Telefon ni zmerom pametna rešitev, ker se na pogovor po telefonu ne moreš sklicevati in to velja tako za eBay kot npr. za KMC trgovino na Dolenjki.

Za komunikacijo z eBay prodajalcem naj uporabniki uporabljajo eBay sporočilni sistem. V njihovo dobro.

Imaš prav, samo če ni odgovora na mail, naj pokliče. Govorim italijansko in sem že kontaktiral prodajalce (celo oni so mene), in kolikor sem videl stran od prodajalca ima objavljene celo ure kdaj so dosegljivi. Hotel sem reči, da se je potrebno poslužiti vseh metod. Je pa vsekakor pravilna pot najprej na tvoj način.

Objavljeno

A uporablja kdo kak dodatni program, ki omogoča avtomatsko "botanje" v zadnjih sekundah ??

Objavljeno

A uporablja kdo kak dodatni program, ki omogoča avtomatsko "botanje" v zadnjih sekundah ??

Ne rabiš programa. Sam sebi določiš do katere meje si pripravljen iti in toliko ponudiš. Sistem bo potem sam dvigal ponudbe čez druge ponudnike vendar le do tiste meje, ki si jo določil. Če je kdo pripravljen plačati več, bo pač dobil avkcijo.

Tiste zadnje sekunde so odvisne tudi od povezave, ponudb drugih in odzivnosti strežnika zato je res najbolje, da si postaviš limit, toliko ponudiš in počakaš na konec dražbe brez kakšnih botov in last second klikanja in tudi brez skrbi ali napetosti.

Objavljeno

problemček je, če pride do bidding war, ali pa kakšen drekač hoče na vsak način preseči tvojo ponudbo.

Jaz imam inštaliran SnipeIt!, ampak nisem še rabil.

Objavljeno

Če je pripravljen ponuditi več, jo bo presegel. As easy as that.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!