SiR Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 80 pa si jih dal če si hotel liter sexa ! .) Zanzibar je zakon dokler ga niso zaprli ! inšpektor Stipe je zmeril decibele in zaprl za 8 dni ! :fredy: ← da se decibeli malo zluftajo, pol pa "teraj dalje" :D
SiR Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 Te moram razočarat. Morske stvari niso iz jadranskega morja ampak mal iz Španije, Japonske, .... Tadej ← pozabil si rečt "povečini"... jadranski ligenj je jadranski ligenj ... :D
Ice Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 ... jadranski ligenj je jadranski ligenj ... :D ← mlahav in gumijast.
Alla Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 U, Ledeni, brca v temo. Jadrasnki lignji so bistveno bolj okusni in cenjeni kot pa uni mali japonski. Tudi jadranske tune se med japanezarji prekleto dobro prodajajo na licitacijah. :P Alla B)
motoristek Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 (popravljeno) Jaz bi raje katero rekel o čevapčičih, ražnjičih, pleskavicah,,,,,,,,oh omedlev bom!!! :lol1: Popravljeno Avgust 23, 2005. Popravil motoristek
Ice Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 U, Ledeni, brca v temo. Jadrasnki lignji so bistveno bolj okusni in cenjeni kot pa uni mali japonski. Tudi jadranske tune se med japanezarji prekleto dobro prodajajo na licitacijah. :P Alla B) ← o lignjih samo najslabse. enkrat samkrat v zivljenju jedel (zame) primerno pripravljene. tune so druga storija.
lina Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 Zamenjaj kuharco. Lignje pečeš 4 minute na fajn vroči plati (ne meči preveč lignjev na enkrat na plato...če zamudiš te 4 min jih boš moral cmariti naslesdnjih 50min..da bodo užitni. A sem :topic: ...? :blush:
Ice Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 ...... jih boš moral cmariti naslesdnjih 50min..da bodo užitni. A sem :topic: ...? :blush: ← se mi je zdel.... :doze: ne nisi :grrr , saj spada po "dapust". :)
Leteči Objavljeno Avgust 23, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2005 Jaz bi raje katero rekel o čevapčičih, ražnjičih, pleskavicah,,,,,,,,oh omedlev bom!!! :lol1: ← KAterih, Japonskih, Hrvaških ali morda Bosanskih (kod LAVA) :naughty: :naughty:
.T. Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 (popravljeno) Po nekaj letnem prijateljevanju z domačinom ribičem (oz. njegovo hčerko :naughty: ) iz Brača vam glede lignjev povem sledeče: Jadranski lignji so med najbolj cenjenimi. V ribarnici jih ne moreš kupit. Ulov se prodaja tko "pod mizo" in gre v restavracije, v katere zahajajo petični gosti in so temu primerno drage. Povprečne restavracije kupujejo zmrznjene lignje iz uvoza in jih pol servirajo kot domaće je domaće. Tole pa ne vem, če boste verjeli. Mene so morali kar nekaj časa prepričevati. Za peko na žaru so primerni le lignji, ki so ženskega spola - samičke :eek: :eek: :eek: , ker ne postanejo trde. So mi kazali dva meni čist enaka lignja in razlagali razliko. No, jaz je nisem opazil. Ko sem ji vprašal, kaj naredijo z lignji samčki, so rekli: ma to se baci, ti nije za jelo.Kolk je to res ne vem, so me pa prepričali, ko so jih pekli na gredeli kot kotlete in niso bli nič trdi oz. gumijasti. Tadej Popravljeno Avgust 24, 2005. Popravil Tadej
Barth Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 Kako pa vidiš pri lignjih kateri je muško in kateri žensko??? :hmm:
Špilferderber Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 Kako pa vidiš pri lignjih kateri je muško in kateri žensko??? :hmm: ← eden ma tiča... :rolleyes:
.T. Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 Kako pa vidiš pri lignjih kateri je muško in kateri žensko??? :hmm: ← Pojma nima. Baje so mal bolj roza barve. Tadej
king Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 Pojma nima. Baje so mal bolj roza barve. Tadej ← ...kje, ..med nogam?? :lol1:
Barth Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 eden ma tiča... :rolleyes: ← :topic: Saj vem, da je off topic, ampak to štorijo moram povedat V osnovni šoli (8. razred) smo imeli eno ful ekstravagantno učiteljico kemije in nas je znala včasih ful morit na svoj (ne)prefinjen način. Enkrat mi je (iz who knows katerega razloga) postavla vprašanje kako poteka reprodukcija pri kokoših. In jaz valjda rečem, da petelin potegne tiča in nabriše kuro (no ja, mogoče sem rekel bolj učeno in prefinjeno). :fredy: In ona:''A si ti že kdaj vidu tiča pri petelinih? Petelini nimajo tičev!'' ..........in jaz brez besed :alien1: :alien1: :alien1: a ja, da bomo bolj on topic (ampak to je bolj izgovor): Gremo na Hrvašk bolj vikend variante po nedeljskem kosilu do Crikvenice ali na Krk se bacit v morje, posušit in giro nazaj - z motorjem valjda. Za 2 ali 3 dnevne variante pa se vedno najdejo kučice od daljne žlahte / kolegov / prijatlov / prijatlovprijatlov .... ki so free of charge, kište piva s sabo, ostalo pa ne rabimo. Poraba kun se je gibala vedno in izključno za Krčki most in nič drugega (a ja, še za laško pivo na laškem štantu v mestu Krk na krčki noči). Saj sem tud jaz doživel razne pizdarije na morju s strani Hrvatov npr. v mestu Krk kamor smo šli zjutraj s familijo po ribe, pa so začeli brez kakršnega koli vzroka vpiti za nami: ''Pobit čemo vas Slovenci !!!!'' - no potem me par let ni bilo na CRO - je bla Grčija in Španija dovolj, zdaj pa jim dam samo še za most. Je svet prevelik, da bi se moral ukvarjat z raznimi zafrustriranci. lp
king Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 ..če bi blo po moje, nebi več prestopu južne meje, sam grem, zarad moje, enkrat po njeno, drugič po moje, pa tko nanese... :blush: sej poznate Ježkove besede, zarad katerih je sedu..... tko bi blo še najboljš :OK:
cvetoo Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 (popravljeno) ..če bi blo po moje, nebi več prestopu južne meje, sam grem, zarad moje, enkrat po njeno, drugič po moje, pa tko nanese... :blush: ← Točno tako :worship: In potem srečaš Dalmatinca, ki te vpraša od kod si. In mu rečeš iz Škofljice(Ce). Ah znan di je to. Ima san jednu curu iz ... :slap: :lol1: LP Cvetoo. Popravljeno Avgust 24, 2005. Popravil cvetoo
Rude Boy Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 sem srečal kar nekaj Dalmatincev, več kot 101-enega, ampak z nobenim se ni dalo kaj oreng pogovarjat, so vsi samo nekaj lajali nazaj ! :fredy: :devil:
cvetoo Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 sem srečal kar nekaj Dalmatincev, več kot 101-enega, ampak z nobenim se ni dalo kaj oreng pogovarjat, so vsi samo nekaj lajali nazaj ! :fredy: :devil: ← Dopolnilo mojega prejšnjega posta! Dalmatinec = bitje na dveh nogah dalmatinec = bitje na štirih nogah :topic:
Ice Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 Kako pa vidiš pri lignjih kateri je muško in kateri žensko??? :hmm: ← simpl kot pasulj........... zenske imajo vecja usta. :whistle: ................... :chase:
Alla Objavljeno Avgust 24, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 24, 2005 Ledeni, skoz te moram popravljat! :doze: Ženski lignji imajo večji KLJUN!!! Alla :P
Ice Objavljeno Avgust 25, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2005 :lol1: kdo je pa o lignjih govoril?! :devil: :P :unsure: .......... :chase: peace :004
lina Objavljeno Avgust 25, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2005 (popravljeno) V ribarnici jih ne moreš kupit. Ulov se prodaja tko "pod mizo" in gre v restavracije, v katere zahajajo petični gosti in so temu primerno drage. Povprečne restavracije kupujejo zmrznjene lignje iz uvoza in jih pol servirajo kot domaće je domaće. Tole pa ne vem, če boste verjeli. Mene so morali kar nekaj časa prepričevati. Za peko na žaru so primerni le lignji, ki so ženskega spola - samičke :eek: :eek: :eek: , ker ne postanejo trde. So mi kazali dva meni čist enaka lignja in razlagali razliko. No, jaz je nisem opazil. Ko sem ji vprašal, kaj naredijo z lignji samčki, so rekli: ma to se baci, ti nije za jelo.Kolk je to res ne vem, so me pa prepričali, ko so jih pekli na gredeli kot kotlete in niso bli nič trdi oz. gumijasti. Tadej ← In potem začudenje od kje ,,vi glupi Slovenci,,. 1. Jadranske lignje se da kupiti v ribarnici...res so ca 150% dražji. 2.Zanimivo če greš v normalno(ni treba da je iber dobra) restavracijo niso lignji nikoli trdi (vsaj meni se še ni zgodilo...doma večkrat) pa grem stavt, da noben nima pojma kakšnega spola so jih nabavili....tako da je tole ,,kr neki,,... Od kdaj so dalmatinski ribiči po defoltu kuharski mojstri? Še enkrat lignje...vseeno ali imajo tiča ali ne...na fajn vročo plato cca 200 stopinj...pečeš 4 min...soli kasneje.... Po teh navodilih mi še ni uspelo narediti trde. Ena od dalmatinskih specialitet (tok, o temu kaj ni za jelo) so tudi neočiščeni lignji.....oz take so mi pripravili v Splitu :SS Popravljeno Avgust 25, 2005. Popravil lina
SiR Objavljeno Avgust 25, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2005 Ena od dalmatinskih specialitet (tok, o temu kaj ni za jelo) so tudi neočiščeni lignji.....oz take so mi pripravili v Splitu :SS ← men pa v samostajno na otočku ispred Dubrovnika ... mater ... 2 mesca nisem hotu lignja niti videt ... :SS zanimiva lekcija je bla ...
Alla Objavljeno Avgust 25, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2005 Ja, dragi moji, iz česa pa mislite, da je npr. odlična črna rižota? Une, tamale sipice (posebna vrsta)....sam kljunčke in učke jim ven pobereš, ostalo pa vržeš v pisker in pripraviš. Odlično. :OK: Z vso drobovino vred! Sicer pa....grem še malo špionirat na hrvaško...da vidim, če s tujimi gosti ravnajo kaj lepše in če nas res šikanirajo. :krneki: Alla B)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se