Skoči na vsebino

dopust na Hrvaškem


jerry

Priporočene objave

Počasi se odpravljamo na dopust preko mej in raznorazne "informacije" sigurno vplivajo na našo odločitev. Malo prej sem dobil tale mail:

Veliko delamo s Hrvati, zato lahko vsakodnevno vidimo, da zelo zavidajo Slovencem in Sloveniji. Še bolj kot mi so pod vplivom dnevne politike in medijev. Zato me ne presenečajo izbruhi odkritega sovraštva, ki se spet razbohotilo po nedavni odločitvi Sabora o odložitvi uveljavitve zakona o ribolovni coni za članice EU. Kako daleč lahko takšno sovraštvo vodi je razvidno iz kratkega izvlečka debate na forumu http://www.index.hr/forum/topic.aspx?idFor...ic=12513&page=1, ki ga v originalu prenašam v nadaljevanju. Upam, da takšno mnenje o Slovencih še ni večinsko, dejstvo pa je, da še zdaleč ni osamljeno. Tisti, ki tam dopustujete, kaj lahko naletite na takšne tipe ...

"Tko su Slovenija i Slovenci puno njih ne shvaca. Ne shvacaju niti nakon sto su onako tipicno slovenski pokrali novce hrvatskih stedisa u LJB, nakon sto su tipicno kao pravi Slovenci-tati pokrali hrvatsku struju, kao sto su kao pravi Slovenci-uljezi okupirali Svetu Geru. Neki ne shvacaju, a neki shvacaju ali se raduju svemu sto je na stetu Hrvatske. Svi trebaju znati da su Slovenci ono najgore i najnize sto postoji na ljudskoj skali.

Nakon sto su vlada i sabor jucer povukli odluko o ekolosko-ribolovnoj zoni nadam se da su i posljednji idioti shvatili da su nam Slovenija i Slovenci gori i primitivniji neprijatelji i cetnici nego Srbi.

Za domoljubne i drzavotvorne Hrvate preostaje ono sto takvu bagru najvise boli. BOJKOT SVEGA SLOVENSKOG!

Dakle nikada nikakvu slovensku robu, nikada u Merkator, nikada u Catez, nikada u Sloveniji tankirati, itd.

Osim toga pozivam sve Hrvate koji rade u turizmu i ugostiteljstvu da prema Slovencima budu neljubazni, da ih zajebavaju koliko god stignu i mogu. To pozivam i hrvatske policajce da ih dobroi zajbavaju kada voze po Hrvatskoj i da ih dobro globe. narocito dobro ih mogu zajebavati konobari tako da ih puste satima cekati na jelo i da im ga onda donesu hladno. Ideja ima jos puno. Svako treba u osobnom odnosu sa Slovencima gledati ih odozgo kako i zaslouzuju, biti prema njima arogantan i zajebavati ih sto vise moze....."

verjamem, da se najdejo bolj ali manj protislovensko usmerjeni posamezniki in da ni to mnenje večine. In vendar .... Verjetno vas je letos že precej obiskalo Hrvaško, pa me zanima, kako vi vidite tole reč. Se temperatura res dviga? Postaja res bolj tvegano?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hrvasko sem ze pred leti crtal z dopustniskega zemljevida. jih gledam vcasih kako gomazijo po raznih nakupovalnih centrih v graz-u in kako so majhni, ko je treba cez mejo. :wacko:

hvala bogu poznam tudi veliko v redu ljudi, ki so pac zaradi namisljene crte na zemljevidu hrvati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hrvasko sem ze pred leti crtal z dopustniskega zemljevida.

:yea2:

isto - kmalu bo 20 let.

Zdaj ne bom spet še enkrat začenjal o tej prežvečeni tematiki, saj sem svoje menje dosti jasno napisal drugje, kjer so si hrvatoljubci in mazohisti, ki uživajo, da jih zajebava vsak natakar, prodajalec sladoleda, čistilec ulic in podobna "bagra", že dovolj dali duška glede na moje osebno mnenje o croatarskem turizmu.

Tisti, katerim je to všeč, naj se plazijo po kolenih za istrskimi čevapćići in s popljuvanim obrazom dokazujejo po croatarski obali "... da Slovenci ipak nisu svi loši .. dok imaju pare da skupo plačaju ono ništa što na moru dobe od nas" (citat iz nekega pogovora dveh croatarjev v Portorožu zadnjo soboto).

Ys sebi ne dovolim tega.

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz dolgo nisem hodil na morje ... Se mi zdi da od leta 89 ali 90. Kaj ces tja dol denar nosit ... pa se do morja mi ni kaj vem koliko. Mislim - ne predstavlja morje nekih sanjskih pocitnic, se manj da si pocitnic brez morja ne bi mogel predstavljati.

No, lani je bila izjema ... sem rekel OK, dolgo nisem bil, dajmo probat. Sem sel z Vrtnico. Sklep: never again :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsi imamo svoje "jelinčiče" oz. hujskače, tako dragi moji, tako kot mi njih, oni nas !

da pa eni brez drugih ne moremo in bomo za zmeraj sosedi pa zgleda še ni nobenemu kapnilo !

za vsak nesporazum sta zmeraj potrebna dva, pa kjerkoli si že !

ključe prosim ! B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nekaj je tudi na tem, da smo tudi slovenci vzvišeni in morda podzavestno zviška gledamo na hrvate. In če se najdeta dva taka, je hitro špetir v bajti.

Sem bil na jadranju kakšen vikend nazaj, charter jadrnica. Odnos zaposlenega v marini, čeprav dela za slovensko firmo, je bil katastrofalen. Se mi zdi, da se nam obeta novo poslabšanje odnosov... v Zagrebu so pa itak gume rezali slovencem takrat okrog sprejema SLO v EU.

Kaj čmo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Rude Boy: res, ampak zakaj bi se matral. Sodec po suzukijevih izjavah je v Franciji cisto fino, z nekaj iznajdljivosti celo ni bistveno drazje, pac pa bolj poceni.

Nasploh je tako da v saboru stalno kaj cez leto podjebavajo, malo pred sezono ma majckeno popustijo, po koncu sezone pa spet ... ampak do naslednje sezone slovenci ze vse pozabijo :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem bil letos dol v dalmaciji in nisem opazil kaksnega drugacnega vedenja do nas, slovencev, pac pa sem imel same dobre izkusnje, tako s prenocitvami, kot s postrezbami v barih, restavracijah, ipd.

Edina slaba izkusnja je bila lani na Hvaru, ko naju je s punco eden nategnil glede apartmaja. Namrec bila je smesno nizka cena za apartma, po telefonu je rekel, da je super, ima vso opremo, je normalno velik, ipd. Potem prideva dol in apartma cisto razsulo. Imel je kaksnih 10 kvadratov, se se obrnit ni dalo, kaj sele da bi kam prtljago dal, vsa oprema stara in skoraj polomljena, itd.

No, sej nato sva odpotovala na drug konec otoka, kjer sta pa lastnika naslednjega apartmaja mocno popravila vtis. Sklep: nikoli nicesar dol vec ne rezerviram.

Res pa je, da ce se le da ne grem v istro na dopust, pa ne zaradi folka, temvec zaradi morja.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa kaj pol rineš tja dol-a te morjo glih nalomt, da te spravjo k pameti????

Kaj so napisali na Merkatorjev center u Zagrebu?? ...doči čete nam na more... al neki tacga!!!!!!!

In verjemte mi , da resno mislijo-jest imam mesečno 2-3 primere vandalizma na avtomobilih-v času dopustov se ta številka poveča!!!

Zdej bo pa sploh udrihanja po slovencih ker:

-so izpadli v rokometu

-smo mi prišli v EU

-so morali umaknit zakon o ribolovni coni

-...

-...

-...

-ker jim njihova vlada ruši hiše

Drugi močan razlog za NE DOPUSTOVAT v tuđmanoviji so njihove zasoljene cene.

Za isti denar lahko dopustujete v Grčiji, Španiji...

In še nekaj:ČE BI MI IMELI NJIHOVO OBALO,BI ZAGOTOVO HRVATI BOJKOTIRALI DOPUSTOVANJE NA NAŠI OBALI!!!!

Mi pa se delamo kot da ni nič in jim veselo nosite trdo(ali pa tudi ne) zasluženi denar tja dol in upate da vas ne bodo nalomili, brisalcev odtrgali, da boste kolikortoliko dobro postreženi, da boste od Krka da Jelšan vozili manj kot 5 ur...

In zdi se mi, da še nikoli niso bili tako bojno razpoloženi proti Janezom!!!(upam da se motim)

Jest sm se že zdavnaj odloču, da na hrvaško na dopust ne grem nikoli več(zarečenega kruha...), ker sm imel že kar nekaj slabih izkušenj.

Dejmo jih izključit iz dopustniških opcij, pa naj potem vidijo kako super turisti so poljaki, slovaki...

PA LEP DOPUST VAM ŽELIM!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bojkot bi bil prava stvar! Na morje k njim za en čas ne grem, saj imamo svojega, pa čeprav malo, morje se sicer ne more primerjati, se pa lahko cene, ne grem na morje da bi se kopal v čisti vodi, na morje grem na oddih! Letos pa grem verjetno preko Yugoslavije v Grčijo z motorjem!

Naj imajo ta njihov jadran, ne več dolgo, ker ga bojo kmalo pokupli do zadnjega koščka in tega se najbolj bojijo!

:topic:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jaz pa hodim redno dol in še vedno bom. par budal me pa res ne bo prepričalo, da se odpovem dopustu na čudovitem morju in grem v našo mlakužo kjer so cene ravno tako navite in kelnarji ravno tako ali še bolj neprijazni in domšljavi, budale so tu in tam, edina razlika je v narodnosti.

in sedaj ko imajo še povsod zlatoroga ni razloga da nebi mel dobrega dopusta.

vsi nacionalno zavedni in užaljeni pa kar bojkotirajte in se pluvajte preko meje z isto mislečimi na hrvaški strani. samo enkrat sem bil na dopustu na naši obali pa večjega sranja še ne.

meni je dol fajn in vedno srečam samo OK ljudi, mogoče tudi za to ker sem sproščen in neobremenjen z good karmo, tisti ki pa skoz gnajvi in tečnari nad vsem kar se dol dogaja pa ima itak super potencial da sreča hrvaškega somišljenika in sranje je tu. enaki ljudje se pač zgleda privlačijo. :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aja sem pozabil dodat, večkrat me je na morju ob opazovanju mojih vrlih sonarodnjakov bilo pošteno sram, da sem slovenec. vsi, vklučno z nemci, italijani in drugimi narodi so bili normalni, le nekatere slovence si po obnašanju prepoznal na 5 km. tisti, ki ste kdaj videli posnetke nemške raje pri ballermannu na malorci boste vedeli o čem govorim.

seveda so poglavje za sebe nadebudni slovenski mladci, ki pijani telovadijo okoli, težijo in se derejo, potem pa se čudijo če jih kaki lokalci malo nalomijo. z takšnim obnašanjem bi saj v mojem kraju bili tepeni že po 15 minutah, tako da morem včasih priznat, da imajo nekateri hrvati tudi kar dobre živce.

samo toliko, da ne bo kdo rekel, da smo slovenci čisto neupravičeno pri nekaterih hrvatih nezaželeni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men pa dol visi kaj si hrvatje mislijo o nas, tja kamor hodim jaz slovence sprejmejo z odprtimi rokami in tudi priznajo da lahko na svoj turizem brez nas lahko kar pozabijo.

Je pa nekaj tudi res, da je Hrvaška vsako leto dražja in sem ravno danes gledal cene pri turistični agenciji kjer te pride teden hrvaškega morja od 45kSIT naprej teden Tunizije z letalom pa 60kSIT pol pa naj vsak pri sebi premisli kaj in kako.

Bo folk počasi začel razmišljat tudi v tej smeri in sem tudi sam planiral teden dopusta ob Hrvaški obali septembra pa mislim da jo bom kar v Tunizijo pihnu.

Glede SLO obale pa se strinjam s Pervyem da je še vse slabše kot na hrvaškem, cene so ubitačne, plačaš vse kar se plačat da, odnos do gostov pa ponekod tak da raje sploh ne govorim.

LP

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

meni je dol fajn in vedno srečam samo OK ljudi, mogoče tudi za to ker sem sproščen in neobremenjen z good karmo, tisti ki pa skoz gnajvi in tečnari nad vsem kar se dol dogaja pa ima itak super potencial da sreča hrvaškega somišljenika in sranje je tu. enaki ljudje se pač zgleda privlačijo. :xx:

Hear hear...

aja sem pozabil dodat, večkrat me je na morju ob opazovanju mojih vrlih sonarodnjakov bilo pošteno sram, da sem slovenec. vsi, vklučno z nemci, italijani in drugimi narodi so bili normalni, le nekatere slovence si po obnašanju prepoznal na 5 km.

Agree.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako kot je Pervy že povedal ... najprej pometite pred našim pragom ... Slovenclji smo kar se turizma tiče v kameni dobi ... da o aroganci, nekulturnem obnašanju, egoizmu in še čem niti ne govorim ...

Me pa zanima sledeče: če bi Hrvatje tako pozidali s hiškami, prikolami, bungalovim in vsemi mogočimi arhitekturnimi dosežki našo lepo, kot so to naredili naši vrli Slovenclji dol, kaj bi naši vrli Slovenclji na to porekli :hmm:

Aja, sem pozabila, je ful fancy met vikend na morju :wacko: :SS

pocenioddamapartmavkoprupresspoglednamorjezaračunamposebejpress

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Me pa zanima sledeče: če bi Hrvatje tako pozidali s hiškami, prikolami, bungalovim in vsemi mogočimi arhitekturnimi dosežki našo lepo, kot so to naredili naši vrli Slovenclji dol, kaj bi naši vrli Slovenclji na to porekli  :hmm:

kaj je to ,,naša lepa"?

:doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:yea2:

isto - kmalu bo 20 let.

Zdaj ne bom spet še enkrat začenjal o tej prežvečeni tematiki, saj sem svoje menje dosti jasno napisal drugje, kjer so si hrvatoljubci in mazohisti, ki uživajo, da jih zajebava vsak natakar, prodajalec sladoleda, čistilec ulic in podobna "bagra", že dovolj dali duška glede na moje osebno mnenje o croatarskem turizmu.

Tisti, katerim je to všeč, naj se plazijo po kolenih za istrskimi čevapćići in s popljuvanim obrazom dokazujejo po croatarski obali "... da Slovenci ipak nisu svi loši .. dok imaju pare da skupo plačaju ono ništa što na moru dobe od nas" (citat iz nekega pogovora dveh croatarjev v Portorožu zadnjo soboto).

Ys sebi ne dovolim tega.

B)

Ta ti je bila pa malo primitivna , se mi zdi.

jaz hodim vsako leto na rab, pa sem zelo zadovoljen. Je postalo sicer kar drago, vendar se isto dogaja tudi pri nas.

In zaradi tega še nisem hrvatoljubec, mazohist, se ne plazim po kolenih, itd....

po tej logiki ne bi šel niti v ITA, AUT , D, niti še marsikam drugam.

Imaš pač v vsakem narodu tudi budale, tudi pri nas....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O ljubezni/neljubezni brez veze govorit, pač tukaj ni ravno kakega pravila, kako se kdo obnaša do koga je osebna stvar, je pa res, da že nekaj časa ne zahajam na Hrvaško, ker je vsaj v Istri praviloma na vsakem koncu vsaj en, ki ti rad zagreni dan z izpadi... o izkušnjah sem že pisal.

No v glavnem, brskam po katalogih, kam bi šli letos na dopust, pa me je skor prebrnilo naokrog, pa a se Hrvati zaj... al so samo nori. :kva2: :kva2: :xx: Majo cene v sezoni take, da sta še Turčja pa kaka Tunizija al pa no skor vse, ceneje kot tam,... s temi cenami mene tam še bolj sploh ne vidijo.

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo rudi,

enkrat se pa strinjam s tabo. Cene bodo poštimale tele sosedske kolobocije.

Pa še ena malenkost. Določen družben sloj Slovencev se resnično hodi šopirit na jug, ker so prebogi, da bi jim to kdo dovolil doma ali pa kje drugje po svetu. Mičkeni po duši in mičkeni po dometu.

Delat s Hrvati je pa itak križ. V 20 letih poslovne kariere nisem še enega posla s Hrvati uspel sklenit. In sem nehal (se matrat).

Nauk basni: če ti ne paše, pojdi kam drugam. Izbira je gromozanska. Pa ne prosim o prelepem morju. So nas v ranjki Yugi učili, da imamo prečudovito morje, Italijani pa sam poden. Ni čisto tako.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa ne prosim o prelepem morju. So nas v ranjki Yugi učili, da imamo prečudovito morje, Italijani pa sam poden. Ni čisto tako.

Prelepo morje he he he, lanska izkusnja je bila taka, da je bilo morje mrtvo. Razen nekaj jezev ni bilo nicesar. :)

Sicer pa - ceco, kam pa zahajas? Spomnim se clanka o onesnazenosti sredozemskega morja ni tam okoli Sicilije naj bi bila prava katastrofa, izredno visoke vrednosti zivega srebra. Kje severneje je pa vprasanje kako nese tok odplake iz Pada ... <_<

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

maj hambl eipinien

letos bil dvakrat na lijepem njihovem morju, enkrat na jadranju in enkrat v predsezonskem bungalovu.. razen običajnih (in ponavljajočih) zbadanj lokalcev o evropejcima i slovencima se mi zdi, da so se lepo obnašali..

valjda imaš v vsaki državi primitivce, a lepo prosim, da ne posplošujemo.. poznam kar nekaj dobrih ljudi tam za kolpo.. zagotovo lahko trdim, da so me italijani in avstrijci večkrat šikanirali kot pa južni bratje, po drugi strani pa hrvatje večkrat kot npr. srbi, ki so se izkazali za izredno gostoljubne, itd...

in naj se zdaj najde junak, ki bo trdil, da tovrstna veselica ni obojestranska :? kot je že nekdo zapisal, s sosedi je vedno križ (razen na evroviziji, ko je potrebno gladit medsebojne spore in talat 12 točk tisti sosedi, od katere pričakuješ pač neko korist).. vedno se bomo malce bockali z avstrijci, italijani in hrvati, tako kot se bodo oni z nami, srbi, bosanci, itd.. (bajdevej: očitno nam je mađarščina tako tuja, da se z njimi niti ne moremo skregat)..

vedno so prisotni neki obmejni interesi in ti vodijo v stanje, ko se 2m za mejo postrani gledamo.. (mislim, halo, kako bi pa zgledalo, da se mi zdaj spičimo s finci?!).. tudi s srbijo bi se verjetno drkali do onemoglosti, a je na srečo O:-) vmes hrvaška in zato prav lepo gremo skupaj..

pa nismo edini.. tudi nemci in nizozemci niso zgled dobrih sosedov, da se o veliki britaniji sploh ne menimo.. (saj bi omenil še izrael in palestino, amak to je skrajnost)..

vse skupaj je po mojem mnenju kombinacija našega trmasto zakoreninjenega mišljenja o "južnih bratih" in njihove trmaste rahle faušije..

đast maj hambl eipinien :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jst grem letos na morje na kamenjak(premantura)

da se mi hrvatje slučajno nebi zamerili s kakimi poškodbami avta (trganje brisalcev, šaranje po laku...)

greva letos z puncinim avtom :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!