Skoči na vsebino

VOŽNJA PO AVTOCESTI

slo-man

Priporočene objave

Mene pa nekaj zanima. Danes in se enkrat pred nekaj tedni sem videl nekega motorista ki se je z 50 kubicnim motorjem peljal po avtocesti.Imel je modro yamaho aerox .Sedaj pa mene zanima kaksen smisel ima voznja po avtocesti z tako svoh motorjem. a li gre za dokaovanje da se upa ali kaj,ker jaz vem da ne bi sou na avtocesto vsaj s takim motorjem ne.Zanima me kaj menite vi o tem.

LP :xx: :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja samo, če se ti pelješ po avtocesti na odstavnem pasu lepo nekje 90km/h, sigurno ni bolj nevarno kot če se pelješ 90km/h skozi mesto ali po nepreglednih ovinkih. :hmm: A se vam ne zdi :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja samo, če se ti pelješ po avtocesti na odstavnem pasu lepo nekje 90km/h, sigurno ni bolj nevarno kot če se pelješ 90km/h skozi mesto ali po nepreglednih ovinkih. :hmm: A se vam ne zdi :?

ne ni bolj varno....od dolgcajta (samo gas) zaspiš in se zaletiš v tisto rampo pr dars-u :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja ne vem kdo je bil peljal se jepo avtocesti iz dolenske proti ljubljani (ivancna gorica ,visnjegorski klanec,grosuplje,ljubljana)Samo ta motor je imel samo blokade zuni ker ni sou nikamor. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja ne vem kdo je bil peljal se jepo avtocesti iz dolenske proti ljubljani (ivancna gorica ,visnjegorski klanec,grosuplje,ljubljana)Samo ta motor je imel samo blokade zuni ker ni sou nikamor. :D

pol ziher ni biu pero

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja samo, če se ti pelješ po avtocesti na odstavnem pasu lepo nekje 90km/h, sigurno ni bolj nevarno kot če se pelješ 90km/h skozi mesto ali po nepreglednih ovinkih. :hmm:  A se vam ne zdi :?

sam, koker js vem 50cc motor ne sme it vec kot 45km/h, ce pa ti gre motor vec kot 50km/h pa lahka gres na avtocesto.

btw:

nekaj dni nazaj sma sla s kolegom iz portoroža v ajdovscino z njegovo gilero runner, in ko se pelas naprej od kopra proti ankaranu se hitra cesta takoj spremeni v avtocesto, midva pa kr gasa :) folk je pipku midva pa nazaj :)

glede tega izleta, ne sprasujte kako sem se pocutil po 210km prevozenih na skuterju :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sam, koker js vem 50cc motor ne sme it vec kot 45km/h, ce pa ti gre motor vec kot 50km/h pa lahka gres na avtocesto.

no te pa si ga odblokiraj da bo šel čez 50, da bo ''highway legal'' pa se vozi po avtocestah z tistih 70kmh, boš še mogoče krasil predno masko kakega luxuznega avta če bo sreča :wacko:

aja pa če ti gre več kot 50 itaq avtomatsko ni tehnično izpravn pa z izpitom za kolo z motorjem ga nesmeš vozit tak da se isto nesmeš po avtocestah vozit :) če že gledaš kdaj je izpravn za avtocesto

Popravljeno . Popravil Ciko
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nekaj dni nazaj sma sla s kolegom iz portoroža v ajdovscino z njegovo gilero runner, in ko se pelas naprej od kopra proti ankaranu se hitra cesta takoj spremeni v avtocesto

jap jap to je problem če se kar naenkrat spremeni v avtocesto, čeprov se tud po hitri cesti nebi smel vozt pa tud kkšn znak obstaja,sam prznam tud men se je 1x skor nardil da sem od bleda proti ljubljani 1x skor zapelov na avtocesto.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vc k 60 mora it, ampak to mora bit tovarniski podatek.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem imel že daljše vožnje (Ljubljana-Idrija-Bovec-Vršič-Jesnice-Ljubljana; Ljubljana-Postojna-Trst-Izola-Ljubljana; Ljubljana-Grosuplje-Krka-Vinica-Kočevje-Ljubljana; Ljubljana-Logarska dolina-Pavličevo sedlo-Jezerski vrh-Ljubljana) itd. z aeroxom 50 (realno cca. 85 km/h). Res je sranje, ko prideš do ceste rezerirane za motorna vozila (primer pri Kopru, pri Naklem) in se moraš peljati bogu za hrbtom. Drugače je pa avtocesta zame eno sranje. Tišanje motocikla po ravnini prav tako. Užitek so ovinki. Ko se spuščaš do Idrije po ovinkih ali pa Logatec-Postojna, to so užitki. Nažalost skuter nima prestav, tako da je težje zvoziti ovinek, saj ne potegne tako močno, kot pa že bi dal v nižjo prestavo pa po gasu založil ovinek tako, kot je treba.

Skuter 50 ccm + avtocesta => priporočen obisk psihiatra

:yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam. Vožnja s skuterom po avtocesti je totalna bedarija, saj je cesta celi čas ravna. Po mojem mnenju je že vožnja s kakim endurotom ali pa supermototom po avtocesti nezanimiva. To so vozila za male hitrosti in in njihov adut so pospeški, zato je večji užitek se preganjat z njimi skoz ovinke :yea2:

Pa dvomim da je dobro za skuterjev motor, če se pelaš po avtocesti in mora delovat celi čas pri maximalnih obratih. Pa še večina avtocest je plačljivih :BUA:

Nažalost skuter nima prestav, tako da je težje zvoziti ovinek, saj ne potegne tako močno, kot pa že bi dal v nižjo prestavo pa po gasu založil ovinek tako, kot je treba.

To pa ne drži najbolj. Saj ima skuter varijator in praktično takoj ko daš gas do konca varijator prestavi v takšno prestavno razmerje, kjer ima motor največjo moč. Seveda pa mora bit varijator pravilno nastavljen (valčki itd.). Pa to je že malo :topic:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst mam Piaggo NRG-ja in sm se že kr eneparkrat pelu po avtocesti. To predvsem takrat, ko se mi mudi km,drugač mi je pa smotan :zzz:

Moj motor je 50 kubičen in je kupljen v Italiji, v papirjih in posledično tudi v prometni ma napisan kot motorno kolo in ne kolo z motorjem, zato sm dobil belo tablco in se brez problema lahko polejem po avtocesti :) .)

s.p: učer ko sm se vračal iz Bohinja k mi je šlo mal za nohte mi je avtocesta kr prov pršla :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja samo pa če dobi policaj al pa cestarji pa ni ravno prijetno.Pomoje ti vzamejo izpit pa se po denarnici te mocno udari. :afro1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja samo pa če dobi policaj al pa cestarji pa ni ravno prijetno.Pomoje ti vzamejo izpit pa se po denarnici te mocno udari. :afro1:

cestarji :? :hmm: :hmm: :lol1: :lol1: :lol1:

Ja zakaj, sj ti nč ne morejo če maš ustrezen motori in to :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sam ti s 50 kubiki ne smeš na avtocesto ker greš lahk najhitrej 50. Zato si dobu belo tablco k gre skut 50 in ne 45 kokr je po tanovih zakonih kolo z motorjem (Hkat.) in ti čist nč ne nuca.

Popravljeno . Popravil Manijak
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja se se nena pelješ iz MB v Lj po avtocesti to se peljes do prvega izhoda ker drugace sir es v veliki nevarnosti da te kdo povozi (romunski slepar :D )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sam ti s 50 kubiki ne smeš na avtocesto ker greš lahk najhitrej 50. Zato si dobu belo tablco k gre skut 50 in ne 45 kokr je po tanovih zakonih kolo z motorjem (Hkat.) in ti čist nč ne nuca.

Jst bom v vsakmu primeru dobiv belo, zato k je u papirjih napisan MOTORNO KOLO! Z motornim kolesom greš pa ti lahko brez problema na avtocesto seveda če gre več kot 60, moj je šov pa ze serisko več :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj a pol je izto to z avtomatikom no :lol1:

ga napiliš da gre 65km/h ane .)

ne ga srat no.

Popravljeno . Popravil GP ditech
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa sej problem ni z obrati! jst sm su sicer po glavni cesti zanc pa sm se kr dolg 90 pelu pa se motor ni nc prevec segrev skos je na isti temperaturi ostal sam res pa je da je po ravnini tak dolgcajt da kr glava boli pa se druge oviras (na avtocesti).

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tut če maš skutera registriranega pod a-motorno kolo, se ne smeš furat po aftocesti...

dam roko stran

aja....kaj se ne reče variomat in ne variator/varijator :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!