peco Objavljeno Avgust 2, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2004 Ali ima kdo kakršnekoli izkušnje s termometri za olje, ki jih namontiraš na odprtino za dolivanje olja. Je ta stvar natančna, sploh deluje, kako meri tempereturo če je pod pokrovčkom zobnik...... :hmm: :hmm: :hmm:
Ice Objavljeno Avgust 2, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2004 ker je za skoraj vsak model posebej dobavljiv termometer se z "kako" ne bi obremenjeval. glede natancnosti ne vem. po moje je to bolj blef kot konkretna informacija, ki jo poda tak termometer na odpritni za dolivanje olja; realne stevilke dobis pri termometru, ki je montiran ali v (blizini) karterj(a) ali pa je odjemalec temperature vgrajen nekje v masini. (?!)
hotschko Objavljeno Avgust 2, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2004 Je ta stvar natančna, neko okvirno idejo kaj se v motorju dogaja že dobiš ...
fazerer Objavljeno Avgust 2, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2004 sej temperatura na notranji strani sten motorja ima enako oziroma vsaj podobno temperaturo kot olje, tako da kaj prevec ne more zgresit. lahko kaze samo nizjo temperaturo od dejanske, kar pa je ugodno, ko cakas kdaj bos masino obremenil proti mejam... ampak, to je samo moje skromno mnenje.
fecko Objavljeno Avgust 2, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2004 Neki je zihr :hmm: original čep rajš spravi pod zic,ker boš prej ali slej ostal brez termometra :ph34r: pa potem računaj na to da ne bo samo "sklopka v oljni kopeli" :wacko:
peco Objavljeno Avgust 2, 2004 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 2, 2004 A to ti namiguješ na "dolgoprstneže" al na kej druzga?
simonsi Objavljeno Avgust 2, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2004 Neki že pokaže, čeprav olje v notranjosti v ležajih in na batih doseže dost višje temp kot pa števc max. kaže.
SiM Objavljeno Avgust 3, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2004 Jst ga imam. Stvar deluje, je pa bolj kot ne modni dodatek, ampak služi primarnemu namenu. Meni na SV-ju kaže delovno temp. 60°C, ne vem pa, kolk je realna :hmm:
ceco Objavljeno Avgust 3, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2004 Pazi, da ne boš podhladil motorja. Zadeva je čisti modni "tuning" dodatek. Vsaj pri Valkirah.
HHV Objavljeno Avgust 3, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2004 Meni poda ta termometer okvirno informacijo, kdaj je motor dovolj segret, da ga ne šparam več. In neko sigurnost v vročih dneh, če se slučajno ne greje preveč. Če bi se kdaj temperatura dvignila nad tiste, ki jih odčitavam običajno, bi vedel, da je nekaj narobe. Neki tak dodatek za bolj mirno spanje. Pa še fletno izgleda. :D
HHV Objavljeno Avgust 3, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2004 A to ti namiguješ na "dolgoprstneže" al na kej druzga? Za to zadevo odvit moraš pošteno malicati. Pri topli mašini nimaš šans odviti z rokami. Jaz sem to naredil s kleščami, katerim sem podložil blago, da ne bi poškodoval površine. Me je pa mehanik presenetil in je odvil, vendar je imel usnjene delavne rokavice, pa malo se je tudi moral pomatrat. Torej ti ga ravno vsaka šminka na parkirišču ne bo ukradla.
BC Objavljeno Avgust 3, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2004 kje se pa tole kupi (po možnosti v Ljubljani :unsure:)?
SiM Objavljeno Avgust 3, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2004 kje se pa tole kupi (po možnosti v Ljubljani :unsure:)? louis
HHV Objavljeno Avgust 4, 2004 Opozori Objavljeno Avgust 4, 2004 Avstrija je v LJ? Na obrobje Ljubljane. :P Greš v Graz na kufe, pa je. Kaj se pa zamudiš!
elcuho Objavljeno April 3, 2006 Opozori Objavljeno April 3, 2006 A mogoce kdo ve, kje bi se dalo konkretno dobit čist tak majhen termometer (merilec temperature zraka) za motor, seveda vodoodporen, pa po moznosti da dela na tiste majhne baterije iz ročnih ur. Pa brez raznih drugih funkcij. Hvala za nasvet.
Ice Objavljeno April 4, 2006 Opozori Objavljeno April 4, 2006 mislis navaden termometer, katerega lahko ali nalepis ali imas na obesku za kljuce? slednje -> louis, gericke in podobni.
bmwslo Objavljeno April 4, 2006 Opozori Objavljeno April 4, 2006 Ali Bauh* ali Baum* ali Inter* ali Tu* ali vsaka trgovina z vsaj malo avtomobilistične robe . :eek:
mack Objavljeno April 5, 2006 Opozori Objavljeno April 5, 2006 ne vem ce je vse to res k jst sm v vprasal v avtotrgovinah pa so mi podturili pod nos uno veliko zadevo k ma zdraven se uro pa datum pa ve skup tolk drago.! Glede motoristicnih trgovin (tujina) pa nebi znal povedat! sm pa tudi spraseval v conradu pa mi je ponujal tistega za v hladilnik k mase rdeco pa modro skalo gor!!! ce kje kdo kaj takega najde bi se tudi jst priporocil vsaj za naslov !
Zdrawc Objavljeno April 6, 2006 Opozori Objavljeno April 6, 2006 Sem včeraj gledal eno Hondo CBF 600, ima orginal tak termometer, do - 20 stopinj :eek:
mack Objavljeno April 6, 2006 Opozori Objavljeno April 6, 2006 KJE KJE KJE KJE KJE KJE KJE KJE KEJ ?????????? :eek: dej no povej :D :cry: :cry: B) O:-)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se