Tepko Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 Povej še uro. Jaz ne verjamem, da bom lohka. :unsure:
Robert Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 Mene žal ne bo :( . Peljem starše v Poreč, k unmu tipu, da jih odvadi kajenja. Bilo tudi na Preverjeno. Pa drugič! Pozdrav od Roberta
Robert Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 Če se ne motim, začne ponavadi ob 19h. Pozdrav od Roberta
hotschko Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 zbiranje se začne ob 18h "uradni" začetek ob 19h
Tepko Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 No jaz bom verjetno že prinesel prevedeno zadevo na papirju. Pa še par fotk na cd-ju. hotschko si dubu fotke? so ok?
hotschko Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 (popravljeno) No jaz bom verjetno že prinesel prevedeno zadevo na papirju. Pa še par fotk na cd-ju. hotschko si dubu fotke? so ok? ← fotke so zelo fajn ampak z ograjami pa nimajo dosti skupnega. Poleg tega ni točno jasno kje je kašna fotografija slikana. Pridi na sestanek, boš dobil svoj odsek ceste, navodila kaj in kako poslikat da bo 100% prav in greš lahko takoj hopla na motor. Popravljeno Maj 11, 2005. Popravil hotschko
Tepko Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 (popravljeno) fotke so zelo fajn ampak z ograjami pa nimajo dosti skupnega. Poleg tega ni točno jasno kje je kašna fotografija slikana. Pridi na sestanek, boš dobil svoj odsek ceste, navodila kaj in kako poslikat da bo 100% prav in greš lahko takoj hopla na motor. ← Ja to so fotke, ki prikazujejo naše "lepe" ceste :devil: Oz. vse prej kot ceste. Lokacija je nekako že naciljana z imenom slikce. Imel sem pa v mislih, da bi naredili zemljevid slovenije in gor take rdeče pikce na katere bi lahko klikal in potem bi se pokazali povečani zemljevidi, na katerih bi imel dodatne rdeče pikice in potem še malo kliknil in bi se odpirale fotke cest. Tako kot kaka html slika občutljiva na klik. :unsure: Potrebnega je veliko materiala za to, ampak dokaj enostavno za nardit. Samo ne vem, kako bi potem unim tam na misnistrstvu to dali.. na cd-ju? :devil: Popravljeno Maj 11, 2005. Popravil Tepko
hotschko Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 Ja to so fotke, ki prikazujejo naše "lepe" ceste :devil: Oz. vse prej kot ceste. Lokacija je nekako že naciljana z imenom slikce. Imel sem pa v mislih, da bi naredili zemljevid slovenije in gor take rdeče pikce na katere bi lahko klikal in potem bi se pokazali povečani zemljevidi, na katerih bi imel dodatne rdeče pikice in potem še malo kliknil in bi se odpirale fotke cest. Tako kot kaka html slika občutljiva na klik. :unsure: Potrebnega je veliko materiala za to, ampak dokaj enostavno za nardit. Samo ne vem, kako bi potem unim tam na misnistrstvu to dali.. na cd-ju? :devil: ← Na ministrstvu oz. direkciji za ceste je takšen zemljevid kvečjemu informacija. Konkretno lahko reagirajo na točen podatek o odseku, stacionaži itd ..., kjer je potrebno ukrepat. Ko bomo imeli celoten seznam za neko cesto jim pošljemo predlog za dopolnitev/psremembo/popravilo .... Če predlog ni pravilno pripravljen se s tem lahko samo seznanijo in vržejo v tisti okrogli fascikel na desni strani mize. Ampak kot že rečeno trenutno so na vrsti ograje. Kasneje tudi ostalo. Imam pa idejo, da na www.motoristipredparlament.com naredimo takšen interaktivni zemljevid in vstavimo rdeče in zelene točke. Ali zna kdo to sprogramirat za web ? Več o vsem tem 17.5.
Tepko Objavljeno Maj 11, 2005 Opozori Objavljeno Maj 11, 2005 (popravljeno) Na ministrstvu oz. direkciji za ceste je takšen zemljevid kvečjemu informacija. Konkretno lahko reagirajo na točen podatek o odseku, stacionaži itd ..., kjer je potrebno ukrepat. Ko bomo imeli celoten seznam za neko cesto jim pošljemo predlog za dopolnitev/psremembo/popravilo .... Če predlog ni pravilno pripravljen se s tem lahko samo seznanijo in vržejo v tisti okrogli fascikel na desni strani mize. Ampak kot že rečeno trenutno so na vrsti ograje. Kasneje tudi ostalo. Imam pa idejo, da na www.motoristipredparlament.com naredimo takšen interaktivni zemljevid in vstavimo rdeče in zelene točke. Ali zna kdo to sprogramirat za web ? Več o vsem tem 17.5. ← Recimo da imam kar nekaj znanja iz html in da delam za firmo tudi v html, in da delam na nekaterih html projektih, in da sem se učil na faxu html, in da imam "priročnik" za html... A bo dovolj? :? :naughty: Rabu bi pa seveda zemljevide v obliki slikic JPEG ali BITMAP, ki bi jih seveda obdelal v photoshopu in potem preko koordinat naredil na klik odzivajočo fotko. Seveda bi potrebovali material. :glare: Imel sem doma en atlas slovenije na cd-ju sam bogve kje je zdej ta cd, bil je pa za win 98. :whistle: Popravljeno Maj 11, 2005. Popravil Tepko
hotschko Objavljeno Maj 12, 2005 Opozori Objavljeno Maj 12, 2005 ah, če se tolk z html-jem ukvarjaš potem pa tudi ena autokarta ne bo problem lahko jo poskeniraš iz papirja ;)
Tepko Objavljeno Maj 12, 2005 Opozori Objavljeno Maj 12, 2005 ah, če se tolk z html-jem ukvarjaš potem pa tudi ena autokarta ne bo problem lahko jo poskeniraš iz papirja ;) ← Eee ko bi imel skener bi bilo lepo. Rabu bi več zemljevidov in ne samo enega. Najprej enega zemljevid slovenije, in potem manjše zemljevide. Lohk pa kdo, k ima skener doma, naj se potrudi.
Sajo Objavljeno Maj 14, 2005 Opozori Objavljeno Maj 14, 2005 :slap: Smola jest mam skener pa nimam zemljevidov, verjetno se v torek vidimo.
MaraudeR Objavljeno Maj 15, 2005 Opozori Objavljeno Maj 15, 2005 Rabu bi več zemljevidov in ne samo enega. Najprej enega zemljevid slovenije, in potem manjše zemljevide. NV ATLAS - interaktivni zemljevid slovenije - možnost zumiranja iskanja po krajih, koordinatah,...
Tepko Objavljeno Maj 15, 2005 Opozori Objavljeno Maj 15, 2005 NV ATLAS - interaktivni zemljevid slovenije - možnost zumiranja iskanja po krajih, koordinatah,... ← Ja ta atlas je kul, samo slikce so zeeeeeelooooo majhne. Verjetno bi blo bolš delat na slikci ki ima vsaj 1280*1024 resolucije. Že zaradi izdelave občutljive slike. .) DZS ima en atlas na CD-ju, samo ne vem kje bi ga lohk dol potegnu za "izposojo". Če pozna kdo kak fajn slovenski hub na DC++, mu bom z veseljem hvaležen, če mi prnese zapečen cd. Tam se da lepo delat zemljevide, pa še velika ločljivost je. Jaz imam verzijo za win98 doma, sam mi u winsih XP ne dela. 98 pa se mi ne da nalagat, ker nimam niti disketnika, da bi boot-u kompjuter z zagonsko od 98. Tak da če bo dol vleko, naj vleče 32-bitno verzijo in ne 16-bitne. :yea2:
Tepko Objavljeno Maj 16, 2005 Opozori Objavljeno Maj 16, 2005 Ok sm že dubu atlas, tako da fotke zemljevidov 1:50.000 imam, rabu bi še kako kakovostno "avtokarto" fotko celotne slovenije, če ima kdo. Seveda je priporočena velika resolucija. Za jutri me pa samo zanima, če v primeru slabega vremena sestanek odpade? :unsure:
MaraudeR Objavljeno Maj 16, 2005 Opozori Objavljeno Maj 16, 2005 Za jutri me pa samo zanima, če v primeru slabega vremena sestanek odpade? ne odpade...
ixs Objavljeno Maj 18, 2005 Opozori Objavljeno Maj 18, 2005 Kaj je bilo dorečenega na sestanku?! Res da je ta potekal 5 m stran od mene, ampak sem imel druge obveznosti!
bladzo Objavljeno Maj 18, 2005 Opozori Objavljeno Maj 18, 2005 (popravljeno) Danes prebral temo od mojega dopusta dalje in lahko rečem samo eno! :hmm: :eek: Blagor ubogim na duhu! Odpustimo jim, saj ne vedo, kaj govorijo! Registriranih motornih koles v letu 2005 je nekaj manj kot 19000. To ne pokriva tudi 1% prebivalstva! Pešcev, ki rabijo več, boljše, bolj varne prehode čez cesto, je 2000000! Koga bodo bolj resno jemali?? Denar za izboljšanje varnosti v cestnem prometu delijo politiki (država), sredstva pa so zelo omejena. Pristop, ki ga je treba uporabit, mora biti zelo prefinjen in skrbno načrtovan!!!!!! Sicer se bomo lahko samo obrisali pod nosom. Motoristi smo enkrat že "štrajkali", v velikem številu smo se vozili skozi Ljubljano in parkirali pred parlamentom. Dosegli nismo nič. Stvari, ki so se spremenile, bi se v vsakem primeru, ker niso bile prilagojene evropskim razmeram. (pridobivanje vozniškega dovoljenja A kat.) Ostanejo nam tudi druge možnosti. Recimo, lahko si ograje financiramo sami. Država nas bo takoj podprla. Problem je itaq samo v denarju. lp Popravljeno Maj 18, 2005. Popravil bladzo
GorazdH Objavljeno Maj 19, 2005 Opozori Objavljeno Maj 19, 2005 ja....smešno a ne...ampak to bi bil edini način, da bi se stvar uredila takoj... <_< oh sladka ironija. samo še stroj za asvaltiranje in par valjarjev nabavimo pa bo... :wacko:
#46# Objavljeno Maj 22, 2005 Opozori Objavljeno Maj 22, 2005 Danes prebral temo od mojega dopusta dalje in lahko rečem samo eno! :hmm: :eek: Blagor ubogim na duhu! Odpustimo jim, saj ne vedo, kaj govorijo! Registriranih motornih koles v letu 2005 je nekaj manj kot 19000. To ne pokriva tudi 1% prebivalstva! Pešcev, ki rabijo več, boljše, bolj varne prehode čez cesto, je 2000000! Koga bodo bolj resno jemali?? Denar za izboljšanje varnosti v cestnem prometu delijo politiki (država), sredstva pa so zelo omejena. Pristop, ki ga je treba uporabit, mora biti zelo prefinjen in skrbno načrtovan!!!!!! Sicer se bomo lahko samo obrisali pod nosom. Motoristi smo enkrat že "štrajkali", v velikem številu smo se vozili skozi Ljubljano in parkirali pred parlamentom. Dosegli nismo nič. Stvari, ki so se spremenile, bi se v vsakem primeru, ker niso bile prilagojene evropskim razmeram. (pridobivanje vozniškega dovoljenja A kat.) Ostanejo nam tudi druge možnosti. Recimo, lahko si ograje financiramo sami. Država nas bo takoj podprla. Problem je itaq samo v denarju. lp ← Kaj ti milsliš da so ograje zastojn? Veš kolko je tega po celi slo?!??!?!?!?!?!!!! :oops:
c0Li Objavljeno Maj 22, 2005 Opozori Objavljeno Maj 22, 2005 Vceraj, proti veceru je v okolici Sentjurja kolicek terjal nov davek. Izkuseni 47 letni motorist iz posavja, je ostal brez noge, od sredine stegna navzdol! :(
Tepko Objavljeno Maj 22, 2005 Opozori Objavljeno Maj 22, 2005 Danes prebral temo od mojega dopusta dalje in lahko rečem samo eno! :hmm: :eek: Blagor ubogim na duhu! Odpustimo jim, saj ne vedo, kaj govorijo! Registriranih motornih koles v letu 2005 je nekaj manj kot 19000. To ne pokriva tudi 1% prebivalstva! Pešcev, ki rabijo več, boljše, bolj varne prehode čez cesto, je 2000000! Koga bodo bolj resno jemali?? Denar za izboljšanje varnosti v cestnem prometu delijo politiki (država), sredstva pa so zelo omejena. Pristop, ki ga je treba uporabit, mora biti zelo prefinjen in skrbno načrtovan!!!!!! Sicer se bomo lahko samo obrisali pod nosom. Motoristi smo enkrat že "štrajkali", v velikem številu smo se vozili skozi Ljubljano in parkirali pred parlamentom. Dosegli nismo nič. Stvari, ki so se spremenile, bi se v vsakem primeru, ker niso bile prilagojene evropskim razmeram. (pridobivanje vozniškega dovoljenja A kat.) Ostanejo nam tudi druge možnosti. Recimo, lahko si ograje financiramo sami. Država nas bo takoj podprla. Problem je itaq samo v denarju. lp ← Ja samo mi smo bolj ogroženi kot pesci. Nam razbutana cesta veliko bolj škodi kot kakemu pešcu. Pešec se bo težko ubil ali težko poškodoval zaradi luknje, ki je ne bo videl (opazil) pravočasno. Sicer pa so začeli ponekod po sloveniji "flikati" luknje na cestah... :hmm: BOg ve, kaj jih je pičilo tam zgoraj da so se lotili česa takega!!! :kva2: Ograje pa bi morali postaviti za začetek samo na glavnih cestah po sloveniji. Seveda sem pripravljen zanje tudi plačati določeno vsoto (prispevek), če bi bilo potrebno. Kasneje ko bi bilo več sredstev, pa bi dogradili ograje še na opstalih cestah.
iebi VeTeR Objavljeno Maj 22, 2005 Opozori Objavljeno Maj 22, 2005 motorist plača cestno takso,cestnino,% od litra bencina....zgolj pešec pač ne.Torej imamo pravico zahtevati boljše pogoje. :yes: DENAR JE,toda nihče ga ne vlaga tja,kjer je vse v redu.Mi pa opozarjajmo,da ceste niso vredu in zahtevajmo boljše. :yea2: :yea1:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se