Skoči na vsebino

Sportvue ali vedno na očeh


Black Knight

Priporočene objave

29.9.2004, 13:17

Sportvue ali vedno na očeh

Digitalni prikazovalnik, ki uporabniku nenehno prikazuje potrebne podatke v njegove vidnem polju - piloti bojnih letal ga s pridom uporabljajo že leta, testiranja na področju motošpoprtna, natančneje Formuli 1 so se začela šele pred kratkim, kljub temu, pa bo skromnejša in seveda cenejša različica namenjena predvsem motociklistom na voljo predvidoma že v tem letu.

Na očeh

SportVue prikazovalnik voznika nepretrgoma obvešča o trenutni hitrosti in prevoženi razdalji, sestavljajo pa ga zgolj tri majhne komponente - prikazovalnik, katerega namestimo na prednji del čelade nad vizir, senzor hitrosti, katerega uporabnik namesti na prednje ali zadnje kolo motocikla ter GPS oddajnik s pomočjo katerega SportVue zaznava prevoženo razdaljo ter dopolnjuje in usklajuje podatke o trenutni hitrosti z merilcem na kolesu. SportVue tako omogoča varnejšo vožnjo brez nepotrebne izgube koncentracije zaradi neprenehnega pogledovanja na armaturno ploščo, saj je voznik ves čas osredotočen na cesto in promet pred seboj.

Študija

Študije prikazovalnika so bile preizkušene na številnih dirkalnih pistah širom sveta. Tako so jih preizkusili vozniki Formule 1, Indycara, poklicni vozniki motociklov in gokartov - vsi izrazili odobravanje nad novim izdelkom. Ameriško podjetje Motion Research Corporation, "krivec" za zgodnji prihod izdelka na tržišče, tako po besedah bivšega dirkača in ustanovitelja podjetja Dominica Dobsona, spreminja kako bomo v bližnji prihodnosti pojmovali vožnjo.

Kmalu na tržiču

Motion Research napoveduje prihod svojega revolucionarnega izdelka v drugi polovici letošnjega leta. Tudi okvirna cena je že znana - ta se bo vrtela med 250 in 350 ameriških dolarjev. A to še ni vse. Osnovna različica SportVue namenjena motociklistom bo kmalu izboljšana. Tako bo poleg hitrosti in prevoženih kilometrih voznika obveščala tudi o prestavi v kateri motociklist vozi, vgrajen bo imela učinkovit detektor radarja ter vozniku na voljo ponudila tudi navigacijo. Poleg izdelka za motocikliste, pa se bodo na tržišču kaj kmalu znašli tudi SportVue namenjen kolesarjem ter športnim voznikom na dirkališčih - tako avtomobilistom kot motociklistom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bo zadeva še s kakšnim TomTomom kompatibilna, da bo kazala navigacijo pa predvsem potek ovinkov (kjer je TomTom CAR), potem zna biti tole ena uporabna stvar.

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tako mala kot je celotna zadeva, aerodinamika po moje ne igra kaksne pomembne vloge.

so pa ze nekaj let nazaj podobno zadevo prodajali v conradu za avtomobile (mislim d za 86(??) jurjev). .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tako mala kot je celotna zadeva, aerodinamika po moje ne igra kaksne pomembne vloge

le zakaj potem razne zračnike in sisteme za vpetje vizirjev delajo čim bolj aerodinamično in da čim manj štrli od čelade; in kot da nisi še nobene teme o kaki čeladi bral kjer se folk pritožuje da vrtinčenje zraka okoli detaljev na čeladi povzroča preveč hrupa.... :?

pomoje tudi tale zadevca povzroča žvižganje.....uporabna, za moje pojme, bi bila pa edino varianta da ti namesto števca itd. prikaže sliko iz GPS zaslona (da ti ni treba stalno gledat na GPS )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!