Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

O HP jih imam bolj slabo mnenje ker že pri osnovnem dizajnu jim nekak ne gre, ampak pustmo to. Ventilatorji se kar nekam zaganjajo tudi ko ni obremenjen. Zadeva ni niti poceni pačeravno izgleda tako, Zares nimam kakih pametnih izkušenj s HP ji. vendar moji frendi jih v glavnem ne pohvalijo!! :surrender: Moja bivša ima po dveh letih že spet novega Hpjča in v glavnem ga fura kot netbook.... pa mu je zgleda tud to preveč. :surrender: Res pa je da kupuje bolj spodnji - srednji cenovni razred.

Imamo pa pri hiši dva ACERja (veliki in mali pujs :bounce: ) ki delata odlično že več let kljub padcu po stopnicah se ni nič razbilo!! Na sarvisu so povedal da ga nima smisla oživljat! Pa sem rekel 13 letnemu sinu naj ga razstavi in sestavi nazaj in zadeva spet normalno deluje naprej. Seveda imam tri sinove 13 -18 ki zadeve zares vsestransko maltretirajo a zadevci vse zdržita :worship: Je pa jeba ker težko kupiš nov stroj dokler tastar ne crkne :lol1:

Objavljeno

Vem da za 700€ ne bom dobil najboljše zadeve, samo bi pa rad zbral najboljše v tem cenovnem rangu. Kar se zaslonov tiče nimam kakšnih posebnih zahtev, mislim da bo vsak 17palčni ekran dovolj.

Objavljeno

Jaz imam HP in nobenih problemov. Glede dizajna bi se dalo debatirati, vendar kot sem rekel, dela BP že četrto leto, je pa res, da kot nov ni bil najcenejši.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Ker sem malce ven iz tega računalniškega sveta sprašujem če mi lahko kdo pomaga pri dešifriranju preformans.

Njprej me zanima razlika med CPU-jem

1. Intel Core2 Duo P8600 (2,4 GHz, 3 MB L2 predpomnilnika, 1066 MHz FSB)

2. Intel Core i7 2670QM (2,2 GHz, 6 MB L3)

Fora je ve tem da moj stari prenosnik ni več zmožen opravljati funkcij ki jih potrebujem v službi in bo potrebna zamenjava. Sam sem nekako gledal tale prenosnik

http://www.techtrade...ellite-P770-120

Je pa še ena varianta, malce starejšega prenosnika cca pol leta, katerega ima šef doma in bi mi ga na nek načina rad "poturil". Gre se za naslednji prenosnik

http://www.mimovrste.com/artikel/2750171528/prenosnik-hp-elitebook-8530p-24ghz-gw682av#tec

MI kdo lahko malce razloži o teh dveh prenosnikh. Osebno ne vidim neke grozne razlike razen v CPU-ju

Je HP res precej slabši ali ne?

Popravljeno . Popravil Misek
Objavljeno

Core i7 je naslednjik core2duo serije. Mal je hitrejši, mal manj štroma pokur.. V praksi, če ne potrebuješ kakšnega težkega procesiranja, kakšno kodiranje filmov, delo z grafiko itd ... Potem ne boš opazil razlike.

Razlika med prenosnikoma je v zaslonu en je 15 en je 17. Kar se tiče mene je 17 že pol-prenosnik, je res okorna za okol prenašat

:D, ampak to je pač ot tebe odvisno kaj ti bolj ustreza. Je pa v vsakem primeru boljša čim višja ločljivost zaslona, tako da imaš večjo vidno površino, hp ima dost majhno. Ta toshiba je ubistvu kar raketa :), če gre za podoben dnar je sigurno boljša izbira. Odvisno za kaj rabiš prenosnik, edino slabost(če to je) ima pri velikosti. Pa imaš še bluRay pogon, usb3, ma ni da ni, vse ma :)

HP je pa tud daleč od napačnega, recimo da je generacijo starejši. Toshiba ga poje, ni pa slab.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Core i7 je naslednjik core2duo serije. Mal je hitrejši, mal manj štroma pokur.. V praksi, če ne potrebuješ kakšnega težkega procesiranja, kakšno kodiranje filmov, delo z grafiko itd ... Potem ne boš opazil razlike.

Razlika med prenosnikoma je v zaslonu en je 15 en je 17. Kar se tiče mene je 17 že pol-prenosnik, je res okorna za okol prenašat

:D, ampak to je pač ot tebe odvisno kaj ti bolj ustreza. Je pa v vsakem primeru boljša čim višja ločljivost zaslona, tako da imaš večjo vidno površino, hp ima dost majhno. Ta toshiba je ubistvu kar raketa :), če gre za podoben dnar je sigurno boljša izbira. Odvisno za kaj rabiš prenosnik, edino slabost(če to je) ima pri velikosti. Pa imaš še bluRay pogon, usb3, ma ni da ni, vse ma :)

HP je pa tud daleč od napačnega, recimo da je generacijo starejši. Toshiba ga poje, ni pa slab.

napisal si da je core i7 naslednik serije core2duo. po moje pa ni. po moje teh dveh procesorjev med seboj ni za primerjati. i7 je štirijedrni procesor in je neprimerno bolj zmogljiv kot core2duo, kar ti prikazuje tudi CPU benchmark, ki sem ga priložil. core2duo ima 2 jedra in 2 niti (threads), medtem ko ima i7 4 jedra in 8 niti (threads). in v praksi je razlika še kako opazljiva. treba je upoštevati tudi da je core2duo sedaj že kar "zastarela" tehnologija.

proc.jpg

Popravljeno . Popravil Kosho
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Zdravo!

Ima tukaj kdo izkušnje z Hoferjevimi MEDION prenosniki?

Tega sem gledal...

http://www.hofer.si/...rs/58_26082.htm

G

Kolegica ga hvali, kaj več pa bi težko rekel.

Scarabeo

Objavljeno

Glede specifikacij je kar ok, glede kvalitete imaš 3 leta garancije, tko da v tem času bo svoje odslužil, če kaj gre pač neseš nazaj. Pri hoferju je vsaj po mojih iskušnjah to zelo dobro poštimano, če ne dela neseš nazaj, zrihtajo ali zamenjajo, brez komplikacij tako kot je to v navadi drugje.

Objavljeno

Glede na to, da so trgovine z Medion opremo celo v Alilanz areni, najbrž ni tako olosh roba ;)

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Predvsem ne priporočam kakšnega poceni Acerja cca 500€, ker imam zelo slabe izkušnje. Sedaj mi še ProBook odpoveduje, res nimam sreče :D

Objavljeno

HP je vedno bolj v k****. Oče ima probooka, mu crkuje oz. glede na specifikacije deluje izjemno počasi(sumim disk), prijatelj ima tudi HPja, mu je šel polnilec itd...

Objavljeno

tud jst mam HP-ja 6735S...jajca od jajc..baterija crknla po 1 letu in 1 mescu..tok d je blo vn iz garancije,polnilc crknu..dela tko počas d znoriš zravn,pregreva se za znort( čistim ga vsaj enkrat na 2 mesca-moraš podret skor celga)..1

prvič zadnjič in nikoli več HP :)

• 6 mesecev pozneje...
Objavljeno

tud jst mam HP-ja 6735S...jajca od jajc..baterija crknla po 1 letu in 1 mescu..tok d je blo vn iz garancije,polnilc crknu..dela tko počas d znoriš zravn,pregreva se za znort( čistim ga vsaj enkrat na 2 mesca-moraš podret skor celga)..1

Ja saj zato pa ima oznako HP (Hitro Pokvarljivo...)

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Ne moreš ravno reči, da je HP jajc od jaca, če imaš ti probleme s tvojim ... na firmi imam cca 70 prenosnikov od tega 95% HP-ja in v povprečju zelo dobro opravljajo svoje delo ... baterije držijo cca 2 leti potem kapaciteta drastično pade ... se zgodi, da crkne kakšen napajalnik ali pa disk a je to glede na količino malo ... so pa to prenosniki ranga cca 1000 EUR ...

Objavljeno

Ne moreš ravno reči, da je HP jajc od jaca, če imaš ti probleme s tvojim ... na firmi imam cca 70 prenosnikov od tega 95% HP-ja in v povprečju zelo dobro opravljajo svoje delo ... baterije držijo cca 2 leti potem kapaciteta drastično pade ... se zgodi, da crkne kakšen napajalnik ali pa disk a je to glede na količino malo ... so pa to prenosniki ranga cca 1000 EUR ...

še to si pozabu napisat, da ima vsak možnost dokupit 3letno garancijo.......

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

AKCIJA!! ugodno 2 prenosnika in sicer:

HP ProBook 4340s i3-2370M 4GB/500, Linux za 445€ - ima odprto embalazo

HP ProBook 6570b i3-2370M 4GB/500, DOS, BX100TC za 530€ - tudi odprta embalaza..

kontakt na privat ali po tulifonu.. :-D

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Ej folk,

rabim pomoč. Kupujem prenosnik za študenta, pa se odločujem med Asusu in Lenovo. Kaj priporočate?

Objavljeno

A to mate kompe samo za okras al tud kdo kej dela na njih!??

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

Ne vem zakaj se nekateri tako razburjajo nad HP-ji, meni moj služi že 5 let zelo dobro, niti ene napake, ga pa je sedaj povozil čas. Zamenjal ga bo Lenovo, po pregledanem najboljše razmerje price/performance. Če bo deloval pol tako dobro kot tale HP na katerem sedaj tipkam bo ok. Pa še odgovor na vprašanje v prejšnji objavi. Ja enim se uporaba računalnika celo povrne in ga nimamo samo za nabijanje po motosvetu še najmanj pa za igranje igric, zame je tudi domači laptop delovno orodje.

Objavljeno

jst mam tut Acerja za okroglih 500 ojriča že pet let.... dela ko urca  :grim

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!