Skoči na vsebino

Izpit

_miha

Priporočene objave

Huhu, zdej ste im pa prou polepšal dan :OK:

Jst sm naredu izpit 19.7.2004 B) torej bo lahko čez leto in pou kaka močnejša stvar u garaži :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdaj pa ne vem, jest si Dex-ov text razlagam tako, da bi ti mogla doba dveh let od opravljenega izpita "poteči" do 29.7.2004, da dobiš A neomejeno. Ma sej ne vem :wacko: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Huhu, zdej ste im pa prou polepšal dan  :OK:

Jst sm naredu izpit 19.7.2004  B)  torej bo lahko čez leto in pou kaka močnejša stvar u garaži  :kva2:

ČAki ce si ga 19.7.2004 naredu pol ne dobis neomejeno ampak samo do 250ccm kukr sm jaz dexa razumela...Eh ne vem dej to bom sla jaz tja na domzale stamplat tm so itak za cajtom,ce mi ni dala izpita za car sam za 2 leti ker so te neke odlicnostne voznje ampak do konc life-a mi bo pa se to sigurno zajebala :D,k je rekla naj kr pridem iskat neomejeno cez pol leta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma jst sm naredu izpit en let pred tabo,21.8.2003,pa ne vem če dobim neomejeno konc avgusta!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Huhu, zdej ste im pa prou polepšal dan  :OK:

Jst sm naredu izpit 19.7.2004  B)  torej bo lahko čez leto in pou kaka močnejša stvar u garaži  :kva2:

Nisi si prav razlagal mojega texta. Alla in gebre imata prav, s to razliko da čarobni datum ni 29.7. ampak 13.8.2005 Potrebno je razlikovati objavo zakona in uveljavitev zakona. Uveljavitev zakona sledi avtomatsko 15 dni po objavi zakona! Zakon je bil torej uveljavljen oz. je stopil v veljavo 13.8.2004.

Skratka še enkrat!

Tisti, ki boste izpolnili pogoj 2 leti izpita a 125 do 13.8.2005 dobite neomejeno, drugi ne več! Seveda je to strogo pogled s strani zakonodaje. V praksi bo zagotovo zaslediti velika odstopanja od zakona in jaz sem prepričan, da boste vsi dobivali neomejeno še vsaj kakšno leto po tem datumu, če boste le malce vztrajni, da boste nekje našli kakšnega uradnika, ki zakonodaje ne pozna.. To po mojih izkušnjah ni preveč težko! .)

V kolikor dvomite v mojo razlago, lahko enostavno pogledate na spletno stran Uradnega lista, use lepo in jasno piše. Vendar sem 100% da je res tako, ker imam trenutno zakon (zvcp-1) pred sabo in verjamem, da sem kot študent pravne fakultete sposoben pravilno prebrati prehodne in končne določbe in ob tem razumeti kaj pomeni datum uveljavitve zakona! :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Našel TOLE stran! Vglavem ta stran je zakon, služi kot skrajšana knjiga, ima vse lepo napisano, kratko in jedernato + animacije :). Res piše tko kokr moraš na cppjih odgovarjat, pa vse piše, ne pa kot knjige ki so pisane po starem zakonu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

(zvcp-1)

Od ponedeljka, 23.5.2005 lahko v roke vzameš:

Zakon o varnosti cestnega prometa - uradno prečiščeno besedilo (ZVCP-1-UPB1).

Ur. l. RS 51/2005

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmm jst jutr začnem z izpitom za A kat. pa me zanima par stvari. Aprila sem bil star 17. Se pravi če sedaj opravim izpit A-125ccm oz. 11kW mam naslednjega aprila že (pri 18tih) že A-omejeno do 25kW? Kdaj pa potem A-neomejeno? Sicer se mi nič ne mudi da bi že kar vozil 600ccm motor ampak me vseeno zanima... Opazu sm tud da ste že razpravljali o tem ampak men še zmeri ni nič jasno tko da prosm če mi kdo še enkrat malo razloži vse skupaj. ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hmmm jst jutr začnem z izpitom za A kat. pa me zanima par stvari. Aprila sem bil star 17. Se pravi če sedaj opravim izpit A-125ccm oz. 11kW mam naslednjega aprila že (pri 18tih) že A-omejeno do 25kW? Kdaj pa potem A-neomejeno? Sicer se mi nič ne mudi da bi že kar vozil 600ccm motor ampak me vseeno zanima... Opazu sm tud da ste že razpravljali o tem ampak men še zmeri ni nič jasno tko da prosm če mi kdo še enkrat malo razloži vse skupaj.  ;)

Nop, dve leti boš imel izpit za 125ccm 11kW, potem pa doibiš naprej.

Glede tega pa je baje tako, kot da sploh ne bi izpita imel, če voziš močnejši motor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

jap, tud js sm tk razumel..

se pravi delas izpit lahko pri 16, pri 18 dobis do 25kW, pri 21 pa neomejeno.

ampak če delaš izpit pri 18, imaš že srednji razred, torej do 25kW.

Če pa delaš izpit pri 21, ali nad 21 pa imaš potem neomejeno.

je tako? :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no upam da zadnic pisem tole... preberte ene 3x preden sprasujete... pac pise zlo "uradnisko"

Pa še o motorističnih vozniških dovoljenjih:

147. člen

(2) Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A brez omejitev se izda osebi, ki je dopolnila 21 let starosti in je opravila vozniški izpit za vožnjo motornih vozil kategorije a, katerega praktični del je obsegal tudi posebni praktični del izpita.

(3) Vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A brez omejitev se izda osebi, ne da bi opravljala vozniški izpit in ne da bi predložila zdravstveno spričevalo, ki poleg pogojev, določenih v prvem odstavku tega člena, izpolnjuje naslednje pogoje:

-da je stara najmanj 21 let;

-da ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil podkategorije oziroma kategorije A1 (125ccm 11 kW) ali A 25kW in do 0,16 kW/kg. Pri tem se dobi obeh kategorij/podkategorij lahko seštevata.

(4) Ne glede na določbe prejšnjega odstavka se vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A brez omejitev izda osebi ne da bi predložila zdravstveno spričevalo, ki poleg pogojev, določenih v prvem odstavku tega člena izpolnjuje naslednje pogoje:

-da je stara najmanj 21 let;

- da ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil podkategorije oziroma kategorije A1 (125ccm 11 kW) ali A 25kW in do 0,16 kW/kg;

-da je opravila posebni praktični del vozniškega izpita za vožnjo motornih koles kategorije A brez omejitev.

(5) osebi, ki opravi vozniški izpit za vožnjo motornih vozil kategorije A, pa ne izpolnjuje pogojev za pridobitev vozniškega dovoljenja kategorije A brez omejitev, določenih v 2., 3. in 4. odstavku tega člena, se izda vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije A z omejitvijo do 25 kW in pod 0,16 kW/kg.

(6) Osebi, ki ima najmanj dve leti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil podkategorije A1 (125ccm 11 kW) in je dopolnila 18 let starosti, se lahko izda vozniško dovoljenje za vožnjo vozil kategorije A z omejitvijo do 25 kW in pod 0,16 kW/kg, ne da bi opravljala vozniški izpit in ne da bi predložila zdravstveno spričevalo.

(7) Vozniško dovoljenje podkategorije A1 (125ccm 11kW) se izda osebi, ki poleg pogojev, določenih v prvem odstavku tega člena, izpolnjuje naslednje pogoje:

-da je stara najmanj 16 let;

da je opravila vozniški izpit podkategorije A1 (125 ccm 11 kW).

:rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za laike:

ni vazn kdaj gres delat izpit... pac dobis tistga k ti po letih pripada

16-17.9= A1

18+= A2

nomejeno dobis komi k mas 2 let eno od zgornjih kategorij (A1 al pa A2) pa k si starejsi od 21

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej če še nimaš nobenga izpita in imaš 17.4 let - kukr jest, greš delat za 125 in greš skozi ceneje in prej, pa še 0.6leta imaš izpit za 125

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej, men se zdi da dobim pr 18, inštruktor mi je tko reku tudi, za neomejeno s neomejeno KW pa dobiš ko maš 21 let in najmanj 2 leta izpit ali za A1 ali A2

EDIT: vidm da mi je inštruktor narobe povedal, po tem ko sm prebral tisto uradno varjanto ki jo je postal Mte :)

Popravljeno . Popravil DimmniBurek
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ej se zmeri obstaja varjanta da hodis od upravne enote do upravne enote, pa da ti dajo A neomejeno pr 18ih... kokr jest vem je tejcy dobla tko :OK: bom tud jest cez 2 let probavu... sej ves-upanje umre zadnje .) une babice po UE pa itaq nevejo kasn je zdej zakon :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ok se pravi v vsakem primeru bo A-neomejeno pri 21tih. Za A1 pa A2 me pa tak ne zanima preveč ker gotovo nebom čez dve leti kar prodal 125ccm motorja pa kupil 350ccm... Bom kar počakal do 21tega leta pa pol neki "malo" boljšega :naughty: :kva2: :)

Vidm da tele "uradniški" teksti v zakonih delajo probleme tudi marsikateremu inštruktorju al pa celo avtošoli... Ker sm gledu po internetu na straneh od avtošol in je na veliko straneh narobe razloženo vse skupaj. Še dobro da mam vas da mi obrazložite zadevo :D B) ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud men je blo rečen da kao po 2 letih dobim neomejeno zdj pa nevem več kdo mi kej prov pove a je tko al ni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsak, čisto vsak, ki ima dostop do interneta ima možnost odsurfat na stran Uradnega lista RS. V iskalnik vpišeš Zakon o varnosti cestnega prometa in ti vrže ven zadetke. Tam si lahko prebereš ZVCP-1 (trenutno veljaven zakon), ali pa uradno prečiščeno besedilo tega zakona, objavljeno z dnem 23.5.2005! Na tem forumu je sicer že najmanj 100x lepo in razumljivo napisano kako pa kaj, vendar če si v dilemi zaradi bluzenja raznih inštruktrorjev v avto šolah, uradnikov na upravnih enotah, itd.., za katere po lastnih izkušnjah vem, da nimajo pojma o teh stvareh, lahko stvari preveriš na Uradnem listu. Če boš kolikor toliko zbran pri branju, ni hudič, da ne boš razumel kaj hoče zakon povedat. Je pa zagotovo točno tako kot piše tam in nič drugače! :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj če bi nehal nabijat v tej temi, k naj bi bla celo za neki koristna. 20 strani je samo debateranja glede neomejene kategorije. Se mi zdi da je blo že tolk tega napisan da je lahk že vsem jasno.

Z 16 leti - A 125cc, 11kw

Z 18 leti - A do 25kw, oziroma 0,16kW/kg

Z 21 leti - neomejeno

Če si že star 18 let ne moreš it delat 125cc izpita ampak greš avtomatsko za 25kw. Če imaš narejen A125 izpit, da dobiš 25kw moraš bit 18 in imet 2leti že ispit, tko da kdor ga nardi z 17 ga ne dobi pri 18 letih.

Za neomejeno, moraš biti pa dovolj star in imeti ispit saj 2 leti, se prav če si ispit naredu pr 20, ga ne boš dobu pr 21 ;).

kdor je naredu izpit 2 leti pred zakonom, dobi izpit za neomejeno po 2 letih. Če komu uspe da ga tud potem dobi, je pa pač njegova sreča :).

Mislem da je to vse.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

folk drzte pesti zame... ob 7ih pisem prvo pomoc :wacko: upam da bo slo... :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ej se zmeri obstaja varjanta da hodis od upravne enote do upravne enote, pa da ti dajo A neomejeno pr 18ih... kokr jest vem je tejcy dobla tko  :OK:  bom tud jest cez 2 let probavu... sej ves-upanje umre zadnje  .)  une babice po UE pa itaq nevejo kasn je zdej zakon :)

emmm aja nism vedla da mam ze neomejeno :D neki novi podatki huh zanimivo :blink:

emm jaz mam A neomejeno novembra za B sm pa ja res dobila brez voznika zacetnika pa ne pise mi za dve leti ampak za 80 let k je bla una tok blont tko da upam da bo tud novebra :P ,pač gres od občine do občine nekje so sigurno full uzadi kaksna crna na koroškem :P al pa kjer kol no alla domžale pr men za B

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!