Skoči na vsebino

MOTO škornji - izbor, čiščenje, vzdrževanje..

Leteči

Priporočene objave

Daš link do škornjev

Ni linka,greš na angleški Ebay in iščeš in čakaš da tapravi uletijo.Tko kot jest :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

verjetno si ze slisal ampak vseen, ce hoces res udobje, lahkotnost, absolutno alpinestar supertech R!!! Noro udobni odlicno zracenje, lahkotno obuvanje in sezuvanje pa se kaj bi se najdlo

+2 na ta citat. Iz prve noge lahko potrdim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rablenih pa naum kupoval :glare:

bom že kj najdu .. do spomladi ;)

Kolk časa ti pa zdrži en par?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolk časa ti pa zdrži en par?

sem zgoraj napisal, da so mi oxtar zdržale 3 leta .. cca 75000 km ...

tele k mam zdj, TCX Competizione RS, so zdržale cca 50000 (2 leti) ... no ja .. sj bi še, pa so že kr zbite ... drugač pa še v redu podplat :P

pa ne šajnajo se več tok .. ne morm pozirat :kva2:

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moji zadnji moped škornji so bili Alpinestars, za katere ne vem niti kdaj sem jih kupil, niti kje, mogoče v Krškem ... :surrender: :?:hmm: :surrender: :?:hmm: :surrender: :?:hmm:

Prav tako kot tudi s kombinezonom se na urgenci :blush: na UKC "niso potrudili" da bi mi ju slekli in sezuli, ampak so oboje kar razrezali ... :blush:

pict6170.jpg

pict6171.jpg

pict6172.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lep pozdrav

Zanimam se za nakup motoristicnih skornjev - sport varianta

Nekdo mi ponuja Oxtar skornje za 120 euru rabljeno 1 sezono

Meni se zdi cena malo pretirana pa vam ? Nekje sem slisal da tudi ni dobro kupit rabljene skornje to drzi ?

Ce kdo ve za kaksne dokaj kvalitetne skornje do 100€ bom vesel vsakega mnenja motor za 125ccm motor mislm da bodo skornji v tem cenovnem rangu cisto dovolj

Lp!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lep pozdrav

Zanimam se za nakup motoristicnih skornjev - sport varianta

Nekdo mi ponuja Oxtar skornje za 120 euru rabljeno 1 sezono

Meni se zdi cena malo pretirana pa vam ? Nekje sem slisal da tudi ni dobro kupit rabljene skornje to drzi ?

Ce kdo ve za kaksne dokaj kvalitetne skornje do 100€ bom vesel vsakega mnenja motor za 125ccm motor mislm da bodo skornji v tem cenovnem rangu cisto dovolj

Lp!

Nočem ti soliti pamet ali kej, samo vedi, da na opremi pa res ne gre šaprat, ker s 125-ko se lih tko lahka razbiješ kot z 1000ccm+ motorjem.

Moje prve so ble isto Oxtar - rabljene. Nobenih problemov, zdržale dva padca, pol sm jih pa dal naprej :D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nočem ti soliti pamet ali kej, samo vedi, da na opremi pa res ne gre šaprat, ker s 125-ko se lih tko lahka razbiješ kot z 1000ccm+ motorjem.

Moje prve so ble isto Oxtar - rabljene. Nobenih problemov, zdržale dva padca, pol sm jih pa dal naprej :D.

Sedaj gledam firmo Diadora v KMC Yamaha iz 180 euru na 100 pomoje morjo bit kar kvaltetne

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mnja. Js vsakmu pravim, naj poskusi enkrat v trgovini obuti škornje višjega ranga. Potem pa spet poskusit tiste, ki si jih imel namen kupiti. Zagotavljam, da se boš v njih počutil, kot da si obul japanke. Zapenjanje z zadrgo in ježkom je po mojem mnenju zanič. Tako se obuje tudi moja boljše polovica, ko si nadane v špičake. No, ježka nima (ki je tam samo zato, ker bi brez ježka vse narazen štrlelo). Poskusi enkrat taprave škornje, ki se najprej zašnirajo, potem se zapne zadrga in nato še klipsna. In vzame natanko 5 sekund več časa, da ne bo kdo rekel, da je to pa komplicirano obut. Tako je kot DD ring na čeladi - ko se navadiš je enako hitro kot klipsna. Varno pa neprimerno bolj.

Kot je rekel že macak333: pri opremi se ne špara! Tut jazst sem šparal. Sem se moral pač iz lastnih izkušenj naučiti, da šparanje pri opremi sicer takrat manj boli v denarnici, vendar bolj boli, ko usipaš. Saj veš: obstajajo 2 vrsti motoristov. Tisti ki so že padli in tisti ki še bojo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst bom tko reku meu oxtarke za 120€ sm si mislu huuuh keri škorni tud krepko padu z njimi in jih je po 10m prebruslo in men kožo do ksoti...Sm obul Astarke suprtech r za 350€, oxtarke tud za na scoterja neb prporoču... ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jst bom tko reku meu oxtarke za 120€ sm si mislu huuuh keri škorni tud krepko padu z njimi in jih je po 10m prebruslo in men kožo do ksoti...Sm obul Astarke suprtech r za 350€, oxtarke tud za na scoterja neb prporoču... ;)

No, tolk slabe pa spet niso, da neboš vse povrsti spravil v nakup novih :), problem je bolj v začiti gležna, tiste ki nimajo dovolj dobre zaščite tm okol

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A si tudi s SupertechR imel podobno izkušnjo kot Oxartarkami?

Na kakšni podlagi daješ oceno, da so SupertechR toliko bolj superirone v varnosti?

Ker meni SupertechR, ne vlivajo ravno nekega pretiranega zaupanja glede varnosti, vse je nekam mehko in lahko. Pa vendar, ravno zaradi te lahkotnosti so super komot in zato so mi všeč.

Ko sem v trgovini poizkušal vso paleto do AStarja, sem imel občutek, da "navadne" S-MX (4,5,plus) nudijo bistveno boljšo zaščito... Definitivno niso pa (tako) komot, poleg tega pa, ker imam bolj ozko nogo me niso dovolj objele, saj nimajo notranjega čevlja...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prodam škornje na sliki ker so mi premajhni....številka je 44 sam so bolj za 42 če mene kdo vpraša. Obuti so bili enkrat tako da so kot novi. Če koga zanima naj piše na zs. Cena po dogovoru (bolj da jih en uporablja kot pa da v omari oz. škatli ležijo)...

post-38052-0-25530900-1351888551_thumb.jpg

post-38052-0-61546100-1351888541_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, tolk slabe pa spet niso, da neboš vse povrsti spravil v nakup novih :), problem je bolj v začiti gležna, tiste ki nimajo dovolj dobre zaščite tm okol

Mogoč sm malenkost pretiravu, samo v sami lahkotnosti, hoji in pa mehkobi čevla se odznotraj niti približno ne morjo primerjat, sprobano po cesti in pisti, z oxtarkam sm meu kr probleme po 4-ih urah vožnje so me začele ob straneh tiščat so ble kr trde in se nikakor niso hotle objet po moji nogi, govorim o oxtar tcs speed namreč.

Medtem ko so Astarke se po 4-5 vožnjah oblikovale po moji nogi in pa tist mravlinčast občutk je zginu ker so mehkejše zarad inner boota, na pisti pa tud nogo lažje premikam. Res pa je da govorim tuki mal višjem rangu športnih škornih. :D

A si tudi s SupertechR imel podobno izkušnjo kot Oxartarkami?

Na kakšni podlagi daješ oceno, da so SupertechR toliko bolj superirone v varnosti?

Huh, na mojo srečo (tok tok tok), jih še nism sprobu upam, da mi jih tud ne bo treba :D

Podajam pa jo na podlagi pogledanih videov, posveti z trgovci in pa ljudmi k se pač s tem ukvarjajo, ker sm biu prpravlen vrčt tok denarja za škorne, ki me je prejšna izkušna pač izučila nism hotu kupt na blef. Več ti pa video pove ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...no da ne odpiram nove teme o moto čevljih bom kr tle pokazal čevlje ,ki jih naredi mojster čevljar v Ljubljani za 70€.... po meri seveda... ;) ...

...več info.. če koga zanima za izdelavo na privat sporočilo...

natikači istega izdelovalca če koga zanima......

post-11527-0-74558200-1352202044_thumb.jpg

post-11527-0-61763400-1352202059_thumb.jpg

post-11527-0-58581100-1352202072_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!