HAWKey Objavljeno Maj 11, 2004 Opozori Objavljeno Maj 11, 2004 nevem no.. tk so men povedal za laserski merilnik hitrosti, možno je pa use.
bajsi Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 Je mk-r lepo razložil. Pa ne več tumbat okoli teh radarjev, ko to človek čita se vprašuje če ste izpite kupili al sami naredli doma. Ni tu nobene mistike! LP Bajsi
SiR Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 :( ok kolk dolg traja, da dobis slabo novico (ce jo) po posti? ja a si ti prvič letos shodil, da take sprašuješ? Zastaralni rok za zadeve je 2 leti. Ko preteče od fotografisanja/laseriranja 2 leti in dan, si načeloma že varen. Razen, če si med hitro vožnjo še koga frderbal. tarkat si ga najebal, ker lahko gre za uboj ... kar pa ne zastara.
SiR Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 Je mk-r lepo razložil. Pa ne več tumbat okoli teh radarjev, ko to človek čita se vprašuje če ste izpite kupili al sami naredli doma. Ni tu nobene mistike! LP Bajsi treba j teoretizirat in iskat zaroto, saj veš ... vse, samo da ne bi nihče bil "kriv" za hitro vožnjo ...
Fifi Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 V vednost obstajajo še neki drugi tipi radarjev. in sicer: 1. Navadni Multanova radar (isti kot je v civilnem vozilu, radar + foto, le da je samostoječ, na treh nogcih in je postvaljeno ob cesti, zraven pa policist v civilu meri v obe smeri) stopnja zakrinkanosti (od 1-10) ocena 10 2. Novi laserski merilnih Traffipatrol - video: ta je isti kot ga ma policist v uniformi, le da ima gor še digitalni fotoaparat, in te slika, postvljeno ob cesti in meri v obe smeri. Upravlja ga policist v civilu. (ocena zakrinkanosti 6). 3 najnovejši Gazzo, v civilnem vozilu, popolnoma digitalen, meri obe smeri, dela sam, z ali brez policista v civilu. zakrinkanst 9 Njvečkrat delajo vsi trije brez patrulje in dobiš položnico po pošti. Opozorilo, ko se začne sezona ne gonit po Kočevki!!!! Inside info :ph34r: - LP.
_kamikaze_ Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 (popravljeno) eja tej radarji so ena jebana stvar!!!!! moja izkušnja (na srečo se je dobro iztekla): sem se peljal po hitri cesti iz Kopra proti Izoli, mes poti kjer je Žusterna (hitra cesta>naselje>izven naselja>spet hitra cesta)moreš zmanšat na 50 ki je kao naseljee!n no uglavnem bila je že tema in nisem vidu škife, ki so merli ob cesti in mi prijatu ki je sedeu zadi zatuli "PAZIII PANDURI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" FACK sem že vidu, kako grejo točke in to.. samo sem stisnu bremzo ko ena mona,da me je skoraj zgazu golf ki je biu za mano. zdej nevem in me ne zanima zakaj me panduri niso ustavli, niti unga u golfu!! so saamo zmajali z glavami a jaz GAS in spizdi dokler si ne premislijo!!!! :OK: :kva2: pa še to: ki je en napisau quote: Relacija Koper - Postojna odsek Črni kal. Ko se pripelješ skozi "taoster ovinek" (30 km/h) sledi omejitev 60 km/h. Na levi strani ceste je drog, na katerem je nekaj montirano (fotoaparat, kamera?). Ali je že kdo ugotovil, kaj to je? lp Easyrider una omejitev je samo za kamijone. ki so enkrat zravnali ovinek ker je pelau čez uperjalnik... sej bi mogu videt; tabla 30, spodaj pa dopolnilna za kamjone! tako da se ti ni treba bat... glede radarja pa bom enkrat pogledau če je res tam :) Popravljeno Maj 12, 2004. Popravil _kamikaze_
Brrrm Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 Tisto tam na Črnem Kalu ni radar. Je zgolj kamera uprave za ceste, da lahko gledajo, kakšna gneča je na cesti. Taka kamera (tudi brez radarja) je tudi na klancu na Trojane (iz LJ).
fazerer Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 Tisto tam na Črnem Kalu ni radar. Je zgolj kamera uprave za ceste, da lahko gledajo, kakšna gneča je na cesti. Taka kamera (tudi brez radarja) je tudi na klancu na Trojane (iz LJ). ...in v Podvinu na Gorenjki. In zaradi te kamere veliko ljudi kvacka, ker mislijo da je radar.
fazerer Objavljeno Maj 12, 2004 Opozori Objavljeno Maj 12, 2004 Opozorilo: ce na koncu avtoceste v Vrbi ni nobenega policaja z radarjem to se ne pomeni, da dejansko ni radarja. Zadnjic sem videl policijski avto na drugi strani stare ceste (recimo v visini dva metra nad nivojem avtoceste) kako je skrit za grmovjem in travo in se ga v smeri Kranj dejansko ni videlo, ustavljali pa so 100m naprej. :hmm: Tudi policaji niso vec tako neumni kot so bili nekoc. :lol1:
Terminator Objavljeno Maj 13, 2004 Opozori Objavljeno Maj 13, 2004 ja a si ti prvič letos shodil, da take sprašuješ? Zastaralni rok za zadeve je 2 leti. Ko preteče od fotografisanja/laseriranja 2 leti in dan, si načeloma že varen. Razen, če si med hitro vožnjo še koga frderbal. tarkat si ga najebal, ker lahko gre za uboj ... kar pa ne zastara. Kot prvo moje vprasanje ni bilo okoli zastaranja. Odgovor pa je, da dandanes dobis poloznico v 14-tih dnevih. (kolega jo je skupil 1 mesec nazaj) Hodim pa res bolj malo se vec vozim z motorjem. :P
Terminator Objavljeno Maj 13, 2004 Opozori Objavljeno Maj 13, 2004 Cakte no fantje. Moje vprasanje je bilo, ce te radar dobi kako lahko je slikat motoristovo tablico, ce te meri od spredaj. Od spredaj te pac ne more, ker bo poslikal tvoj glupi fris brez tablice (en dokaz pac mora bit mar ne?) Torej ce te patrulja ne ustavi po tocki radarja potem je sistem fotke po posti, kar pa pomeni, da mora policaj izvajat gimnasticne vaje v avtu, da te slikne razen, ce nima aparata kolega zraven njega. Plus tega merit 180km/h silhueto k pade mim tebe s kamero in sklocnit sliko tablice je malo izziva a? Zdej mam pa tud jest dost teme na radar. Naj uzivajo ti cajcki, sej po celem svetu rabjo dnar ampak, da se pa skrivajo k ene p@#ke v grmih v civilnih avtih pa nas skljocajo je pa cist pod podnom. To je tko k enga od odzadi po glav mahnt s macolo k nevid. Od spredaj ga dej, ce si res frajer pa se povej mu, da ga bos! Kaj je boljse za varnost v prometu? Kazen ali preventiva? Zato pravim da bi morali policaji sedeti v rdece postrihanih policijskih avtih in nositi rumene gumjaste kombinezone - to bi bil pa napredek! :lol1:
poggy Objavljeno Maj 19, 2004 Opozori Objavljeno Maj 19, 2004 DANS SM BIU NA VARNI VOŽNJI K JO JE ORGANIZIRALA POLICIJA, PA SO MI POVEDAL, D MOTORJE STRELAJO V SPREDNO LUČ AL PA V ČALADO :fight2:
gebre Objavljeno Maj 19, 2004 Opozori Objavljeno Maj 19, 2004 Mislim, da je ta tema kar primerna...Na cesti od Bleda proti Bohinju je zadnje čase veliko radarskih kontrol, kje točno/največkrat stojijo ne vem, se bom pozanimal(pri Nomenu merijo ogromnokrat). Zato malo bolj počas, da bo kej dnara za benz pa gume ostal .)
Vojč Objavljeno Maj 25, 2004 Opozori Objavljeno Maj 25, 2004 Danes pred slabo uro bi me naj policaj dobil na radar (z laserjem). Na ravni cesti v naselju sem prehiteval dva avtomobila in med tem bi me naj dobil na radar 98km/h. Vem, da tolko sigurno nisem vozil, drugo pa je to da me je izmeril, ko sem bil na desnem pasu, med prehitevanjem, potem me je moral izmerit skozi avtomobile?! Zraven tega sem še pihal, seveda 000. Bila sta z policista na motorju! Podpisal nisem nič, razen preizkus o alkoholiziranosti! Bi moral podpisat še kaj ali nič?
D.J. Objavljeno Maj 25, 2004 Opozori Objavljeno Maj 25, 2004 ja a si ti prvič letos shodil, da take sprašuješ? Zastaralni rok za zadeve je 2 leti. Ko preteče od fotografisanja/laseriranja 2 leti in dan, si načeloma že varen. Razen, če si med hitro vožnjo še koga frderbal. tarkat si ga najebal, ker lahko gre za uboj ... kar pa ne zastara. zastaralni rok je 1 leto, kar pomeni, da če v 1 letu po prekršku ne dobiš ničesar na dom, nisi več dolžan plačati kazni, tudi če jo po 1 letu in 1 dnevu dobiš rok dve leti pa teče, če pišeš pritožbe in če spraviš svojo komunikacijo s sodiščem čez ta rok, si zadevo po domače povedano zastaral
Thundercat Objavljeno Maj 25, 2004 Opozori Objavljeno Maj 25, 2004 Vem, da tolko sigurno nisem vozil, drugo pa je to da me je izmeril, ko sem bil na desnem pasu, med prehitevanjem, potem me je moral izmerit skozi avtomobile?! najpogostejši izgovor med tistimi, ki jih ulovijo na radar naj bi bil ravno to kar si reku.....prepričan sem da toliko nisem šel....če si prehiteval avtomobile si moral peljati še več kot so peljali avtomobili...če drži tvoja trditev da je izmeril avto ne pa tebe potem je morala biti tvoje hitrost še večja kot tistih 98 km/h...ali pač...sej verjetno so ti tudi povedali kakšna kazen te čaka...in ali te čaka kazen za prehitro vožnjo..... :hmm:
BONO Objavljeno Maj 25, 2004 Opozori Objavljeno Maj 25, 2004 Ali kdo ve, če dobiš za plačat kazen iz Nemčije, če te tam blicne stacionarni radar na avtocesti?
Sitko Objavljeno Maj 25, 2004 Opozori Objavljeno Maj 25, 2004 najpogostejši izgovor med tistimi, ki jih ulovijo na radar naj bi bil ravno to kar si reku.....prepričan sem da toliko nisem šel....če si prehiteval avtomobile si moral peljati še več kot so peljali avtomobili...če drži tvoja trditev da je izmeril avto ne pa tebe potem je morala biti tvoje hitrost še večja kot tistih 98 km/h...ali pač...sej verjetno so ti tudi povedali kakšna kazen te čaka...in ali te čaka kazen za prehitro vožnjo..... :hmm: Pa kje dobite ves ta brihtol, bi ga še jaz malo kupil... :lol: :P Kaj pa, če so avtomobili peljali pod omejitvijo, motorist pa malo več od njih? :hmm: Sicer pa ne vem, ker me ni bilo tam! Kje se da prebrati statistiko najpogostejših izgovorov pri "ulovu" na radar? :rolleyes: Samo toliko: policisti se morajo držati pravil, torej zakonov in podzakonskih predpisov, pa tudi internih okrožnic GPU. Kadar tega ne upoštevajo, jim je potrebno pristriči peruti. Za merjenje z radarjem imajo precej natančen predpis, ki ga je predpisalo Ministrstvo za šolstvo. Morda ga je dobro poznati, da nas ne peljejo žejnega čez vodo. Če pa pelješ prehitro in te dobijo, pa se ni higiensko niti pritožiti. Ker pa je to pač eden slovenskih nacionalnih športov, pa večina dela(mo) tako. Hebat ga!
Vojč Objavljeno Maj 25, 2004 Opozori Objavljeno Maj 25, 2004 ...če drži tvoja trditev da je izmeril avto ne pa tebe potem je morala biti tvoje hitrost še večja kot tistih 98 km/h...ali pač...sej verjetno so ti tudi povedali kakšna kazen te čaka...in ali te čaka kazen za prehitro vožnjo..... :hmm: Jaz ne trdim, da so hitrost izmerili avtomobilu. Saj po prebiranju tukajšnih postov in ostalih naj bi bilo težko izmeriti hitrost motorjem z pištolo. Moti me to, da me policist ni videl celega ampak med avtomobili oz. tik ob levi strani avtomobila ( levi pas). Še enkrat meril me je čez avtomobile. Za kazen mi je rekel okol 45k in tri točke! Pritožbo bom sigurno napisal in upal na najboljše!
Thundercat Objavljeno Maj 25, 2004 Opozori Objavljeno Maj 25, 2004 Kje se da prebrati statistiko najpogostejših izgovorov pri "ulovu" na radar? :rolleyes: za začetek lahko začneš medije spremljat...potem pa kakšnega policaja vpraši....to trditev sem pobral s televizije...zadnjič je bila ena akcija in kamera je bila z njimi in policist je reku da to najpogosteje sliši.... avtomobili peljali pod omejitvijo...omejitev 50 km/h...kolk so peljali 20 km/h.....bullshit.... Ventil: pritoži se...to je tvoja pravica
HHV Objavljeno Maj 26, 2004 Opozori Objavljeno Maj 26, 2004 ...če si prehiteval avtomobile si moral peljati še več kot so peljali avtomobili... Samo v razmislek. Ali ni dovoljeno za kratek čas v primeru prehitevanja prekoračiti največjo dovoljeno hitrost? Se mi zdi, da sem to v zakonu bral. Kdo ve kaj več?
Ice Objavljeno Maj 26, 2004 Opozori Objavljeno Maj 26, 2004 Ali kdo ve, če dobiš za plačat kazen iz Nemčije, če te tam blicne stacionarni radar na avtocesti? ce je slovenija podpisala bilateralni sporazum o uveljavljanju kazni z nemcijo da, drugace ne. kaj EU zakonodaja pove o tem pa ne vem. v AUT dobis _pozdrav_ iz nemcije.
HAWKey Objavljeno Maj 26, 2004 Opozori Objavljeno Maj 26, 2004 ....Moti me to, da me policist ni videl celega ampak med avtomobili oz. tik ob levi strani avtomobila ( levi pas). Še enkrat meril me je čez avtomobile... kolikor je meni poznano, meritev ne velja če si v koloni, razen če si prvi.
urqlle Objavljeno Maj 26, 2004 Opozori Objavljeno Maj 26, 2004 kolikor je meni poznano, meritev ne velja če si v koloni, razen če si prvi. Ni res...policist lahko kogarkoli iz kolone potegne ce se kolena prehitro vozi, ni nujno, da je to glih prvi!!!!! 100%
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se