Skoči na vsebino

Skuterji, mopedi in kolesa z motorjem

• Filtriraj teme po forumu
    1. amortizer 1 2

2. avspuh za avtomatik

3. elektricna blokada

4. Tomos Funtastic

5. Nalepke

6. Kakšen maksi skuter imate ? 1 2

7. kje so valjčki

8. skuter z velikimi kolesi

9. Propad TOMOSA

10. malaguti madison

11. CPI Aragon GP 125

12. vzdrzljiv skuter

13. NGK Racing cable

14. Koliko km v 24 urah na maxiju

15. Variomat

16. kateri izpuh

17. Ukradli so mi skuterja

18. Potovanje z maxi scooterjem

• Zadnje objave

• MiNa
        Nedelja 26. januar Današnja sled poti: https://maps.app.goo.gl/zXzHFE3R4fhb769h6 Včeraj zvečer sva po premisleku rezervirala še eno noč na isti destinaciji. Malo bova izpregla najin tempo in naredila krog brez dodatne prtljage. Če pri novoletnem lotu nisva imela sreče z žrebom nagrad, sva zadela glavni dobitek pri planiranju te poti. Vreme je enkratno. Napovedi ne spremljava več, saj je dan enak dnevu. Samo ☀️☀️☀️... Naj slike govorijo. Najprej na "pumpo" konjička sta celo noč trpela žejo.   Air Diamond Cafe...   odsluženi A330-300 je preurejen v zanimivo tematsko kavarno.   @SuNa je zamenjala službo Airasia zaposluje tudi male stevardese   Da bova skupaj, sem šel pa za pilota ...   Tudi manjša letala so na ogled.   Ne manjka niti vojske, ki preži na obiskovalce   Mal pa pogrešam mojga ponija...   Vse je že obrnjeno na glavo na totem svejti.   Tematika je čisto na mestu. Samo še Kremenčkovi so manjkali...   Zanimiv mostiček, kot sem zapisal vsak je nekakšna turistična znamenitost.   "U turn" se za njega ni končal dobro. Prenaložen?   Kolesar na hitri cesti. Ja, mogoče hitrejši od nekaterih skuterjev.   Pavza za vonjanje cvetov.   Orhidejino drevo?   Je rekla, se grem malo namočit. Prevroče je!   Stari tempelj v bližini vročega izvira Thaweesin   Mogočno drevo sredi mesta.   E pur si muove!   Za vsakega se kaj najde.   Pravkar nasajena polja riža.   Je šla  preverit, kakšna bo letina.   Menda super kaže!   Js sem pa mal ketne preveril...   Tole bo pa za v temo mazanje verig...   Ena "u letu" mora biti vmes!   Al pa dve!   "šajs kubla" sredi gozda, če te prime, te pač prime...   Ogromno plazov je nastalo v severnih predelih Tajske.   Vsi so posledica tropske nevihte Yagi, ki je pustošila septembra 24.   Se vam zdi, da sva utrujena od vseh ovinkov?   Sem ji rekel "ti loviš"...   Pa me je v objektiv.   Ob najhujši vročini postanek za kavo.   in skok na plač po par mandarin...   In naprej po drevorevdu, dobra zaščita pred vročino.   Znak že, a pravih 🦧 ni nikjer. Verjetno prevroč del dneva.   In prispela sva nazaj. Danes še po svetlem. Mrak se tu začne že ob 18. uri.   Obisk lokalne tržnice.   Tu pa res najdeš vse kar rabiš.   Tile čiliji so pa hudi.   Na prodaj bolj "zimska" zelenjava.   Meso izgleda prav mamljivo, čeprav ni pod neonskimi lučmi.   Z PVC embalažo pa res pretiravajo.   Visoka vsebnost beljakovin.   Mmm, dober prigrizek.   Ocvrto, pečeno, ...   Tiste v desnem kotu so se še premetavale.   Muhe tule nimajo šans...   Raznorazna zelenjava.   Čorbe, čorbice takšne in drugačne...   Skrbno pripravljena stojnica.   Ananas - sonce sije...     tako pravi desetdnevna napoved...                                          
      • Rossi
        Pa naj. Menda vejo.
      • MiNa
        Sobota 25. januar Današnja sled poti: https://maps.app.goo.gl/3KZMpYUb3bFAUJ7v8 V planu imava krajšo vožnjo, a se je zavlekla do teme. Z vsemi ogledi in ovinki na poti, čas teče zelo hitro.   Zjutraj naju na parkirišču pred hotelom preseneti množica motoristov. Nisva jih slišala, kdaj so sinoči prispeli.   Fantje so na turi iz Malezije.   Mae Hong Son loop in 1864 ovinkov na tej poti. Znana destinacija motoristov.   Za spomin še ena nalepka.   Eno pa midva pustiva tu.   Vas Ban Rak Thai   Majhna, slikovita vasica, ki se nahaja na severu Tajske blizu meje z Mjanmarom   Ta vas je znana po svoji bogati kitajski dediščini.   Naselili so jo vojaki Kuomintanga, ki so pobegnili s Kitajske med kitajsko državljansko vojno v štiridesetih letih prejšnjega stoletja.   Saj ne, da bi vse to vedel, ker me je zanimalo, sem malo pogooglal in prepisal...   Še ena pred odhodom...   Čajni grmički   Mogočni bambusi...   Korak iz ceste, že prava džungla.   Našla sva en mali mostiček.   In brzice pod njim.   Vmes sva se pa podila po ovinkastih cestah.   Most iz bambusa. Precej turistično obiskana točka...   Pokrajina je zelo slikovita. Žal ne tako zelena kot v času vegetacije, ja tudi tu je zima...   Narava je neverjetna pri svojih stvaritvah.   A sem že zapisal? Ceste!!!!   Postanek na vrhu prelaza. Lokalni motorist na zverini,  Vstrom 150.   Pogled v dolino in na gore v okolici...   Lokalna ponudba in lokalni "samohranilec". Teh je povsod polno. Je pa zanimivo, da naju ni preganjal niti eden. Trenutno velika večina citrusov v ponudbi.   In zopet pot pod kolesa.   Najdeva tudi takšne odseke cest.   Najdi vsiljivca na sliki!   Lepo v vrsti, en za drugim.   Kho Ku So Bamboo Bridge. Še ena od "must see" zadev na najini poti...   Most je v bistvu 800 metrov dolga sprehajalna pot bolj namenjena turistom kot kaj drugega.   Ali je kaj trden most? Precej škripa med hojo...   iz razcepljenega prepletenega bambusa.   Barvne kombinacije nasadov.   Še ena za Instagram!   Mogočen slavolok proti mestu. Sence so že dolge...   Naju pa čaka še lep odsek prelepe ceste...   Tako, da ob popolni temi prispeva do nastanitve.
      • RobiRoberto
        Še enkrat danes sem zmenjujal mojo prikazno sliko Motosvet profila, in sedaj mislim da mi je ne bo treba več zamenjati, ker mi je z mojim prjatlom GIMP 2.0  končno uspelo "pričarati" tudi okrogel črni rob okoli slike mojega profila.
      • MiNa
        Petek 24. januar Današnja sled poti: https://maps.app.goo.gl/vc5Bq2LMGyDoLBU29 Današnje jutro je bilo dokaj sveže. Se pozna, da sva na severu. Temperature so zjutraj okrog 15 stopinj, a čez dan se povzpnejo do 32. Današnji cilj je bil obisk najvišjega vrha Tajske Doi Inthanon (2565 m). Do tja naju je popeljala cesta polna ovinkov. Po včerajšnji ravninski etapi, se je takšna vožnja prav prilegla. Nasmešek se je obema raztezal od ušesa, do ušesa.  Pravzaprav sva to prišla iskat na Tajsko. Vredno obiska, motoristi!   Namesto slike jutranjega pakiranja, zadnja fotografija najine nastanitve.   Vstopni portal v nacionalni park Doi Inthanon.   Zelo lepe in široke ceste. Vredne plačila vstopnine, 640 baht (cca. 18,17€ za oba in motorja).   Ob vznožju proti vrhu. Vse cveti.    Najvišji vrh v parku je gora Doi Inthanon, ki je najvišja gora na Tajskem - 2565 m.   Ta je bolj majhne sorte, kot @SuNa. Ga je osedlala brez težav.   Besede so odveč. Vrh je osvojen.   Skrbno urejeni vrtovi.   Vrh krasita dve pagodi, posvečene kralju in kraljici Tajske.   Večbarvni kamniti reliefi zunaj kraljeve pagode pripovedujejo zgodbo o Budi.   Še druga pagoda v ozadju...   Iiii, kako luštkan slonček!   Po navadi so pri nas trobila prepovedana, ... (google ni našel ustreznega prevoda).   Današnji ovinki so naju pustili brez besed.   Cesta je speljana kot proga za vlakec smrti.   Vzponi in spusti so res ekstremni. Žal slika ne prikaže pravega naklona...   Ceste lepe, gladke brez flik in lukenj. Res se jih ne naveličaš.   Cestna oznaka.   Saj sem že zapisal, da sva danes neizmerno uživala? Pravzaprav vsevdni do sedaj...   Najlepši prometni znak na današnji poti. Velikokrat se je ponovil. Ob koncu dneva sta tudi konjiča občutila žejo. Vendar sta zelo varčna.      
    • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!