Skoči na vsebino

Zdravniki: ortopedski kirurgi


stuhec

Priporočene objave

Pa se spet mal oglašam v tej temi .čeprav sem rekel ,da se bom oglasil samo še z dobrimi novicami sem se ugriznil v jezik!!!

Če ma kdo kakšne težave s kolenom naj kar vpraša sem magistriral odkar sem se poškodoval :P

4 novembra so mi rekonstruirali ACL in zašili meniskus,MCL in MPFL ter fisure centralnega hrustanca se niso dotikali saj so bili mnenja da se bo vse skupaj nekako zacelilo.......pobožne želje :huh:

Smo skoraj v februarju jaz pa ne morem bolj pokrčit noge kot 70stopinj,že sam sem vedel da je nekaj narobe ne rabiš bit v beli halji!!!

Do svojega kirurga je pridet znanstvena fantastika,ne odgovarja na mail,na traumi ti dajo neko stacionarno številko ki zvoni v 3pm....prek privatnih zvez pa ga nisem želel motit v njegovem raju -_-

Ker nimam druge sem šel samoplačniško k Dr.Ambrožiču ,ki deluje v Valdoltri,model je čarovnik za kolena in to resno.Po pogovoru in pregledu sem šel spet samoplačniško na MRI in RTG,ki pa sta pokazala osteoporozo na kosteh poškodovanega kolena,saj ga praktično ne morem obremenjevat že 4 mesece,zadebeljeno in poškodovano sklepno ovojnico,stanjšan hrustanec(artroza) .Poškodovani centralni hrustanec na tibiji pa je ostal nezaceljen in luknjast.Telo mi je delno zavrnilo presadek ACL,ki je postal netekoč,zadebeljen po nekje pa tanjši a baje še primeren za reševanje!Zašiti menisk pa je začel kazati znake razpok(razpadanje) .

V kolenu je tudi kar velik hematom(strjene krvi) v nekem predelu ki ga ne znam imenovat.

Skratka koleno je zelo poškodovano in ker sem po operaciji fasal še vnetje in sem moral dolgo prebiti na postelji z antibiotiki v bolnici je vse samo še zelo poslabšalo.

 

Spet sm na začetku,čakam operacijo,tokrat iskreno upam ,da v Valdoltri pri osebi ki je specializirana samo za kolena in potem ponovi vajo rehabilitacije in vseh bolečin ,ki sem jih trpel zdaj že 4 mesece,noga je videti obupno ob uporabi compexa in kineteka je videti kot privesek ,ki ni moj :huh:

 

Klujb prigovarjanju zdravniku ,ki je nadomeščal mojega kirurga so me poslali na klinično rehabilitacijo v Strunjan kjer so že drugi dan fizioterapevti vedeli ,da z mojo nogo ne bo nič bolje.Zdaj zaključujem v toplicah še s slabšim kolenom kot sem prišel,spet sem pristal na berglah saj so bolečine prehude!

 

Resnično ne razumem človeške neumnosti v zdravstvu,a je zdaj kaj ceneje vse skupaj?A je težko 1 mesec po operaciji narediti MRI da vemo kje smo(220€).Namesto tega sem bil 3 mesece na rehabilitaciji v KC in toplicah in vsepovsod so vedeli da koleno ne gre več v pokrčitev,pa ni noben predlagal MRI itd....in koleno je počasi propadalo do te mere,da imam po slikanju in mnenju radiologa koleno 80letnika.

 

Mogu sem mal frustacije dat ven,tisti ki se boste postavili v mojo kožo boste razumeli ostali pa ki imate brihtne komentarje,da sem si sam kriv ,da sem se poškodoval pa :fyou:

Po operaciji se spet kaj oglasim upam da z boljšimi novicami.

 

Lp :kmet:

 

P.S. nisem še vrgel puške v koruzo za letošnjo :quad:sezono,pa tud če sam mal septembra ujamem :cry:

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kmet2 @ škoda izgubljenega časa. Upam, da se izvlečeš iz tega čim prej. Vidim pa da ti poguma in vztrajnosti ne manjka :OK: samo ne izgubiti živcev.

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

.......

Mogu sem mal frustacije dat ven,tisti ki se boste postavili v mojo kožo boste razumeli ostali pa ki imate brihtne komentarje,da sem si sam kriv ,da sem se poškodoval pa :fyou:

Po operaciji se spet kaj oglasim upam da z boljšimi novicami.

 

Lp :kmet:

 

P.S. nisem še vrgel puške v koruzo za letošnjo :quad:sezono,pa tud če sam mal septembra ujamem :cry:

 

 

.... stari, še bomo tišal .... :OK:

 

.... prej ko slej .... :dry:

 

 

.

ps.

.... pazi samo na desno zapestje ... da ga boš imel pripravljenga, ko bo treba spet odpirat gas ....   :P

Popravljeno . Popravil pik1
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sam si kriv, tko kot sem jaz tudi... no tko ste mi vsi govorili... tolk da se zdej loh sam seb smiliš.... men se sigurn ne.. sam  pozdrav se pa čimprej :) itak .... u kc ne več hodit, k bom jaz spet začela ...da bo vsaj mal miru tam u kleti :P

 

p.s. men pa kolen napreduje super u fitnesu :OK:  hvala ljubljanske mlekarne :P jaz jih bom pa pohvalila, moje dva dohtarja, no en me še čaka da me uspava, od ta druzga mam pa spominček u medenic :P

 

pa nikakor ni problem do njih pridet.... ne rabiš nikakršnih zvez, grem mem kafe avtomata mu dam za kafe pa se vse zmenva .... no tko je pr men to zgledal... včas je fajn če maš doooooolg jezik pa če si mal tečn :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@Kmet2, dejstvo je, da si sam kriv za poškodbo. :fyou:

 

Da so bele halje nedosegljive (svetovno najvišji standard našega zdravstva), nedotakljive in nezmotljive, pa je kriv naš sistem. Smo v takem primanjkljaju, da jih uvažamo iz tujine, medtem ko naše domače ne zaposlimo in bežijo v tujino. Gremo pa še v skrajnost, ko se bodo bele halje odcepile od javne uprave in postale beli bogovi (a.k.a. sodniki).

 

Ni mi pa jasno, če si zaključil zdravljenje pri prvem kirurgu, ko si šel k drugemu specialistu ali se pač nisi učakal ponovne kontrole po fizioterapiji?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne kriva je bla pnevmatika :P  :fyou:

Nikjer nisem nič zaključil,saj je bil moj kirurg v toplih krajih na dopustu in sem bil pri nadomestnemu,ki me je kot sem povedal poslal v toplice in z prav takšnim kolenom ali slabšim se vračam !!!

Kdrugemu kirurgu sem prišel tu v zdravilišču,ko so mi fizioterapevti in fizijatrinja namignili da ima pri njih ordinacijo!

V KC so mi pa po predložitvi dokumentacije preložili pregled pri fiziatrinji na čas prihoda domov,čeprav so vedeli vsi da mi noga ne gre več v napredek.!!!

Pri svojem prvem kirurgu pa imam pregled šele 13.2. prej do njega kljub težavam ,kot sem že rekel ...znanstvena fantastika :wacko2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravstvo je pod takim načinom dela total v pizdi...že samo ta računica jih dol tepe:

 

*če bi po operaciji kolena opravili MRI za 220€, bi ga ne bilo potrebno poslati v Strunjan na rehabilitacijo (cena od oka 200€/dan x 14dni=2800€)

 

In tako posluje cel naš sistem, kjer ni nihče za nič odgovoren in se čudimo, da smo v riti....žalostno. 

Kmet TOŽIT PRASICE, ker se drugače na bodo nič naučili!!!!

 

Aja, pa že 1000x sem napisal, dokler plačujemo zdr. zavarovanje, me prav briga, kdo je bil kriv za nezgodo....dejstvo pa je, da je vedno kdo kriv, mar ne. Zato pa plačujemo zdravstveno, pa dopolnilno....zaenkrat ima država od mene samo dobiček in upam, da ga bo še imela. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

samo oskrba...kaj pa zdravstveno osebje, fizioterapija.....sicer se pa za 100€ ne mislim prepirat...ker še vedno drži moja računica

 

p.s. pa ne pozabi kok Kmet poje :P

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sploh, če je hepiending :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Račun krepko presega 100€ če vključimo vsakodnevne terapije,moja je šla zraven kot spremljevalka in je imela 20% popusta pa je še vedno poln penzion znašal 65€ s tem da si je savne morala doplačat,vsak vstop 10 €.Tudi jaz sem moral doplačat 7 € na dan da sem zaradi oteženega gibanja lahko bival v samem kompleksu kjer izvajajo klinično fizioterapijo!

Danes sem končno bil pri svojem kirurgu,ki me je želel takoj sprejet na odelek in razpisat za OP,po korektnem in odkritem pogovoru sem mu povedal ,da bi raje videl ,da bi me naprej rihtali v ustanovi in specialisti ,ki so samo za koleno(Valdoltra).Tudi kirurg je bil za drugo mnenje in mi je prijazno dal še za drugi teden termin za sprejem,če se ne dogovorim z Dr.Ambrožičem.Korekten odnos,zamerim samo nedostopnost do teh ljudi kljub težavam in to resnim težavam!!!

Kirurg je potrdil navedbe radiologa da je koleno v zelo slabem stanju,no upam na najboljše.Po pogovoru smo prišli do zaključka,če bi vse lepo potekalo,bi mogoče lahko jeseni mal peljal motorček na sprehod,predvsem pa sebe :yes:

 

P.S. pa hvala za dobre želje in misli :OK:

Popravljeno . Popravil Kmet2
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če me masira ženska sem res fuuuul vesela :)

odvisn kje te masira, pa kako te masira. Stopnja veselja je premosorazmerna od lokacije masaže.

Znesek na računu....no to boš pa že sama vedela :P

Popravljeno . Popravil DAMI34
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zneska ni blo, je plačal zzzs :P

 

drgač pa kmetu: včasi je boljš bit tiho pa ne preveč kritizirat zdravnike, ker niso bogovi, pa ponavadi se vse lepo izide... a ne :)

pa če si vztrajen, tudi do zdravnika prideš, je pa res da pa ne morjo vsaki tvoji muhi takoj ustreč...ma tud pomislim ne da ga kličem na telefon, ker vem na ker avtomat hod na kafe :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pajki kritiziram kar je za kritizirat in pohvalim kar je za pohvalit,takšen sm ,kmet gor al pa dol. In če se je za tebe vse lepo izteklo se za mene ni!!!!! Zajebali so me že v samem štartu,no za to sem iz KC vsaj dobil opravičilo..........oprostite,smo spregledali.........to je samo del zgodbe v opravičilu! Ja bi blo lepo da kolenčku rečem ,ja oprosti so se zmotil zdej se pa zrihtej,no pač ne gre tako a ne!!!

Mojim muham praviš :glare:tud meni ni palo na pamet da ga na privat telefon kličem pa sem st. dobil od njegovega prijatelja ,temveč sem probal na odelku kjer dela pa preko maila pa brezveze da ti govorim,ker boš itak ti spet najbolj brihtna.

Če je pa zate muha da poskušam pridet do kirurga ker mi je po 4mesecih po op še veliko slabše in to slabše do te mere da koleno ne bo več nikoli polno gibljivo,ja pol pa ne vem,je pač moja muha in sem si težave po op izmislil in zdaj veselo smučam in se vam smejim :OK:

Vrjetno je tudi ena od mojih muh,da so me danes želeli takoj po predložitvi samoplačniškega MRI sprejet nazaj na traumo in čim prej operirat,ja to bo muhca :grim

Nč grem smučat pa se Pajki kej vidva na IMR :kva1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pajki kritiziram kar je za kritizirat in pohvalim kar je za pohvalit,takšen sm ,kmet gor al pa dol. In če se je za tebe vse lepo izteklo se za mene ni!!!!! Zajebali so me že v samem štartu,no za to sem iz KC vsaj dobil opravičilo..........oprostite,smo spregledali.........to je samo del zgodbe v opravičilu! Ja bi blo lepo da kolenčku rečem ,ja oprosti so se zmotil zdej se pa zrihtej,no pač ne gre tako a ne!!!

Mojim muham praviš :glare:tud meni ni palo na pamet da ga na privat telefon kličem pa sem st. dobil od njegovega prijatelja ,temveč sem probal na odelku kjer dela pa preko maila pa brezveze da ti govorim,ker boš itak ti spet najbolj brihtna.

Če je pa zate muha da poskušam pridet do kirurga ker mi je po 4mesecih po op še veliko slabše in to slabše do te mere da koleno ne bo več nikoli polno gibljivo,ja pol pa ne vem,je pač moja muha in sem si težave po op izmislil in zdaj veselo smučam in se vam smejim :OK:

Vrjetno je tudi ena od mojih muh,da so me danes želeli takoj po predložitvi samoplačniškega MRI sprejet nazaj na traumo in čim prej operirat,ja to bo muhca :grim

Nč grem smučat pa se Pajki kej vidva na IMR :kva1:

Sam ti si res neki muholovec!! Mogoč bi ti pa Pajkica lahko kaj pomagala, mislm pr muhah??  :glare:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zneska ni blo, je plačal zzzs :P

 

 

Upam, da so ga v tvojem primeru koristno uporabili, kajti v Kmetovem so ga FUKNLI skoz okno!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne niso, pr men so ga fuknl u skret...noro virus pa to....

drgač pa sta oba preveč pametna za mene, pač ne razumeta kaj pišem, kva morem   :)

brat se naučta! tipično za moške da vidjo kar sploh ne obstaja...a a sta blond maU? :grim

 

aja ne bit tok zategnena, zima je !

Popravljeno . Popravil pajkica
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo jz sm že sproščen in plešasto blond :OK:...hvala :spider: ti res blagodejno vplivaš na mene z svojimi posti,hvala še enkrat Dr. Znanosti :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

 

drgač pa sta oba preveč pametna za mene, pač ne razumeta kaj pišem, kva morem   :)

 

 

aja ne bit tok zategnena, zima je !

 

Sj včasih se tut sama ne razumeš :P kwa ti morem.

 

Od mraza nam je koža čist zategnjena! Aj hejt winter!!!

Popravljeno . Popravil DAMI34
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Račun krepko presega 100€ če vključimo vsakodnevne terapije,moja je šla zraven kot spremljevalka in je imela 20% popusta pa je še vedno poln penzion znašal 65€ s tem da si je savne morala doplačat,vsak vstop 10 €.Tudi jaz sem moral doplačat 7 € na dan da sem zaradi oteženega gibanja lahko bival v samem kompleksu kjer izvajajo klinično fizioterapijo!

Danes sem končno bil pri svojem kirurgu,ki me je želel takoj sprejet na odelek in razpisat za OP,po korektnem in odkritem pogovoru sem mu povedal ,da bi raje videl ,da bi me naprej rihtali v ustanovi in specialisti ,ki so samo za koleno(Valdoltra).Tudi kirurg je bil za drugo mnenje in mi je prijazno dal še za drugi teden termin za sprejem,če se ne dogovorim z Dr.Ambrožičem.Korekten odnos,zamerim samo nedostopnost do teh ljudi kljub težavam in to resnim težavam!!!

Kirurg je potrdil navedbe radiologa da je koleno v zelo slabem stanju,no upam na najboljše.Po pogovoru smo prišli do zaključka,če bi vse lepo potekalo,bi mogoče lahko jeseni mal peljal motorček na sprehod,predvsem pa sebe :yes:

 

P.S. pa hvala za dobre želje in misli :OK:

Dr. Ambrožič je O.K.

 

Drugače pa poskusi najti fizioterapevta, ki ve kaj o tretmaju fascije. Moj vrat in kolki so me po nesreči hudo matrali. Sedaj pa se močno izboljšuje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

drugič pa najd kake cnej toplice.... mi smo dal pol manj :)

pa savna je 4 € ... mater so vaju še bolj okol prnesl k mene :slap:

Račun krepko presega 100€ če vključimo vsakodnevne terapije,moja je šla zraven kot spremljevalka in je imela 20% popusta pa je še vedno poln penzion znašal 65€ s tem da si je savne morala doplačat,vsak vstop 10 €.Tudi jaz sem moral doplačat 7 € na dan da sem zaradi oteženega gibanja lahko bival v samem kompleksu kjer izvajajo klinično fizioterapijo!

 

 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!