Skoči na vsebino

Kawasaki ER5

Priporočene objave

Objavljeno

Neverjetno, a ste vsi na dopustu? :)

Že pred nekaj dnevi sem vprašal, kaj naj storim s udrtino na ispušni cevi? Namreč motor sem nasadil na rob pločnika, na cevi je vdrtina..ve kdo kako popraviti reč, oz. pozna primernega kleparja?

Objavljeno

Enkrat je znanec pri padcu predrl karbonskega akratpota in je stvar rešil tako, da je dal nardit novo alu ohišje(ni bilo drago), doma fajn spoliral in enostavno zamenjal karbon za aluminij. Ne vem pa kako je pri serijskih avspuhih zaradi kanalov v notranjosti, mogoče to ne gre tako preporosto kakor pri racing rorih..

Najbolje bo da se zapelješ do najbližjega kleparja/ličarja in uprašaš za nasvet. .)

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Ma kdo mogoce za prodat original stevce ali pa samo ohisje(notranje,ko so stevci vsajeni not) stevcev za er5!

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Mene pa zanima, kje na netu bi lahko našel mikrofilm za er5-ko. Saj se mi zdi, da sem nekje že videl link, pa ga zdaj nikakor nisem našel.

Objavljeno

LP!

Mene pa zanima, če mogoče kdo ve kaj je narobe z vplinjačem oz. s čim drugim, če iz vplinjača pušča gorivo.Smo zamenjal iglico plovca, pa ni nič bolje..A je mogoče kriva pipa rezervoarja??Hvala za odgovore.. :whistle: :hmm:

Objavljeno
LP!

Mene pa zanima, če mogoče kdo ve kaj je narobe z vplinjačem oz. s čim drugim, če iz vplinjača pušča gorivo.Smo zamenjal iglico plovca, pa ni nič bolje..A je mogoče kriva pipa rezervoarja??Hvala za odgovore.. :whistle:  :hmm:

pozdravljen!

res je kriva pipca rezervoarja. tudi sam sem jo menjal letos. celotna mašina je bila polna bencina. je bil kr problem vse spet skupi spravt in popravt. pipca pa pride okol 15 čukov.

LP, aleš

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

Na svojega sem dal Pirelli Sport Demon. Odlična guma :OK: .

Tovarniško je bila gor Dunlop-ka, ki pa ima vsaj po mojem zelo čudno mejo zdrsa :hmm: . Cel čas nič, potem pa jo kar odnese. Pirelli pa zelo lepo nakaže in nič ne preseneča. Pa zdi se mi, da je tudi v dežju veliko boljša. To,da je precej bolj prijazna za oko, pa mi najbrž ni potrebno omenjat :wub: .

Če sem prav informiran je pa mešanicea gume pri Pirelli-ju enaka kot pri Metzeler-ju.

Ojla, kaj a maš prvo in zadnjo od Pirelli-ja. Zanima me kolko časa približno rabi da se segreje, kolk kaj km zdrži? Aja pa zanima me kakšen imaš kaj stil vožnje (guma porabljena od roba do roba, al je še kaj rezerve). Jst svojo Dunlop d103 porabim od roba do roba (no kak milimeter mogoče ostane), pa nisem zadovoljen z njo ker se prehitro začne pregrevati pa tudi nič ne nakaže kdaj bi lahko zdrsnila, pa seveda ogromno cajta porabi da se segreje.

Hvala za odgovor.

Lp Burnout

Popravljeno . Popravil Burnout
Objavljeno

Ojla, kaj a maš prvo in zadnjo od Pirelli-ja. Zanima me kolko časa približno rabi da se segreje, kolk kaj km zdrži? Aja pa zanima me kakšen imaš kaj stil vožnje (guma porabljena od roba do roba, al je še kaj rezerve). Jst svojo Dunlop d103 porabim od roba do roba (no kak milimeter mogoče ostane), pa nisem zadovoljen z njo ker se prehitro začne pregrevati pa tudi nič ne nakaže kdaj bi lahko zdrsnila, pa seveda ogromno cajta porabi da se segreje.

Hvala za odgovor.

Lp Burnout

Jest sm slisov da se Heidenau baje dost dobr obnese, Avatar jo ma gor baje so zelo pocen pa dost dobr drzijo, ce se prov spomnim jih je SF tudi precej pohvalil

Objavljeno

Jest sm slisov da se Heidenau baje dost dobr obnese, Avatar jo ma gor baje so zelo pocen pa dost dobr drzijo, ce se prov spomnim jih je SF tudi precej pohvalil

Škoda k ne vem kakšne stile vožnje mata.

Fora je da mam glede na motor/namembnost le tega zelo grobi in "dirkaški" stil vožnje. In to prakticiram tekom cele sezone, ne samo občasno (sploh ne vem kako sem preživel z D103 :P). Pa za naslednjo sezono mam v namenu precej po kakšnih manjših dirkališčih se ganjat in nočem da mi je guma po štirih petih krogih pregreta. Sej bi dal gor kakšne D207/208 sam kje k ni dimezij :angry2: Tam bi bil vsaj siguren da bo guma držala.

Zato bi rad da mi nekdo ki ima podoben stil vožnje (recimo s kolenom skozi ovinke :P), mal pove/svetuje kakšne bi prišle v poštev. Sevede za širine ki so na tem motorju.

Pa nekak se mi ne dopade da je guma tam kakšnih 15-18 jureju (no bi se mi dopala, če pol bi mela tut dober oprijem & podobno...)

Hvala za odgovore

Lp Burnout

Objavljeno

Škoda k ne vem kakšne stile vožnje mata.

Mam dirkaski stil voznje!

Sej bi dal gor kakšne D207/208 sam kje k ni dimezij :angry2: Tam bi bil vsaj siguren da bo guma držala.

Zato bi rad da mi nekdo ki ima podoben stil vožnje (recimo s kolenom skozi ovinke :P), mal pove/svetuje kakšne bi prišle v poštev. Sevede za širine ki so na tem motorju.

Pa nekak se mi ne dopade da je guma tam kakšnih 15-18 jureju (no bi se mi dopala, če pol bi mela tut dober oprijem & podobno...)

Hvala za odgovore

Lp Burnout

Mel sem metzeler gumo sicer na rs50 ampak je bla 130/70/17!Ni se prevec hitro segrela pa se tudi drzala se je dobro,kupo jo je sicer prejsni lastnik sam je dal pa za njo 24k!Jst dokler sem mel motor sem bil ful zadovoljen!

Objavljeno

Mam dirkaski stil voznje!

Mel sem metzeler gumo sicer na rs50 ampak je bla 130/70/17!Ni se prevec hitro segrela pa se tudi drzala se je dobro,kupo jo je sicer prejsni lastnik sam je dal pa za njo 24k!Jst dokler sem mel motor sem bil ful zadovoljen!

No hvala za odgovor vendar ne rabim vedet za RS50. Ker tam ni niti pospeško, hitrosti, obremenitev takih kot pri 500 ccm motorju.

Bolj čakam na odgovor Avatar-ja in SF-a

Hvala

Lp Burnout

Objavljeno

Jaz imam moped dve leti (17000 km), enkrat zamenjal gume. Najprej sem vozil z Dunlop Arrowmax, ki so zdržale nekako 12000 (no ja, baje so bile že "nelegalne"). Slog vožnje je vedno (športno) turistični, tu in tam si privoščim kaj bolj divjega (npr. gonjenje po Mariji reki). Arrowmax se ne ogrejejo hitro in imajo za moje pojme bolj slab oprijem. Sicer lahko na dobrem asfaltu spraviš moped do stopalk, vendar bo na slabši podlagi huda kriza. Prav tako nekontrolirano drsijo. Sprva nič, potem pa kar naenkrat zdrs.

Heidenau so - mislim vsaj - najcenejše gume, ki obe skupaj staneta 30000 sit. Zaenkrat sem z njimi prevozil 4000 km, tako da o življenjski dobi ne bom ničesar rekel (čeprav mislim, da bo krajša kot pri Arrowmax). Primejo boljše od prejšnjih gum, tudi zdrs je bolj kontroliran. Glede hitrosti ogrevanja bi pa težko kaj rekel, a ravno hitra najbrž že ni (torej potrebujejo nekaj kilometrov).

Sodba: Arrowmax ne, Heidenau da, svetujem pa, da poizkusiš kaj drugega, ker nič od tega ni ravno za športno vožnjo.

Objavljeno

No hvala za odgovor vendar ne rabim vedet za RS50. Ker tam ni niti pospeško, hitrosti, obremenitev takih kot pri 500 ccm motorju.

Bolj čakam na odgovor Avatar-ja in SF-a

Hvala

Lp Burnout

Mamo doma er5 oz sestra ma,pa tud tam niso pospeski da te dol vrze in ne vem kaj vse pa v ovinkih je rs dosti bol varna ker sem se pelo z obema pa na rs50 po kolenu na er5 pa je zacelo vse samo plesat,drugac pa ni tako slab motor sam mal prevec trese zaradi dveh cilindrov pa lahk bi bil mal bol poskocen npr tak ko fotrova fazerka bi ze blo fajn :D Drugac pa za zacet na takem motorju je pa :OK:

No da je bo glih vse :topic: sestra ma na er5 mislim da michelin gumo vzadaj pa se ne segreje prevec,za model bom pa mogo med vikendom pogledat ce te zanima!

Objavljeno

Mamo doma er5 oz sestra ma,pa tud tam niso pospeski da te dol vrze in ne vem kaj vse pa v ovinkih je rs dosti bol varna ker sem se pelo z obema pa na rs50 po kolenu na er5 pa je zacelo vse samo plesat,drugac pa ni tako slab motor sam mal prevec trese zaradi dveh cilindrov pa lahk bi bil mal bol poskocen npr tak ko fotrova fazerka bi ze blo fajn :D Drugac pa za zacet na takem motorju je pa :OK:

Prveč trese? Si že kdaj peljal kakšnega XTja ali podobne zadeve?

Ja, saj bi bil tako poskočen kot Fazerka, če bi ime 45 konjev več :)

Plesanje v ovinkih se pri meni pojavi kvečjemu pri 110 + hitrostih, pa še to imam na sumu slabo centrirane gume.

Objavljeno

Prveč trese? Si že kdaj peljal kakšnega XTja ali podobne zadeve?

Ja, saj bi bil tako poskočen kot Fazerka, če bi ime 45 konjev več :)

Plesanje v ovinkih se pri meni pojavi kvečjemu pri 110 + hitrostih, pa še to imam na sumu slabo centrirane gume.

Jst pa bi plesanje prisodil aerodinamiki al pa bilo cemu drugemu ne pa gumam razem njihovim zelo malim dimenzijam(zadaj 130) ker sem mel obcutek kot da bo glih zdaj sla prek roba!Sem jo pa zvozo od roba do roba!Drugace pa za 50 konjev je se kr dober!

Objavljeno

Za tresenje nebi natančno vedel, mogoče celo gume, sam vem pa da sigurno začne plavat pri hotrosti tam 120+ v ovinkih zaradi mehkega vzmetenja. Jst bom zamenjal olje z bolj tršim, upam da bo malo boljše.

Glede gume, verjetno bom naslednjo sezono kar sprobal Pirelli Sport Demon, nekak se mi dopadejo.

Itak pa mislm v roku enega leta prešaltat na Suzuki SV 1000 S.

@justaboy: pardon nisem vedel da maš pri bajti tut ER-5.

@Avatar: midva sva se že lani pogovarjala za pijačo pa se pol nisva nič dogovorila, kdaj greva? :D

Lp Burnout

Objavljeno

@justaboy: pardon nisem vedel da maš pri bajti tut ER-5.

Lp Burnout

Pri nasi hisi oz v nasi garazi je za vsak okus nekaj!

Nic hudega saj ne mors vedet kaj kdo pri nas vozi!

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

:eek:

res je kaveljc, da se mu niti tistega napisa ni dalo dol zbrisat....

to je pa lenoba... :grim

Objavljeno

K smo glih pr cenah ER-5, letošnjo sezono je cena zelo padla tem motorjem, najverjetneje zaradi množičnega uvoza iz Nemčije (FAHRSCHULE in podobne varinate). :hmm:

Jaz bi rad prodal svojo ER-5 k ima ta pravih 24.000km in je letnik 98, kupljena v sloveniji. Sam k gledam te cene po oglasih se mi zdi da če bom dobu 500.000 SIT bo velik, kaj vi mislite :?

Objavljeno

Jaz bi rad prodal svojo ER-5 k ima ta pravih 24.000km in je letnik 98, kupljena v sloveniji. Sam k gledam te cene po oglasih se mi zdi da če bom dobu 500.000 SIT bo velik, kaj vi mislite :?

Tle nek ja!Sestra je dala za 02 letnik 700k pa ma 6k km prejsna lastnica zenska,je pa uvozen!

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

pozdravljeni. kaj mi lahko kdo pošlje na mail, al pa vsaj da link, kje bi našel mikrofilm ali kaka manual za er5-ko. pa če mi lahko poveste glede ventilov kolko jih je treba naštelat (kolko hoda j morajo imet)?

Objavljeno

Eno vprašanje lastnikom ER 5. Odstranil sem akumulator in ugotovil, da je le negativni priključek pokrit s plastično (ali je gumjasta?) zaščitno prevleko. Pozitiven je izpostavljen okolici...torej čez kovino ni ničesar poveznjenega. Glede na to, da sem prvi lastnik, me prav zanima ali imajo vsi modeli takšno "pomanjkljivost" ali pa so pri mojemu kaj zajebali?

Objavljeno

Ponavadi je ravno obratno, da je poz. pokrit s kapico.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!