Skoči na vsebino

Kawasaki ER5

Priporočene objave

Objavljeno

Šanse, da čez noč crkne oljna pumpa so zanemarljive, tako, da imaš zgleda en stik.

Bo treba vse kontakte pa kable pogledat, ampak če je v garanciji, ti bolj priporočam serviserja.

Objavljeno

Na priloženem linku nekdo prodaja ER 5 z dvojnim diskom spredaj! Ker me ta "modifikacija" zelo zanima, bom vesel, če stručkoti prečekirate link in poveste, kako je tip to izvedel. A so vilice in diski od GPZja ali kako?

http://www.(Zbrisano! Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/motornakolesa/oglas.asp?id=62648#

Objavljeno

Ni bio stik!

Savjet jednog starog majstora je bio da provjerim da mi benzin nije iscurio u ulje. Pomirisao sam ulje i jasno osjetio miris benzina.

Danas sam promjenio ulje i obje žatuljice su se ugasile.

Sad samo moram ustanoviti da li se zaglavio plovak karburatora ili su se otroci igrali s pipcom za benzin...

Objavljeno

100% od GPZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spoznati je po enojnih zavornih batih in po obliki zavornih diskou!!!

Objavljeno

100% od GPZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spoznati je po enojnih zavornih batih in po obliki zavornih diskou!!!

Jp od GPZ-ja je, pa tudi prve vilce in prva feltna :)

Lp Burnout

Objavljeno

Hja in koliko stane takšna zadeva?

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

No dober dan!

Čez zimo sem kupil ER5 in se znjim nisem kaj dosti vozu.

Zdaj pa ko je malce topleje delam malce kilometrov in sem opazil da mi pušča olje!!! Ampak samo ko se vozim. Nadaljno sem ugotovil da mi uhaja na gumici kjer je blok motorja povezan z aribox-om.

Ne vem brat mi je reku da tisto je oddušnik motorja in da če ti tam meta olje ven da so slabi batini obročki ker kompresija tolče v motor.

Motor ima na števcu 18500 s tem da sem jaz naredu z njim 1500km.

Ne pušča močno ampak usakič po vožnji ko ga pustim parkiranega pade 3-5 kaplic olja!

Zanima me če je imel že kdo kaj podobnega!?

Dobrodošel tudi kakšen nasvet!!

Hvala!

LP

Objavljeno

Najprej poglej,da nimaš slučajno preveč olja v motorju. Namreč ,če bi bili batni obročki bi motor tudi kadil (plavo) in imel bi porabo olja. Mogoče je v motorju olje slabše kvalitete (se peni),priporočal bi ti ,da najprej zamenjaš ole in glej ,da ga nenaliješ preveč raje malo nanj (2-3 mm pod max.).uporabljaj dobro ole npr. Motul V-300 T-4,je zelo dobro olje in ima dodatek za motorje s sklopko v oljni kopeli kot je tvoj R-5. :devil:

je to ,če kupiš star motor. :beer2:

Objavljeno

Najlepša hvala za nasvet!!!!!

Sicer kadi ne nič iz izpuha in olja ne pije! To je že dober znak.

No olje in filter pa sem itak imel namen zamenjat pred sezono.

Držal se bom priporočenih navodil (predvsem znamke in vrst olja) in upam da je res samo to!!

Še enkrat hvala!!!!!

LP

Objavljeno (popravljeno)

Tu je tabela moznih gum za ER-5 bolj priznanih znamk.

Širina Višina Presek Nosilnost h .razred Proizvajalec Model Cena z ddv

110 70 17 TL 54 H Bridgestone BT45F 20.671,91

110 70 ZR 17 TL 54 W Bridgestone BT010F 28.000,64

110 70 R 17 TL 54 H Bridgestone BT90F 24.477,92

110 70 ZR 17 TL 54 W Bridgestone BT020F 25.783,92

110 70 ZR 17 TL 54 W Bridgestone BT014F 28.060,36

110 70 17 TL 54 H Dunlop K505F 21.263,14

110 70 ZR 17 TL 54 W Dunlop D208F 22.604,96

110 70 17 tl 54 H MICHELIN PILOT ACTIV 14.941,06

110 70 ZR 17 TL 54 W Metzeler SPORTECM-1 27.800,95

110 70 ZR 17 TL 54 W Metzeler ROADTEC 27.940,54

110 70 ZR 17 TL 54 W Michelin PILOT ROAD 23.068,16

110 70 ZR 17 TL 0 ZR Michelin MAC100 X FR 24.937,39

110 70 ZR 17 TL 54 W Michelin Pilot Power 25.380,44

110 70 17 TL 54 H Pirelli SPORT DEMON FR 14.337,89

110 70 ZR 17 TL 54 W Pirelli DIABLO 25.205,01

130 70 17 TL 62 H Bridgestone BT45R 24.110,65

130 70 17 2 62 H Continental CONTI TWIST SM 12.085,34

130 70 17 TL 62 H Dunlop D220G 15.212,41

130 70 17 TL 62 H Dunlop GT501G 23.555,63

130 70 17 tl 62 H MICHELIN PILOT ACTIV 17.285,43

130 70 17 TL 62 H Metzeler ME550 18.639,20

130 70 17 TL 62 H Metzeler LASERTEC 18.012,15

130 70 17 TL 62 T Michelin M39 16.458,69

130 70 17 TL 62 S Michelin Pilot Sporty 13.814,60

Popravljeno . Popravil elvis
Objavljeno

še Dunlop Sportmax pride v poštev

Objavljeno (popravljeno)

še Dunlop Sportmax pride v poštev

misliš - Dunlop Sportmax D 220 , ki je že omenjena na seznamu?

Popravljeno . Popravil SymRu
Objavljeno

Elvis, hvala za seznam gum. Kot kaže ne gre na ER nič terenskega. Michelin Macadam 100 so sport touring.

Objavljeno

Eeeee prjatu da ni bla pipca za bencin čez zimo v napačnem poližaju? Pol se zna zgodit da iz motorja iztočiš ene 10 litrov redkega olja. To seveda v najboljšem primeru, v najslabšem pa si skozi kakšno luknjo v bloku z zanimanjem ogleduješ notranjost agregata... .)

Objavljeno

No katere gume od zgoraj naštetih priporočate za ER-5, za stil voznje (divje, bolj umirjeno, tudi v paru).

(vsega po malo)

Objavljeno

Eeeee prjatu da ni bla pipca za bencin čez zimo v napačnem poližaju? Pol se zna zgodit da iz motorja iztočiš ene 10 litrov redkega olja. To seveda v najboljšem primeru, v najslabšem pa si skozi kakšno luknjo v bloku z zanimanjem ogleduješ notranjost agregata... .)

Nebi reku da je bencin v olju, kajti če bi bil bi mi gorele lučke za olje in vodo. Preizkušeno (ampak ne iz moje strani)!!

Ampak hvala za nasvet!!

Objavljeno

misliš - Dunlop Sportmax D 220 , ki je že omenjena na seznamu?

Ne, mislim Dunlop Spormax brez drugih oznak. Sam imam tako na NSR

Objavljeno

No katere gume od zgoraj naštetih priporočate za ER-5, za stil voznje (divje, bolj umirjeno, tudi v paru).

(vsega po malo)

110 70 17 Dunlop D103

130 70 17 Dunlop D103

Cena okrog 30k SIT za komplet z montažo.

Zadnja drži okrog 8-10K km prva še enkrat tolko, odvisno od vožnje in obremenjenosti (da se jo met tudi dlje ;)).

So za umirjeno vožno, pa za u dva.... so precej trde... hitro se pregrejejo, pa precej dolgo rabijo da se ogrejejejo.

Ne priporočam za divjo vožnjo!

Na mokrem, nestabilne, ful drsijo, in z njimi se gre ko "po jajcih" če je cesta mastna, po daljši vožnji po mokrem.. se nekako navadiš na občutek, in se da vozit bolj tekoče.

Če se bo z njimi vozilo v glavnem samo... turing, pa v glavnem po lepem vremenu, so zadovoljive.

Prednja drži zadovoljivo tudi pri ekstremnih nagibih, zadnja, pa drži (tudi ekstremni nagibi), pol pa kr naenkrat spusti.... tako da ne priporočam, če se bo z motorjem malo bolj športno vozilo. Ne daje nobenega občutka kdaj bi lahko spustila :(

Jst bom letos prešaltal na Pirelli Sport Demon (zadnja, upam da tudi prva) upam da bom pri njej dobil dosti več "feedbacka".

Lp Burnout

Objavljeno

(vsega po malo)

Če imaš denar ,kupi vedno Metzeler,olje Motul in motor vozi na dober servis!!!!!!!!!!!!

To ti je moj dober nasvet, pa naj me ostali spet popljujejo na odgovor boste zaman čakali. :devil: :devil:

Objavljeno (popravljeno)

Se strinjam!

LP Burnout

Popravljeno . Popravil Burnout
Objavljeno

Na servisu so mi dali v ER olje Motul. Kateri model motula je običajen za v ERko? Kje se ga da "poceni" kupiti in kakšna je okvirno cena? Aja...cena&kje kupiti me zanima tudi za oljne filtre?

Hvala za odgovore

Objavljeno

Na servisu so mi dali v ER olje Motul. Kateri model motula je običajen za v ERko? Kje se ga da "poceni" kupiti in kakšna je okvirno cena? Aja...cena&kje kupiti me zanima tudi za oljne filtre?

Hvala za odgovore

Še enkrat si preberi stran 33,imaš znamko napisano,če voziš Metzeler gume in uporabljaš Motulova olja in maziva (NE SPRAŠUJ ZA CENO).Će te cene tako zelo zanimajo moraš vozit kakšen skuter s Savino gumo in Petrolovim oljem-pa lepo počasi .da bo malo RABU!!!!!!!!!! :OK:

Objavljeno

Še enkrat si preberi stran 33,imaš znamko napisano,če voziš Metzeler gume in uporabljaš Motulova olja in maziva (NE SPRAŠUJ ZA CENO).Će te cene tako zelo zanimajo moraš vozit kakšen skuter s Savino gumo in Petrolovim oljem-pa lepo počasi .da bo malo RABU!!!!!!!!!! :OK:

Hvala za piker odgovor :) Trenutno imam gor heidenau gume (ki so bile glede na ostale znamke najcenejše), primejo pa bolje kot serijski dunlop arrowmax. Tudi glede olja se zdi, da ni potrebno ravno tisti model, ki ga predlagaš...ker je kao racing. No, pa vsaj povej kje naj kupim oljni filter?

Objavljeno (popravljeno)

No Avatar si videl, da sem ti dobro svetoval glede Heidenau gum?

Odlična olja za motocikle ima tudi Agip... O tem se lahko pomenite z Janijem Bormesom. Zdaj ga dobite na Moto Bummu, veliko postopa okoli štanta Amd Orjakov... Njihova olja za dvotakne dirkalne stroje so odlična, torej lahko z gotovostjo rečem, da so taka tudi navadna olja,pri katerih ni takih ostrih zahtev... Kje kupiti Motul? Mislim da je že Ice veliko pisal o tem v temi olja... Podoben šmorn so olja Hein gericke... Tavelika kanta okol 17 ojrotov...

Nebi reku da je bencin v olju, kajti če bi bil bi mi gorele lučke za olje in vodo. Preizkušeno (ampak ne iz moje strani)!!

Ampak hvala za nasvet!!

Nič ne bi gorelo... Preizkušeno z moje strani, brez posrednikov v slogu Enababareklaenababakazala...

Popravljeno . Popravil SF
Objavljeno

Oljni filter dobiš pač na kawasaki servisu, če pa imaš mušter, greš pa lahko v kakšno bolje založeno trgovino z avtodeli ali filtrirnimi elementi. Champion recimo ima za skoraj vse yamahe filtre, če ti kaj pomaga.

Pa če kupiš olje za ene 2ksit na liter, je že vseeno katero firmo kupiš.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!