NejcGrozde Objavljeno Oktober 6, 2010 Deli Objavljeno Oktober 6, 2010 Pozz! mene pa zanima kje bi se dal dubit ksn sportn izpusni sistem za Tzr 125 93.letnik? Hvala! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 2, 2010 Deli Objavljeno December 2, 2010 Pred kratkim sem si omislil hornetko 600.Na motorju je originalni izpuh a je čisto "spucan"in zato zelo glasen,zato bi prosil če mi lahko kako pomagate,da mi ne bi bilo potrebno menjati izpuha.Ali je možno dobiti kakšen dušilec zvoka in kako približno ta stvar izgleda?Če bi imel kakšno predstavo o zadevi bi jo lahko tudi sam izdelal.Za vašo pomoč se vam že vnaprej zeeeelo zahvaljujem. repsol, Fritz in Dadi 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bagio Objavljeno December 2, 2010 Deli Objavljeno December 2, 2010 Pred kratkim sem si omislil hornetko 600.Na motorju je originalni izpuh a je čisto "spucan"in zato zelo glasen,zato bi prosil če mi lahko kako pomagate,da mi ne bi bilo potrebno menjati izpuha.Ali je možno dobiti kakšen dušilec zvoka in kako približno ta stvar izgleda?Če bi imel kakšno predstavo o zadevi bi jo lahko tudi sam izdelal.Za vašo pomoč se vam že vnaprej zeeeelo zahvaljujem. V Štorah možakar popravlja,obnavlja in dela nove ispuhe,on ti bo sigurno pomagal,kaj več pa na PM Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XTR Objavljeno December 2, 2010 Deli Objavljeno December 2, 2010 Za kater model pa, do 2006 ali novejši? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Samorai Objavljeno December 3, 2010 Deli Objavljeno December 3, 2010 Pred kratkim sem si omislil hornetko 600.Na motorju je originalni izpuh a je čisto "spucan"in zato zelo glasen,zato bi prosil če mi lahko kako pomagate,da mi ne bi bilo potrebno menjati izpuha.Ali je možno dobiti kakšen dušilec zvoka in kako približno ta stvar izgleda?Če bi imel kakšno predstavo o zadevi bi jo lahko tudi sam izdelal.Za vašo pomoč se vam že vnaprej zeeeelo zahvaljujem. Kako ti je lahko originalen izpuh preglasen Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trojan69 Objavljeno December 3, 2010 Deli Objavljeno December 3, 2010 Spraznjeni orginal avspuhi znajo bit prekleto glasni . Na kak način je pa odprt? je notri perforirana cev in tkanina? Ali je komplet vse skupaj vn pobrano? Lahko si narediš Db killer in ga privijačiš v sprednji del izpuha ter po želji odstraniš. Lahko pa poskušaš narest kak prekat iz mrežice v izozhu samem. Bremzer in Dadi 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Za kater model pa, do 2006 ali novejši? LETNIK 99 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Spraznjeni orginal avspuhi znajo bit prekleto glasni . Na kak način je pa odprt? je notri perforirana cev in tkanina? Ali je komplet vse skupaj vn pobrano? Lahko si narediš Db killer in ga privijačiš v sprednji del izpuha ter po želji odstraniš. Lahko pa poskušaš narest kak prekat iz mrežice v izozhu samem. Vse je komplet ven pobrano,štima je drugače noro dobra a ker se nameravam veliko voziti po Avstriji(tam so kar se tiče glasnosti zelo strogi)bi si to rad zrihtal do pomladi.Najraje bi naredil db killer ki bi ga vtaknil zadaj v izpušno cev in da bi ga lahko tudi kadarkoli snel.Potreboval bi kakšen načrt z približnimi merami,saj bi lahko zadevo sam izdelal. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 V Štorah možakar popravlja,obnavlja in dela nove ispuhe,on ti bo sigurno pomagal,kaj več pa na PM Bi mi lahko prosim dali kakšno tel.številko od tega možakarja ali kakšen drugi kontakt.Na PM seveda. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Kako ti je lahko originalen izpuh preglasen Zame ni preglasen za plave bo pe ziher Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XTR Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 (popravljeno) Tak je dušilec za Akrapovič izpuh, če ti kaj pomaga. Točnega načrta ne boš nikjer dobil, enostavno probaš. Pomembna je dimenzija cevi. Če se boš sam lotil izdelave pusti na začetku malo daljšo cev in jo potem krajšaš dokler ne prideš do solidnega zvoka. Samo na bas pozabi v tem primeru, moraš naredit pa drugačno obliko. Popravljeno December 4, 2010. Popravil XTR Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trojan69 Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Vse je komplet ven pobrano,štima je drugače noro dobra a ker se nameravam veliko voziti po Avstriji(tam so kar se tiče glasnosti zelo strogi)bi si to rad zrihtal do pomladi.Najraje bi naredil db killer ki bi ga vtaknil zadaj v izpušno cev in da bi ga lahko tudi kadarkoli snel.Potreboval bi kakšen načrt z približnimi merami,saj bi lahko zadevo sam izdelal. Če je komplet vse vn pobrano, vstavi v izpuh perforirano cev (zviješ jo lahko iz jeklene mrežice), ter napolni izpuh z tkanino, ki jo kupiš v Louisu. To bo mal zadušilo in poglobilo zvok, poleg tega pa praznega izpuha ni dibro met, ker se zlo segreva-tkanina deluje tudi kot izolator. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 (popravljeno) Tak je dušilec za Akrapovič izpuh, če ti kaj pomaga. Točnega načrta ne boš nikjer dobil, enostavno probaš. Pomembna je dimenzija cevi. Če se boš sam lotil izdelave pusti na začetku malo daljšo cev in jo potem krajšaš dokler ne prideš do solidnega zvoka. Samo na bas pozabi v tem primeru, moraš naredit pa drugačno obliko. Hvala za namig,nekaj takega sem imel v mislih.To mi bo zelo pomagalo.zanima me samo približna dolžina tega dušilca. Popravljeno December 4, 2010. Popravil mulkec Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XTR Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Hvala za namig,nekaj takega sem imel v mislih.To mi bo zelo pomagalo.zanima me samo približna dolžina tega dušilca. Naredi enih 150 mm pa potem krajšaš. Če nimaš v izpuhu volne pa naredi tako kot ti je že @trojan69 svetoval + dušilec. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Če je komplet vse vn pobrano, vstavi v izpuh perforirano cev (zviješ jo lahko iz jeklene mrežice), ter napolni izpuh z tkanino, ki jo kupiš v Louisu. To bo mal zadušilo in poglobilo zvok, poleg tega pa praznega izpuha ni dibro met, ker se zlo segreva-tkanina deluje tudi kot izolator. nice tip,hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Naredi enih 150 mm pa potem krajšaš. Če nimaš v izpuhu volne pa naredi tako kot ti je že @trojan69 svetoval + dušilec. A volno preprosto samo natlačim not??? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trojan69 Objavljeno December 4, 2010 Deli Objavljeno December 4, 2010 Ne!! Tkanino naviješ okol luknjaste cevi, ki gre od začetka do konca lonca. Če je nimaš jo naradiš iz jekelne mreže. Še en video, da bi boš lažje predtavljal: carmagedon 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mulkec Objavljeno December 5, 2010 Deli Objavljeno December 5, 2010 Ne!! Tkanino naviješ okol luknjaste cevi, ki gre od začetka do konca lonca. Če je nimaš jo naradiš iz jekelne mreže. Še en video, da bi boš lažje predtavljal: super,hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
OKigor Objavljeno December 23, 2010 Deli Objavljeno December 23, 2010 Če kdo ni siguren v svoje znanje in izkušnje z menjavo polnila , mu lahko jaz zamenjam volno v izpuhih , pa ne s tervolom ali kakšnimi drugimi aftermarket derivati , ki jih po par mesecih spiha ven ali pa jih zbuta na konec izpuha . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dr_Jakob Objavljeno December 24, 2010 Deli Objavljeno December 24, 2010 Če kdo ni siguren v svoje znanje in izkušnje z menjavo polnila , mu lahko jaz zamenjam volno v izpuhih , pa ne s tervolom ali kakšnimi drugimi aftermarket derivati , ki jih po par mesecih spiha ven ali pa jih zbuta na konec izpuha . Po kolkem casu pa naj bi bil originalen auspuh za prenovit? Tko, na uč? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
OKigor Objavljeno December 24, 2010 Deli Objavljeno December 24, 2010 (popravljeno) To je pa bolj nerodno odgovorit . Lahko je že po par dneh prazen , če je govora o turiranju motorja na motozboru do onemoglosti , dokler ne vidiš da je v notranjosti že ves žareč . Pri normalni uporabi kvalitetnih izpušnih loncev ( Akrapovič , LeoVince , Yoshimura , Miww , Mass pa še bi lahko našteval ) je to nekje po 35.000 prevoženih km . Za naše Lonce ( MASS ) damo garancijo 25.000 km , a ko sem takega odprl , je bila volna še dokaj čista ( glej priponko ) http://www.shrani.si/f/3g/xx/1NnCoj1G/volna-mass-25000-km-2.jpg pa tudi polnilo je bilo še vedno prožno . Najlepše je videti obrabo polnila pri inox loncih . Če vidiš da lonec začne postajati rumen pri začetku , kjer gre cev v lonec , je zadnji čas , da se volna zamenja .To , da sta pokrovčka ( sprednji in zadnji ) rumena , je normalna stvar . Vsekakor je popolnoma nesmiselno polnit izpuhe z volno v razsulu ( glej priponko ) http://www.shrani.si/f/2w/pZ/2KoTmnht/volna-rifusa-1.jpg ali kakšnimi raznimi tervoli , saj je škoda dela , ker se taka , nepovezana volna takoj zbije na konec izpuha in je lonec na začetku prazen. Prvič , to ni dobro za lonec , drugič , motor ne deluje tako kot bi moral , saj plini ne tečejo lepo skozi izpuh . Kar se pa originalnih izpuhov tiče , se praviloma ne obnavljajo , saj je v takih izpuhih volne le za vzorec ( cca 1 cm na zunanjem obodu lonca, da se ne greje pretirano ) , ker je dušenje pri originalnih loncih prilagojeno z serijo prekatov in ne na način kot ga imamo proizvajalci športnih izpuhov. Mogoče mi pošlji kakšno sliko na PM , pa bom videl , če lahko ugotovim stanje . l.p. Igor Popravljeno December 24, 2010. Popravil OKigor carmagedon 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eraser70 Objavljeno Februar 4, 2011 Deli Objavljeno Februar 4, 2011 ...ni glih neka jaka predelava je bolj "lišpanje" prej... in zdaj... suhi, bentley, tilingerossi in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DRVOWP Objavljeno Februar 4, 2011 Deli Objavljeno Februar 4, 2011 ...ni glih neka jaka predelava je bolj "lišpanje" prej... in zdaj... Fuuuh kdo zna pa zna jaz pa dve levi roki. :notworthy: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bentley Objavljeno Februar 4, 2011 Deli Objavljeno Februar 4, 2011 ...ni glih neka jaka predelava je bolj "lišpanje" prej... in zdaj... Res lepo . Me pa zanima kaj si to naredil? Ali gre za kaksno karbon folijo cez prelepljeno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
eraser70 Objavljeno Februar 4, 2011 Deli Objavljeno Februar 4, 2011 Res lepo . Me pa zanima kaj si to naredil? Ali gre za kaksno karbon folijo cez prelepljeno? folija,fojija Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se