Danilo D Objavljeno Avgust 28, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2016 Vceraj in danes ja ☺ vandrovec 1
Popularna objava gusar Objavljeno Avgust 29, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 29, 2016 Prejšni teden sem uresničil svoje dolgoletne sanje.Podal sem se na dolgo pot do Passo Grand sant Brenardin Prvi dan sam se peljal po dokaj enoloični pokrajini Padske nižine. Schultz, C eagle, Scarabeo 500 in 14 others 17
gusar Objavljeno Avgust 29, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2016 Nimam pojma zakaj se tekst ni prikazal.
DAMI34 Objavljeno Avgust 29, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2016 pred eno uro, gusar pravi: Nimam pojma zakaj se tekst ni prikazal. vse lajkam, razn zadnje slike C eagle, Bmflar, robot in 2 others 5
gusar Objavljeno Avgust 29, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2016 pred 5 urami, DAMI34 pravi: vse lajkam, razn zadnje slike Verjamem na tole sem naletu v petek pri mestu Burnico.zaletela sta se dva motorista eden na vespi drugi na kiavasakiju.Skuterist in sopotnica na kavasakiju sta bila poškodovana je odpeljal rešilc,tako,da mrtvih na srečo ni bilo igc1, C eagle in DAMI34 3
Popularna objava Danilo D Objavljeno Avgust 30, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 30, 2016 Vikend poročilo bajkr88, igc1, Miha X in 19 others 22
lukec Objavljeno Avgust 30, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2016 pred 55 minutami, Danilo D pravi: Vikend poročilo lih kakšne gužve ni videt,al se motim? Schultz in ALEŠ M 2
shark90 Objavljeno Avgust 30, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2016 Danilo D, ne vem ob kolkih si bil ti tukaj, ampak jaz sem imel v nedeljo na vseh teh prelazih ful gužvo :/
Danilo D Objavljeno Avgust 30, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2016 določeni prelazi so res bli prazni, na določenih pa skor nisi mel kje parkirat
vandrovec Objavljeno Avgust 30, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2016 pred 5 minutami, Danilo D pravi: določeni prelazi so res bli prazni, na določenih pa skor nisi mel kje parkirat Na Giau-u nisi bil, je blizu Falzarega? Ob 29. 8. 2016 at 0:57, Danilo D pravi: Vceraj in danes ja ☺ Če sem v nedeljo tebe srečal, si šel okrog 16:30 iz Cortine proti Falzarego in za tabo en rumen Versys? Fantocci 1
Danilo D Objavljeno Avgust 30, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2016 Zgleda sm ga vn spusto ... ni pictures
Fantocci Objavljeno Avgust 31, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2016 pred 11 urami, vandrovec pravi: Na Giau-u nisi bil, je blizu Falzarega? Če sem v nedeljo tebe srečal, si šel okrog 16:30 iz Cortine proti Falzarego in za tabo en rumen Versys? Tak Versys? Schultz, Snečer, vandrovec in 1 other 4
Popularna objava Fantocci Objavljeno Avgust 31, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 31, 2016 (popravljeno) Še par utrinkov, vreme nam je šlo na roko: Popravljeno Avgust 31, 2016. Popravil Fantocci sohen, RobiRoberto, Fazer03 in 27 others 30
vandrovec Objavljeno Avgust 31, 2016 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2016 pred 4 urami, Fantocci pravi: Tak Versys? Ja ...se mi je kar zdelo, da morata biti to ena dva z motosveta Bila je pa sobota ob 16:30 in ne nedelja. V nedeljo sem bil že na drugem koncu...premalo mislim, kaj pišem
Popularna objava vandrovec Objavljeno September 1, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2016 Bmflar, Yoghurt, DAMI34 in 8 others 11
Popularna objava Sorty Objavljeno September 1, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 1, 2016 Ena od tega vikenda. Vreme čudovito in celo manj gužve kot pričakovano. Je šlo tekoče skoz. Andrejcer, Schultz, MiNa in 12 others 15
NumLock Objavljeno September 3, 2016 Opozori Objavljeno September 3, 2016 @Fantocci super slike, edino škoda, da nisi napisal kaj je kje na sliki. Če sem prav ugotovil sem na eni spoznal bunkrr na Valparoli (sem si ha ogledal tudi odznotraj), ena slika pa me malčeg bega in nisem siguren; a je na njej morda Lago di Misurina? Slike pa, kot sem omenil .... zelo lepe, pa tudi vreme vrhunsko. Fantocci 1
Fantocci Objavljeno September 4, 2016 Opozori Objavljeno September 4, 2016 Če misliš sedmo sliko, tisto jezero je Lago de Fedaia: https://www.google.si/maps/@46.4639608,11.8622735,3a,75y,128.89h,81.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1sUs4tTS08uCfZrEnUX5jJXg!2e0!7i13312!8i6656
u-r-o-s Objavljeno September 11, 2016 Opozori Objavljeno September 11, 2016 Ravno nazaj iz Dolomitov. Super trije dnevi za nami, vreme generalno OK, razen nekaj lokalnih neviht, katerim smo se izognili čez kakšen prelaz, ali pa prevedrili ob kakšni kavici. V glavnem točno 1000 lepih km. Motorjev je še vedno ogromno v Dolomitih, mesta polna, na cestah pa presenetljivo OK, brez večjega prometa... MiNa in Yoghurt 2
Popularna objava Joker Objavljeno September 13, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 13, 2016 Stelvio on line: Ob 8:40 prijetnih 13 stopinj in "šajba". In to 13. Septembra... Schultz, DAMI34, MiNa in 10 others 13
Popularna objava igc1 Objavljeno September 16, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 16, 2016 Sem šel še jaz na romanje v Dolomite.... V sredo v soncu iz obale čez Udine, Tolmezzo gor, v četrtek v slabem vremenu povratek, me je kar konkretno pralo. Čez Maurio Naprej v Cortiino, na Giau En spedenan dakarski veteran Prespim v Arabbi.... naslednji dan prevozim Pordoi,, Sella, pa še kaj, kar se ne spomnim več Kasneje me začne prati, zateram proti Bolzanu, Trentu, Bellunu... hočem proti Udinam, Trstu, se zgubim v Longaroneju?? Me en deda, ko vprašam za smer Udine, usmeri čez ovinke, ker pravi, da sigurno hočem čez ovinke, če sem pač z motorjem, pa čeprav je scalo :-), jaz pa z napol kramparcam . Sem bil vseeno vesel, da je vsaj nekdo vedel, kam bi rad... Nič, peljem mal bolj ko Lorenco, ampak prima cesta Longarone-Maniago! Dokaj široka cesta, ob reki, neka jezera, vse skupaj med hribi... Tam, kjer nisi planiral poti, zna bit še bolj zanimivo :-). Po Maniagu je samo še ravnina in do SLO obale pač še odglumim gljivo na motorju... Aja, gužve ni blo, oziroma jaz sem šel med tednom tja, zato, da je ni bilo ;-) MiNa, sohen, DXR16 in 14 others 17
Popularna objava Joker Objavljeno September 19, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno September 19, 2016 Malo z zamudo ampak prej ni bilo časa… Hudič je, ko ima človek že dolgo vnaprej planiran dopust. Pa tudi cilj: Črna Gora in SZ Albanija. Letos tam še nisva bila. Ker pa se ciklon nad južnim Jadranom vrti in vrti pa si rečeva: »Če naju tam nočejo pa poglejmo kje vreme sodeluje« In tako se na predvečer odhoda odločiva za Dolomite... V soboto, 10.9. se nič pretirano zgodaj odpraviva proti Kranjski Gori. Dovolj bo ovinkov po Dolomitih, zato ne bova preveč slalomirala do meje… Za ogrevanje čez Korensko sedlo v Avstrijo. Na cesti ogromno HD skupin. Bolj, ko sva šla proti zahodu, manj jih je bilo. Nato pa se je dopust zares začel. Čez Plocken pass v Italijo preveriti, če je Zoncolan res tako strm. In je res. Še bolj. Kapo dol fantom, ki ga v dirkaškem ritmu napadajo na Giru… Potem pa preko Sella Di Razzo, Sella Ciampiogotto in passo Tre Crocci do Cortine. Nekako sem si zamislil, da bi prespala v Corvari, vendar je bil pogled s Falzeraga proti Valparoli takšen, da ga pravzaprav ni bilo. Zato pičiva levo proti Arabbi, kamor prispeva v prvih dežnih kapljah. Ker je bila ura že pravšnja se odločiva najti prenočišče kar v Arabbi. Motorja sta bila sicer parkirana pred hotelom, vendar me ob vseh GS-ih, parkiranih po Arabbi, ni pretirano skrbelo, da bil komu všeč ravno moj. Pa še rdeč… Zoncolan: Sella di Razzo: V nedeljo se zbudiva v lepo jutro. Po obilnem zajtrku se odpraviva na prejšnji dan izglasovano turo. To je bil krog, osmica, ali kar ena »glondža« okrog Arabbe. Če naštejem prelaze, si jo ni težko pričarati na zemljevidu: Passo di Campolongo, Passo di Valparola, Passo di Falzerago, Passo Giau, Passo San Pellegrino, Passo Fedaia pa ker ura še ni bila pozna še enkrat čez Falzerago, Valparollo in Campolongo nazaj v Arabbo. Po večerji znova preverjanje vremena v upanju, da se bo napoved zahodneje kaj spremenila. In se je. Zato je bil naslednji dan močno drugačen od tega, kar sva sprva načrtovala… Passo Giau: V ponedeljek sva se poslovila od prijaznih gostiteljev v Arabbi in se odpravila proti zahodu. Preko Passo Pordoi in Passo di Costalunga do Bolzana, nato pa preko Passo della Mendola po dolini jabolk in še več jabolk na Passo del Tonale pa v dolino in nato strmo in ozko na Passo di Giavia (meni osebno hudo všeč) pa zopet v dolino na zasluženo večerjo in spanje v Bormio. Najboljša soba in postelja na celi poti. Pa še garaža… Passo Pordoi: Na Passo di Costalunga sva obkolila tegale s kranjsko tablico. A si bil ti? Passo del Tonale Po višini telih palic sodeč v teh krajih očitno pričakujejo veliko snega: Zjutraj vstaneva dovolj zgodaj, da sva prva na zajtrku in se neučakano poženeva na Stelvio. Fantastična kulisa, na nebu niti oblačka, temperatura 13°C že pred 9. uro… Ker za ta dan nisva imela fiksnega plana se nama ni mudilo in sva se v miru naužila redkega zraka. Nato pa v dolino in proti Meranu, zopet jablolčni nasadi kamor koli pogledaš… V Meranu obrneva proti Severu. Naslednji cilj: Passo del Rombo. Pogled na osamljene kmetije, s civilizacijo povezane samo z žičnicami je naravnost osupljiv. Na vrhu najprej dela na cesti, nato pa te Avstrijci pozdravijo s plačilom cestnine… Dobrodošli v Avstriji! Spust proti Soeldnu po sicer lepi cesti ni spektakularen kot italijanska stran, ker pa mora človek v vsem najti kaj vzpodbudnega, sva si privoščila poceni avstrijski bencin. Po poti sva se nekako odločila, da bova naslednji dan prevozila Grossglockner. Zato sva se odpeljala v to smer. Od Soeldna dalje kar gost promet, dokler nisva zavila na lep kos ceste čez Kuhtai. O Inssbrucku raje ne govorim: gneča na cesti in to vse do Zell am Ziller. Tam sva zavila proti Gerlosu, kjer sva prespala v skrajno gostoljubnem družinskem hotelčku. Stelvio: Passo del Rombo (Timmelsjoch) V sredo sva se tako odpravila proti Grossglocknerju. Najprej seveda cestnina na Gerloški alpski cesti, kjer sva kupila trojček (Gerlos, Grossglockner in Nockalmstrasse). Mimo slapov pri Krommlu zopet na glavno cesto, znova gost promet do Zell am See-ja, ki se pa žal ni kaj dosti razredčil, ko smo se odcepili proti Velikemu Kleku. Tako od sicer res uživaških ovinkov in odličnega asfalta na severni strani GG nisva imela kaj dosti. Je pa bilo lepo vreme in odlični razgledi in sva se pač potolažiila s tem. Nekako sva se nameravala vrniti na italijansko stran, vendar vremenska napoved za četrtek ni bila več tako zelo ugodna. Zato sva se odločila, da se preko Beljaka, s kratkim postankom v Louisu, preko Ljubelja vrneva domov, četrtek pa izkoristiva za skok do Tribnja in nazaj. Veliki Klek Pa je šel dopust in lepo vreme z njim… Fazer03, RobiRoberto, NumLock in 16 others 18 1
toma Objavljeno September 28, 2016 Opozori Objavljeno September 28, 2016 kot kaže se govorice počasi uresničujejo . V Dolomite nič več takrat, ko se nam bo zahotelo
Schultz Objavljeno September 28, 2016 Opozori Objavljeno September 28, 2016 Jah, ma to je samo za passo Sella. Ta prelaz je lep in je super....ni pa tragedija. So še drugi lepši in manj prometni. Fazer03 1
Snečer Objavljeno September 28, 2016 Opozori Objavljeno September 28, 2016 žal bedaki z "akrakpovici" ne razumejo, poleg divjakov, nadrsali pa bomo mirni turisti
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se