Skoči na vsebino

Referendum o RTV

"Ali ste za to, da se uveljavi zakon o Radioteleviziji Slovenija, ki ga je na predlog Vlade Republike Slovenije sprejel Državni zbor RS 15. julija 2005?"  

133 članov je glasovalo

1. 1.

• Za!
      30
    • Proti!
      63
    • Neopredeljen/a!
      6
    • Referenduma se ne bom udele?il!
      32
    • Oddal bom neveljavno glasovnico!
      2

Priporočene objave

Objavljeno
Za te mikrofone so dal 2,3 mio SIT  :slap:  :slap:  :lol1:  :lol1:  :lol1:  :kva2:  :OK:

Napaka. Niso dali za mikrofone 2,3 mio, ampak za sistem, ki mikrofon izklopi. :slap: Preveč denarja je na sončni strani Alp.

Objavljeno
Vsem pristašem in gorečim zagovornikom novega Zakona o RTV iskreno čestitam na veličastni in prepričljivi referendumski zmagi  :OK:  :OK:  :yea2:  :yea2:  :OK:  :yea2:

V pričakovanju znižanja naročnine, boljših programov,prenosov moto dirk ter depolitiziranja televizije vas hkrati tudi lepo pozdravljam

Damjan

tvoj sarkazem presega vse meje zdravega razuma :lol1:

PS: tudi sam se že veselim nižje naročnine in dobrega programa :whistle:

Objavljeno
Vsem pristašem in gorečim zagovornikom novega Zakona o RTV iskreno čestitam na veličastni in prepričljivi referendumski zmagi  :OK:  :OK:  :yea2:  :yea2:  :OK:  :yea2:

V pričakovanju znižanja naročnine, boljših programov,prenosov moto dirk ter depolitiziranja televizije vas hkrati tudi lepo pozdravljam

Damjan

Najbolj umirjena postreferendumska izjava. :D

Vse v duhu sprave. :OK:

in bolš programa, seveda..... :eek:

in nižje naročnine...... :eek:

in....

:010

Objavljeno (popravljeno)
Kaj pravi ustava o prepričljivosti in neprepričljivosti referenduma

:lol1:

Še v osn. šoli so mi prebrali tisto o lisici in kislem grozdju

res, res

Preberi še enkrat, kaj sem napisal,preden modruješ. Pričakujem pač izpolnjevanje tistega, kar so (ste?) nekateri na forumu (prevsem pa tisti blizu vlade)pred referendumom OBLJUBLJALI!!

Ali pa imaš mogoče ti čuden občutek zaradi zmage!?!?!?

Popravljeno . Popravil Damian
Objavljeno
Da govorili so, da če bo zmagal PROTI da bodo predlagali nezaupnico Janševi Vladi, kar pomeni nove volitve. Jle?

Ustava RS v 116. členu pravi, da lahko državni zbor izglasuje nezaupnico vladi na predlog najmanj 10 poslancev in to le tako, da z absolutno večino izvoli novega predsednika vlade. Tudi če bi bila nezaupnica predlagana, v državnem zboru gotovo ne bi bila podprta ker ima trenutna vlada zaenkrat še dovolj veliko podporo parlamenta.

Do razpusta državnega zbora in razpisa ponovnih volitev pa lahko pride le, če predsednik vlade zahteva glasovanje o zaupnici vladi in ta ni podprta oz. veže vprašanje zaupnice na sprejem zakona in le ta ni sprejet. Potemtakem mora državni zbor v 30 dneh izglasovati novege predsednika vlade ali sedanjemu pri ponovnem glsovanju izglasovati zaupnico.. (117. člen Ustave RS)

Bojazen da bi prišlo do novih parlamentarnih volitev je torej zaenkrat odveč..

Pa še nekaj o volitvah..

Na nedeljskih volitvah sem bil član volilne komisije v eni hribovski vasici (bogu za hrbtom). Vse skupaj ta volilna enota premore 54 volivcev. Povdarit moram tudi, da so tamkajšni volivci večinoma starejši preprsti kmečki ljudje, ki sem prepričan, da se jim niti sanjalo ni zakaj se sploh gre na tem referendumu in pri tem zakonu. Zanimiv je bil rezultat. 32 jih je glasovalo, od tega 28 za in 4 proti. Ker imam tam slučajno žlahto, sem po končanih volitvah malo povprašal zakaj tako? In zakaj mislite? KER JE ŽUPNIK pri maši rekel, da je treba obkrožit za!

To sem napisal samo v vednsot tistim gorečim zagovornikom zakona, ki se jim sedaj tako lepo smeji, da so zmagali za tisti procent. Naj vsaj vedo od kje, pa zakaj prihaja zmaga..

PS: Na živce mi gre to vmešavanje cerkve v politiko :SS :SS :SS

LP, DeX

Objavljeno

Ampak baje da je tud zveza borcev pošiljala aktiviste po terenu? Baje da so penzionistom govoril naj glasujejo proti? A je to res?

Objavljeno
Ampak baje da je tud zveza borcev pošiljala aktiviste po terenu? Baje da so penzionistom govoril naj glasujejo proti? A je to res?

Bi ne vedel!

Vem pa, da sem v kaselc dobil edino agitacijo ZA zakon. Le zakaj tista, ki bi napeljevala na PROTI ni prišla? Ker sem doma tam, kjer sem?

Sem že dostikrat rekel, da bi bila politična slika Slovenije drugačna, če referendumi in volitve ne bi bili ob nedeljah, ampak npr. ob sobotah ali kakšen drugi dan.

Objavljeno

a da "moč" zveze borcev lahko parira "moči" cerkve ?? :eek:

Objavljeno

...bl težko...takrat ko so še šarce pa mauzerce meli u rokah mogoče :lol:

Objavljeno
Preberi še enkrat, kaj  sem napisal,preden modruješ.  Pričakujem pač izpolnjevanje tistega, kar so (ste?) nekateri na forumu (prevsem pa tisti blizu vlade)pred referendumom OBLJUBLJALI!!

Ali pa imaš mogoče ti čuden občutek zaradi zmage!?!?!?

Kaj pravi ustava o prepričljivosti ali neprepričljivosti rezultata referenduma ?!?

( In: Mislim, da je velika razlika med: SKORAJ imam motor in KOMAJ imam motor).

Po potrebi je modrovanje zelo razstegljiv pojem. :D

Živali so me veliko naučile zato ljudi tolko bolje poznam in spoznam.

lisica/grozdje

maček/rep

:whistle:

Objavljeno

Čist legitimna in legalna pravica civilne druzbe do agitacije. :grim

In če je ne osporavamo cerkvi kot delu civilne družbe zakaj bi jo partizanom, al pa govedorejcem, pa drustvu novinarjev, čebelarjem, samodeklariranim neodvisnim strokovnjakom...

:OK: Demokracija in pluralizem :OK:

Objavljeno

no, saj s takimi zakoni kot je ta si počasi vlada koplje sama sebi jamo. po eni strani je še dobro, da so ta referendum dobili...bodo vsaj hitreje šli v maloro. :afro1:

Objavljeno

Volk se čist strinjam... Je pa res, da če se jest kej spomnim župnik vedno reče glasujte po svoji vesti... :D sicer pa ni pomembno.... vsak ima pravico do prepričevanja in to hočem povedat...

Objavljeno
...bl težko...takrat ko so še šarce pa mauzerce meli u rokah mogoče  :lol:

ah good old days! :blush: :grim :whistle:

Objavljeno
KER JE ŽUPNIK pri maši rekel, da je treba obkrožit za!

Če je to naredil v nedeljo - morda to sodi v kategorijo "kršenje predvolilnega molka"?

Objavljeno
no, saj s takimi zakoni kot je ta si počasi vlada koplje sama sebi jamo. po eni strani je še dobro, da so ta referendum dobili...bodo vsaj hitreje šli v maloro.  :afro1:

potem pa je čas za veselje

:?

lepša prihodnost je na vidiku

Objavljeno

To pa nisem vprašal, ali je bilo to izrečeno pri nedeljski maši ali pri kateri izmed prejšnjih. Vsekakor je vplivalo na izid.. 13% glasov proti 87% za .)

Objavljeno

lisica/grozdje

maček/rep

:whistle:

možno,možno, vse je možno......

Meni je namreč precej vseeno, kdo je zmagal, saj ni razlike med enimi in drugimi.

Pač boj za prevlado nad mediji, mi naj se pa prerekamo zaradi njih..... (politikov namreč...)

LP Damjan

Objavljeno

POSLEDICE POTRDITVE ZAKONA SO ŽE VIDNE. DOBIL SEM PRVI

OSNUTEK TV SPOREDA ZA OKTOBER!

08.00 - JUTRANJA MAŠA

10.05 - BEST OF - ATOMIK HARMONIK

10.10 - MEDITACIJA OB MOLITVI - V ŽIVO IZ

LJUBLJANSKE STOLNICE

12.00 - NOVICE IZ JANEZOVE SKRINJE

13.00 - ZABAVNA GLASBA - NATALIJA VERBOTEN

13.05 - TV PRODAJA - GOZMODRISK PO DOLENJSKO

14.00 - TV PRODAJA - CANG NATEGANG

15.00 - MOLIMO PRED KOSILOM

15.30 - DNEVNI NAGOVOR PREDSEDNIKA VLADE DRŽAVLJANOM

16.00 - ODDAJA O SLOVENSKIH IZSELJENCIH - ARGENTINA

18.00 - TV PRODAJA - SDS ŽEMLJICE

18.50 - GOLI DIPLOMAT - POLITIČNA KUHINJA Z

DIMITRIJEM

19.00 - POROČILA S FRANCIJEM PETKOM

20.00 - VEČERNA MOLITEV

20.30 - DOMAČA NANIZANKA - NAŠ JANEZ JE

MOČNEJŠI OD VAŠEGA

22.00 - ODMEVI NA DOSEŽKE PREDSEDNIKA REPUBLIKE

22.30 - DANES V VATIKANU

23.00 - RINGLŠPIL - 13 SLOVENSKIH NAJ IZVAJALCEV

(NATALIJA VERBOTEN, ČUKI, ALPSKI KVINTET,

DVANAJSTO NASPROTJE, KINGSTON, MLADE FRAJLE, ANSAMBEL

LOJZETA SLAKA, KIFELČARJI, PEPEL IN KRI,

SLAPOVI, SAŠA LENDERO, YUHUBANDA, DOMINIK

KOZLARIČ

23.10 - DANES V VLADI

23.50 - OČE NAŠ PRED SPANJEM

24.00 - DOMAČA NANIZANKA - NAŠ JANEZ JE

MOČNEJŠI OD VAŠEGA - PONOVITEV

01.30 - TV PRODAJA - REVIJA MAG

02.30 - MINUTKA ZA OPOZICIJO

02.31 - TV PRODAJA - ROŽNI VENCI IZ FATIME

Objavljeno
možno,možno, vse je možno......

Meni je namreč precej vseeno, kdo je zmagal, saj ni razlike med enimi in drugimi.

Pač boj za prevlado nad mediji, mi naj se pa prerekamo zaradi njih..... (politikov namreč...)

LP Damjan

Prepiram se nikoli ne, za soočenje mnenj pa sem vedno, ker s tem bogatim in popravljam lastno.

Sem vedno trdil, da mi je vseen vendar od upravljalcev države(levih,zelenih, desnih), ki smo jim zaupali pričakujem servis v moje dobro in če tega ne vidim,občutim, mi ni vseeno in pričakujem korekcijo

In spremembo potem zagovarjam, sem pripravljen "investirat" v to

Objavljeno

zakon bi po simonitem zapitem začel veljati kar tam nekje sred ..... nečesa .)

za tiste ki se z vsebino nacinalne RTV ne boste strinjali ali pa z neznižano naročnino, ali kaj vem čem, pa vam ostane edino:

ODJAVA RTV PRISPEVKA

:devil:

zgleda kar enostavno ! :P

bo pač polovica ali več/manj slovencev brez TV-ja, statistično bo malo vplivalo glede t.i. razvitosti gospodinjstva, a bi se lahko statistično povečala zadeva pri PC-jih ! :OK:

Objavljeno (popravljeno)
...ODJAVA RTV PRISPEVKA

:devil:

zgleda kar enostavno !  :P

...

zgleda KRETENSKO!

Vsake tri leta moram podaljšati izjavo, da neke storitve ne maram. :SS

Sicer mi ta storitev pade avtomatsko na glavo, oz. predvsem plačevanje te storitve. :SS :SS :angry2:

Pa kdo hudiča je skup sklamfal tak pravilnik? Je to iz časa, ko so navkljub vsem zakonom o varovanju osebnih podatkov vezali RTV naročnino na podatke o lastnikih električnega priključka?

JEBEM TI TAKO DRŽAVO! :SS :SS :SS

Le kaj lahko pričakujemo naslednjič?!

Le kaj lahko pričakujemo naslednjič?!

Plačilo prispevka cerkvi, ali kakorkoli že temu rečejo?? Nekakšna partijska članarina?

Ne to ne bo :hmm: To že itak vsi iz proračuna plačujemo ... cca ene 500 MIO Sit

Eh, počakmo, ... bomo kmalu kakšno novo pogruntavšno videli!

In nedvomno bomo o tem brez cenzure in objektivno obveščeni na nacionalki! :OK:

Popravljeno . Popravil HHV

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!