Skoči na vsebino

Zakaj se splača biti rom (cigo)!

Priporočene objave

Objavljeno

Veselo čik v roke, vit roke vbogajme, vozit golfa IV., se malo zadevat, pa krast, malo terorizirat..... Kaj mislite, kdo se na OŠ Gustava Šiliha v MB (šola s prilagojenim programom) pripelje s taxijem :naughty: ? Jasno Romi, kdo pa drug. Za kozlat :wacko:

iiii, jest grem med cigote!! :blush:

Objavljeno

Lol, kako folk vzame resno dve sliki, katerih pripisi so približno takšno posploševanje, kot se ga gre večina tistih ki pišejo tukaj notri.

Nastaviš ogledalo pa vidiš reakcije. :devil:

Objavljeno

Tko mal da se spomite...da je bilo vse že povedano...čeprav mene še vedno zanima koliko točno dobi ena romska družina recimo, da sta sveža zakonca in imata samo tri otroke...in katere vse olajšave imajo..črno na belem..brez baje in pisem bralcev.

če te res toliko zanima idi k Drobniču na ministrstvo in ti bodo dali podatke ! samo pazi da te ne dobijo da si neupravičeno dobivala štipendijo ali pa da je še nisi vrnila ! tako malo na pamet ! če se že nosi !

..... Kaj mislite, kdo se na OŠ Gustava Šiliha v MB (šola s prilagojenim programom) pripelje s taxijem :naughty: ? Jasno Romi, kdo pa drug. Za kozlat :wacko:

ja foter pa je ziher ajzenpanar in ne taxist, ta mali pa ziher totalno fit in zdrav z željo po posebnem izobraževalnem programu ! :fredy:

E, Letos sedim v lokalčku v Novem gradu in kar naenkrat se pripelje ,,MK ROM,, cca 20 komadov ....sicer so bili francozi, vsi na novejših modelih cestakov najevč dve leti stari modeli...zglancani in čisto celi... v nulo...vsi s tablicami...brez čelad, z lanci in prstani v oprijetih majčkah, same firme, nove superge...parkirajo in pecajo mimoidoče turistke.....Pa nikakor ne mislim, da so kaj slabši od večine bajkerjev, ki se po ,,gradu,, vozijo brez čelad...ali da so brez opreme (brez te se vozim tudi jaz) sam presenetili so pa me, ker res še nisem vidla tako stajliš pederčin, včasih sem mislila, da so česa takega zmožni le italjani....do tokrat...seveda pa nisem imela fotoaparata :headbang: in dogodek se v naslednjih dneh ni ponovil.

naslednjič ko se srečava bom do zob oborožen z fotoaparati ! :naughty:

Objavljeno

In kolko hiš je bilo že podrenih drugim civilom, kolko raznih prizidkov je bilo podrenih..kolko kazni, če si malo šel z merami mimo dovoljenja??? Na koncu bi še člouk reku, da smo mi ubogi cigani.

Zelo malo. Premalo.

Objavljeno

Če vidiš Ciganko z kupom otrok okol sebe in na seb, vsa razcapana, otroki na pol goli in bosi se še lahko zasmili. Samo večina nas ve, da je to tud ene vrste krinka.

Pa dejte prlimat še kakšne slike, s kakšnimi avti se vozijo....

Jaz sem še zmeraj mnenja, da jih treba vse nesamostojne in problematične (to jih je večina) na neko lokacijo strpat, in jih zaposliti. Pa ni važno kaj.... vsem službe. Pa naj po hosti listje razvrščajo po barvah.

Če bodo delal, jim bo zmanjkalo časa za piz.....e. To je najmanj, če jim že država ne more najti kakšnega dela, kjer bi bili zaposleni sami cigoti in kjer bi dobili denar za opravljeno delo.

Ma dost imam že teh "ubožcev"

Objavljeno

Symru in Kec jih marata.

Med marati in "biti toleranten" je velika razlika. Toleranca oziroma strpnost ima koren v pojmu "trpeti" oziroma potrpeti - torje, nekaj mi lahko gre na živce, a sem do tega strpen, ker gre za demokratično ureditev. Če je pa ta demokracija slabo regulirana in izvajana, pa je to problem države in ne določene skupine, ki je pač nekoliko bolj potrebna regulative.

In ja - če se nekje kar enih 100 al pa lahko tudi celo še več državljanov odloči, da jim pa nekdo oz. neka skupina ni všeč, in dosežejo, da to skupino država odseli/izseli, je s to državo nekaj prekleto narobe.

V taki državi se nihče več ne bi smel počutiti varno.

Če vidiš Ciganko z kupom otrok okol sebe in na seb, vsa razcapana, otroki na pol goli in bosi se še lahko zasmili. Samo večina nas ve, da je to tud ene vrste krinka.

Jaz sem še zmeraj mnenja, da jih treba vse nesamostojne in problematične (to jih je večina) na neko lokacijo strpat, in jih zaposliti. Pa ni važno kaj.... vsem službe. Pa naj po hosti listje razvrščajo po barvah.

Če bodo delal, jim bo zmanjkalo časa za piz.....e. To je najmanj, če jim že država ne more najti kakšnega dela, kjer bi bili zaposleni sami cigoti in kjer bi dobili denar za opravljeno delo.

Pametno govoriš. Tudi take, kot si ti, bi jaz dal v malo bolj resne službe, da ne bi imeli cajta med faksom ali med službovanjem nabijat po internetu (karikiram).

Glej, to, kako so oblečeni, je pač njihova izbira. Ti si se odločil za čiste kavbojke, oni pač ne. Tudi ti si za koga verjetno napol klošarsko skupaj napravljen... pač za nekoga, ki se je odločil za Armani in Versace...

Objavljeno

Zelo malo. Premalo.

Podrenih objektov nekaj...... kazni pa napisanih in plačanih zelo veliko. In tudi plačanih, ker si kot navaden državljan ne upaš neplačati. Če pa že, te pa rubijo....

Veliko je primerov, da pride inšpektor in te kazni ker si mogoče naredil malo večji prizidek kot je v dovoljenju, ali pa vrtno uto.... če nimaš dovoljenja ali ni v skladu z ne vem čim, moraš plačat. In tega je veliko za nas. Cigoti pa cela naselja delajo in ... "nikom ništa"

.

Pametno govoriš. Tudi take, kot si ti, bi jaz dal v malo bolj resne službe, da ne bi imeli cajta med faksom ali med službovanjem nabijat po internetu (karikiram).

Glej, to, kako so oblečeni, je pač njihova izbira. Ti si se odločil za čiste kavbojke, oni pač ne. Tudi ti si za koga verjetno napol klošarsko skupaj napravljen... pač za nekoga, ki se je odločil za Armani in Versace...

OK.... sej mogoče res nabijam za tebe..... samo nisem pristaš tega, da lahko cela (večina) ciganska ali romska , kakor hočeš, skupnost živi od državne pomoči.

Ja, mogoče sem tud jaz za nekoga klošarsko oblečen, samo prosim fehtarim, kradem pa NE!!! In vse obveznosti do države imam poravnane. Tud otroci nimajo štipendij, pa nimam nekih velikih dohodkov.

Objavljeno

Podrenih objektov nekaj...... kazni pa napisanih in plačanih zelo veliko. In tudi plačanih, ker si kot navaden državljan ne upaš neplačati. Če pa že, te pa rubijo....

...

OK.... sej mogoče res nabijam za tebe..... samo nisem pristaš tega, da lahko cela (večina) ciganska ali romska , kakor hočeš, skupnost živi od državne pomoči.

...

Ja, mogoče sem tud jaz za nekoga klošarsko oblečen, samo prosim fehtarim, kradem pa NE!!! In vse obveznosti do države imam poravnane. Tud otroci nimajo štipendij, pa nimam nekih velikih dohodkov.

Glej - tudi cigotom bi lahko ruibli, glede na to,da imajo "uradni dohodek - državne pomoči".

Se mi zdi, da je tukaj proceduralno nekaj narobe, a ... ?

In če se odločiš, lahko tudi ti na podoben način živiš od državne pomoči ... sam mal drgač se morš začet obnašat, pa bo.

skratka - možnosti so, cigoti so pa očitno dovolj prebrisani, da jih izkoristjo. folk pa sam foušijo zganja "nič ne delajo pa dobijo tolk dnarja od države."

Objavljeno

Glej - tudi cigotom bi lahko ruibli, glede na to,da imajo "uradni dohodek - državne pomoči".

Se mi zdi, da je tukaj proceduralno nekaj narobe, a ... ?

In če se odločiš, lahko tudi ti na podoben način živiš od državne pomoči ... sam mal drgač se morš začet obnašat, pa bo.

skratka - možnosti so, cigoti so pa očitno dovolj prebrisani, da jih izkoristjo. folk pa sam foušijo zganja "nič ne delajo pa dobijo tolk dnarja od države."

Kolko vem, se otroški dokladi ne smejo rubit.

Če bi vsi živel od državne pomoči.... kdo bi pa državi dal?

Ko država da dnar za te reči, da tvoj, moj in vseh nas denar.

Sicer pa, gremo raje delat, da bodo lahko cigoti prav čas tolarčke dobil

Objavljeno

Med marati in "biti toleranten" je velika razlika. Toleranca oziroma strpnost ima koren v pojmu "trpeti" oziroma potrpeti - torje, nekaj mi lahko gre na živce, a sem do tega strpen, ker gre za demokratično ureditev.

O, sedaj si mi pa dan polepšal :) Če te prav razumem, gredo tebi tudi na jetra? :P Trpiš? ;)

Edino .. ne vem zakaj bi šli tebi na jetra, ko pa nimaš stikov z njimi ... :devil:

Objavljeno (popravljeno)

Kolko vem, se otroški dokladi ne smejo rubit.

Če bi vsi živel od državne pomoči.... kdo bi pa državi dal?

Ko država da dnar za te reči, da tvoj, moj in vseh nas denar.

Jah, tkale mamo. Vsi se lahk odselimo kam, kjer pa ni ciganov. Recimo v Mehiko. Ali pa na Novo Zelandijo.

Pač je tako (in to marsikdo obžaluje), da država ni od ene etnične skupine, ni nacionalna država... In tudi ti romi so Slovenci... Tako, kot so Slovenci klošarji, metalci, pankerji, skinheadi, kmetavzi in kmetje, kreteni in motoristi, doktorji filozofije (za moje pojme povsem neuporbna kasta) itd.

Razburjati se - načeloma je res brezveze. Razen, če ima kdo kakšne hitlerske ali podobne vzgibe. Na jugu jih je eden imel, Miloševič se je pisal, pa poglej ga zdaj... Pa Husein tudi, ne moreš reči, da ni imel "čistih" namenov,a Josif Visarjonovič...

Smeti pač lahko odnesemo iz svojga stanovanja v kanto in potem jih smetarji odpeljejo na dogovrjeno (upajmo) deponijo.

Etnične manjšine pa ne moreš spakirat v črno vrečo in je odvreči nekam, kjer ti ne bo skakala pred oči.

O, sedaj si mi pa dan polepšal :) Če te prav razumem, gredo tebi tudi na jetra? :P Trpiš? ;)

Edino .. ne vem zakaj bi šli tebi na jetra, ko pa nimaš stikov z njimi ... :devil:

Cyc, zgolj ilustriral sem. Če bi imel digitalno tablico pri roki in če bi znal risati, bi vam tudi narisal - napisanega namreč očitno nekateri "demokrati" ne dojemate najbolje.

Meni gre malokdo na jetra. Bolj se mi zdijo določeni ljudje brezvezniki in se z njimi ne obremenjujem. Skušam pa vsake toliko komu kaj zelo nazorno razložiti. Tako, kot psa včasih učim, da naj zalaja, predem mu dam piškot, ali podobno, kot kakšni starši učijo svoje otroke, kaj je dobro in kaj je slabo.

Popravljeno . Popravil brum brum
Objavljeno

100% sem, da otroške doklade niso za rome nič višje kot za ,,civile,,.

Socjalna pomoč oz denarna sredstva se deijlo iz različnih naslovov in tudi količina je različna...lahko jih prejemaš iz več naslovov hkrati.

Rubiti se pa doklad in pomoči ne sme....

Dons mi je na ušesa prišlo, zakaj nočejo ti Ambruški Romi v Novo mesto...revoz odpira tretjo smeno oz rabijo kar nekaj NK delavcev...pa bi morali delati in socijalno bi jim vzeli. :P

Objavljeno

Jah, tkale mamo. Vsi se lahk odselimo kam, kjer pa ni ciganov. Recimo v Mehiko. Ali pa na Novo Zelandijo.

Pač je tako (in to marsikdo obžaluje), da država ni od ene etnične skupine, ni nacionalna država... In tudi ti romi so Slovenci... Tako, kot so Slovenci klošarji, metalci, pankerji, skinheadi, kmetavzi in kmetje, kreteni in motoristi, doktorji filozofije (za moje pojme povsem neuporbna kasta) itd.

Razburjati se - načeloma je res brezveze. Razen, če ima kdo kakšne hitlerske ali podobne vzgibe. Na jugu jih je eden imel, Miloševič se je pisal, pa poglej ga zdaj... Pa Husein tudi, ne moreš reči, da ni imel "čistih" namenov,a Josif Visarjonovič...

Smeti pač lahko odnesemo iz svojga stanovanja v kanto in potem jih smetarji odpeljejo na dogovrjeno (upajmo) deponijo.

Etnične manjšine pa ne moreš spakirat v črno vrečo in je odvreči nekam, kjer ti ne bo skakala pred oči.

Cyc, zgolj ilustriral sem. Če bi imel digitalno tablico pri roki in če bi znal risati, bi vam tudi narisal - napisanega namreč očitno nekateri "demokrati" ne dojemate najbolje.

Meni gre malokdo na jetra. Bolj se mi zdijo določeni ljudje brezvezniki in se z njimi ne obremenjujem. Skušam pa vsake toliko komu kaj zelo nazorno razložiti. Tako, kot psa včasih učim, da naj zalaja, predem mu dam piškot, ali podobno, kot kakšni starši učijo svoje otroke, kaj je dobro in kaj je slabo.

Ok ..tvoje mnenje.

Ti bi ostale preselil v Mehiko oz Novo Zelandijo zaradi ene manjšine, ki živi od socialne podpore in ki so tolko "prefrigani" da se jim ne splača delat. Pametno

Primerjava z Hitlerjem, Huseinom in Miloševičem se mi zdi totalno brezvezna, ker kolko vem so oni nasprotnike enostavno pobili. Tukaj nisem zasledil nobene besede o kakšnem ubijanju ciganov.

Če smo mi po tvoje, ki mislimo, da treba cigane zaposliti brezvezniki. OK Tvoje mnenje je tvoje mnenje.

Psa učiš za naj nekaj naredi (laja) in mu daš potem piškotek, ciganu bi dal pa samo piškotek??

Objavljeno

Ok ..tvoje mnenje.

Ti bi ostale preselil v Mehiko oz Novo Zelandijo zaradi ene manjšine, ki živi od socialne podpore in ki so tolko "prefrigani" da se jim ne splača delat. Pametno

Primerjava z Hitlerjem, Huseinom in Miloševičem se mi zdi totalno brezvezna, ker kolko vem so oni nasprotnike enostavno pobili. Tukaj nisem zasledil nobene besede o kakšnem ubijanju ciganov.

Če smo mi po tvoje, ki mislimo, da treba cigane zaposliti brezvezniki. OK Tvoje mnenje je tvoje mnenje.

Psa učiš za naj nekaj naredi (laja) in mu daš potem piškotek, ciganu bi dal pa samo piškotek??

Jaz ne bi nikogar nikamor preselil, pravim pa vsem tečnobam, da če jim kaj ne paše, da se lahko preselijo - pravice drugih preseljevati pa nimajo.

Primerjava je povsem na mestu - tudi Hitler je "selil v taborišča" ... taborišča so pač malo bolj radikalni način getoizacije, ki se jo pa začenjamo iti tudi v Sloveniji. ŽAl govorim v prvi osebi množine, kajti zaenkrat imam tudi ja slovensko državljanstvo (in samo tega).

Če bom kdaj na Novi Zelandiji, bom poslal razglednico.

Objavljeno

...

Jaz sem še zmeraj mnenja, da jih treba vse nesamostojne in problematične (to jih je večina) na neko lokacijo strpat, in jih zaposliti. Pa ni važno kaj....

Napisano je nekaj postov nazaj, da se vozijo z neregistriranimi starimi kripami brez izpita.

Najbolje bi jih zaposlili z računalniki in internetom. Vsi naj se prijavijo na motosvet. Garantirano ne bodo imeli več časa krast. Če pa bodo zato dobivali tudi plače, tako kot mi, pa ne bi vedel povedat.

...

Glej, to, kako so oblečeni, je pač njihova izbira. ...

Tako je. Če me ne motijo pankeri v raztrganih kavbojkah, zakaj bi me Cigani.

Objavljeno

Mene moti samo to, ker zahtevajo pravice, za dolžnosti pa ne vedo. Sicer pa kako je kdo oblečen ....tud mene ne briga Ne vem zakaj debata o tem. Mislim da debata teče o tem kako se splača biti cigo. Delaš nič in živiš od socialne.

Dosti imam te debate o ciganih. Takšni so kot so in sami se ne bodo obrnili. Če se jih bo branilo bodo pa še slabši in tega se oni dobro zavedajo (izjema tistih 1%)

Objavljeno

...

Dosti imam te debate o ciganih.

...

Sva že dva.

Naj se z njimi ukvarja vlada. Zakaj pa niso problematike rešili pravočasno.

Objavljeno

:lol1: :lol1:

Ti si pa sigurno bodoči nagrajenec Prešernovega sklada, kak intelekt, kaka pronicljivost - kaj vse imamo na Motosvetu, pa se niti zavedamo ne :krneki: Genialno povzel bistvo problema - izkazalo se je, da v ciganskem naselju ne glasujejo za Janšo in se jim je odpelo, ker tako pa to ne ger :kva2:

:lol1:

cyc, že 49 let sem na tem svetu, pa tolk nestrpnosti med slovenci, kot jo je v zadnjih dveh letih, jo sigurno še ni bilo, glede ciganov pa, če ne upoštevajo naših zakonov si pač ne zaslužijo, da živijo med nami, bi pa morala država(policija), več narediti, ne pa da se samo vozijo mimo ciganskih naselij in jih od daleč opazujejo in se neupajo ukrepati, če jih ni vsaj 300., včasih so bili leder boysi in smo se jih vsi bali tudi cigani, kaj pa danes :?

janih

Objavljeno

da če jim kaj ne paše, da se lahko preselijo - pravice drugih preseljevati pa nimajo.

Tudi cigani niso imeli pravice živeti na tisti zemlji.

Tudi cigani niso imeli pravice krasti.

Tudi cigani niso imeli pravice pretepati drugih ljudi.

Tudi cigani niso imeli pravice voziti se v neregistriranih vozilih.

Tudi cigani niso imeli pravice izsiljevati.

Tudi cigani niso imeli pravice ropati.

Pa so si sami vzeli vse te pravice.

In država ni mignila niti s prstom.

Tudi Hanžek za prebivalce Ambrusa ni mignil niti z mezincem na nogi.

Tudi strpneži so bili tiho, ko so prebivalci Ambrusa trpeli.

Vsak človek ima pravico do samoobrambe.

V samoobrambi lahko celo ubiješ človeka, pa ne boš kaznovan.

Prebivalci Ambrusa so izkoristili vse zakonske možnosti obrambe. Zaman.

Ali odrekaš Ambrušanom pravico do varnosti na lastnih domovih?

Ker država ni poskrbela zanje na ustrezen način, so (po 12 letih!) to storili sami.

Vprašanje za strpneže: če ste tako strpni, zakaj ste nestrpni do nestrpnežev?

Objavljeno

Če se jih bo branilo bodo pa še slabši in tega se oni dobro zavedajo (izjema tistih 1%)

A nosijo 1% značko?

Objavljeno

[ja foter pa je ziher ajzenpanar in ne taxist, ta mali pa ziher totalno fit in zdrav z željo po posebnem izobraževalnem programu

Poglej, pridi kakšno jutro med 08.00 in 08.30 uro pa se sam prepričaj. Loči šolo s prilagojenim programom (katero povečini obiskuje Romska klientela ), od oddelkov za delovno usposabljanje (ki so v sestavi te iste šole)........ :whistle: :zzz:

Objavljeno

cyc, že 49 let sem na tem svetu, pa tolk nestrpnosti med slovenci, kot jo je v zadnjih dveh letih, jo sigurno še ni bilo, glede ciganov pa, če ne upoštevajo naših zakonov si pač ne zaslužijo, da živijo med nami, bi pa morala država(policija), več narediti, ne pa da se samo vozijo mimo ciganskih naselij in jih od daleč opazujejo in se neupajo ukrepati, če jih ni vsaj 300., včasih so bili leder boysi in smo se jih vsi bali tudi cigani, kaj pa danes :?

janih

Zelo zanimive bi bile reakcije določenih ljudi iz Motosveta ali AI, če bi slovenska policija ponovno uvedla intervencijske skupine (saj z leder boysi misliš nanje, a ne?). Pod pogojem, da bi imeli pooblastila iz "svinčenih časov"....... :OK: :whistle: Ti nikoli niso nič vprašali, dejanja so bila pa zelo zgovorna...... :OK:

Objavljeno (popravljeno)

Kaj boš pa naredil z ostalimi, ki tudi delajo-(delamo) pizdarije???? Kam boš strpal njih (nas), ki niso (nismo) vredni Vaše "večvredne arijske rase".....

:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

Pa smo spet tam........ pa je le res, da si imel stike s tistimi, ki naj bi imele uši????????

Popravljeno . Popravil Damian
Objavljeno (popravljeno)

Tudi cigani niso imeli pravice živeti na tisti zemlji.

Tudi cigani niso imeli pravice krasti.

Tudi cigani niso imeli pravice pretepati drugih ljudi.

Tudi cigani niso imeli pravice voziti se v neregistriranih vozilih.

Tudi cigani niso imeli pravice izsiljevati.

Tudi cigani niso imeli pravice ropati.

Pa so si sami vzeli vse te pravice.

In država ni mignila niti s prstom.

Tudi Hanžek za prebivalce Ambrusa ni mignil niti z mezincem na nogi.

Tudi strpneži so bili tiho, ko so prebivalci Ambrusa trpeli.

Vsak človek ima pravico do samoobrambe.

V samoobrambi lahko celo ubiješ človeka, pa ne boš kaznovan.

Prebivalci Ambrusa so izkoristili vse zakonske možnosti obrambe. Zaman.

Ali odrekaš Ambrušanom pravico do varnosti na lastnih domovih?

Ker država ni poskrbela zanje na ustrezen način, so (po 12 letih!) to storili sami.

Vprašanje za strpneže: če ste tako strpni, zakaj ste nestrpni do nestrpnežev?

Če sem prav razumel, ko so me v tej temi popravljali, naj bi 300 prebivalcev Ambrusa terorizirala ena družina Strojanovih (cca 20 ljudi)??????????????????????????

Ali ni tega "trpljenja" pospešil bivši prebivalec Ambrusa, ki že dolgo ne živi tam, ampak se je preselil bliže Novemu mestu? Nekaterim pa se v družbi hvali, kako sploh ni problem sterati ciganov, le na pravo struno pri sosedih je treba "zaigrati" in jih malo napumpati...... naprej pa gre vse samo........

In od kje "ubogim" prebivalcem Ambrusa pravica, da ob "deložaciji" ciganov pojejo slovensko himno??? Prešeren bi se obrnil v grobu!

Bilo je preveč, da so nekateri imeli dvignjeni obe roki.....nekateri bi lahko dvignili samo desno.....V pozdrav!!!!

Popravljeno . Popravil Damian
Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!