Jump to content

What's So Bad About Microsoft?


Recommended Posts

MicroShit

Vedno bolj sem zacuden, ko v casopisu preberem koliko (n*mio SIT) je dolocena firma placala za nove racunalnike z Microsoftovim softwareom. Vse te licence stanejo se in se. Imamo pa na voljo n operacijskih sistemov, ki so na voljo zastonj. Nekateri ti ga posljejo na dom brezplacno in brez stroskov postnine (Ubuntu linux je dober primer).

Res je, da se brezplacni Openoffice v nekaterih pogledih ne more primerjati z Microsoft Officem, ampak koliko uporabnikov pa zares izkoristi recimo Word do te meje kar OpenOfficeova alternativa wordu ne bi zmogla. Po mojem je takih uporabnikov manj kot 0.1%.

Link to comment
Share on other sites

Ne rabis razlagat... Sem off M$ cca 6 let... ne v sluzbi ne doma ne uporabljam winblowsov in tudi nimam namena zaceti.

Linux mi je sicer manj odvraten od M$ja ampak mi se vedno smrdi, ker prvo, kar lahko z linuxasem naredis je da se skregas katera distribucija je najboljsa... poleg tega pa imam rad "real thing" - se pravi Unix (jebiga VMS je pocasi izumrl)

Tko da - FreeBSD uebber alles.

Ne bi pa zacenjal svete vojne, kogar zanima lahko kaj vprasa, drugace pa uzivajte, kakor in s cimer hocete.

Link to comment
Share on other sites

Z linuxasem se kregat katera distribucija je najboljsa je isto kot kregat se na motosvetu katera znamka motorja je najboljsa. Ne prides nikamor. Sam sem ze probal nekaj distribucij in zdej imam gor Kubuntuja.

Imam pa dual boot. Zdej mi na Kubuntu ze dela skoraj vse. Tud call of duty mi multiplayer dela skoraj brez problemov.

Aja sej res. Vindows Vista bo ven prisla v 7ih verzijah. Ne morm verjet. Tukaj pise malo vec:

If you've been wondering why Windows Vista has taken a long time to reach Beta 1, we can now tell you why: there's seven separate editions of Vista headed your way. OK, that's not the reason for the delay, but how else do you introduce that many OS versions, without invoking Snow White & friends?

Join me know as I romp through the various editions, many of which you'll see are just barely differentiated.

First up, there's Starter Edition, which like XP Starter Edition, is a crippled (and lame) product aimed at the two-thirds world. It will limit users to three concurrent applications, and provide only basic TCP/IP networking, and won't be suitable for most games.

The next step up is Home Basic Edition, which is really the sibling to today's Windows XP Home.

However, as the name suggests, there's also Home Premium Edition, and this is where we start to split features like hairs and create a cackle of products. HPE will build on the the Basic Edition by adding, most notably, the next-generation of Media Center capabilities, including support for HDTV, DVD authoring, and even DVD ripping backed up (of course) by Windows DRM. For non-corporate types, this is probably going to be the OS that most people use. It's similar to XP Pro in power, but with all of the added bells and whistles for entertainment. Well, most of them.

Windows Vista Professional Edition won't occupy the same spot that XP Pro occupies today, because this time it's truly aimed at businesses. It won't feature the MCE functionality that Home Premium Edition has, but it begins to provide the kind of functionality you'd expect in a business environment, such as support for non-Microsoft networking protocols and Domain support. But don't expect too many businesses to necessarily turn to PE.

Microsoft is also planning both a Small Business Edition and an Enterprise Edition, which build upon pro by adding (seemingly minor) features aimed at appealing to each market. SBE, for instance, includes a networked backup solution, while EE will include things like Virtual PC integration, and the ability to encrypt an entire volume of information.

Last but not least, there's Ultimate Edition.

Link to comment
Share on other sites

Vedno bolj sem zacuden, ko v casopisu preberem koliko (n*mio SIT) je dolocena firma placala za nove racunalnike z Microsoftovim softwareom. Vse te licence stanejo se in se. Imamo pa na voljo n operacijskih sistemov, ki so na voljo zastonj. Nekateri ti ga posljejo na dom brezplacno in brez stroskov postnine (Ubuntu linux je dober primer).

Res je, da se brezplacni Openoffice v nekaterih pogledih ne more primerjati z Microsoft Officem, ampak koliko uporabnikov pa zares izkoristi recimo Word do te meje kar OpenOfficeova alternativa wordu ne bi zmogla. Po mojem je takih uporabnikov manj kot 0.1%.

ko skoraj vsi vozijo avtomobile na nafto in bencin - a boš ti šel izumljat takega, ki gre na pesek? Get over it - Linux is almost dead... Ga uporabljam na šihtu in je za kozlat. Eno so razvijalci in hekerji, drugo pa navadni userji ... ki jim je všeč simple program, pa da je malo fancy itd... in za to so pripravljeni očitno celo plačat - linuxa pa se premočno drži etiketa "zastonj"... ko je pa treba plačat pol za kakšno rešitev za firmo, je pa cena hitro podobna microsoftovi ...

ergo - ti kar govori "mi v linuxu že skoraj vse dela", mi bomo pa med tem na windowsu uporabljali vse, kar rabimo...

Aja sej res. Vindows Vista bo ven prisla v 7ih verzijah. Ne morm verjet.

Ne vem, kako si potem lahko sprijaznjen z linuxom, neskončnim številom paketov teh in onih itd ... ? da ne govorim o nezdružljivosti in raznih admin skillih, ki jih človek rabi, da mu mašina "za silo dela tisto, kar želi" ...

bah, linux ovce

Link to comment
Share on other sites

S tem ko primerjas vec verzij windows Vista in vec linux distribucij je to cist nekej druzga.

Verzije pri windows vista se bojo razlikovale po tem koliko moznosti bo sam uporabnik imel, koliko softwarea bodo imele. Ena verzija bo bolj oskubljena kot druga.

Pri distribucijah linuxa gre pa zato da je ista stvar narejena na drug nacin. Primer recimo installacija paketov(mandriva ima urpmi, suse ima yast, debian apt-get, itd.). Tako lahko vsak uporabnik izbira distribucijo, ki mu je najbolj vsec. Ene distribucije so bolj zahtevne za installacijo, s tem pa si lahko celoten sistem prilagodis tako kot zelis. Ampak to je bolj za advanced userje. Bolj user friendly distribucije so pa recimo mandriva, suse, ubuntu,...

Se strinjam da kar se tice igric so boljsi windowsi saj so le te pisane za windowse.

Z "linux is almost dead" se pa ne bi strinjal. Linux je vedno bolj popularen. Vedno vec je tudi slovenskih linux strani(mandrakeprinas.org, ubuntu.si). A se ti zdi da je to posledica izumiranja linuxa?

Za linux ne bos nic placal. Ce bos pa seveda zelel imeti gor komercialen software gor kot je naprimer matlab,... bos pa seveda placal.

Zakaj vedno vec serverjev laufa na linuxu? Gotovo ne zato ker skoraj dela.

Ce mi pa dela gor ena stvar, ki je pisana izkljucno za windowse na linuxu je pa to samo uspeh. Tudi ce dela samo za silo. Je vsaj moznost, da stvar deluje. Me prav zanima kdaj bojo windowsi podpiral format ali aplikacijo, ki ni pisana v windowsih.

Link to comment
Share on other sites

BlazS, sej se mi ne da ... jst windows, ti linux. jst zadovoln, ti zadovoln. sam ne mi pameti solit, pa bo ;)

Link to comment
Share on other sites

Sej men je tud cist vseen ce so ti windowsi vsec. Kar se soljenja pameti tice, se pa tudi ti raje zadrzi.

Link to comment
Share on other sites

Tut jst se čudim, kolk je ljudi navdušenih nad desktop linuxom ... Ne morm verjet, da se jim da jebat s tem sranjem od OSa na namizju... Drugo so serverji - tam se zelo splača.

Me prav zanima kdaj bojo windowsi podpiral format ali aplikacijo, ki ni pisana v windowsih.

Jim tega ni treba, ker imajo tako velik tržni delež...

Link to comment
Share on other sites

Glej SymRu ti bom povedal kako je pri meni. Uzivam v tem, da se nekaj novega naucim, da nekaj novga probam.Da imam malo drugace kot pa vsi ostali.

Pri linuxu je super zaradi podpore, zaradi tega, da sistem spoznas bolj kako deluje in da poanta ni samo next,next,next...(do you really agree)...yes.

Da pri napaki lahko ugotovis kaj je bilo narobe in tako lahko napako odpravis. Da ni samo:"Windows has encountered an error and needs to be restarted. Do you want to send error?". In to je to. Nic ne mors.

Se strinjam, da je za postavitev sistema potrebno veliko vec casa in znanja kot pa pri windowsih. To je se slaba stran linuxa. Ampak stvari grejo na bolje. Nekatere distribucije vedno stremijo k temu, da so user friendly in jim tudi dobro uspeva. Sam vem kaksen je bil mandrake pred 5imi leti in kaksen je danes. Razlika je ogromna. Ampak ko je pa sistem postavljen pa to dela. Ni velike razlike od windowsow. Pac imas programe, ki so dobra alternativa microsoftovim in tudi niso nic bolj komplicirani za uporabo.

Ni nobene bojazni pred virusi, trojanci, spyware, adware,.... Ni ti treba registry mechanic poganjat vsak teden pa adaware in podobne programe. Ne gledas skoz tistih ikonc v trayu za varnost.

Installacija programov je enostavna in hitra. Vse je zastonj. Nikoli ne gledas licence agreementov ipd..

Vsak povprecni uporabnik, ki racunalnik uporablja za internet, maile, urejanje textovnih fileov,predvajanje multimedie,... bi lahko brez problema uporabljal linux. In takih uporabnikov je tudi najvec.

Sej res pa se to. Ni treba za vsako novo verzijo kupovat boljsega racunalnika. Nove verzije niso nic bolj strojno zahtevne.Primer je Ubuntu linux, ki zahteva 32mb rama in je ta trenutek med najbolj popularnimi distribucijami.

Zato SymRu ne jamrat, ce v sluzbi nimas za vsako aplikacijo posebej ikonce na namizju. Morda se nisi pomislil, da distribucija, ki jo uporabljate v sluzbi ni namenjena za desktop? Ne posplosuj linux samo na konzolo in neprivlacen izgled.

Link to comment
Share on other sites

Glej BlazS:

Zakaj firme kupujejo kupe licenc in zmečejo kupe denarja za winse?

Preprost odgovor:

Ker za MS rešitve ne ptorebuješ skoraj inženirja, ki ti skrbi za računalnike. Za MS rešitve lahko vzameš nekoga, ki ima srednješolsko izobrazbo in je vsaj 2 leti delal v MS okolju. MS je povsod in je najbolj simple in najbolj razširjen. Mimo tega ne moreš.

Linux pa je dokaj simple, za navadnega uporabnika sploh ni, in ima preveliko stvari, ki jih moraš vedet, nastavit in čekirat.

Recimo če gledaš ko ima firma server. Če ima gor linux, dajo vsak mesec za enega človeka 400.000 (bruto - bruto plača), če ne še več, samo za to, da vzdržuje server. Ok linux se sicer ne sesuva tako pogosto, ampak se zgodi, da se vsak teden sesuje kaj pomembnega.

Če pa imaš MS rešitev, pa plačaš v enkratnem znesku večjo vsoto, vendar je dolgoročno ceneje, saj ne rabiš guruja, ampak lahko server vzdržuje nekdo iz firme, ki ima saj malo pojma o winsih.

Ms-jevi produkti so dolgoročno cenejši za firme kot linux. Verjemi ali ne. Je tako. In pametni poslovneži gledajo dolgoročno in ne kratkoročno.

Sam uporabljam winse, znam pa tud linux uporabljat BP, kot navaden uporabnik. Winse uporabljam pa ravno zaradi tega, ker mi v njih dela VSE kar si poželim, za linux moram pa preklemano pazit kaj kupim oz. naložim na računalnik. Tud recimo v linux-u nimaš EWB-ja, pa PCB editorja, pa autoCAD-a, pa še in še... To pa firme tudi rabijo in če hočejo to laufati, morajo kupiti licence za winse. Sprjazni se. To je kapitalizem in to je svet. Welcome.

Link to comment
Share on other sites

Dragi BlazS,

hecno mi je samo to, da nekateri kot argument vedno uporabijo "čudi me"... Ej, nima te kej čudit... Če ti ne uporabljaš, ali imaš pri sebi argumente proti nečemu, to še ne pomeni, da je čudno, da drugi uporabljajo ...

Take debate so sploh brezplodne... Mimogrede, sem bil včasih zelo oster zagovornik linuxa in nasprotnik microsofta ... kar nekaj let ...

Smo imeli že podobne debate ... so se vlekle cirka 100 strani se mi zdi ...

Link to comment
Share on other sites

Tepko se strinjam. Ampak saj sem napisal. Marsikatera distribucija stremi k temu, da je userfriendly. In vedno bolj je tako in bo tako. Microsoft ima monopol in laze se in zavaja uporabnike. Sej pocas se bojo stvari spremenile.

Link to comment
Share on other sites

Tepko se strinjam. Ampak saj sem napisal. Marsikatera distribucija stremi k temu, da je userfriendly. In vedno bolj je tako in bo tako. Microsoft ima monopol in laze se in zavaja uporabnike. Sej pocas se bojo stvari spremenile.

1) Kje microsoft laže?

2) Kje zavaja?

3) Zakaj še niso obsojeni?

Si ziher, da se bo spremenilo v korist linuxa?

Verjamem, da si želiš, da bi bilo tako, kot praviš - a dejstva so drugačna. Microsoft postaja de-facto standard. In PCji itak izgubljajo moč - čez dve, tri leta se bo začela prava revolucija na področju igralnih konzol, tam bo spet močan... Pri portable sistemih bo morda Apple obdržal močno pozicijo, morda pa tudi ne ...

Linux je žal zaradi kaotičnosti supporta - history.

Mimogrede še to - a tisto teorijo, po kateri je linux samo doma programirana zbirka raznih nakradenih patentov, poznaš?

Link to comment
Share on other sites

Chase admits another tape fudge

Last modified: February 16, 1999, 11:00 AM PST

By Bloomberg News

Special to CNET News.com

Print story E-mail story

Microsoft Vice President Brad Chase acknowledged that computer users could spend more time downloading a rival's Web browser than was depicted in a videotape the software giant had played at its antitrust trial.

The company's videotaped demonstration, which Microsoft played last week, showed that rival Netscape's Navigator Web browser could be downloaded from America Online in several easy steps.

Today, Chase acknowledged that a counter demonstration video prepared by the U.S. Justice Department (DOJ) accurately portrayed a more complicated download process that took between 30 minutes and an hour. Chase also conceded that the Microsoft video skipped over several steps in the procedure that computer users had to follow to download Navigator, including opening a folder to find the browser once the process was completed.

"One of the things you skipped was opening up this folder?" asked David Boies, the government's chief trial lawyer.

"That's correct," Chase said.

The government's video "accurately describes what it purports to describe?" Boies asked.

"It accurately shows the setup process, yes," Chase said.

The issue is important because it marked the third time that the government had successfully challenged a videotape demonstration by Microsoft. In two earlier episodes, Microsoft was forced to concede flaws in their demonstrations. In one instance, U.S. District Judge Thomas Penfield Jackson, said he was troubled by flaws in the presentation that raised questions about the reliability of the entire demonstration.

Chase today also apologized for inaccurately stating last week that the Netscape Navigator icon would appear on the computer user's desktop screen after the download was completed. In fact, users must click to a folder to find the icon, then move the icon to the desktop.

"I was incorrect, I apologize for that," Chase said, adding that most AOL users who download software from the Internet understand they have to go to the folder.

Microsoft had played its latest videotape in an attempt to show that downloading the Navigator browser was so easy that Netscape could easily distribute its rival product to users over the Internet. The video is intended to counter accusations Microsoft stifled competition from Netscape by making it harder for its rival to distribute its browser.

The government has presented evidence that Microsoft restricted how computer manufacturers and Internet service providers could promote Netscape. Microsoft argues the contracts that required distribution of its Internet Explorer Web browser were standard cross-promotional agreements that did not foreclose Netscape's ability to distribute Navigator.

Link to comment
Share on other sites

BlazS - hvala, da nas informiraš... nismo vedeli vsega tega.

preberi še blog osebe z imenom Mini Microsoft ...

Link to comment
Share on other sites

Sym je brez veze. Je pac en procent ljudi k hoce izstopat. Eni se odlocijo da bodo izstopal samo na operacijskem sistemu, eni si celo cupijo macintosha za vsakdanjo uporabo. Pa saj je že znano da je danes najhuje bit povprecen. Sam men je se vedno microsoft bolj uporaben, saj je večino programov zapisanih za Windows sistem. Imam v službi možnost uporabe linuxa pa mi stvar ne diši.

Da imam malo drugace kot pa vsi ostali.

Evo v tem sem govoru. človek bo tudi drek pojedu, samo da bo drugacen od ostalih.

Se strinjam, da je za postavitev sistema potrebno veliko vec casa in znanja kot pa pri windowsih. To je se slaba stran linuxa. Ampak stvari grejo na bolje.

A pri microsoftu pa stvari ne grejo na bolje. Samo poglej razlike med 95,k 98, 2000 in pa xp verzijo. Da ne govorim o zanesljivosti. Meni računalnik še NI zablokiral.

Link to comment
Share on other sites

Take debate so sploh brezplodne... Mimogrede, sem bil včasih zelo oster zagovornik linuxa in nasprotnik microsofta ... kar nekaj let ...

Ti se pa veliko spreobračaš....

D.

Link to comment
Share on other sites

Ti se pa veliko spreobračaš....

D.

Človek rabi imeti velika jajca da prizna napako, tako da jaz mislim da je spreobrnitev veliko dejanje.

Link to comment
Share on other sites

Človek rabi imeti velika jajca da prizna napako, tako da jaz mislim da je spreobrnitev veliko dejanje.

Včasih zadostuje ugoden veter.

D.

Link to comment
Share on other sites

Ti se pa veliko spreobračaš....

Veliko? boš rekel, da je enkratna sprememba mnenja že "veliko"?

Veliko je že, če človek ne "zaglavi" z nekim mnenjem in ga kot kura kokodaka naokoli ... Če je pa zraven še zadovoljen s svojo odločitvijo, je pa sploh zadel terno.

jaz z windows nimam težav, niso najcenejši, tudi programi ne, a dela vse tako, kot pričakujem in kot se mi zdi, da mora... In v službi imamo linux, verjetno eno večjih omrežnih instalacij v Sloveniji ... ;)

PS dodajam še zaključno misel - eno je, če se hoče človek z računalnikom in OS "ukvarjat", drugo pa, če hoče to dvoje uporabljat pri nekem delu :P podobno, kot če bi hotel motor predvsem šraufat, ali pa se z njim vozit ...

Link to comment
Share on other sites

Veliko? boš rekel, da je enkratna sprememba mnenja že "veliko"?

Mislil sem tudi na tvoje ostale 'spreobrnitve'. :P

Še moja zaključna misel: službeno se ukvarjam tako z enim (Linux :yea1: ) kot z drugim (MS :cry: ).

D.

PS: Aja, še to - motiš se, v službi nimate ene večjih instalacij v Sloveniji... :nono:

Edited by danci1973
Link to comment
Share on other sites

Mislil sem tudi na tvoje ostale 'spreobrnitve'.  :P

Še moja zaključna misel: službeno se ukvarjam tako z enim (Linux :yea1: ) kot z drugim (MS :cry: ).

D.

PS: Aja, še to - motiš se, v službi nimate ene večjih instalacij v Sloveniji...  :nono:

Moje ostale spreobrnitve? Uf, če se ti glih da, bom vesel, če mi jih našteješ, magari na PM...

Glede ištalacije: prav, potem smo pa bolj majhna inštalacija ... Verjetno tistih 100, 150 al kolk že desktopov res ni bogvekaj ...

Edited by SymRu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!