Skoči na vsebino

What's So Bad About Microsoft?


Priporočene objave

Moje ostale spreobrnitve? Uf, če se ti glih da, bom vesel, če mi jih našteješ, magari na PM...

Ah, se mi ne da tolko s tabo ukvarjat.

Glede ištalacije: prav, potem smo pa bolj majhna inštalacija ... Verjetno tistih 100, 150 al kolk že desktopov res ni bogvekaj ...

Hehe, res ni...

D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1) Ah, se mi ne da tolko s tabo ukvarjat.

2) Hehe, res ni...

1) Jah, potem pa ne natolcuj, če ne misliš izpeljat do konca.

2) Naštej 20 večjih...

aja, saj res, ne da se ti :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

podobno, kot če bi hotel motor predvsem šraufat, ali pa se z njim vozit ...

Hmmm, potem je to gotovo razlog, da so mi najbolj vsec krosle. :hmm:

Sem vedel, da bo tema pripeljala do osebnih zaljitev. SymRu pa povej zakaj si bil nekoc oster zagovornik linuxa, sedaj pa tak nasprotnik.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem vedel, da bo tema pripeljala do osebnih zaljitev. SymRu pa povej zakaj si bil nekoc oster zagovornik linuxa, sedaj pa tak nasprotnik.

Jaz nisem osebno žalil, ti tudi ne, danci1973 je pa kar hitro odprl ventil...

Ker sem se rad upiral in imel "svoj pogled" in bil "proti monopolom" in imel občutek, da nas korporacije na vsakem koraku ropajo, če le lahko... in ker se mi je zdelo, da je Mcirosoft ves tisti denar nabral na krivičen način in da si ne zaslužijo prihodkov, katere prejemajo... In ker sem res verjel, da bo bolj kot ne anarhistična struktura supporterjev linuxa nekaj dosegla... Pa všeč mi je bil občutek, ki mi ga je dala dostopnost same kode OSa, čeprav je nisem najbolj razumel... da ne govorim o mojem prvem (in predzadnjem) srečanju z urejevalnikom VI... Čisti science fiction - počutil sem se kot kirurg, ki operira domačega zajca... brez kakršnekoli prakse :)

Potem sem ugotovil, da je butasto pričakovati, da bodo vsi ljudje razmišljali napredno in revolucionarno. Vzporedno sem analiziral svojo uporabo sistemov, sešteval ure preklinjanja in tumaste pripombe, ki sem jih imel na en ali drug sistem, ter ugotovil, da sem z Windows, sploh od serije XP naprej, kar zadovoljen... Namestim v računalnik, update dol potegnem, namestim antivirus, office in druge programe, firefox, (thunderbird sem preizkušal, pa me ni prepričal in sem šel nazaj na outlook xp), in sistem mi deluje praktično brez zapletov in težav. Ne igram igric in nisem software developer, uporabljam pa domala vse drugo - grafične aplikacije vseh sort, pisarniška orodja, slovarje DZS, ...

Opustil sem svoje ukvarjanje z linuxom, ker bi mi hard-core poglabljanje vzelo preveč časa, tako bi bil na finančni izgubi, ker ne bi mogel delati ves čas tistega, s čimer služim kruh...

Pač ni vse odvisno od tega, kako revolucionarna je zasnova ali filozofski pomen OSa, nekaj je tudi na tem, kako močan je sistem že na trgu, koliko težav povzroča v katerem okolju, ... Windows je pač močno vtkan v IT tkivo sodobne družbe in to je težko spremeniti - jaz se s tem ne bom jebal. in tudi ne bom okoli tulil, da je Microsoft pizda.

Če prebereš blog Mini Microsofta, pa morda malce še članke, ki jih najdeš vsaj na Business Week Online, ti bo morda jasno, da linuxovci ne bodo nič pripomogli k sesutju firme, saj se bo ta zaradi svojih praks z zaposlenimi kvečjemu sesedla sama vase, ker bo izgubila ključni del notranjega ustroja.

Finance in poslovni modeli pa še zdaleč niso več v prid linuxu - v velikih okoljih je Microsoft bil že prisiljen poceniti zadeve in se prilagoditi tekmecu, linux pa tudi pri vzdrževanju in izobraževanju zahteva nekaj vlaganj. Storški so pogosto pri projektnih kalkulacijah "tu nekje".

In še glede prilagajanja namizja - Windows mi zadošča, fazo, ko sem se rad igral z window managerji itd, so pa mimo - čas za računalnikom vlagam v vsebino, ki jo produciram, ne pa v buljenje v okvirje in funkcionalne elemente OSa ali poigravanje s slikicami, katere bi rad spremenil v del uporabniškega vmesnika.

Če zaključim - tudi sam sem bi v fazi, v kateri si sedaj ti in takrat bi Gatesu pljunil v ksiht, če bi ga srečal. Danes - well, danes bi bil vesel, če bi imel priložnost pogovora z njim in pravzaprav ga zelo rešpektiram, ker mu je uspelo, kar mu je.

Pri linuxu v službi me pa moti marsikaj. Kolikorkoli se človek trudi, na koncu ugotovim, da linux ni nit pol tako fancy, kot windows :).

Tudi Maci so mi zelo všeč, a imam nekaj podobnih pomislekov, kot pri linuxu... Da o ceni ne govorim :D

Popravljeno . Popravil SymRu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest bi pa svoj piskerček dodal....

Sem že od začetka na windowsih (no prejle še Kernel pa MSDOS, ampak to ni bistvo), tako ta drugih sistemov ne morem komentirat.

Mi pa res ni všeč, da je stvar vedno bolj obširna, zahteva zmeri boljše računalnike, pa običajno kar nekaj posodobitev, menjavanja starejših programov za nove.... Sploh če lastne "izdelke" deliš z drugimi.

V glavnem: če nucaš novejšo verzijo nekega programa, pogosto to pelje v nakup novega računala :SS

To je pa pravzaprav edina stvar, ki me moti

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Povprečen računalnik je pred 15 leti stal 3000 mark, danes pa ga dobiš že za 1000... tudi avte in motorje v glavnem kupite nove na nekaj let ... pri hi-techu je pač interval nakupov krajši... izdelki so manj trpežni - pa saj ne gre za vodovodno inštalacijo, ki verjetno drži 20-50 let, ampak za mikročipe, tiskana vezja ...

Saj bi tudi jaz kupil en računalnik pa ga imel do abrahama, potem na še enega ... a žal tako ne gre. Trpežni računalniki bi bili toliko dražji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V glavnem: če nucaš novejšo verzijo nekega programa, pogosto to pelje v nakup novega računala :SS 

...in novo verzijo Offica rabiš takoj ko izide ker s staro ne moreš odpirati datotek izdelanih z novo verzijo. To je točka ki jo jaz najbolj zamerim M$ - enostavno te prisili v nakup nove verzije (in posledično najverjetneje novega računalnika) pa čeprav bi stara zadovoljevala vse potrebe še naslednjih 10 let. Zato M$ :BUA: :SS :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...in novo verzijo Offica rabiš takoj ko izide ker s staro ne moreš odpirati datotek izdelanih z novo verzijo. To je točka ki jo jaz najbolj zamerim M$ - enostavno te prisili v nakup nove verzije (in posledično najverjetneje novega računalnika) pa čeprav bi stara zadovoljevala vse potrebe še naslednjih 10 let. Zato M$ :BUA:  :SS  :BUA:

Vzames Open office, pa lahko vse odpiras, pa tudi zapisujeh v vseh formatih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

IRONMAN: In a stroke of irony, Microsoft's Halo movie will be produced in Wellington by servers running the open-source Linux operating system.

JOHN SELKIRK/Dominion Post

Linux stars in MS movie

10 October 2005

By REUBEN SCHWARZ

In a stroke of irony, Microsoft's Halo movie will be produced in Wellington by servers running the open-source Linux operating system.

Universal Pictures and Twentieth Century Fox announced last week that Peter Jackson and his partner Fran Walsh will act as executive producers for the film, based on the best-selling game for Microsoft's Xbox gaming console.

Bungie, the Microsoft-owned development firm which created the game, confirmed that Peter Jackson's post-production firm Weta Digital would be involved in the movie.

Weta Digital uses more than 1000 dual-processor IBM blade servers running the Fedora version of the Red Hat distribution of the Linux to produce special effects for movies that have so far included Lord of the Rings and King Kong.

About half the processors are rented out by the New Zealand Supercomputing Centre – a joint venture between Telecom and Weta – when they are not needed for film-making.

The open-source Linux operating system is growing in popularity in the server market, threatening the market share of Microsoft's Windows Server, though it hasn't managed to make major inroads on the desktop.

Halo centres on the adventures of an armour-clad super soldier known as the Master Chief who battles an alien horde, and the movie is certain to be laden with special effects rendered using Weta's servers.

The game has sold 13 million copies worldwide, generating $US600 million in revenue, and was the making of the Xbox games console.

Microsoft will receive $US$5 million up front from Universal Pictures and Twentieth Century Fox, plus a cut of ticket sales.

The script for Halo was written by Alex Garland, who penned the sci-fi hit 28 Days. The movie is expected to be released mid-2007.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uh ja, če bi imeli pa vi Microsoft pod sabo, bi pa počeli enako... To so TRŽNE in PODJETNIŠKE poteze. V ameriki in v razvitem svetu so jih navajeni, kjer niso tolko škrt kot smo slovenci, ki gledamo kje bomo prišparal pri hrani.... :slap: :slap: :slap: Če nimate keša za office si ga pa kupite kje drugje po nižji ceni ali pa uporabljajte open office. Za silo bo že. :devil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne gre se tolk zarad dnarja kot pa zarad principa. Zakaj bi za ms office dal n*10 kSIT ko pa imas lahko openoffice zastonj. Pa ni samo za silo. Je slabsi ampak tudi Oo ne izkoristis 20%.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne gre se tolk zarad dnarja kot pa zarad principa. Zakaj bi za ms office dal n*10 kSIT ko pa imas lahko openoffice zastonj. Pa ni samo za silo. Je slabsi ampak tudi Oo ne izkoristis 20%.

Imaš veliko razlogov zakaj bi dal 10k za MS Office. Kot prvi je ta, da imaš direktno tehnično pomoč iz MS-ja, kar pri Oo niti ne vem kako zgleda... :hmm: :glare: :blink: To šteje predvsem za firme. Tudi lažje je vzdrževati MS izdelke kot Oo, kar sem že omenil. In da, celo nekateri imajo pogodbe z MS-jem, kjer so zavezani, da bodo uporabljali samo MS-jeve produkte v zameno za nižjo ceno. :fredy:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

IRONMAN: In a stroke of irony, Microsoft's Halo movie will be produced in Wellington by servers running the open-source Linux operating system.

Linux stars in MS movie

Ja sej - to so stvari, ki veselijo linuksaše, čeprav - razen kančka perverzne naslade - nimajo nič od tega ;)

PS: OpenOffice je tolk u qrcu, da mora Google najet en haufn programerjev, da bodo pomagal tisto programersko brozgo zrihtat ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sej ne morem verjet, da zna sym tut kej konkretnega napisat. Pa s strinjam se s tabo o vsem kar pises v tej temi. Je kr kul, k men ni treba pisat. Je ze vse napisan. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja sej - to so stvari, ki veselijo linuksaše, čeprav - razen kančka perverzne naslade - nimajo nič od tega ;)

PS: OpenOffice je tolk u qrcu, da mora Google najet en haufn programerjev, da bodo pomagal tisto programersko brozgo zrihtat ;)

Je povedal SymRu, potem ko si je podrobno pogledal kodo in jo strokovno ovrednotil :lol1:

Se mi zdi, da moras biti ti neke sorte novinar ali kaj. Izgleda, da vas v soli ucijo, da se morate vedno postaviti za velike razsodnike, pa ce o stvari tudi slucajno nimate niti najmanjsega pojma. :devil:

No ja, je pa na forumu zato bolj zabavno, pa se stevilo postov si tako vecas in si vecji car :BUA:

Popravljeno . Popravil gody01
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je povedal SymRu, potem ko si je podrobno pogledal kodo in jo strokovno ovrednotil :lol1:

Se mi zdi, da moras biti ti neke sorte novinar ali kaj. Izgleda, da vas v soli ucijo, da se morate vedno postaviti za velike razsodnike, pa ce o stvari tudi slucajno nimate niti najmanjsega pojma. :devil:

No ja, je pa na forumu zato bolj zabavno, pa se stevilo postov si tako vecas in si vecji car :BUA:

Ja koda od Oo ni zanič. Zanič je dejstvo, da preveč ljudi dela na Oo in potem vsak po svoje dela in ko to daš skupaj dobiš zmešnjavo, ki jo mora urediti ena skupina programerjev. Ravno tako je z nekaj distribucijami linux-a. Vendar ne z vsemi. Na programu ali čemerkoli software-skega mora delati omejena skupina ljudi, ki se mora držati osnovnih pravil pisanja. Če tega ni, je anarhija.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je povedal SymRu, potem ko si je podrobno pogledal kodo in jo strokovno ovrednotil :lol1:

Se mi zdi, da moras biti ti neke sorte novinar ali kaj. Izgleda, da vas v soli ucijo, da se morate vedno postaviti za velike razsodnike, pa ce o stvari tudi slucajno nimate niti najmanjsega pojma. :devil:

No ja, je pa na forumu zato bolj zabavno, pa se stevilo postov si tako vecas in si vecji car :BUA:

Da - novinar, ki je nekoč brezkompromisno tolkel čez Microsoft in proti monopolom, močno podpiral openoffice in podobne zadeve, zlival žolč, delal in trobil izračune o "linux je ful cenejši in boljši"... skratka - been there done that .... Dokler nisem po nekaj letih uporabe obeh konceptov v službi potegnil črto, preračunal minuse in pluse, povzel težave z združljivostjo, štel hude crashe enega in drugega v 2 letih in ugotovil, da je pravzaprav Microsoft že skoraj utra-cool proti zbrki in marsikdaj neprijaznosti linuxa. :)

Še vedno pravim: ok, saj je fajn linux v strežnikih, kjer se manjšim podjetjem bistveno bolj splača, tudi velika pa ga s svojim tech-staffom zelo rada montirajo... A dejstva so - windows je standard, trotlziher, tu in tam mal zaprt, a se zadnje čase popravlja... Windows in Office pstajata boljša zaradi linuxa, linux pa si s svojimi atributi "getting better and better" pravzaprav dela škodo, ker se microsoft zgolj zaradi njega izboljšuje.

Pa nisem razsodnik - samo povem svoje mnenje... In nihče me ni bogato podkupu. :)

Da ne govorim o nedavni napovedi zastonj Windowsa in Office v okleščeni verziji ...

Je povedal SymRu, potem ko si je podrobno pogledal kodo in jo strokovno ovrednotil :lol1:

So povedali ljudje, katerih mnenje SymRu spoštuje ;)

PS: jaz pravim - najpozneje v nekaj mesecih Google Linux, pa Mac OS X bo pršu na Intel... šele takrat se bo morda kaj malega spremenilo... A ne pozabimo - Google je "big corporation" in pravzaprav nič kaj različen od Microsofta ... ;)

Popravljeno . Popravil SymRu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Symči pri ceni si se pa zmotu...

Za male firme se veliko bolj splača Microsoft server kot Linux. Ker za MS server morajo imet samo enega človeka, ki se vsaj malo spozna (malo več kot povprečen uporabnik), da jim spedena zadeve in da vzdržuje. Pri linux-u rabš skoraj inžinirja, da ti zadeve delajo. In taki guruji so preklemano dragi. Sem videl, ko so firme plačevale za take ljudi tudi po 18.000 SIT/h, s tem, da je skrbel za celotno računalniškto infrastrukturo v srednje velikem podjetju (cca 200 zaposlenih) in čez 100 računalnikov + 5 serverjev (stran, mail, databank, data backup in backup, če crkne katerikoli izmed njih). Softič je res da lahko zastonj, a kaj ti to pomaga, če potem plačuješ vzdrževanje, kjer potrebuješ skoraj da že guruja... :slap: :slap: :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja pa da ne omenjam koliko firm ima programe za vodenje posla, skladiščenja,... itd, ki laufajo v winsih. Mislim da 90%. Recimo Merkur ima informacijski sistem in vse na winsih. Elektronabava ima program B.A.N. ki je prav tako v winsih,... in še in še. Nekako se jim linux ne splača, razen če bi firma res uporabljala samo office za svoje poslovanje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 5 mesecev pozneje...

Recimo Merkur ima informacijski sistem in vse na winsih.

Delam v informatiki Merkurja.... in lahko zatrdim, da tole sploh ni res!

Popravljeno . Popravil GhostRR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da še jaz nekaj na tole debato dodam. Sem ponosen lastnik manj kot en teden starega 20" IMaca. Sam računalnik je vsaj na pogled pravi počitek v primerjavi z mojim prejšnjim silver-wonder PC-jem, samo no, OSX pa kljub vsem norim reklamam ni to, kar so mi govoril da bo. Pogrešam predvsem programe, ki so obvezna oprema in jih na MAC-u ni, ok, so drugi, samo ti ni to, ni Nerota, ni BSPlayerja, ni pravih Codecov oz ti jih hočejo zaračunat, Azureus za Maca je krimainalno slab, ni iger v Mac okolju, vsaj ne novih (COD2 pacajo in pacajo...), v glavnem, upam da se bom kmalu navadil na nadomestke. :angry2:

No al se pa ne bom, saj sem po par dneh matranja raje na Maca naložil Windowse in pač trpim, ko me v na Macu prebudi prelep WinXP logo :BUA: ter čakam, da bom lahko spet uporabljal tud OSX, samo da se najprej navadim nanj.

V glavnem, imam občutek, da če si tako kot jaz že več kot 10 let na 95-98-2000-xp -jih se težko navadiš na drug operacijski sistem, pa če je še tako superioren in boljši (če že ne cenejši), pač poklicna deformacija al pa lenoba. :D

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Mah, XP-ji so mi ok in se ne nameravam poslovit od njih dokler ne bo resnično potrebno. Visto ima punca na računalniku in se mi zdi, da so šli iz lažje in manj komplicirane zadeve na uporabnikom bolj neprijazno vairanto. Za CAD in PS je itak vsaki sistem OK, ampak na Visti mi pol starih iger več ne dela. Potrebujejo neke "flike" in s5 se zadeva zakomplicira. Sinopis: ostajam na XP. Zaenkrat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!