skuterist Objavljeno Oktober 6, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Našel sem še kandiate:Piaggio Hexagon 250, Piaggio x9 250cc, Honda 250 Foresights Suzuki 125 Burgmana in Kymcota 125. Naslednji teden grem pogledat Majestya če bo kul ga vzamem. Upam da ne bo prevelik pa da ne papca preveč bencina. Po moje sta tudi piaggio x9 in honda dobra izbira.
Tomozuki Objavljeno Oktober 6, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 6, 2007 Po moje sta tudi piaggio x9 in honda dobra izbira. Hja, smo za tak denar?
skuterist Objavljeno Oktober 7, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2007 (popravljeno) Hja, smo za tak denar? Seveda sta dražja :blush: . V danem primeru bi bil tvoj bivši skuter idealna izbira, znan lastnik ter dobra cena. LP Popravljeno Oktober 7, 2007. Popravil skuterist
Valentin Objavljeno Oktober 7, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2007 Upam da ne bo prevelik pa da ne papca preveč bencina. Prevelik? Pri maksijih kakih pretiranih razlik v velikosti ni. So pa seveda večje razlike v teži, če primerjaš močnejše maksije. Ampak to pri vožnji ne občutiš, ker imajo nizko težišče. Verjemi, da je vožnja z močnejšimi (težjimi) maksiji veliko bolj udobna, po drugi strani pa tudi bolj varna. Zato ti svetujem, da greš vsaj na 400ccm, še posebno, ker se bosta vozila dva. Verjemi, da ti ne bo žal. Tudi poraba ne bo bistveno večja.
jetman Objavljeno Oktober 7, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2007 (popravljeno) Drugače pa so ti stari 250cc Majestyji znani po nizki porabi. Ima pa samo 12" kolesa. Nekateri konkurenti imajo 14", so pa dražji seveda. All in all za tak denar ne boš našel boljšega skuterja. Zakaj pišeš SIT? Koliko je že to, ene 1500 EUR :? Aja, če ti pa denar omogoča, pa upoštevaj nasvet Valentina... vzemi čim več ccm. :trance_33_sleep: Popravljeno Oktober 7, 2007. Popravil jetman
nov Objavljeno Oktober 7, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 7, 2007 Zakaj pišeš SIT? Koliko je že to, ene 1500 EUR :? :rolleyes: Mal sem zmeden še s Euro-ji, lažje mi je preračunati v Sit vsaj še zaenkrat. Ma cel kup motorčkov je na ponudbi, še vmes gledam in bolj ko gledam bolj sem zmeden kateri deal je boljši :unsure: vendar se mi zdi da bo tale Majesty kul zadeva. Čeprav mi kolegi svetujejo kaj norim s skuterjem pred zimo vendar se mi zdi najugodnejše prrevozno sredstvo z atukaj kjer sem. Bom pač že moral nabavit kako waterproof opremo v primeru dežja. Tip mi je poslal mail in sliko in pravi da je precej folka zainteresiranih, neki hoče celo dvignit ceno sam preden ga ne vidim v živo se ne morem odločit. Hmm 400cc pa bo mal prevelik za kar ga bom rabil, ker potem če se mi bo zazdelo da rabim več pol avto nabavim z dodatnim denarjem. Sem pa zelo vesel vaših postov se je že malce lažje se odločit z pomočjo izkušenih.
skuterist Objavljeno Oktober 8, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 8, 2007 Zakaj pišeš SIT? Koliko je že to, ene 1500 EUR :? :rolleyes: Mal sem zmeden še s Euro-ji, lažje mi je preračunati v Sit vsaj še zaenkrat. Ma cel kup motorčkov je na ponudbi, še vmes gledam in bolj ko gledam bolj sem zmeden kateri deal je boljši :unsure: vendar se mi zdi da bo tale Majesty kul zadeva. Čeprav mi kolegi svetujejo kaj norim s skuterjem pred zimo vendar se mi zdi najugodnejše prrevozno sredstvo z atukaj kjer sem. Bom pač že moral nabavit kako waterproof opremo v primeru dežja. Tip mi je poslal mail in sliko in pravi da je precej folka zainteresiranih, neki hoče celo dvignit ceno sam preden ga ne vidim v živo se ne morem odločit. Hmm 400cc pa bo mal prevelik za kar ga bom rabil, ker potem če se mi bo zazdelo da rabim več pol avto nabavim z dodatnim denarjem. Sem pa zelo vesel vaših postov se je že malce lažje se odločit z pomočjo izkušenih. Sedaj je je pravi čas za nakup ker bi se vsi radi "znebili" dvokolesnikov pred koncem sezone(je praktično že tu). Na cyberscooterju je nekja testov omenjene Yamahe. Prevedel sem jih z Yahoojem :blush: , če razumeš italijansko pa si poglej zadevo v originalu. Majesty 250 - test I Majesty 250 - test II Majesty 250 - test III Mogoče ti bo kaj pomagalo predno greš pogledat. LP
Tomozuki Objavljeno Oktober 10, 2007 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 10, 2007 Tip mi je poslal mail in sliko in pravi da je precej folka zainteresiranih, neki hoče celo dvignit ceno sam preden ga ne vidim v živo se ne morem odločit. Hehe, poznam to finto ja. Precej verjetno je, da interesa za ta skuter ni, to, da ga pa kao hoče veliko ljudi kupiti, bi pa pospešilo prodajo, ker se potem moraš prej odločit. Poglej si na avtonetu, koliko klikov imajo skuterji. Več kot 100 že redko. Smo pač taka država mentalnih bedakov, ki se raje gnetejo med avtomobili, kot brzijo mimo njih na skuterjih. Mislim pa vseeno, da je ta Yamaha vredna svoje cene. Seveda sta dražja . V danem primeru bi bil tvoj bivši skuter idealna izbira, znan lastnik ter dobra cena.LP Ja, vendar je manj udoben od Majestya in bolj športno nastrojen. Res pa je, da sem ga sorazmerno poceni prodajal napram konkurenci (izgledal pa je kot iz salona, ko sem ga umil).
body35 Objavljeno Oktober 11, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2007 (popravljeno) Uh, na avto . netu je tolk ponudbe, če daš še 1000€ zraven, dobiš dober skuter 400ccm (malaguti), Piago x9 500...mal še poglej in se zdilaj, ker je ponudbe res veliko. Tmaxi so ti najbrž predragi, ampak boš s 400ccm veliko bolj zadovoljen, glede robustnosti in voznih lastnosti takega motorja in tudi če naložiš sopotnico za hrbet, bo bolj vesela vetra v laseh, pri prehiteavnju bosta bolj poskočna (kar je vsekakor pomembno, da na tekmuješ po prehitevalnem pasu in si hitro mimo)...razmisli o tem in o vsem, kar so napisali ostali in pretehtaj, če ti je vse to vredno dodatnih 1000€. Aja, pa če boš šel kdaj z nami na furo, ti ne bo treba tiščat gasa do konca, ampak lepo na izi do 130 na uro ;) LP Popravljeno Oktober 11, 2007. Popravil body35
1965 Objavljeno Oktober 12, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2007 Pozdravljeni vsi. Scooterist me je napotil v to temo. Sem v nakupu za moj prvi maxi uhh so kar veliki upam da ne bom premajhen z mojimi 169cm. Dobil sem novo ponudbo za Yamaha Majesty 250cc Letnik 2001, 9000miles je 14484km. Tip pravi da ima nekaj papirjev in nekaj pa ne kar se tiče servisev.Cena 350.000sit. Po sliki zgleda ok vem da ga bo potrebno vseeno pogledat, samo zato ker je daleč vas prvo vprašam tukaj mal za nasvet. Zgleda kar velik uhh :) . A ima kdo posebne izkusnje. Tolk je izbire in ni lahko izbrati. Nočem preveč zapravit nočem pa jajca. Motor bo vglavnem za vožnjo v službo in ob prostih dnevih da greva lahko s punco kam na izlet. Ne vem ali je to velik kilometrov al ne tud ne vem za letnik a je prestar. :hmm: Kaj pa SYM joyride 200 ? Poraba med 4-5 litri na 100 km, končna hitrost cca 120 km/h, zelo primeren za mestno vožnjo, saj ima dober začeten pospešek. Zadeva je okretna, poceni servis, enostavna zasnova motorja. Sam sem ga 2 leti vozil brez kakršnih koli težav. :yes:
BoštjanG Objavljeno Oktober 14, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2007 Na mojem X9 sem opazil ,da bo potrebna menjava zadnje gume. Dimenzija ,ki je gor je 150/70 R14 MC 28 Diamond , v knjigi pa je napisana dimenzija 140/70 R14. Če vzamem 140 a se lahko fejst pozna razlika ,da je ožja od te dimenzije ,ki jo imam pri "polaganju" v ovinkih?? LP
jetman Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 150/70/14 je pravilna dimezija za X9 500. Širina 140 pa je za 125 in 250cc verzijo (140/60/14). Verjetno je napaka v navodilih, ali pa gledaš za 250 verzijo. ;)
Valentin Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 (popravljeno) 150/70/14 je pravilna dimezija za X9 500. Širina 140 pa je za 125 in 250cc verzijo (140/60/14). Verjetno je napaka v navodilih, ali pa gledaš za 250 verzijo. Ne vem, če bo to držal. Tud v mojih navodilih za x9 500 je širina 140. Takšne gume mam že vseskozi gor. Bi pa probal 150, zgledal bi sigurn bolš, kako bi vplival na vozne lastnosti pa ne vem. Popravljeno Oktober 15, 2007. Popravil Valentin
BoštjanG Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 (popravljeno) Hmmm še res je :headbang: . Jaz sem gledal navodila od X9 500 pred evo , ki mi jih je skopiral uporabnik Valentin v katerih je dimenzija 140 ,ker so moja v ITA jeziku. V mojih pa piše 150/70 -14, sem zdaj pogledal. Še to. Kakšne gume imate na skuterjih ,in da ste res zadovoljni z njimi, ker te Sava MC28 se mi zdi ,da se full hitro obrabijo ,res pa ,da se dobro držijo ceste. P.s Valentin si me že prehitel :) Popravljeno Oktober 15, 2007. Popravil BoštjanG
Valentin Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 Hmmm še res je :headbang: . Jaz sem gledal navodila od X9 500 pred evo , ki mi jih je skopiral uporabnik Valentin v katerih je dimenzija 140 ,ker so moja v ITA jeziku. V mojih pa piše 150/70 -14, sem zdaj pogledal. Še to. Kakšne gume imate na skuterjih ,in da ste res zadovoljni z njimi, ker te Sava MC28 se mi zdi ,da se full hitro obrabijo ,res pa ,da se dobro držijo ceste. Aja? Ali to pomeni, da ima evo širša platišča?
BoštjanG Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 Imam obe knjigi v roki in v tej ,ki si mi jo skopiral je sprednje in zadnje 14" * 3,50" ,v moji pa sprednje enako ,zadnje pa 14"*4,50"
skuterist Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 (popravljeno) Še to. Kakšne gume imate na skuterjih ,in da ste res zadovoljni z njimi, ker te Sava MC28 se mi zdi ,da se full hitro obrabijo ,res pa ,da se dobro držijo ceste. Par odgovorov nazaj je bila debata o gumah, jaz sem se nazadnje odločil za Continental TwistSport Po prevoženih 1500km sem zadovoljen, občutek v primerjavi s originalno Michelinko Gold standard je boljši, dvomim pa da bo zdržala 15.000km (toliko je zdržala "michelinka"). Na zadnji "skupni" vožnji sem podrsal s stojalom po tleh :blush: , to se mi prej ni nikoli zgodilo. Sklepam da imajo nekaj pri tem tudi gume, omogočajo večji nagib oziroma mi vlivajo več zaupanja :hmm: . Drugače pa obstaja še Hiedenau, Pirelli, Dunlop, Bridgestone, Michelin in Continental. Nemci v reviji SCOOTER&Sport precej hvalijo "Hiedenaua", pri nas v CE pa so mi okoliški vulkanizerji lahko "zrihtali" v doglednem času (2-3dni) samo Continentala, za druge proizvajalce je bil problem zadnja guma (140/60*14), ki je ni bilo na zalogi - dobavni rok neznan (razen michelina ki pa ga nisem hotel). Se pa verjetno na različnih modelih skuterjev gume drugače obnašajo, zato je najbolje da ti svetujejo vozniki X9. LP Popravljeno Oktober 15, 2007. Popravil skuterist
Matic7 Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 Fantje, a ve kdo za kak Majesty 400, ki je ali pa bo na prodaj? Zdaj, ko sem končno pogruntal kaj hočem, pa ni nič pametnega za najt... Hvala za pomoč! LP, Matic
jetman Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 (popravljeno) Matic, vzemi si čas. Zdaj ob koncu sezone ni potrebno kupovati vrat na nos. ;) Priporočam ti, da malo pogledaš na moto.it, tam vidim Majestyje od 3.500 do 4.000 €. Če še nisi nič gledal na tisti strani, moraš izbrati regijo (regione) Veneto ali pa Friuli Venizia-Giulia, ker verjetno po skuter ne boš šel na Kalabrijo ali Sicilijo :rolleyes: Izven sezone se da v ITA kupiti kakšno stvar izredno ugodno. Npr. @ssabic je kupil X9 500 Evo, resnično kot nov, 4000 km, za cca 1500€ ugodneje. kot se prodajajo pri nas. Popravljeno Oktober 15, 2007. Popravil jetman
dotem Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 Fantje, a ve kdo za kak Majesty 400, ki je ali pa bo na prodaj? Zdaj, ko sem končno pogruntal kaj hočem, pa ni nič pametnega za najt... Hvala za pomoč! LP, Matic Matic, jaz ti prodam mojega. 11 mesecev ima...17.700 km....pokuri 3,4-3.6 l....še prve gume...nikoli poškodovan.... :rolleyes:
jetman Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 S tem, da imaš pri 17.700 še prve gume, se ni za hvalit. :nono:
dotem Objavljeno Oktober 15, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2007 S tem, da imaš pri 17.700 še prve gume, se ni za hvalit. :nono: a misliš da delam z njim k svinja z mehom :naughty: ko bi pa videl bremze, bi pa rekel da z njim še nisem zabremzov :rolleyes:
BoštjanG Objavljeno Oktober 16, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2007 Je že kdo sam dol dajal celo zadnjo gumo pri X9. MOral bi celo dol vzet pa jo dat kolegu ,da mi v službi zamenja pnevmatiko? Je težko. Zdaj videl sem ,da izpuh gre dol ,še kaj?? LP
Valentin Objavljeno Oktober 16, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2007 Je že kdo sam dol dajal celo zadnjo gumo pri X9. MOral bi celo dol vzet pa jo dat kolegu ,da mi v službi zamenja pnevmatiko? Je težko. Zdaj videl sem ,da izpuh gre dol ,še kaj?? LP Ja, težko. Jaz je nikoli nisem še menjal sam, pa je tudi ne bi hotel. Še usposobljeni delavci za menjavo gum se mi ponavad kar namatrajo, preden pogruntajo kako kolo dol snet...
jetman Objavljeno Oktober 16, 2007 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2007 Jaz sem tudi vedno peljal na servis zamenjat gume. :yes: Sam bi sugurno porabil za skoraj cel šiht časa, da bi vse snel, odpeljal platišča k vulkanizerju in potem spet vse skup sestavil. :slap: cca 25€ pa bo mir. .)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se