g. Zeecho Objavljeno Februar 3, 2009 Deli Objavljeno Februar 3, 2009 (popravljeno) bemu nezmožnost editeranja! P Vozne izkušnje: prekruzal celotno rakitno šel do cerknice škofljica ig in okoliški kraji ljubljane brez problema. Ko se enkrat zagreje je to to :) Meni res super motor nikoli razočaral tudi bremze so me parkrat rešile nežmiganja spredajvozečega vozila. Res preprost za vozit, edino mogoče pogrešam kurbl :) Vzdrževanje: ko sem kupil motor je imel 5k kilometrov. Na toliko naj bi se tudi delali redni servisi (olje, zavorna tekočina, jermeni (če je potrebno)) Zanjga sem dal 1800 eur, letnik 2004 s 5000prevoženimi in z vsemi papirji seveda. Dobil sem ga mogoče malce bolj ugodno saj mi ga je prodal prijatelj. Pa naj gre čimprej mraz in sneg stran da grem delat izpit. lep zimski pozdrav! Popravljeno Februar 3, 2009. Popravil g. Zeecho Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hornet Objavljeno Februar 3, 2009 Deli Objavljeno Februar 3, 2009 195kg na 125ccm je pa bolj slaba kombinacija ampak kot si napisov za po ljubljani je čisto ok. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Februar 4, 2009 Deli Objavljeno Februar 4, 2009 (popravljeno) Saj nima 195 kg. To je sigurno napaka v podatkih, ki jih je gledal Zeecho, četudi je bilo v prometni ali homologaciji. 400-500 ccm skuterji tehtajo okrog 200 kg. Suha teža tega skuterja je 157 kg. Popravljeno Februar 4, 2009. Popravil jetman Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
g. Zeecho Objavljeno Februar 7, 2009 Deli Objavljeno Februar 7, 2009 (popravljeno) Sem sedaj preveril in res drži podatek 157kg. Se posipam s pepelom. Drugače bi pa prašal če je moj motor zelo trpel čez zimo. ker je bil po streho v dokaj zaprtem in majhnem dvorišču. Bil je povsem pod streho vendar se bojim kaj bi vlaga lahko naredila saj je blo vsaj enkrat vse mokro od vlage (mokra tla). Upam da se bo skurbal ob pričetku sezone :). Zna kdo predvidet če je bilo kaj škode? Popravljeno Februar 7, 2009. Popravil g. Zeecho Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Februar 7, 2009 Deli Objavljeno Februar 7, 2009 Ja to bi znalo bit nevarno!Sploh,če imaš motor iz sladkorja.Upam,da te ni dež dobu kdaj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valentin Objavljeno Februar 7, 2009 Deli Objavljeno Februar 7, 2009 Upam da se bo skurbal ob pričetku sezone :). Še vedno bolje, da se ti skurba motor, kot pa najdražja... :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 7, 2009 Deli Objavljeno Februar 7, 2009 (popravljeno) Sem sedaj preveril in res drži podatek 157kg. Se posipam s pepelom. Drugače bi pa prašal če je moj motor zelo trpel čez zimo. ker je bil po streho v dokaj zaprtem in majhnem dvorišču. Bil je povsem pod streho vendar se bojim kaj bi vlaga lahko naredila saj je blo vsaj enkrat vse mokro od vlage (mokra tla). Upam da se bo skurbal ob pričetku sezone :). Zna kdo predvidet če je bilo kaj škode? Trpel sigurno ni, je pa počival :grim . Vlaga sigurno ni nekaj najboljšega. V navodilih ti tako piše kaj narediti če moped dlje stoji. Če si pokril odprtino izpuha si že veliko naredil (jaz ne "vlijem" olja v cilinder kot priporočajo), če pa ga 1x na mesec malo "zalaufaš" da se segreje motor in zbudi akumulator pa ne bo straha na začetku sezone. Kaj pomeni "skurblal" :whistle: Popravljeno Februar 7, 2009. Popravil skuterist Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hayabusa300 Objavljeno Februar 10, 2009 Deli Objavljeno Februar 10, 2009 Še vedno bolje, da se ti skurba motor, kot pa najdražja... :lol1: Letos se nam "kurbajo" ceste. Okoli Kranja nastajajo same lukne. Spomladi bo za motoriste in skuteriste veliko slabše kot pretekla leta. Sam bom imel vedno s seboj fotoaparat, da bom lahko dokumentiral najhujše primere. Me prav zanima, če bo kdo od vzdrževalcev odgovarjal za morebitne nesreče, ki so posledice uničenih cest. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 10, 2009 Deli Objavljeno Februar 10, 2009 Letos se nam "kurbajo" ceste. Okoli Kranja nastajajo same lukne. Na ptujskem koncu je taka kriza, da so nekatere luknje že začeli flikat, ker so prenevarne celo za avte. Ceste so sicer cele za preplastit, ker so kot ementaler posipane s flikami, ampak bodo raje dali fliko not, drugo leto s soljo in plugom potegnili fliko ven in ponovili vajo, pa bo :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 10, 2009 Deli Objavljeno Februar 10, 2009 @skuterist: bom še enkrat pomeril vse skupaj, sem včeraj šel zopet en krog, pa mi je zmanjkalo energije v Forerunnerju. Takoj, ko bo kak lep vikend ponovim meritve. Bom pač malo počakal z menjavo, morda pa še kaj kupim. Sklopko, izpuh...? :whistle: A kaj dogaja :hmm: Sem včeraj že videl prve "brencle" na cesti, zato sem firbčen :whistle: @Matic7 in @Hayabusa300 ceste nam bodo pa že "porihtali" :lol1: , tako kot vsako leto :slap: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
x raider Objavljeno Februar 10, 2009 Deli Objavljeno Februar 10, 2009 A kaj dogaja :hmm: Sem včeraj že videl prve "brencle" na cesti, zato sem firbčen :whistle: @Matic7 in @Hayabusa300 ceste nam bodo pa že "porihtali" :lol1: , tako kot vsako leto :slap: Pred kratkim sem bil v sosednji I pa je na cesti motorjev da sem se kar čudil zato pa so pol na rabljenih posledice oksidacije soli. Najgrše je to videt na aluminastih delih. Pri nas so pa res letos ceste totalna katastrofa. Jaz ga prej ne dam iz garaže dokler ne bo to nesnage uredo opral dež in cestarji pometejo pesek iz cestišča. Koliko letos kaže vreme na lepo poletje bo sezona res lepa,kvečjemu pa se pustimo presenetiti, najvažneje pa je da se vredo zorganiziramo ter predobimo veliko novih lepih dogodkov ki se vtisnejo v lep spomin. LP. :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drejči Objavljeno Februar 12, 2009 Deli Objavljeno Februar 12, 2009 A kaj dogaja :hmm: Sem včeraj že videl prve "brencle" na cesti, zato sem firbčen :whistle: Sem tudi sam že videl prve lastovke in to že januarja, ob prvem soncu. Moj pa počiva v garaži in to že od devetega decembra! Dežja je bilo v zadnjih nekaj dneh več kot preveč in danes, ko imamo malo sonca se grem malce zapeljati v mesto, čist tko, za hec :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drejči Objavljeno Februar 12, 2009 Deli Objavljeno Februar 12, 2009 Na ptujskem koncu je taka kriza, da so nekatere luknje že začeli flikat, ker so prenevarne celo za avte. Ceste so sicer cele za preplastit, ker so kot ementaler posipane s flikami, ampak bodo raje dali fliko not, drugo leto s soljo in plugom potegnili fliko ven in ponovili vajo, pa bo :devil: Tu, pri meni, na koncu Brnčičeve ulice je že od nekdaj problem z luknjami in tudi sam sem že presekal pnevmatiko na avtomobilu ob padcu v kvadratni meter velik in dober čevelj globok kanjon (odgovor policije o morebitni odgovornosti upravljalca ceste je bil: "niste prilagodili hitrosti razmeram" :wacko: ). A letos, letos pa je tako hudo, da smo celo fasali tablo z opozorilom o poškodovanem vozišču! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Februar 12, 2009 Deli Objavljeno Februar 12, 2009 Tu, pri meni, na koncu Brnčičeve ulice je že od nekdaj problem z luknjami in tudi sam sem že presekal pnevmatiko na avtomobilu ob padcu v kvadratni meter velik in dober čevelj globok kanjon (odgovor policije o morebitni odgovornosti upravljalca ceste je bil: "niste prilagodili hitrosti razmeram" :wacko: ). A letos, letos pa je tako hudo, da smo celo fasali tablo z opozorilom o poškodovanem vozišču! Sam sem pred leti isto zadel luknjo na cestišču.Pa mi je zavarovalnica priznala in felgno in neki %manj za gumo!Kao glih zato,ker ni bilo označeno! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 12, 2009 Deli Objavljeno Februar 12, 2009 Sem tudi sam že videl prve lastovke in to že januarja, ob prvem soncu. Moj pa počiva v garaži in to že od devetega decembra! Dežja je bilo v zadnjih nekaj dneh več kot preveč in danes, ko imamo malo sonca se grem malce zapeljati v mesto, čist tko, za hec :) Bolj sem mislil v okviru "nadgradnje". Je poleg variomata sedaj še kaj novega :hmm: . Jaz sem mojega samo segrel na soncu :krneki: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 13, 2009 Deli Objavljeno Februar 13, 2009 odgovor policije o morebitni odgovornosti upravljalca ceste je bil: "niste prilagodili hitrosti razmeram" :wacko: ). A letos, letos pa je tako hudo, da smo celo fasali tablo z opozorilom o poškodovanem vozišču! :headbang: So te pa žejnega čez vodo pripeljali. In to kar policaji. Če bi šel na zavarovalnico vzdrževalca cest, bi ti vsaj nekaj ponudili, ker vejo, da je taka luknja njihova krivda in pika. Sploh brez označb. Očitno pa jih je nekdo naučil tega, da ste zdaj celo tablo fasali. Pri nas pa, verjeli ali ne, že popravljajo luknje. Vsaj tiste na mostu čez Dravo. Verjetno se bojijo, da bi kdo v Dravo skozi luknjo zletel, pa so se raje lotli popravil :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
peroVXR Objavljeno Februar 13, 2009 Deli Objavljeno Februar 13, 2009 Zadnjih par let jim je padlo v navado, da na odsekih k so luknje (beri NA VSEH CESTAH!!!) samo postavijo znak 40kmh in se tako zavarujejo pred tožbami zaradi nesreč. :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: Tega še v Romuniji ni, pr nas pa nekaj običajnega :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: Razmišljam o prodaji motorja, ker se nočem poleti ubit pri 20km/h. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno Februar 14, 2009 Deli Objavljeno Februar 14, 2009 Kupi enduro :evilgrin: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jože B. Objavljeno Februar 16, 2009 Deli Objavljeno Februar 16, 2009 Tudi mene je malo zamikalo po malo hitrejšnji vožnji in sem od brata kupil Hyosunga GT650R l.05. Glede na to, da je to prvi cestni motor, ki sem ga peljal, se mi zadeva zdi zelo zanimiva za vozit. Ni to nek presežek od tehnike in bi se dalo okoli tega precej debatirati, je pa ugodna zadeva za 1. močnejši motor. Skuterja nimam namena prodajat, ker se mi zdi praktičnejši za po mestu. Jaz že počasi "nabiram" kilometre. Pa ostali? Lep pozdrav. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
x raider Objavljeno Februar 17, 2009 Deli Objavljeno Februar 17, 2009 Tudi mene je malo zamikalo po malo hitrejšnji vožnji in sem od brata kupil Hyosunga GT650R l.05. Glede na to, da je to prvi cestni motor, ki sem ga peljal, se mi zadeva zdi zelo zanimiva za vozit. Ni to nek presežek od tehnike in bi se dalo okoli tega precej debatirati, je pa ugodna zadeva za 1. močnejši motor. Skuterja nimam namena prodajat, ker se mi zdi praktičnejši za po mestu. Jaz že počasi "nabiram" kilometre. Pa ostali? Lep pozdrav. Ima še kdo kakšno novo mašino ali pa se je pridružil kakšen nov član? Kakšno leto nazaj pa je bilo veliko zanimanje po nekakšnem maxi klubu sedaj pa je use utihnilo,ali je morda kdo resen da izpeljemo kakšno vredo organizacijo saj opažam da se maxsiji dobro širijo,saj sem v kratkem samo na Koroškem naredil servis nekaj poplnoma novim lastnikom in tudi prijatelj ki prodaja motorje mi je povedal da je precejšno zanimanje za maxsije in od 08 je tudi prodaja porasla. Za skupne ture ko posije sonce in se otopli se pa tako dogovorimo v temi maxi:01 :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jože B. Objavljeno Februar 17, 2009 Deli Objavljeno Februar 17, 2009 Pri nas doma je zanimanje za maxi skuterje veliko. Od 4-ih motorjev so pri hiši 3 maxiji. Oče je kupil novega in se v slabih treh letih peljal le 3 x.(po Ljubljani) :eek: :eek: Je pa tako pokrit, da bi še mravlje težko prišle zraven :inlove: . Na mojega ali pa na bratovega se pa rad usede in malo zapelje, da ne užiga svojega... :D , ker ga v parih km tudi ne segreje! Sem ga za hec vprašal, če ga da za en krog..... :nono: Srečno na cesti! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
666 Objavljeno Februar 17, 2009 Deli Objavljeno Februar 17, 2009 Pri nas doma je zanimanje za maxi skuterje veliko. Od 4-ih motorjev so pri hiši 3 maxiji. Oče je kupil novega in se v slabih treh letih peljal le 3 x.(po Ljubljani) :eek: :eek: Je pa tako pokrit, da bi še mravlje težko prišle zraven :inlove: . Na mojega ali pa na bratovega se pa rad usede in malo zapelje, da ne užiga svojega... :D , ker ga v parih km tudi ne segreje! Sem ga za hec vprašal, če ga da za en krog..... :nono: Srečno na cesti! zakaj pa ga potem sploh ma če se se zelo malo vozi, pa še takrat z tvojim oz. bratovim :P ?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jože B. Objavljeno Februar 17, 2009 Deli Objavljeno Februar 17, 2009 zakaj pa ga potem sploh ma če se se zelo malo vozi, pa še takrat z tvojim oz. bratovim :P ?? Ker je vedno želel imeti motor. Nekega strašnega veselja za vožnjo pa nima. Baje, da gre letos v penzijo, potem se bo pa večkrat peljal. :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
x raider Objavljeno Februar 18, 2009 Deli Objavljeno Februar 18, 2009 Ker je vedno želel imeti motor. Nekega strašnega veselja za vožnjo pa nima. Baje, da gre letos v penzijo, potem se bo pa večkrat peljal. :hmm: Jaz pa vsako sezono menjam drug maxsi in bom dokler da ne bom ugotovil kateri je zame najbolši,tega pa bom potem obdržal in ga vozil kakšno leto,povprečno pa jih sezonsko naredim okrog 6.000-10.000km. Motor je zato da se voziš in da ti služi in nimaš kaj zgubit če ga redno dobro srevisiraš ter neguješ. LP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jože B. Objavljeno Februar 19, 2009 Deli Objavljeno Februar 19, 2009 Jaz pa vsako sezono menjam drug maxsi in bom dokler da ne bom ugotovil kateri je zame najbolši,tega pa bom potem obdržal in ga vozil kakšno leto,povprečno pa jih sezonsko naredim okrog 6.000-10.000km. Motor je zato da se voziš in da ti služi in nimaš kaj zgubit če ga redno dobro srevisiraš ter neguješ. LP. Jst načeloma kupim avto ali pa motor za daljši čas(vsaj 3 leta) in tudi uporabljam. Z skuterjem sem res zadovoljen in ga tudi preko zime včasih malo zapeljem.Nimam ga namena prodajat še lep čas (ima le 8000km - imel sem istočasno 2 in sem tega bolj šparal).Lansko leto sem bil navdušen nad Burgmanom 650, samo mi ni uspelo najdrazje prepričati v vožnjo.Mi je pa škoda take mrcine, da bi se sam vozu - večino po Ljubljani. Kar se pa tiče očetovega skuterja tiče pa itak škoda besed. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se