Drejči Objavljeno Februar 19, 2009 Deli Objavljeno Februar 19, 2009 Točno teden dni je preteklo kar sem srečal nekoga na temno modrem Madisonu v križišču Tivolske in Celovške. Jože B., si bil ti? No moj pa je isti dan doživel manjšo nezgodo. Moja neumnost je botrovala temu, da sem ga doma pred hišo položil po tleh. Je malce popraskan in ima polomljena vzvratna ogledala. Ta so sicer že zalepljena a praske na boku zaenkrat ostajajo. :headbang: Pa tako lep je bil... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 19, 2009 Deli Objavljeno Februar 19, 2009 Točno teden dni je preteklo kar sem srečal nekoga na temno modrem Madisonu v križišču Tivolske in Celovške. Jože B., si bil ti? No moj pa je isti dan doživel manjšo nezgodo. Moja neumnost je botrovala temu, da sem ga doma pred hišo položil po tleh. Je malce popraskan in ima polomljena vzvratna ogledala. Ta so sicer že zalepljena a praske na boku zaenkrat ostajajo. :headbang: Pa tako lep je bil... Lahko pa boš rekel da ima bojne praske. A bele folije ti je zmanjkalo? Saj še imaš "pobarvanega" v belo, nov kos folije in praske bodo izginile. Jaz sem svojega maxija malo "segrel", cca 200m :blush: Sedaj čakam samo še malo toplejše vreme :krneki: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jože B. Objavljeno Februar 19, 2009 Deli Objavljeno Februar 19, 2009 Točno teden dni je preteklo kar sem srečal nekoga na temno modrem Madisonu v križišču Tivolske in Celovške. Jože B., si bil ti? No moj pa je isti dan doživel manjšo nezgodo. Moja neumnost je botrovala temu, da sem ga doma pred hišo položil po tleh. Je malce popraskan in ima polomljena vzvratna ogledala. Ta so sicer že zalepljena a praske na boku zaenkrat ostajajo. :headbang: Pa tako lep je bil... Imam sivega Madisona. Bil sem na dveh zborih. ( žal samo del vožnje ) Tudi meni bi skoraj moj "huso" padel po tleh. Na rahlem klancu mi je začel lezti ( stal sem na levi strani in čelado imel v desni roki). Avtomatsko kot pri skuterju stisnem levo ročko in glej ga zlomka. Za las je šlo. Sem začetnik, da se ne bo kdo preveč :D . Še mal pa lahko en zbor "pade". Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Drejči Objavljeno Februar 19, 2009 Deli Objavljeno Februar 19, 2009 Lahko pa boš rekel da ima bojne praske.A bele folije ti je zmanjkalo? Saj še imaš "pobarvanega" v belo, nov kos folije in praske bodo izginile. Jaz sem svojega maxija malo "segrel", cca 200m :blush: Sedaj čakam samo še malo toplejše vreme :krneki: . Ne, bele folije so šle dol, ko se je poletje prevesilo v jesen in so temperature ozračja narekovale spremembo garderobe. Ob spremembi garderobe pa je bilo potrebno poenotiti tudi barvno shemo in tako so bele folije prepustile mesto originalni rdeči barvi. Bojne praske? Hja, bi mi bilo ljubše, ko jih ne bi bilo. :) Hvala bogu je moj maxi bolj odsekanih linij in je plastika nasrkala predvsem na izpostavljenih delih spredaj in zadaj, če lepo prebarvam se skoraj ne bo opazilo. Upam. :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 20, 2009 Deli Objavljeno Februar 20, 2009 Ne, bele folije so šle dol, ko se je poletje prevesilo v jesen in so temperature ozračja narekovale spremembo garderobe. Ob spremembi garderobe pa je bilo potrebno poenotiti tudi barvno shemo in tako so bele folije prepustile mesto originalni rdeči barvi. Bojne praske? Hja, bi mi bilo ljubše, ko jih ne bi bilo. :) Hvala bogu je moj maxi bolj odsekanih linij in je plastika nasrkala predvsem na izpostavljenih delih spredaj in zadaj, če lepo prebarvam se skoraj ne bo opazilo. Upam. :unsure: Glej na to s "svetle" strani. Bolje tako kot pa da bi šel po tleh na cesti (potrkati na les da se nič ne zgodi). Praske boš že pobarval, druge škode pa ni. Ko se temperature dvignejo pa ga boš verjetno tako oblekel nazaj v belo (pa še modna barva je :whistle: ). Jaz čakam da tale mraz mine potem pa moramo "odpreti" sezono. Lani sem jo mahnil s "Korošci" čez Golico in malo po okolici :worship: , počasi lahko pripravite kak predlog. Če ne drugam bom šel v Sl. Gradec k @X-raiderju pogledat njegovega "novega" maxija. P.S. naj ti bo v tolažbo da je tudi @Matic7 lani na podoben način pridelal bojne praske (upam da ne bo jezen ker sem to povedal :unsure: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 20, 2009 Deli Objavljeno Februar 20, 2009 :blush: :headbang: Sem pozabil nekaj dodati :whistle: Imam en predlog :whistle: Kaj ko bi si uredili temo za najavo voženj? Vtise pa še naprej pišemo v maxi:01, oziroma rečemo moderatorju da jo preimenuje v "vtise s maxi izletov" Bo mogoče maxi:01 potem bolj pregledna tema "kratkih reportaž" naših izletov (skupnih in v lastni režiji). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
x raider Objavljeno Februar 20, 2009 Deli Objavljeno Februar 20, 2009 :blush: :headbang: Sem pozabil nekaj dodati :whistle: Imam en predlog :whistle: Kaj ko bi si uredili temo za najavo voženj? Vtise pa še naprej pišemo v maxi:01, oziroma rečemo moderatorju da jo preimenuje v "vtise s maxi izletov" Bo mogoče maxi:01 potem bolj pregledna tema "kratkih reportaž" naših izletov (skupnih in v lastni režiji). Popolnoma se strinjam z tabo Skuterist, samo resnih interesentov zgleda da je bolj malo. Poskusimo in bomo videli kaj bo če ne pa še vedno ostanemo v manšini in počasi začnemo kar planirat prvo poskusno otvoritveno vožnjo. Mene je sedaj nekaj let omejeval čas ker sem gradil hišo,sedaj pa ko sem zaključil pa še moram malo izkoristiti za nazaj :yea1: Prav lepo je pogledat nekaj maxsijev na kupu, ker je poseben abjent od standardnih motorjev. LP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 20, 2009 Deli Objavljeno Februar 20, 2009 Fantje, jaz sem se pa danes peljal :naughty: Sicer samo ene 3 km, da sem moped spravil iz garaže do servisa, ampak blo je BOŽANSKO. Komaj čakam na otvoritveno vožnjo. Pa drugi teden, ko grem na servis nazaj po moped. Upam, da bo kolko tolko lepo, da lahko naredim še krajši krog. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 21, 2009 Deli Objavljeno Februar 21, 2009 (popravljeno) Fantje, jaz sem se pa danes peljal :naughty: Sicer samo ene 3 km, da sem moped spravil iz garaže do servisa, ampak blo je BOŽANSKO. Komaj čakam na otvoritveno vožnjo. Pa drugi teden, ko grem na servis nazaj po moped. Upam, da bo kolko tolko lepo, da lahko naredim še krajši krog. Saj počasi se bo začelo :krneki: Do tedaj pa: http://www.youtube.com/watch?v=KpIjXAGYDxU, čeprav moram priznati da tole meni še lep čas nebo uspelo :blush: Popravljeno Februar 21, 2009. Popravil skuterist Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
x raider Objavljeno Februar 22, 2009 Deli Objavljeno Februar 22, 2009 Saj počasi se bo začelo :krneki: Do tedaj pa: http://www.youtube.com/watch?v=KpIjXAGYDxU, čeprav moram priznati da tole meni še lep čas nebo uspelo :blush: Se boš mogel večkrat oglasit do mene in narediva kakšno turo na Golico pa boš postal kralj te kačje ceste,se vidi da je A in je alsfalt tapravi za polaganje. Pri nas pa v ovinkih lukne ter vzpetine, si lahko sam videl ko smo lani šli v Graz čez Radelpas ko sem v zadnjem ovinku pred bivšo mejo z Atlanticom brusil centralno stojalo na vzpetinah. LP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 Včeraj... sonček... moped dobil iz servisa... pravijo, da je akumulator fuč, novi pa nesramno drag... je trebalo preverit... jebiga... dobrih 50 km navozil... občutki noro dobri :yea1: , samo da se cesta zagreje, da bomo lahko gumam malo bolj zaupali. No ja, ampak akumulator pa bo zgleda res trebalo menjat... saj enkrat, dvakrat še vžge, ampak drugič komaj komaj... lučka za akumulator pa sveti ob prižganih dolgih lučeh po vsej prevoženi poti. Zdaj delam še zadnji poskus, priključen je na modelarski polnilec... ampak imam občutek, da me bo to, da sem ga to zimo štartal samo enkrat mesečno, stalo cca. 80,00 EUR :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 Včeraj... sonček... moped dobil iz servisa... pravijo, da je akumulator fuč, novi pa nesramno drag... je trebalo preverit... jebiga... dobrih 50 km navozil... občutki noro dobri :yea1: , samo da se cesta zagreje, da bomo lahko gumam malo bolj zaupali. No ja, ampak akumulator pa bo zgleda res trebalo menjat... saj enkrat, dvakrat še vžge, ampak drugič komaj komaj... lučka za akumulator pa sveti ob prižganih dolgih lučeh po vsej prevoženi poti. Zdaj delam še zadnji poskus, priključen je na modelarski polnilec... ampak imam občutek, da me bo to, da sem ga to zimo štartal samo enkrat mesečno, stalo cca. 80,00 EUR :wacko: Ja. že vsi čakamo,da se bo otoplilo in da zajahamo svoje konjiče. Glede akumolatorja pa le zamenjaj za novega in kupi si polnilec, saj ga boš vsako zimo potreboval. Jaz sem na tak način uničil prvi akumulator. Največja škoda zanj je, ker se preko zime preveč izprazni in se trajno deformira in izgubi na kapaciteti. Kratkotrajno kurblanje preko zime akumulator še bolj izprazni, razen če ne lavfa motor kake pol ure, pa vendar tudi To ni zadosti, da ti napolni akumulator. Nov accu; jaz sem zanj dal okoli 50€, za malo boljši polnilec pa okoli 30€. Jaz sem ga pozimi polnil vsak mesec po eno uro, sedaj pa bo šel počasi v motor. http://www.yamaha-kmc.si/si/ctek-polnilec-...-5w-i2726.shtml (kupi raje mal močnejšega) Scarabeo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 Včeraj... sonček... moped dobil iz servisa... pravijo, da je akumulator fuč, novi pa nesramno drag... je trebalo preverit... jebiga... dobrih 50 km navozil... občutki noro dobri :yea1: , samo da se cesta zagreje, da bomo lahko gumam malo bolj zaupali. No ja, ampak akumulator pa bo zgleda res trebalo menjat... saj enkrat, dvakrat še vžge, ampak drugič komaj komaj... lučka za akumulator pa sveti ob prižganih dolgih lučeh po vsej prevoženi poti. Zdaj delam še zadnji poskus, priključen je na modelarski polnilec... ampak imam občutek, da me bo to, da sem ga to zimo štartal samo enkrat mesečno, stalo cca. 80,00 EUR :wacko: Meni se 80 EUR tudi zdi malo veliko :hmm: . Saj ni treba imeti originala, pogledaš kako velik je (dim.) in kapaciteto. Pri Velogu (LJ-Brnčičeva) imajo Exide 9-11 Ah za 38-43 EUR poterbuje malo vzdrževanja, take brez vzdrževanja pa za 48 EUR. Jaz moped štartam 1x na mesec in še nisem imel problemov. Je pa motor (in tudi aku :grrr ) parkiran v garaži. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
debitel Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 Meni se 80 EUR tudi zdi malo veliko :hmm: . Saj ni treba imeti originala, pogledaš kako velik je (dim.) in kapaciteto. Pri Velogu (LJ-Brnčičeva) imajo Exide 9-11 Ah za 38-43 EUR poterbuje malo vzdrževanja, take brez vzdrževanja pa za 48 EUR.Jaz moped štartam 1x na mesec in še nisem imel problemov. Je pa motor (in tudi aku :grrr ) parkiran v garaži. Mogoče bi blo pa bolje da si kupiš kar polnilec, jaz sem ga ve eni avto trgovini v Škofji Loki, sem dal okoli 22 eur od Boscha. Lahko si ga sposodiš od mene če želiš, drugače ti pa vedno prav pride pa še ceneje je od novega akumulatorja. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 Saj zdaj se fila na računalniškem polnilcu, ki ga uporabljam za filanje baterij od modelov letal. Pa je lepo napetost dvignil itd. Bomo vidli, ko se nafila, kaj bo zjutraj rekel multimeter. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 helou ... neki me zanima ...kolega kupuje suzuki burgman ... in greva jutr enga gledat ... na kaj je treba pazit pr teh skuterjih ... k js pojma nima o teh zadevah hehe .... lp jeger Fantje dajte pomagat. Saj zdaj se fila na računalniškem polnilcu, ki ga uporabljam za filanje baterij od modelov letal. Pa je lepo napetost dvignil itd. Bomo vidli, ko se nafila, kaj bo zjutraj rekel multimeter. No mogoče pa se bo pobral, Ti pa boš prišparal za kakšno :kava: na naslednji vožnji :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 (Jeger @ 27 Feb 2009 @ 19:28) ]helou ... neki me zanima ...kolega kupuje suzuki burgman ... in greva jutr enga gledat ... na kaj je treba pazit pr teh skuterjih ... k js pojma nima o teh zadevah hehe .... lp jeger Dodal bi da okvirno povej za kakšnega gre, letnik motor itd... Če gre za Burgmana 400 se obrni na @Kvanta, @MaxiSlavca ali @1965(model K7), @X-raider pa ima Burgmana 650. Lahko pa preverim kaj so v zadnji reviji Scooter&SPORT napisali ob 10 letnici skuterja. Ja fantje 10 let je odkar je bil predstavljen Burgman 400. Novembra 1989 predstavitev v Italiji, leta 1999 pa je prodaja "stekla". Prvi model je imel 385 ccm in 34 KM. Pospešek 10,2 s do 100km/h in končno hitrost 145 km/h. Poraba 5,4 l na 100km. Leta 2000 doživi prvi kozmetični popravek že naslednje leto pa pride na tržišče prenovljen model. Največja sprememba je prostor pod sedežem ki sprejme dve čeladi. Jeseni 2002 pa Suzuki predstavi model K3. Naslednji mejnik je leto 2003 ko motor dobi vbrizg in G-katalizator, papirni tehnični podatki ostanejo enaki, testniki pa zapišejo da je motor izgubil na prožnosti ter končna hitrost je za 3 km/h manjša. "Facelift" je na vrsti leta 2005, že naslednje leto pa predstavijo aktualen model K7, ki dobi tudi nov motor s 399,9 ccm. Moč ostane enaka, motor pa jo doseže pri nižjih obratih ter ima tudi večji navor, poraba v primerjavi s prejšnjo generacijo je opazno manjša. Testniki napišejo da se je model K7 "preveč" zredil, zato jim je najbolj všeč model K3 (vozne lastnosti). Tako upam da ste lastniki Burgmanov sedaj lahko "malo" ponosni na svoje maxije ki so v bistvu začeli ta razred (pred tem ni bilo skuterja s več kot 250ccm). Na slikah pa lahko pogledate razvoj Burgmana 400 P.S. mislim da si je Suzuki tole "zaslužil" in da ne boste jezni :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
x raider Objavljeno Februar 27, 2009 Deli Objavljeno Februar 27, 2009 Skuter je popolnoma drugače grajen kot motor posebej v pogonu in tam se ne da kar od zunaj videt kako je razen če se spoznaš kako mora delat varijator ter sklopka,ostalo pa enako pazi kot pri ostalih motorjih(ličenje,servisi,dokumentacija,lastništvo,delovanje agregata,...). Priporočam pa klub temu če mu bo všeč ko ga kupi da ga pelje enemu uredo serviserju da pregleda vse ker tiste servisne knjige so tudi velik? Pravkar ko sem prejšnji teden delal enemu generalni servis na Apriliji ki jo bi naj kupil od drugega lastnika in je trdil da ima vse papirje ter servise in knjigo,po mojem občutko pa ni bilo tako in ko sva ga razdrla je videl da sem imel prav,po srvisih v knjigi se ni ujemalo z obrabo na motorju ter intervalih servisa nič. Zato pazi kaj kupiš in posebej od preprodajalcev,lahko pa ti povem da sem zase iskal celo zimo od konec lanske sezone Burgmana da sem našel res takšnega da je bil OK . Kakšnega Burgmana pa kopuje v ccm pa ni omenjeno? Želim veliko uspeha pri nakupu ter srečno vožnjo! LP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 28, 2009 Deli Objavljeno Februar 28, 2009 Bomo vidli, ko se nafila, kaj bo zjutraj rekel multimeter. 12,89 V :naughty: Čakam na večer... no ja, ob takem vremenu se splača pred večerom še dat aku v moped in odpeljat en krog, neeeee? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dotem Objavljeno Februar 28, 2009 Deli Objavljeno Februar 28, 2009 jest bi iz acu zliv ven vso tekočino. potem ga bi dobro spral z vodo(na spodji strani pridejo plošče v stik, zaradi nesnage).nazaj nalij tekočino, ga nafilaj. če ti ne porata, ga še vedno vržeš za 1. psom, ki bo šel mimo.... :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 28, 2009 Deli Objavljeno Februar 28, 2009 jest bi iz acu zliv ven vso tekočino. potem ga bi dobro spral z vodo(na spodji strani pridejo plošče v stik, zaradi nesnage).nazaj nalij tekočino, ga nafilaj. če ti ne porata, ga še vedno vržeš za 1. psom, ki bo šel mimo.... :naughty: če so moji laični podatki pravi, je to gel-aku, ki nima kaj dosti veze s tekočino. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dotem Objavljeno Februar 28, 2009 Deli Objavljeno Februar 28, 2009 če so moji laični podatki pravi, je to gel-aku, ki nima kaj dosti veze s tekočino. to bo pa držalo.... :trance_33_sleep: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Matic7 Objavljeno Februar 28, 2009 Deli Objavljeno Februar 28, 2009 to bo pa držalo.... :trance_33_sleep: Al pa tudi ne, ker če ga malo zmigam, slišim tekočino v njem... Ma bom videl danes kaj bo rekel, ko ga dam v moped in tretjič zaštartam. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skuterist Objavljeno Februar 28, 2009 Deli Objavljeno Februar 28, 2009 (popravljeno) Al pa tudi ne, ker če ga malo zmigam, slišim tekočino v njem... Ma bom videl danes kaj bo rekel, ko ga dam v moped in tretjič zaštartam. Saj bo :naughty: . V najslabšem primeru boš imel novega :whistle: Tudi jaz bom danes verjetno naredil kakšen km ali dva :krneki: . Popravljeno Februar 28, 2009. Popravil skuterist Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
x raider Objavljeno Februar 28, 2009 Deli Objavljeno Februar 28, 2009 Al pa tudi ne, ker če ga malo zmigam, slišim tekočino v njem... Ma bom videl danes kaj bo rekel, ko ga dam v moped in tretjič zaštartam. Če je akumolator starejši od dveh let in je preživel že šok kot si ga opisal ti svetujem da ga samo odstraniš in kupiš novega saj niso več tako dragi,malo pobrskaj po netu in če se le da kupi suh(gelast) akumolator ker je dosti bolši od tekočinskega. V nasprotnem primeru te lahko ta akumolator stane veliko več ker je na udaru strator zaradi pomankanja rezervne energije napetosti in menjava tega ni poceni šport, to ti pa lahko povem iz lastnih izkušenj ker sem lani zamenjal tri stratorje na različnih motorjih samo zaradi preizčrpanih akumolatorjev,posebej če delaš daljše ture je 100% da ti odpove strator ter regulator napetosti. LP. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se