Skoči na vsebino

Moj maxiscooter

Tomozuki

Priporočene objave

@Drejči in @Debitel imata zelo pozitivne informacije :whistle:

P.S. tema o izletih je namenjena "samo" izletom .)

sem nov pa še ne vem se bom naučil

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še eno vprašanje če bi na mojem atlanticu 500 zamenjal varjator sepravi od malossia variator 2000 kaj pridobim

je velika razlika v pospeških

kateri pa so boljši variomati polini ali malossi pa še nekaj kaj pa izpuh ti kaj doda na moči ker je zelo drag

Razlika je velika in takoj opazna. Težko je tako v besedah opisati kako bolje gre skuter po menjavi variomata, naj morda le poizkusim z naslednjim primerom.

Vsi imamo doma poleg skuterja tudi avto, verjetno :) in recimo, da ima ta avto ročni menjalnik in se vozimo. Originalni variomat se pri mestni vožnji, speljevanja in hitrosti okoli 40 km/h, obnaša kot, da bi bili vedno eno prestavo previsoko. Kot, da bi vozili avto v tretji ali četrti prestavi. Malossi pa je čutiti, kot da bi bili sedaj eno pretavo nižje, torej, kot da bi vozil avto v drugi prestavi. Seveda vsi vemo kaj to pomeni za odzivnost avtomobila in isto je pri skuterju, ozivnost je neprimerno boljša. In ta razlika ni opazna le v mestu, tudi na odprti cesti so prehitevanja odločnejša, gladkejša in hitrejša, na zaprtih ovinkih imamo moč na voljo takrat, ko jo potrebujemo in je zato užitek v vožji neprimerno večji.

No, saj če je kdo iz Ljubljane ali pa bi se oglasil tu, se lahko dogovorimo in se proba. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kateri pa so boljši variomati polini ali malossi pa še nekaj kaj pa izpuh ti kaj doda na moči ker je zelo drag

Hmm... težko vprašanje. Bi rekel, da sta si podobna. Sam imam izkušnje le z Malossijem, a mislim da Polini ne more biti dosti boljši, slabši pa tudi ne.

Kar se pa izpuha tiče, je pa tako, da ga je od uporabnikov na Motosvetu, menjal le @Valentin in z rezultati bil zelo zadovoljen.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bom dal dve slikci mojih pnevmatik:

Zadnja je skoraj do roba...

20090508-mqrti5qq5yfw1ds8x5di168dmy.jpg

Sprednja pa je do robu in že skoraj slick :)

20090508-c31ekdm7ts2gi9tj1p9n1j3eww.jpg

Menjava je skoraj nujna, Špan pravi, da ≈230€ komplet+montaža :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj :eek: S tako predjo gumo se voziš okrog.... ej stari, to je smrtno nevarno, sploh ko je malo mokro :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj :eek: S tako predjo gumo se voziš okrog.... ej stari, to je smrtno nevarno, sploh ko je malo mokro :(

:blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No... Prva je bila res že zelo slaba, sem jo potem še malo gledal in...

20090508-1qhck4nd2p7p53x7ix37feaq9q.jpg

je bilo treba nujno ukrepat, pa še vikend je tu :)

In tako sem...

20090508-rdx3cqrp6b523hjhrhpryrefp4.jpg

zamenjal zadnjo in...

20090508-r8j5nhyd7nm9gcj1qun1ge3gwd.jpg

tudi prvo :naughty:

P.S. Kaj mislite, da je bil največji problem pri menjavi?? Ja vse matice so bile zategnjene k pr' norcih in osi zarjavele, kaj pa druzga :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha! Sem pa ugotovil še nekaj. Zgolj odstranitev centralnega stojala ni dovolj, da prideš do roba, pol začne drsat deklc in pa stranska tačka.

20090508-pyudf7jm2f8uyij741reqqunxt.jpg20090508-x5njx13rphctkpd4n9fcrxaejc.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

P.S. Kaj mislite, da je bil največji problem pri menjavi?? Ja vse matice so bile zategnjene k pr' norcih in osi zarjavele, kaj pa druzga :)

Na mojem Runnerju je blo isto, k sm šu menjat zadnjo gumo. 9000km in 3 leta se ni nč delalo, pol je pa pr Španu rabu skor eno uro da je odšraufal vse, je blo že čez delovni čas ampak si je majstr vzel cajt in vse porihtu, računal mi je pa samo menjavo gume, šraufanje pa nč :worship::worship:

p.s: dobr ga založiš, nimaš nč muck po robovih :P A pol ne morš prit do roba brez da zagrabiš ta pokrov na zgornji sliki? Pol je bolje da sprobavam založit do roba :lol:

Popravljeno . Popravil peroVXR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aha! Sem pa ugotovil še nekaj. Zgolj odstranitev centralnega stojala ni dovolj, da prideš do roba, pol začne drsat deklc in pa stranska tačka.

Jaz se ne vozim več s tabo, si postal pravi "cestni dirkač" :krneki: .

A si dal zopet Michelina gor? Sem mislil da boš probal kaj drugega (Bridgestone, Metezler ali Dunlop) da bi imeli kakšno primerjavo :whistle: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se ne vozim več s tabo, si postal pravi "cestni dirkač" :krneki: .

A si dal zopet Michelina gor? Sem mislil da boš probal kaj drugega (Bridgestone, Metezler ali Dunlop) da bi imeli kakšno primerjavo :whistle: .

:cry: sej ni tok hudo no...

Ja, sem dal Michelin zopet gor. So jih pri Španu imeli na zalogi, bile so dokaj ugodne in še zadovoljen sem bil z njimi. Morda naslednjič probam Pirelli Diablo, če jih bo @debitel res dal gor in pohvalil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:cry: sej ni tok hudo no...

Ja, sem dal Michelin zopet gor. So jih pri Španu imeli na zalogi, bile so dokaj ugodne in še zadovoljen sem bil z njimi. Morda naslednjič probam Pirelli Diablo, če jih bo @debitel res dal gor in pohvalil.

To sezono bodo ostale še Michelin, ker so nove in že namontirane. Potem probam Diablo. Gre kdo z mano k X raiderju, ko bomo menjali valčke na JCosti?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To sezono bodo ostale še Michelin, ker so nove in že namontirane. Potem probam Diablo. Gre kdo z mano k X raiderju, ko bomo menjali valčke na JCosti?

Kdaj pa?

Sporočita preko PM, obljubim ne vendar če bom imel čas ....

P.S. sem ga danes okoli 8:30 srečal v Paki, ko je "šibal" nekam na izlet

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojih izkušnjah so Michelinove skuterske pnevmatike trde > malo oprijema, veliko kilometrov

Jaz bi namontiral kakšne druge, npr. Sava ima mnogo boljši oprijem, sem pa skuter prej prodal, da bi vedel kako je glede kilometrine.

Popravljeno . Popravil jetman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po mojih izkušnjah so Michelinove skuterske pnevmatike trde > malo oprijema, veliko kilometrov

Jaz bi namontiral kakšne druge, npr. Sava ima mnogo boljši oprijem, sem pa skuter prej prodal, da bi vedel kako je glede kilometrine.

Ja to so bile oziroma so Michelin Gold Standard, @Drejči ima pa Michelin Pilot Sport SC. Mislim da je kar očitna razlika.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jp, kot je napisal že @skuterist, moje so Pilot Sport SC in čeprav so to moje edine pnevmatike, ki sem jih vozil in nimam izkušenj z ostalimi, si upam trditi, da so odlične. S prejšnimi sem prevozil slabih 15k kilometrov in nikoli tudi na koncu niso kazale znakov popuščanja ali pa slabega oprijema, pa čeprav so bile zaradi veliko mestne vožnje dodobra deformirane (nepravilna obraba tekalne površine, ki ima namest lepega loka, obliko petkotnika).

Včeraj sem skočil na morje in čeprav sem pazil (nove gume pa to) in nikokor nisem pretiraval, je skuter na ridah kar sam padel v ovinek do stranskega stojala. In to povsem brez napora, z lahkoto in pri tem dajal zelo zanesljiv občutek. Pri starih sem se zaradi nepravilne obrabe moral pošteno potruditi in paziti kako vozim v ovinkih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi bilo vreme, planiram torek ali sredo popoldan obisk X-raiderja. Vesel bom, če se mi kdo pridruži.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če bi bilo vreme, planiram torek ali sredo popoldan obisk X-raiderja. Vesel bom, če se mi kdo pridruži.

Sporoči kdaj, pred 15:30 v nobenem primeru ne morem štartati. Seveda je pa vse odvisno od vremena :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sporoči kdaj, pred 15:30 v nobenem primeru ne morem štartati. Seveda je pa vse odvisno od vremena :hmm:

Plan je sledeč. V sredo, najkasneje ob 15:30 odrinemo proti X-raiderju, upam, da se mi pridružita vsaj skuterist in Drejči in da bo imel X-raider čas, pa da bo vreme seveda.

Prosim sporočita, da vem kaj in kako.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Plan je sledeč. V sredo, najkasneje ob 15:30 odrinemo proti X-raiderju, upam, da se mi pridružita vsaj skuterist in Drejči in da bo imel X-raider čas, pa da bo vreme seveda.

Prosim sporočita, da vem kaj in kako.

Ob 15:30 greste iz LJ? Če je tako in bi vreme držalo potem mislim da bi šlo. Lahko me pokličeš v sredo oziroma pošlješ PM ali SMS (zaradi vremena :hmm: )

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!