Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 minutami, nejc74 pravi:

fermentirani klopi

O, fuj! ?

pred 3 minutami, VS800 pravi:

A kost je namest talarja, al za goste z pesi?

Leta nazaj so bivšemu sodelavcu, ki je "kanta" za hrano, v kuhinji pripravili dunajca s sipino kostjo. Se je bogi matral vse dokler se nismo vsi okrog njega začeli jokati od smeha (potem je pa šel kuharju nos popraviti) ?

Objavljeno (popravljeno)

Dobra in kvalitetna hrana zahteva svoj čas za pripravo, pa tudi, če je to fast food. V “zimskem času” imam fetiš z kuhinjskimi mojstrovinami. Lotim se vsega, za kar imam občutek, da bo dobro. 
Za lažjo predstavo, koliko dela je z pizzo. Kvasec eno uro na sobni temperaturi, 16-24 v hladilniku. Zmešamo testo, vzhajanje 15 min, premešamo, 30 min, premešamo, razdelimo 2 uri, oblikujemo, delno naložimo, pečemo dvakrat in en krat pojemo???? 

 

https://youtu.be/sTXNIzt03IE

 

Sem opazil, da me jebe pri snemanju kuhinjska led luč- utripanje. Moram rešit na nek drug način osvetlitev delovne površine. ???

Popravljeno . Popravil SAR-Solo Adventure rider
Objavljeno

Sva s fotrom backa Đona poizkusila :)

Mmmmmmmmmmmmmmmmmm........... se posodo sva polizala:blush:  čist simpel in 1634495390364.thumb.jpg.07b35982bed44d65b0f56bfc5484a596.jpgvrhunsko:worship:

Objavljeno

@Mavti

Pri pripravi dobre hrane je zelo pomembna izbira prave posode za peko. Vidim, da veš kaj izbrati in kaj je potrebno imeti v kuhinjskih regalih?????

Objavljeno
Ob 16. 10. 2021 ob 14:43, Bmflar pravi:

Sobota je dan za ribo :P

Orada.jpg

Svinjsko dobre Trilje ?

Objavljeno

Še mal pekočine, če kdo nuca :P

Njam.jpg

Objavljeno
pred 16 urami, 3nity pravi:

23 hodov na žlico ....

To resno al je zajebancija?

Objavljeno

Eno uro sm čakal pri zobozdravniku da so mi povedli da se je pokvaru računalnik  in da danes ne bo nič:rolleyes:.Potem sem pa reku grem na kosilo v ta novo restavracijo na mejnem prehodu Vrtojba iskat nekaj za domov.za 6.50Eu dobiš tole.V mesnici za 2 kotoleta daš vsaj polovico te cene.

IMG_20211019_150218.thumb.jpg.474570f68845790b116b2b6dd76db14b.jpg

Rac.thumb.jpg.6f73616a7919c5affe57e42c0548d32d.jpg

Objavljeno
pred 3 urami, motozajebant pravi:

20211019_180622.thumb.jpg.cf1eb6718f5732ac93738846893358fb.jpg

...čak mal...saj še ni halloween ?...

...vem ...čudne asociacije imam ?...

  • Haha 2
Objavljeno
pred 15 urami, Akito pravi:

...čak mal...saj še ni halloween ?...

...vem ...čudne asociacije imam ?...

Ozri se po trgovinah, mas ze vse za haloloween...tko da, vse ok. ;)

  • Haha 3
Objavljeno (popravljeno)
pred 17 minutami, motozajebant pravi:

Ozri se po trgovinah, mas ze vse za haloloween...tko da, vse ok. ;)

tos faliu, pu štacunah je že za božič use naštiman :naughty:...letos bo zarad korone mal prej...

Popravljeno . Popravil VS800
  • Haha 2
Objavljeno

20211021_151740.thumb.jpg.f20249523cd7b2b814da1230cede6aa1.jpg

Domač segedinar, kila mesa, kila neopranega kislega zela, začimbe pa mal moke na konc..to je hrana za taprave dece...ne pa tisto kozlanje, k ga eni lepte tle gor.

Objavljeno
10 minutes ago, Buschi said:

20211021_151740.thumb.jpg.f20249523cd7b2b814da1230cede6aa1.jpg

Domač segedinar, kila mesa, kila neopranega kislega zela, začimbe pa mal moke na konc..to je hrana za taprave dece...ne pa tisto kozlanje, k ga eni lepte tle gor.

Se da ta 2 kila poslat po posti Slovenije po povzetju da se ne pokvari mislim resno.Moja mama je to znala pripravit njam njam.?

 

Objavljeno

Kako je že Željko Pervan rekel, bilo je na neki HR oddaji (ne nejdem na YT) - ga gostiteljica vpraša kako se hrani, on pa "v slavoniji samo svinjsko meso" nato ga spet vpraša "kaj pa dieta" on pa "tudi toimamo, ko smo na dieti samo odojka"!

Objavljeno
pred 2 urami, Spasku pravi:

Se da ta 2 kila poslat po posti Slovenije po povzetju da se ne pokvari mislim resno.Moja mama je to znala pripravit njam njam.?

 

Segedin z lahkoto skuhaš sam ...ni nobena znanost ??...

Objavljeno
pred 17 minutami, Akito pravi:

Segedin z lahkoto skuhaš sam ...ni nobena znanost ??...

Kako ni znanost...niti sanja se mi ne kaj in kako :hmm:

  • Haha 2
Objavljeno
pred 13 minutami, vandrovec pravi:

Kako ni znanost...niti sanja se mi ne kaj in kako :hmm:

V vsaki domači kuharici ( knjigi) je recept ?

Objavljeno
pred 19 minutami, Akito pravi:

V vsaki domači kuharici ( knjigi) je recept ?

...če niti sestavin ne poznam, še manj orodja...kaj pomaga recept? :)

  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 5 minutami, vandrovec pravi:

...če niti sestavin ne poznam, še manj orodja...kaj pomaga recept? :)

???...zakaj pa so recepti pol?

( sestavine so glavni del recepta )

Popravljeno . Popravil Akito
Objavljeno
pred 5 minutami, Akito pravi:

???...zakaj pa so recepti pol?

za kuharje, po moje...še tisto kar znam pripravit ni okusno.  :)

Objavljeno
pred 2 urami, Akito pravi:

V vsaki domači kuharici ( knjigi) je recept ?

Težava teh receptov, ali segedina, ki ga ješ v oštariji:

-prevladuje zelje

-zelje je oprano, se pravi, ni kislo

-vse je vodeno  tle pa je na koncu dodana moka, ki vse zgosti in omaka ostane na zelju.

 

Objavljeno (popravljeno)
pred 12 minutami, Buschi pravi:

Težava teh receptov, ali segedina, ki ga ješ v oštariji:

-prevladuje zelje

-zelje je oprano, se pravi, ni kislo

-vse je vodeno  tle pa je na koncu dodana moka, ki vse zgosti in omaka ostane na zelju.

 

...v gostilnah segedina ne jem...zame ga je najboljše skuhala stara mama in po njenem receptu ga kuham tudi jaz ...najraje iz kislega zelja, ki ga naredim sama ...iz celih glav, ki jih sproti narežem ...pri tistem drobno naribanem dobim čudne asociacije ?...in ja imaš prav; bognedaj, da se zelje opere pred kuhanjem ...

Popravljeno . Popravil Akito
  • Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 16 urami, Buschi pravi:

20211021_151740.thumb.jpg.f20249523cd7b2b814da1230cede6aa1.jpg

Domač segedinar, kila mesa, kila neopranega kislega zela, začimbe pa mal moke na konc..to je hrana za taprave dece...ne pa tisto kozlanje, k ga eni lepte tle gor.

Verjamem,  da zate ni problem pospraviti kaj hitro to količino?, ampak samo nasvet za daljše hranjenje hrane na žlico; namesto moke dodaj fino pretlačen kuhan krompir za zgostitev.

Namreč, hrana, ki je zagoščena z moko, le-ta  povzroči plesen ali vrenje jedi.

 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!