Skoči na vsebino

Njam njam


pirrulz

Priporočene objave

Danes pa ovčja jetra s čebulo, pire krompirjem in pasiranimi jabolki:worship:

use je šlo v trebušček , sem že na kavču potrebujem počitek:naughty:

Pražena svinjska jetra s čebulo

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 5. 12. 2021 ob 12:37, MiNa pravi:

Si kot naši pr...ci, takoj ko se nažrejo, se uležejo :kva2:?:naughty:

En slovenski pregovor pravi :

"Kdor po jedi posedi, tega se život drži...":whistle:  :naughty: :lol1:

Popravljeno . Popravil C eagle
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mah, srbska kuhna...na to hodmo v Kordun Kamnik.

Teksas kuhna je kilski stejk pa miljon BBQ omak.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 18 minutami, Buschi pravi:

Mah, srbska kuhna...na to hodmo v Kordun Kamnik.

Teksas kuhna je kilski stejk pa miljon BBQ omak.

Texas glede na opremo in obnašanje, nisem govoril o kuhinjski ponudbi, pod peko je tudi daleč os Texasa ?

Iz LJ sigurno ne bom šel v Kamnik, jih je tukaj čisto dovolj ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 13 urami, Bmflar pravi:

 

Iz LJ sigurno ne bom šel v Kamnik, jih je tukaj čisto dovolj ...

Ma, jest se pa zapelem iz savinjske v Kamnik za dober fujter...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 23 urami, Bmflar pravi:

Texas glede na opremo in obnašanje, nisem govoril o kuhinjski ponudbi, pod peko je tudi daleč os Texasa ?

Se pravi da je od Texasa tam samo dizajn.

Nobenega rodeo bikca, nobene kelnarce z lasom...:cool:

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 11. 12. 2021 ob 11:22, C eagle pravi:

Samo test, kako bo šlo za božični čas...

 

0-02-0a-0a39df5ac65b95fd31662a80e1f620e9e4e1af5abdbeeadb8456659781ce4f61_cd51c565ff9d6fad.thumb.jpg.0b3242ab2b24c9ba3810ad76dd2074ce.jpg0-02-0a-c7b968029fab9bf6978b822567c4ecf140fbf54de2e99211e8228ed324ef1821_c0f5fc4c0b6dd842.thumb.jpg.522335424d93124d5ae7f8ff73d898cd.jpg0-02-0a-58970580eeaf821f349f73d49db8d92a8acf2d9e96c3d44246075f9cef63f220_ab78388b82aa7c42.thumb.jpg.acf4a60b7e9dd6dfa39b57f83ad1e21e.jpg0-02-0a-85e57989eaf4eec493f07f3e4f87129eb292ac70e91b7e5b63e17a32c830785e_87acb4314e389bcf.thumb.jpg.48d25a9925f5df3f628f5ce2724904fd.jpg

0-02-0a-dc4334cfae486489e520351c4aec96719f729d4303290c124711b881cc603373_ae7afeabeebae392.thumb.jpg.45929bd4ae6601ff89826a222f6cbe27.jpg

 

Zgleda v redu. Okusni so. Kako pa ne bi bili, če pa je recept od Ivana Ivačiča... :D

Zmeraj uspe...

 

izgleda njam njam. pošlji recept

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, bankir pravi:

izgleda njam njam. pošlji recept

Bom jutri dopoldne prepisal sem noter ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fini keksi

Potrebujemo:

150 g masla

5 jajc

osminka in pol smetane (približno 2 dcl)

500 g ostre moke

500 g mehke moke (tip 500)

500 g sladkorja

1 in 1/2 vrečke pecilnega praška

2 vrečke vanilinega sladkorja

Nekaj limonine lupine ( se dobi v Sparu v vrečki)

 

Priprava:

Razpuščeno maslo zmešamo s sladkorjem in celimi jajci in vanilinm sladkorjem, dodamo smetano ter limonino lupino. To lahko naredimo z mikserjem. Nato pa počasi dodajamo moko, ki smo jo prej presejali in zmešali z pecilnim praškom in jo s kuhalnico vmešamo.  

Najbolje je kepo, ki smo jo dobili, pustiti 1-2 ure v hladilniku, da maslo ponovno zakrkne. Da se nam ne naredi skorjica na površini mase, jo oblepimo s prozorno folijo. 

Od kepe vzamemo delček mase, jo na dobro pomokani površini razvaljamo na 3 do 4 mm in z modelčki za kekse ali manjšim okrolim kozarcem izrezujemo oblike.

Jaz jih položim na silikonsko podlago za pečenje, Drugače pa lehko uporabiš peki papir. Kar ostane odrezkov, zmešamo z naslednjim delom mase in nadaljujemo, dokler je kaj testa.

Pečemo na 200 C° od 7 do 8 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, jih lahko tudi polijemo z stopljeno čokolado.

Pečene piškote hranimo v pločvinasti škatli, da ostanejo dalj časa hrustljavi.

To je recept znanega kuhinjskega mojstra Ivana Ivačiča.

Pa dober tek!

@bankir;)

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, notranc pravi:

Pol golaža pol vampov

20211215_115116.thumb.jpg.75835d779967c2519a3d4477745474d4.jpg

bljak....je reku Busanc:

ko je pojeo meso nek pojede in crijeva

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 15. 12. 2021 ob 15:24, DAMI34 pravi:

bljak....je reku Busanc:

ko je pojeo meso nek pojede in crijeva

 

To niso čreva ampak vamp (želodec). Čreva pa lahko ješ v Grčiji al pa Turrčiji. Kukureci. Men je blo Njam Njam.  Mislim, da jih je Grkom EU neki prepovedovala, zato ne vem, če jih tam še dobiš.

Кукурец - MoireceptiKukurec - non è la solita trippa - Albania Trip

Popravljeno . Popravil Frenk 67
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gospa je našla nek srbski oldskul recept za burek. 

Ma kaj pa vem...mi ki smo navajeni puhstih mesnih brekov, je ta hudo kijast.

Meso gre noter surovo, doda se nariban krompir , ne zvije se kot potica, ampak se naredi kot kanoli, se pravi ena plast testa.

Kijasto...

Ampak zgledajo pa lepo:

 

20211217_180301.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!