Skoči na vsebino

Njam njam


pirrulz

Priporočene objave

 

Planinski dom na Kofcah (1488 m) se nahaja na planini Kofce, na južnem pobočju Košute in je znan po dobri tradicionalni kulinariki. Štruklji na Kofcah so najbolj znana specialiteta po celi Sloveniji.

V kolikor se odpravljate na Planino ali pa na katerega izmed vrhov grebena Košute, vam vsekakor priporočamo postanek in degustacijo domačih štrukljev. Izbirate lahko med najrazličnejšimi okusi, od tradicionalnih do modernih, sladkih ali slanih. Na voljo imajo sirove, čokoladne in borovničeve štruklje, ajdove štruklje z orehi, štruklje s temno čokolado in malino, čokoladne štruklje z banano in še in še – odvisno od dnevne ponudbe. Lahko pa se odločite kar za tris Kofce, ki je sestavljen iz sirovega, čokoladnega in borvničevega štruklja.

Vaše brbončice zagotovo ne bodo ostale ravnodušne.

Luštn hrib nad Tržičem (Podljubelom), kjer v planinskem domu že 20 let strežejo ene najboljših štrukljev. Par let nazaj pa se je biznis preselil tudi v Ljubljano...

Kofce, planina pod Košuto, ki svoj glavni kulinarični adut ponuja tudi na ljubljanski tržnici #foto - siol.net

Štruklji iz Planinskega doma na Kofcah odslej tudi v prestolnici | Dnevnik

Dom na Kofcah (hribi.net)

Čokoladni WTF!!! ajd borovničevi so tud dobri, pa klasični, pa orehovi maaaaa vsi so odlični :D 

 

 

Popravljeno . Popravil mladench
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

STARI RECEPTI ISTRANOV
 
ZA DOBRO PREBAVO PIJEMO BIRO (PIVO),
ZA BOLJŠI APETIT TRAPO (TROPINOVEC),
PRI VISOKEM PRITISKU MALVAZIJO,
PRI NIZKEM PRITISKU REFOŠK;
KO SMO PREHLAJENI PA PIJEMO BRINJEVEC...
NEKOČ SMO SE VPRAŠALI ? "KDAJ SMO MI ISTRIJANI PILI VODO!"
"TAKO TEŽKO PA NISMO NIKOLI BILI BOLANI !!!!"
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 5. 11. 2021 ob 17:19, Grut pravi:

ka te to je ... :?

dva romba pa dva kovača ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Priporočilo!

Ko imaš že vzhajano testo oblikuj kepe v velikosti za eno pico. Pomokaj, zavij v foljo ter daj počivati v hladilnik za dve- tri ure. Takrat boš lahko lepše oblikoval tanek rob in testo bo tudi bolj voljno za oblikovanje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma ne me j*bat

Ceu življenje jem pico brez roba, raztegneno z valrjm in s kilo sira gor, tanajbl mastnga... Zdj pa  d*kam to napoletana style doma v pečic pod 300°C in k mi končno rata nek približk je prvi reply kako narest klasiko ? pa kva je zdj to?! Kva se svet hit vrti ?

I'll never catch this world ?‍♂️ 

Popravljeno . Popravil mladench
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Rob boš še vedno imel točno takega, kot boš hotel. Le testo se ti lepše vleče in lažje oblikuje zato lažje narediš rob po svojih željah. Tudi valjarja potem ne potrebuješ več, saj se testo lepše razvleče in naj se valjar naj ne bi uporabljal, ker je potem zbito testo. Samo rahlo razvleče. 
OK. Samo debatiramo?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poolish 20h v hladilniku, bulk 20h hladilnik, hlebčki 2h sobna. 

Teli bojo pa še 24h hladilnik... Čisto za test, ker sem malo viška naredil... Ampak mislim, da bojo preveč vzhajani

IMG_20211113_092933.thumb.jpg.58c0207a03a7b877d8bee4063e99c7f4.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bodo. Ti samo lepo na pomokani površini razvleči testo brez, da tlačiš ter valjaš. ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!