Skoči na vsebino

Yamaha TDM 850

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Evo dokaz da se da tut po kolenu (čeprav ga tkole še dolg ne bom vozu :grrr )

post-2289-1109503425_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil bLuZoNdEr
Objavljeno

Hoj!

Sem se nekako odločil, da bom obdržal mojo TDM-850, ker je itaq super motor :wub:

Že dalj časa imam namen zamenjat original izpuhe s čim glasnejšim. Ker so zdaj začeli (kao) težit z merjenjem glasnosti, me zanima street legal varianta. Akrapoviča sem prečekiral, in ne dela za TDM street legal variante.

Ima kdo kakšnen pameten predlog/izkušnjo, kaj dati gor (npr. Remus ali kaj podobnega).

Pa še to: ali street legal pomeni, da dobiš ob nakupu papir, da je zadeva homologirana po slo zakonodaji?

Hvala in lep pozdrav!

Viva la TDM!

Grega

Objavljeno (popravljeno)

Mislim, da smo o tem tule že pisali (predvsem sem jaz nekaj že spraševal okoli tega), malo preberi temo za namig pa tole: LeoVince (ki pa ga jaz nisem vzel saj se nikjer ne morem prepričati da je montaža dovolj niska, da še vedno omogoča namestitev stranskih kovčkov na wingrack), se pa najde tudi kaj drugega...

LP

Pa še na prejšnji strani imaš nekaj (oz. tukaj)

Popravljeno . Popravil bLuZoNdEr
Objavljeno

Hoj!

Hvala za odgovor - ampak mi ravno ne pomaga kaj dosti, ker imam navado prej prebrat, pa potem vprašat... .)

Torej, zanima me še kaj novega, je kdo kaj novega obesil gor, pa da ima papirje, da je to homologirano in hkrati koristno, kar se tiče boljšega zvoka, pa tudi kaj dodatnih KM.

LP

Štabec

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Evo sem našel nek auspuh za TDM-o ampak vse piše v nemščini (ki pa je ne špreham), zato bi prosil, če zna kdo tu ven razbrati kako je s homologacijo in kaj pravzaprav je tu v tej ceni (bolt on, slip on, 2 lonca, 1 lonc,...? ).

KLICK

LP

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno

Morda še uporaben podatek o obrabi gum na tdm-ki:Zaenkrat zveličal 3 ta zadne in 1 spredno

Zadnje:

1. Michelin-pilot road 10.000km

2.Metzeller- z-6 roadtec 6.000 km :angry:

3.Michelin-pilot road 9.500km

Sprednja:

1.Michelin pilot road 16.000 km

Na teh gumah nisem imel zdrsa na suhi cesti, na mokri me sicer je enkrat porukal na en flik :wacko:

Sedaj preskušam dunlop sportmax 220... Bomo vidl

Lp

Yoldi

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Pozdrvaljeni!

Sem :afro1: novi lastnik Yamahe TDM 850 L. 2001, pa me zanimajo vaše izkušnje pri vožnji z max. naloženim motorjem.

Ali je normalno, da motor, ko se voziva dva (skupaj 190 kg) pri hitrosti nad 110 km/h nekoliko miga z ritjo?

Kolikšna je sploh max. dovoljena obremenitev? V navodilih mi piše 180 kg, v homologacijskem kartonu pa 236 kg? :hmm:

Ali je možno poleg nastavitve zadnjega blažilnika na "HARD" pod sedežem še trša nastavitev (mogoče spodaj na blažilniku).

Vesel bi bil kakšnega nasveta in vas pozdravljam!

Objavljeno

Bo prej držalo 180kg kot 236kg

Objavljeno

Tista nastavitev pod sedežem je za na hitro, da prestaviš če se voziš sam ali če se vozita dva, ostalo nastavljaš spodaj na samem blažilniku (za več glej navodila, ker kljub temu da jo imam že 2. sezono in prevoženih cca 20.000km se z nastavitvijo vzmetenja še nisem igral).

Mogoče kaj uporabnega najdeš na http://www.carpe-tdm.net

LP

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

Yo!!!

Letos sm kupil moj prvi motor in to je yamaha tdm l.96

Do sedaj sem zmetu nanjo novo verigo,zamenjo olje+filter in svecke.

Gume ki jih imam gor so 150/70 17 in sp. 110/80 18

dunlop d 205 sprednja je se vsaj za eno sezono zadnjo bi pa rad zamenjal ker je slaba.Gor bi dal 160/70 17 in me zanima ce je kdo od vas na letniku 96 dal sirse gume gor in ali se stvar obnese al ne?

L.P.

post-7882-1120929844_thumb.jpg

Objavljeno
Yo!!!

Letos sm kupil moj prvi motor in to je yamaha tdm l.96

Do sedaj sem zmetu nanjo novo verigo,zamenjo olje+filter in svecke.

Gume ki jih imam gor so 150/70 17 in sp. 110/80 18

dunlop d 205 sprednja je se vsaj za eno sezono zadnjo bi pa rad zamenjal ker je slaba.Gor bi dal 160/70 17 in me zanima ce je kdo od vas na letniku 96 dal sirse gume gor in ali se stvar obnese al ne?

L.P.

Nikakor. Ne pametuj z gumami ker to ni avto. Imel sem 850, bilo pametn in dal gor gumo 160 dunlop st 220. Po 1000 km sem jo snel in prodal sosedu, ki ima 900 tdm. Podre se vse: lega, stabilnost itd. Drž se predpisov. Močno svetujem. Pa srečno

Objavljeno
Pozdrvaljeni!

Sem  :afro1: novi lastnik Yamahe TDM 850 L. 2001, pa me zanimajo vaše izkušnje pri vožnji z max. naloženim motorjem.

Ali je normalno, da motor, ko se voziva dva (skupaj 190 kg) pri hitrosti nad 110 km/h nekoliko miga z ritjo?

Kolikšna je sploh max. dovoljena obremenitev? V navodilih mi piše 180 kg, v homologacijskem kartonu pa 236 kg? :hmm: 

Ali je možno poleg nastavitve zadnjega blažilnika na "HARD" pod sedežem še trša nastavitev (mogoče spodaj na blažilniku).

Vesel bi bil kakšnega nasveta in vas pozdravljam!

Moje izkušnje pri Max naloženi TDMki (2 osebi 150kg, 3xgivi MAXIa 50l cca33kg, tak torba, pa še kakšna šara na zadnjem kovčku):

Zadnji amortizer nastavljen na Hard, damping zategnjen do konca, vzmet zategnjena skoraj do konca. Zadnja guma napolnjena na 2.8bar, sprednja na 2.5bar, in lahko voziš 150 do 160Km/h po avtocesti brez problema. V ovinkih se od 120 do 130km/h obnaša še solidno, pri manjših hitrostih pa popolnoma brez problema. Je pa izredno problematična za jo prepeljat na roke in pri raznih premikih ker se stalno zvrača. Moja je imela še predelane sprednje vilice, kar se je poznalo pri stabilnosti.

Skupna dovoljena obremenitev je kolikor se spomnim 236kg.

• 9 mesecev pozneje...
Objavljeno

A kdo proda kompet izpuh(e) za TDM-850, lahko nehomologirani, tudi racing (ne street legal)?

LP

Objavljeno

A kdo proda kompet izpuh(e) za TDM-850, lahko nehomologirani, tudi racing (ne street legal)?

LP

Imam ARROW izpuh s krivino za Yamaho TDM 850,

čet te zanima piši na nitukzuzi@yahoo.com

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Imam samo eno vprašanje.

Ali ve mogoče kdo koliko pride vodna pumpa za yamaho tdm 850, letnik 2001

Prosim za informacijo.

lp

Objavljeno

Najprej stehti staro pumpo. Dobljeno vrednost deli s celotno težo motorja ter vse skupaj pomnoži z celotno ceno novega motorja. Prišel boš do cene nove pumpe. :lol1:

Pojma nimam :unsure:

Objavljeno

Imam samo eno vprašanje.

Prosim za informacijo.

lp

cca 37.000 sit

Objavljeno

Jah japonci z rezervnimi deli kr pošteno služjo :BUA:

Viva ITALIA :OK:

Objavljeno

Najprej stehti staro pumpo. Dobljeno vrednost deli s celotno težo motorja ter vse skupaj pomnoži z celotno ceno novega motorja. Prišel boš do cene nove pumpe. :lol1:

Pojma nimam :unsure:

ej ful ti hvala za pomoč

res hvalabogu da obstajajo taki ko si ti.

verjetno nisi še niti dorasu motorju ne da bi se lahk normalno menu

mislim če pojma nimaš pol bod raj tih ne pa da neka smetiš temo

pa by the way - sploh nisi smešn

pa brez zamere sam res mi gre na živce tako obnašanje ko človek neki vpraša pol pa drugi s takimi ko

jih maš ti.

Ne vem ka sploh morš odgovorit če ne veš.

ajde

Objavljeno

Za začetek pokliči kakšnega uvoznika, ki ima organizirano prodajo rezervnih delov, pa ti bo po telefonu povedal točen znesek.

Objavljeno

Imam samo eno vprašanje.

Prosim za iformacijo.

lp

Včasih se mi zdi, da je "resni forum", Klub šaljivcev!

Glede na to, da sta ti le Bu5A in D.J odgovorila po svojih močeh, bi ti tudi jaz samo namignil, ker točnega ogdgovora ne vem. Se pravi cene.

Pokliči Delta Team Krško (Yamaha), 07-49-21-444, delta team@siol.net, ali www.delta-team.com in reci za rezervne dele. Zagotovo ti bodo povedali točno ceno za vodno čepalko.

Če se ti bo zdela draga, kar verjetno bo, me pokliči na PM, pa bomo probali zrihtali po naših vezah!

Drž se! Šaljivce pa ne jemlji resno!

V bistvu sem tudi jaz, a ne v resnih temah.

Hoj!

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

pozdrav vsem

sm nov na forumu pa imam dva vprašanja

ima mogoče kdo slovensko knjigo za tdm 98 za skopirat ali pa pdf :?

in pa

ali mogoče kdo ve kje bi se dalo dokaj ugodno dobiti prednje vilce za tdm 850 letnik 98 :)

kupim tudi rabljene ali pa samo zgornje dele, sedanji so bili namreč zviti in nato poravnani, :?

Objavljeno

Če si iz okolice LJ se lahko za slovenska navodila zmeniva ta petek ali soboto dopoldan, potem me 1 mesec ne bo v slo., lahko pa počakaš in me kontaktitraš spet septembra.

Kontaktiraj preko e-maila!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!