Drejči Objavljeno April 4, 2009 Opozori Objavljeno April 4, 2009 VSE MOTORISTE SAVINJSKE IN ŠALEŠKE REGIJE VABIMO, da se dne 4. in 5.4.2009 vsak dan med 9. in17. uro, skupine na dve uri (v primeru slabega vremena je rezervni termin dne 18. in 19.4.2009), na avtopoligonu v Šempetru v Savinjski dolini udeležijo TEORETIČNEGA IN PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA VOŽNJE Z MK »POLICIJSKA IZKUŠNJA KOT NASVET«, ki ga s prenosom dragocenih teoretičnih in praktičnih izkušenj in znanja izvedejo policisti inštruktorji vožnje z MK Več o tem: http://www.policija.si/portal/organizirano...tMotoristov.pdf Bi kdo šel pogledat?
skuterist Objavljeno April 4, 2009 Opozori Objavljeno April 4, 2009 Jaz bom verjetno šel, samo ne vem ali danes oziroma jutri. Če se nas zbere več se prilagodim in lahko gremo skupaj. Danes pred 12:00 ne morem :krneki: .
skuterist Objavljeno April 4, 2009 Opozori Objavljeno April 4, 2009 Jaz bom verjetno šel, samo ne vem ali danes oziroma jutri. Če se nas zbere več se prilagodim in lahko gremo skupaj. Danes pred 12:00 ne morem :krneki: . Verjetno bom danes tam okoli 13:00 ure. Moja tel. v profilu če bo kdo tam ali v bližini za :kava: .
Drejči Objavljeno April 4, 2009 Opozori Objavljeno April 4, 2009 Jaz in @Jetman greva jutri tja. Iz Ljubljane (Črnuče) kreneva ob devetih, če bi šel še kdo zraven naj se pofočka :)
kvant Objavljeno April 6, 2009 Opozori Objavljeno April 6, 2009 Približuje se mesec maj, 2009 in s tem četrto srečanje maxi_skuteristov Slovenije. Če štejemo le tiste, najbolj množične, so se vrstili takole: 13.5.2006, Mozirski Gaj 7.5.2007, GEOSS 24.5.2008, Ljubljana Predlog termina: 13.5.2009 ob 10.00 (ob lepem vremenu) Kraj srečanja: predlogi???
skuterist Objavljeno April 6, 2009 Opozori Objavljeno April 6, 2009 (popravljeno) Približuje se mesec maj, 2009 in s tem četrto srečanje maxi_skuteristov Slovenije. Če štejemo le tiste, najbolj množične, so se vrstili takole: 13.5.2006, Mozirski Gaj 7.5.2007, GEOSS 24.5.2008, Ljubljana Predlog termina: 13.5.2009 ob 10.00 (ob lepem vremenu) Kraj srečanja: predlogi??? Sreda, a je praznik? :lol1:(malo smeha ne škodi) , verjetno si mislil 16.5 oziroma en teden prej je 9.5.2009. Drugače pa Predlagam da odrinemo v kraje kjer še nismo bili oziroma se jih "izogibamo". Za 1. varianto predlagam Dolenjsko in Belo krajino (izlet 9 s knjige Pogled s motorja ), lahko ga priredimo ali skrajšamo (tudi @Hornet se nam lahko pridruži). Pot vodi od Stiškega samostana mimo Muljave, kasneje ogled izvira Krke, Žužemberk, Dvor (krajša varianta v smeri NM in potem proti Ratežu, Šentjerneju, Dobravi, Otočcu, Mirni peči in Trebnjem), Stari log, Mala Gorca, Kočevje Mozelj, Bistrica, Črnomelj, Metlika, NM in nato enaka pot kot krajša varianta do Trenbnejga (oziroma gremo do NM in zavijemo do Otočca). Cel krog znese cca 260km, vračunati pa moramo še vsak svojo pot. 2. varianta: CE, Velenje, Dravograd, v AUT, po routi 69 do Šentilja, nazaj v SLO, Šentilj, Selnica, Sladki vrh, nato lahko gremo s "brodom" (če bo vozil) v AUT in pri Murecku nazaj v SLO, Apače, Gornja radgona, Radenci, (lahko preko MS, Beltincev, do Križevcev vmes mlin na Muri) Križevci, Ljutomer, Polenšak, Vel. Nedelja, Ptuj potem pa lahko nazaj proti Sl. Bistrici ali pa Rogatec, Rogaška in nazaj. Tole pa znese malo več , sicer pa lahko krajšamo. Vem da boste tisti iz LJ ali Gorenjske na "slabšem" zaradi več km (za 1. varianto pa imamo približno isto pot do "začetka"), vendar v te konce res ne gremo velikrat. Štartai bi morali dovolj "zgodaj" da imamo potem dovolj časa. Upam pa da se najde med vozniki maksijev kakšen "Dolenjc" in nas povabi na :kava: P.S. lahko pa se dobimo v "centru" in naredimo kakšen krajši krog. Bi bilo pa dobro preko PM obvestiti ostale da vidimo koliko je sploh interesa :unsure: Popravljeno April 6, 2009. Popravil skuterist
1965 Objavljeno April 6, 2009 Opozori Objavljeno April 6, 2009 , smo pa zgodni. Meni bolj leži Dolenjska, ja prav lepa za turo. Sem pa tudi ineresent za Novo Štifto, 27.04. Mogoče bi jo za "ogrevanje" mahnili tja, kdor pač želi, seveda če bom takrat še imel motor...
kvant Objavljeno April 6, 2009 Opozori Objavljeno April 6, 2009 QUOTE (kvant @ 6 Apr 2009 @ 13:27) * Približuje se mesec maj, 2009 in s tem četrto srečanje maxi_skuteristov Slovenije. Če štejemo le tiste, najbolj množične, so se vrstili takole: 13.5.2006, Mozirski Gaj 7.5.2007, GEOSS 24.5.2008, Ljubljana Predlog termina: 16.5.2009 ob 10.00 (ob lepem vremenu) Hvala, 13 = tipkarska oslarija seveda. ---------- Predlagam da odrinemo v kraje kjer še nismo bili oziroma se jih "izogibamo". Za 1. varianto predlagam Dolenjsko in Belo krajino (izlet 9 s knjige Pogled s motorja ), lahko ga priredimo ali skrajšamo (tudi @Hornet se nam lahko pridruži). Pot vodi od Stiškega samostana mimo Muljave, kasneje ogled izvira Krke, Žužemberk, Dvor (krajša varianta v smeri NM in potem proti Ratežu, Šentjerneju, Dobravi, Otočcu, Mirni peči in Trebnjem), Stari log, Mala Gorca, Kočevje Mozelj, Bistrica, Črnomelj, Metlika, NM in nato enaka pot kot krajša varianta do Trenbnejga (oziroma gremo do NM in zavijemo do Otočca). Cel krog znese cca 260km, vračunati pa moramo še vsak svojo pot. 2. varianta: CE, Velenje, Dravograd, v AUT, po routi 69 do Šentilja, nazaj v SLO, Šentilj, Selnica, Sladki vrh, nato lahko gremo s "brodom" (če bo vozil) v AUT in pri Murecku nazaj v SLO, Apače, Gornja radgona, Radenci, (lahko preko MS, Beltincev, do Križevcev vmes mlin na Muri) Križevci, Ljutomer, Polenšak, Vel. Nedelja, Ptuj potem pa lahko nazaj proti Sl. Bistrici ali pa Rogatec, Rogaška in nazaj. Tole pa znese malo več , sicer pa lahko krajšamo.
Hornet Objavljeno April 6, 2009 Opozori Objavljeno April 6, 2009 13.5 je žegnanje motorjev v Mirni peči tako da lahko za otvoritveno turo res zavijete v ta konec. Če bo dež mene zagotovo tam ne bo. Za podrobnejši načrt poti od Mirne peči naprej pa bi mogel malo preštudirat kako pa kaj.
Drejči Objavljeno April 6, 2009 Opozori Objavljeno April 6, 2009 Predlagam da odrinemo v kraje kjer še nismo bili oziroma se jih "izogibamo". Za 1. varianto predlagam Dolenjsko in Belo krajino (izlet 9 s knjige Pogled s motorja ), lahko ga priredimo ali skrajšamo (tudi @Hornet se nam lahko pridruži). Pot vodi od Stiškega samostana mimo Muljave, kasneje ogled izvira Krke, Žužemberk, Dvor (krajša varianta v smeri NM in potem proti Ratežu, Šentjerneju, Dobravi, Otočcu, Mirni peči in Trebnjem), Stari log, Mala Gorca, Kočevje Mozelj, Bistrica, Črnomelj, Metlika, NM in nato enaka pot kot krajša varianta do Trenbnejga (oziroma gremo do NM in zavijemo do Otočca). Cel krog znese cca 260km, vračunati pa moramo še vsak svojo pot. 2. varianta: CE, Velenje, Dravograd, v AUT, po routi 69 do Šentilja, nazaj v SLO, Šentilj, Selnica, Sladki vrh, nato lahko gremo s "brodom" (če bo vozil) v AUT in pri Murecku nazaj v SLO, Apače, Gornja radgona, Radenci, (lahko preko MS, Beltincev, do Križevcev vmes mlin na Muri) Križevci, Ljutomer, Polenšak, Vel. Nedelja, Ptuj potem pa lahko nazaj proti Sl. Bistrici ali pa Rogatec, Rogaška in nazaj. Tole pa znese malo več , sicer pa lahko krajšamo. Prva varianta se bere zanimivo. Tistih krajev res ne poznam prav dobro in bi bilo zanimivo it tja pogledat. Druga varianta pa mi je dobro znana in je :worship: P.S.: Včeraj ko sva s @Jetman-om jo mahnila čez Šentilj in potem po B69 čez Golico proti Železni Kaplji in Jezerskem sem ugotovil, da je cesta čez Golico v smeri Ebiswald->Lavamund veliko lepša kot obratno. Dolgi hitri ovinki in čudovit asvalt :worship:
jetman Objavljeno April 7, 2009 Avtor Opozori Objavljeno April 7, 2009 (popravljeno) 13.5 je žegnanje motorjev v Mirni peči .... Žegnanje v Mirni peči je vedno na Velikonočni ponedeljek, torej 13.4. Proti Beli Krajini je mnogo variant poti. Jaz se peljem dol cca 10x na leto, zato sem peljal že po mnogih variantah. Predlagam vam recimo: LJ-Grosuplje-Višnja gora-Iv. gorica-Žužemberk-Dvor-Stare Žage-Črnomelj-Vinica-Adlešiči-Metlika-Novo mesto-Trebnje-Mirna peč-Bogenšperk-Litija> CE ali LJ @Drejči, v soboto je bilo cca 420 km, kar poštena kondicijska vožnja. @Skuterist, hvala za pijačo. Popravljeno April 7, 2009. Popravil jetman
skuterist Objavljeno April 7, 2009 Opozori Objavljeno April 7, 2009 (popravljeno) Žegnanje v Mirni peči je vedno na Velikonočni ponedeljek, torej 13.4. Proti Beli Krajini je mnogo variant poti. Jaz se peljem dol cca 10x na leto, zato sem peljal že po mnogih variantah. Predlagam vam recimo: LJ-Grosuplje-Višnja gora-Iv. gorica-Žužemberk-Dvor-Stare Žage-Črnomelj-Vinica-Adlešiči-Metlika-Novo mesto-Trebnje-Mirna peč-Bogenšperk-Litija> CE ali LJ @Drejči, v soboto je bilo cca 420 km, kar poštena kondicijska vožnja. @Skuterist, hvala za pijačo. Tudi to je lepa pot, nekje najdemo "začetno" točko in to je to. @Jetman, če bosta še kdaj (oziroma če boš sam) prišla v "naše" konce za pijačo skoraj zmeraj najdem čas . Popravljeno April 7, 2009. Popravil skuterist
Drejči Objavljeno April 7, 2009 Opozori Objavljeno April 7, 2009 Predlagam vam recimo:LJ-Grosuplje-Višnja gora-Iv. gorica-Žužemberk-Dvor-Stare Žage-Črnomelj-Vinica-Adlešiči-Metlika-Novo mesto-Trebnje-Mirna peč-Bogenšperk-Litija> CE ali LJ Aaa... to pot pa dobro poznam, je standardna varianta za pot proti srednji in južni dalmaciji (->Bosiljevo, avtocesta). Potem mi je pa že lepša severna varianta čez Avstrijo in Prekmurje. @Drejči, v soboto je bilo cca 420 km, kar poštena kondicijska vožnja. Uf... dobr sva jo mahnila :evilgrin: @skuterist hvala za pijačo, drugič pa te moram spomnit, da vzameš s seboj tunel torbo :naughty:
skuterist Objavljeno April 11, 2009 Opozori Objavljeno April 11, 2009 No pa je minilo eno lepo popoldne. Mahnil sem jo do Ptuja, od tam naprej pa je @Matic7 vodil po "vinsko-turističnih" poteh Haloz. Prevozila sva bolj malo kilometrov, je bil pa zato razgled toliko lepši. Prilagam samo dve sliki v dokaz, kaj več o sami poti bo pa @Matic7 povedal. P.S. kak predlog za letošnje 4. tradicionalno srečanje pa le še dajte
x raider Objavljeno April 11, 2009 Opozori Objavljeno April 11, 2009 (popravljeno) Tudi midva z ženo sva danes naredila kar ducat km po Sloveniji ter srečala nekaj maxsistov(nepoznanih) :? . Prav toplo je že tako da podložena oblačila na maxsiju odpadejo. Bliža se Maj in bi bilo dobro da tam nekje po 9.5 naprej naredimo kakšno srečanje, do sedaj pa še skoristimo te prazniki ter žegnanja motorjev in mislim da potem ostane več časa za kakšen skupen izlet. .) LP. Popravljeno April 11, 2009. Popravil x raider
ssabic Objavljeno April 12, 2009 Opozori Objavljeno April 12, 2009 Vreme je res super za kakšno skupno vožnjo, samo 9.5. smo eni še odsotni, ker gremo na dopust za cel teden. Moj predlog bi bil, da to naredimo 16.5. če ste za. :worship:
skuterist Objavljeno April 12, 2009 Opozori Objavljeno April 12, 2009 No pa je minilo eno lepo popoldne. Mahnil sem jo do Ptuja, od tam naprej pa je @Matic7 vodil po "vinsko-turističnih" poteh Haloz. Prevozila sva bolj malo kilometrov, je bil pa zato razgled toliko lepši. Prilagam samo dve sliki v dokaz, kaj več o sami poti bo pa @Matic7 povedal. P.S. kak predlog za letošnje 4. tradicionalno srečanje pa le še dajte Mi je @Matic7 poslal "zemljevid" kjer sva se vozila. @SSabic saj smo se dogovorili za 16.5.09 ob lepem vremenu. Čakamo še kakšne predloge. @Drejči danes žal ne :krneki:
Drejči Objavljeno April 12, 2009 Opozori Objavljeno April 12, 2009 (popravljeno) @Drejči danes žal ne :krneki: bom šu pa sam... P.S.: pa dobr tek :naughty: Popravljeno April 12, 2009. Popravil Drejči
x raider Objavljeno April 12, 2009 Opozori Objavljeno April 12, 2009 (popravljeno) Prav lepi dnevi so sedaj in enkraten izkoristek za vožnjo z motorji in ne preveč visoko kot sem jaz danes naletel na sneg ter kar nizke tempereture na Avstriskem, je pa ob jezerih bilo prijetnejše. Ko se malce otopli je kdo za kakšno turo po Avstriskem Koroškem do Šentilja na MB in nazaj, morem povedat da je cesta enkratna ne pa pri nas luknja pri luknji. LP. Popravljeno April 12, 2009. Popravil x raider
kvant Objavljeno April 14, 2009 Opozori Objavljeno April 14, 2009 (popravljeno) Kraj zbora vseh udeležencev bo odvisna od poti, za katero bo največ glasov. Zbor je predviden od 10:00 do 10:30 ure, pot nadaljujemo v skupinah do 5, z razmikom minute. Predlogi (skuterist): Predlagam da odrinemo v kraje kjer še nismo bili oziroma se jih "izogibamo". Za 1. varianto predlagam Dolenjsko in Belo krajino (izlet 9 s knjige Pogled s motorja), lahko ga priredimo ali skrajšamo (tudi @Hornet se nam lahko pridruži). Pot vodi od Stiškega samostana mimo Muljave, kasneje ogled izvira Krke, Žužemberk, Dvor (krajša varianta v smeri NM in potem proti Ratežu, Šentjerneju, Dobravi, Otočcu, Mirni peči in Trebnjem), Stari log, Mala Gorca, Kočevje Mozelj, Bistrica, Črnomelj, Metlika, NM in nato enaka pot kot krajša varianta do Trenbnejga (oziroma gremo do NM in zavijemo do Otočca). Cel krog znese cca 260km, vračunati pa moramo še vsak svojo pot. 2. varianta: CE, Velenje, Dravograd, v AUT, po routi 69 do Šentilja, nazaj v SLO, Šentilj, Selnica, Sladki vrh, nato lahko gremo s "brodom" (če bo vozil) v AUT in pri Murecku nazaj v SLO, Apače, Gornja radgona, Radenci, (lahko preko MS, Beltincev, do Križevcev vmes mlin na Muri) Križevci, Ljutomer, Polenšak, Vel. Nedelja, Ptuj potem pa lahko nazaj proti Sl. Bistrici ali pa Rogatec, Rogaška in nazaj. Tole pa znese malo več, sicer pa lahko krajšamo. Še kakšen predlog? Popravljeno April 14, 2009. Popravil kvant
skuterist Objavljeno April 14, 2009 Opozori Objavljeno April 14, 2009 Kraj zbora vseh udeležencev bo odvisna od poti, za katero bo največ glasov. Zbor je predviden od 10:00 do 10:30 ure, pot nadaljujemo v skupinah do 5, z razmikom minute. Glede na to da bo maja že precej toplo, predlagam da se dobimo na točki odhoda čimprej, da bomo imeli potem dovolj časa za "prijetno" vožnjo in kakšen ogled "znamenitosti". Lani smo imeli dolgo turo pa smo štartali ob 10:00 in nas je na koncu malo matralo za čas (oziroma na morju smo si privoščili kavo, potem pa smo morali naprej). Res da bo letos pot krajša pa vendarle..... Tole s skupinami je pa ideja. Tako ne bo problemov na semaforjih, itd.
kvant Objavljeno April 14, 2009 Opozori Objavljeno April 14, 2009 (popravljeno) Glede na to da bo maja že precej toplo, predlagam da se dobimo na točki odhoda čimprej, da bomo imeli potem dovolj časa za "prijetno" vožnjo in kakšen ogled "znamenitosti". Lani smo imeli dolgo turo pa smo štartali ob 10:00 in nas je na koncu malo matralo za čas (oziroma na morju smo si privoščili kavo, potem pa smo morali naprej). Res da bo letos pot krajša pa vendarle..... Kje pa bi za varianto 1. lahko bil kraj zbora vseh? Kje pa za 2. varianto? Popravljeno April 14, 2009. Popravil kvant
Drejči Objavljeno April 14, 2009 Opozori Objavljeno April 14, 2009 2. varianta: CE, Velenje, Dravograd, v AUT, po routi 69 do Šentilja, nazaj v SLO, Šentilj, Selnica, Sladki vrh, nato lahko gremo s "brodom" (če bo vozil) v AUT in pri Murecku nazaj v SLO, Apače, Gornja radgona, Radenci, (lahko preko MS, Beltincev, do Križevcev vmes mlin na Muri) Križevci, Ljutomer, Polenšak, Vel. Nedelja, Ptuj potem pa lahko nazaj proti Sl. Bistrici ali pa Rogatec, Rogaška in nazaj. Tole pa znese malo več, sicer pa lahko krajšamo. Še kakšen predlog? Jaz bi bil za ta drugo varianto s to razliko, da bi krog obrnil okoli. Golica je meni z druge strani, torej od Ebiswalda do Lavamunda bistveno lepša pa še potegnemo lahko Ljubljančani ali pa le jaz, potem do Železne Kaplje in Jezerskega. Zbor bi bil v tem primeru lahko v Celju. Zgodaj zjutraj, kot je @skuterist predlagal. Ob devetih?
Drejči Objavljeno April 14, 2009 Opozori Objavljeno April 14, 2009 Samo.... zdaj malo računal... če bi šli drugo varianto bi to lahko naneslo tudi 500km. To pa je verjetno preveč za skupinski izlet, bi se samo vozili in nič kramljali. Kakorkoli, meni je ta še vedno ljubša a naj še kdo pove svoje mnenje in potem se bomo že kaj zmenili.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se