Skoči na vsebino

Olje za motor - razno...

Priporočene objave

Objavljeno
Ena od nalog olja je da čisti motor. Če svinjarija ne gre v olje in filter ostane v oljnih kanalih.

Olje pa je popolnoma črno takoj ko ga uliješ v mašino in 15min laufa...

Kakšne je barve pa koliko delcev je v olju pa je odvisno tudi od filtra.

Prav to sem si jaz mislil...

Objavljeno
Ena od nalog olja je da čisti motor. Če svinjarija ne gre v olje in filter ostane v oljnih kanalih.

Olje pa je popolnoma črno takoj ko ga uliješ v mašino in 15min laufa...

Kakšne je barve pa koliko delcev je v olju pa je odvisno tudi od filtra.

Svinjarija od olja se nabira v karterju. Pri motorju naj tega ne bi bilo, za razliko od avtov.

Novo olje ne sme postati črno po 15min pri nobenem motorju. To se dogaja samo pri zdihanih dizel mašinah.

Pa tudi ob menjavi ne sme biti črno, če je, je treba servis prej naredit ali uporabiti kvalitetnejše olje.

Objavljeno
Svinjarija od olja se nabira v karterju. Pri motorju naj tega ne bi bilo, za razliko od avtov.

Novo olje ne sme postati črno po 15min pri nobenem motorju. To se dogaja samo pri zdihanih dizel mašinah.

Pa tudi ob menjavi ne sme biti črno, če je, je treba servis prej naredit ali uporabiti kvalitetnejše olje.

Tudi pri nekaterih avtih sem videl je bolj svetlo olje in ne črno.Vidi se pa tudi pri olju v avtomatskemu menjalniku, pri nekaterih je lepo(svetlo) olje, pri nekaterih "zgonenih" je pa črno.

Objavljeno

Napisal sem,da pri prvi menjavi z dobrim oljem(sintetičnim),nebodo takoj vidne velike spremambe v barvi ampak šele v naslednji drudi menjavi takrat primerjajte olje z tistim prvim vzorcem mineralnega olja.Res pa je dobro(sintetično)olje ima tudi več detergenta za ćiščenje vsedlin in ko prvič daste v mašino dobro oje(sintetično) šele očistite garež in vsedline iz mašine.Nekateri omenjate nekakšne trde delce,ki naj bi olje onesnažili,seveda ga samo ti ostanejo v oljnem filtru slabše olje(mineralno), pa postane črno zaradi trenja,trganja oljnega filma in temperature.Vsako tako zelo črno (izrabljeno-sežgano)olje ima tudi veliko slabše lastnosti mazanja.

Ps.vsi ki vozite bolj stare motorjre z več kilometri ostanite na olju,ki ste ga uporabljali,kajti ko boste dali v mašino dobro olje(sintetiko) bo poraba olja večja in neboste zadovoljni.Vzrok pa so ravno aditivi(detergent za čiščenje vsedlin),ki očisti garež izpod batnih obročkov,kar je posledično vzrok za večjo porabo olja.Motorju pa nikakor neškoduje dobro olje tudi,če se poraba malo poveča-motor vam bo hvaležen!!!! :OK:

Objavljeno
evo kok je Motul popularen v USA.

Olja

Negovorimo o popularnosti Motula za (CBR-ko v Ameriki) govorimo o uporabnosti sntetčnih olj pri motorjih OK. :whistle:

Objavljeno
evo kok je Motul popularen v USA.

Olja

U ameriki imajo domača sintetična olja napol zastonj, bodo šli pa dragega uvoženega motula kupovat. :grrr

Amsoil je baje zelo v redu in poceni.

Objavljeno

No pa sm končno kupil olje.Šu sm V AS honda in dobil 10% popusta za Motula 300v,filter in podložko.Zdj pa počas gledat gume za mojo lubico :rolleyes:

Objavljeno

Koliko pa si dal za 300v s popustom?

Objavljeno
Koliko pa si dal za 300v s popustom?

DEX sploh ni važno koliko je dal ,fant se je pravilno odločil na olju NEŠPARAJ star pregovor:kdor maže ta vozi !!! :worship:

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Zanima me zgolj primerjava cen, ker imamo tu enega v Cerknici, ki Motul kar ugodno rihta, pa bi rad imel primerjavo.

Objavljeno
Zanima me zgolj primerjava cen, ker imamo tu enega v Cerknici, ki Motul kar ugodno rihta, pa bi rad imel primerjavo.

Jaz imam Motul V300 4-T 15w-50 za člane kluba embalaža 2l 30 EU in keten spey Chain lube (facktory line)exstra power 400 ml. po 15EU OK.

Objavljeno

To je kar ugodno, predvsem olje.. Sprej Factory line je pa v Cerknici cenejši, ene 13 eur je bil lani če se ne motim :OK: Road Plus pa 10.

Se moram it pozanimat koliko je letos 300v, da vem kako se odločit ali ostanem na 5100 ali presedlam na to :)

Objavljeno
To je kar ugodno, predvsem olje.. Sprej Factory line je pa v Cerknici cenejši, ene 13 eur je bil lani če se ne motim :OK: Road Plus pa 10.

Se moram it pozanimat koliko je letos 300v, da vem kako se odločit ali ostanem na 5100 ali presedlam na to :)

DEX vidim da "delaš" za ta sprej je uradna cena 17 EU ,Za olje pa nevem točno namreč od lani mi je ostalo še ca 3 l sprey pa je bil letos nabavljen! :whistle:

Objavljeno

Kaj pa Motul 7100, po mojem je za cestno vožnjo povsem primerno, pa še cena je solidna.

Objavljeno
Kaj pa Motul 7100, po mojem je za cestno vožnjo povsem primerno, pa še cena je solidna.

Napiši kateri motor in koliko obratov ima,nameč pod 7K obratov je vseno katero olje uporabljaš,če vrti nad 10K o/min pa obvezno sintetiko OK.

Objavljeno
Napiši kateri motor in koliko obratov ima,nameč pod 7K obratov je vseno katero olje uporabljaš,če vrti nad 10K o/min pa obvezno sintetiko OK.

to JE sintetika...

Objavljeno

Dau sm 81 evrov z filtrom in podložko.Hvala fantje za nasvete in pomoč.

Objavljeno

A ve kdo za kakšno ugodno ponudbo za Motorex olja? :hmm:

Objavljeno
...... govorimo o uporabnosti sntetčnih olj pri motorjih OK.

in v tem ticu grmi zajec: zakaj sintetiko ali polsintetiko, ce s temi olji drsi sklopka ?

(hint: namembnost necesa)

.... na olju NEŠPARAJ star pregovor:kdor maže ta vozi !!!

prodam ti 100% sinteticno olje najvisje kakovosti in najboljsih lastnosti. cena ? sitnica: od € 500.- za liter.

(uporablja se kot konzervans pred rjo pri elektronskih mikroskopih - tistih od € 500.000.- do € 9.000.000.- ; brez temeljev in zgradbe okoli :whistle: ).

nekaj linkov:

http://www.cypacc.de/jsp/epctrl.jsp?mod=cy...&pri=cypacc

http://www.firmen-banner.de/firmen/1110.html

http://www.gutefrage.net/antworten/neue/motoroel/1/1

http://www.saarbike.de/technik/motortechni...e/motoroel.html

tale je dobra:

http://www.offroad-forum.de/wikipop.php?search=Motor%F6l

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Evo pa sm spet jaz:)

Biu sm pr enmu serviserju,(nebom glih reklame delu)ki ga večinoma v LJ.vsi poznate in mi je reku,da olje,ki se m ga kupil(Motul v-300)ni uredu za moj motor(cbr 600 rr).In sicer,naj bi šponer prej šu k vragu.Povedal so mi še,da ulivajo samo Motul 5100.Pri AS Domžale so mi pa rekl,da ulivajo pa samo V-300.Zdj sm pa čist zmeden? :unsure: Kako to,da si niso enotni glede tega?Dejte povedat latniki Cbr-k in motula v-300 vaše izkušnje??

hvala

Objavljeno

Tudi meni je en serviser pred kratkim rekel, da je najboljša izbira 5100 :)

Sicer dvomim, da je V300 slabša, to pomoje 100% ne, ampak pa kar verjamem, da pri navadni uporabi 5100 ni nič slabša :D

Aja, gre se za Suzuki GSXR

Objavljeno

Jest res ne zastopim zakaj sploh kupujete dirkaško olje, na cesti pa itak več kot tolk ne moreš in ne smeš žgat.

Kot da bi ti vse gume pri zaviranju blokirale in bi še ročno zategnu(za filing menda)

Dajte 5100 ali 7100 in gasa. 300V se uporablja za pisto, vem da ga uporabljajo tudi pri dirkalnikih-avtih, vsaj na gorsko hitrostnih sem videl.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!