Skoči na vsebino

Olje za motor - razno...

Priporočene objave

Objavljeno
In ti že 10 let uporabljaš olja H.G. da si toliko prišparal :kva2: ---najbrž bi prišparal si hotel povedat :headbang: daj nehajte nakladati :topic: ...

Ne, hotel sem povedat, da sem prišparal. Pravzapral si me spomnil, da sem že pri prejšnjem motorju uporabljal HG olje in sem tako naredil skupno malo preko 100k km, menjava olja pa je na 6000km.

Zdaj pa si menda lahko zračunaš tudi sam...

D.

Objavljeno (popravljeno)

...mi je pa zanimivo, kako se ob tej temi o lubrikantih vedno znova vzburite... :evilgrin: :naughty:

Popravljeno . Popravil SF
Objavljeno
To je z uradne strani H.G. Gratz....in ne bodo trmast če ne veš...lahko pa sam preveriš na njihovi strani in pika!

na njihovi strani je napaka. sem na lastne oci videl dopis od gericke dunaj, ki opozarja prodajalce o "novih" cenah motul olj v avstriji.

cena za 300V je € 99,90. ce nama ne verjames se odpelji do trgovine v celovcu ali grazu in preveri na polici.

Objavljeno

Ipone Katana 10-50w...pozna kdo?Tle se sam o Motulu blodi, ko da je edino olje na celem svetu! :headbang:

Sploh pa; Castrol, Bardahl, Motul, Ipone(ki je mimogrede največji proizvajalec olj za motocikle v Franciji-večji od Motula!!)...vse to približno isto, pomembna je sam viskoznost!In kot obračaš;za cestake in sploh za novejše motorje je SINTETIKA ZAKON!! Besede mehanika ki šraufa pri Bertocchi racing, ne moje...

Objavljeno
Ipone Katana 10-50w...pozna kdo?Besede mehanika ki šraufa pri Bertocchi racing, ne moje...

Ti ni že on vsega povedal?? :hmm:

Objavljeno

Ipone (nek dišeč zvarek) za 2T uporabili na prej delujočem minimotu samo 10 minut... Po strojelomu smo ostanek uporabili za mazanje verig motornih žag...

Objavljeno
Ipone (nek dišeč zvarek) za 2T uporabili na prej delujočem minimotu samo 10 minut... Po strojelomu smo ostanek uporabili za mazanje verig motornih žag...

:nono: napaka!Sigurno ni bilo olje krivo!Ker je vsako enako kakovostno!Ne uporekaj besedam mehanika ki šraufa pri Bertocchi racing! :nono:

Objavljeno (popravljeno)

Sesir si bil zraven da veš? Si popolnoma prepričan, da je vsako olje enako kakovostno?

Verjamem samo tistemu, kar vidim, govorice v slogu EBAREBK me ne zanimajo, kaj ima od tega mehanik pri Bertocchi racing me pa ne briga, to je njegov posel... :evilgrin:

Popravljeno . Popravil SF
Objavljeno

Nesporazum...s tipom sem se menil glede sintetike, pou sintetike....katera viskoznost bi bila za moj motorček najbolj primerna.

Za olje in izkušnje z njim pa vprašam vas! Važno mi je da je olje 10-50 sintetično...ima Bardahl kaj takega?

Objavljeno
Sesir si bil zraven da veš? Si popolnoma prepričan, da je vsako olje enako kakovostno?

:lol1: :lol1: :lol1: na oboje

Verjamem samo tistemu, kar vidim, govorice v slogu EBAREBK me ne zanimajo, kaj ima od tega mehanik pri Bertocchi racing me pa ne briga, to je njegov posel... :evilgrin:

podpis

Objavljeno

Ko kipiš olje je najbolje da najprej z prsti probaš če je masno. Če je, nima bit kaj narobe! :slap:

Objavljeno

Sesir...sam povem informacije ki sem jih že pridobil od drugih(zgolj v vednost), ne pametujem ampak iščem tukaj nasvet od ljudi ki imajo neprimerljivo večje izkušnje s tem kot jaz!Če je izpadlo kot pametovanje se opravičujem...

Glede na to da vidim da si imel ravno tako visoko turažno mašino...mi lahko poveš kaj si ti uporabljal?

Objavljeno

Jz sem in bom vedno uporabljal motul 300v

Tu so non stop debate-skoraj kreganja glede tega katero se splača in zakaj se ne splača itd....zato je zdaj malo....

Pač vsak,da v motor neko olje!Zdaj eni gledajo na denar in verjamejo,da je tudi cenejše olje enako kvalitetno in mogoče imajo celo prav-kdo bi vedel!Sam pa raje,da sem miren dam tistih nekaj EU več!

Objavljeno
Jz sem in bom vedno uporabljal motul 300v

Tu so non stop debate-skoraj kreganja glede tega katero se splača in zakaj se ne splača itd....zato je zdaj malo....

Pač vsak,da v motor neko olje!Zdaj eni gledajo na denar in verjamejo,da je tudi cenejše olje enako kvalitetno in mogoče imajo celo prav-kdo bi vedel!Sam pa raje,da sem miren dam tistih nekaj EU več!

Daš 10-40 ali 15-50?Če se ne motim ima motul 300V te dve varjanti ne?

Hvala!

Objavljeno (popravljeno)

Eni pa smo se naveličali preplačevat določene proizvode samo zaradi imena :)

Ene tri leta nazaj sem v Sinterju kupil zavorne ploščice.. Ker so jim ravno tiste, ki sem jih potreboval ostale od enega naročila za AP Racing, so mi jih prodali pod znamko Sinter in sem dal za dva para 6.000SIT. Imajo pa v maloprodaji tudi "original" AP Racing, torej te ki so jih naredili sami, ampak pač poslali v Anglijo na AP Racing, ki jih je zapakiral v fensi enmalažo in poslal par komadov nazaj za maloprodajo v Sinterjevi trgovinici kot AP Racing. Cena pa 12.000SIT.

Kaj hočem povedat. Vsekakor je kvaliteta važna, sploh v današnjem času je na trgu en kup sranja. Ampak če se pa v zadevo malo poglobiš, lahko pa najdeš proizvode enake, ali pa vsaj podobne kvalitete, za bistveno manjšo ceno, če ne plačuješ imena.

Noben me ne bo prepričal da je navadna bombažna majica s kratkimi rokavi za 70€, kjer na etiketi, ki ji ni niti videt piše Versace, 10x bolj kvalitetna od kakšne bombažne noname za 7€. Žal.. Vse pride pa iz iste fabrke u Tajvanu.

In pri olju je podobno. Verjetno olja, ki jih proizvajajo Motul, Castrol, Fuchs za določene nemške (ali druge) verige trgovin niso pa kar 3x slabša od tistih,ki jih prodajajo pod svojim imenom. Je pa tako olje pač cenejše, ker ga lahko tej verigi trgovin ponudijo po bistveno nižji ceni kakor je cena na prodajnih policah, ta veriga pa potem tudi ne nabije cene v višave ker s tem promovira in reklamira svoje ime.

Popravljeno . Popravil Jure
Objavljeno
Eni pa smo se naveličali preplačevat določene proizvode samo zaradi imena :)

Ene tri leta nazaj sem v Sinterju kupil zavorne ploščice.. Ker so jim ravno tiste, ki sem jih potreboval ostale od enega naročila za AP Racing, so mi jih prodali pod znamko Sinter in sem dal za dva para 6.000SIT. Imajo pa v maloprodaji tudi "original" AP Racing, torej te ki so jih naredili sami, ampak pač poslali v Anglijo na AP Racing, ki jih je zapakiral v fensi enmalažo in poslal par komadov nazaj za maloprodajo v Sinterjevi trgovinici kot AP Racing. Cena pa 12.000SIT.

Kaj hočem povedat. Vsekakor je kvaliteta važna, sploh v današnjem času je na trgu en kup sranja. Ampak če se pa v zadevo malo poglobiš, lahko pa najdeš proizvode enake, ali pa vsaj podobne kvalitete, za bistveno manjšo ceno, če ne plačuješ imena.

Noben me ne bo prepričal da je navadna bombažna majica s kratkimi rokavi za 70€, kjer na etiketi, ki ji ni niti videt piše Versace, 10x bolj kvalitetna od kakšne bombažne noname za 7€. Žal.. Vse pride pa iz iste fabrke u Tajvanu.

In pri olju je podobno. Verjetno olja, ki jih proizvajajo Motul, Castrol, Fuchs za določene nemške (ali druge) verige trgovin niso pa kar 3x slabša od tistih,ki jih prodajajo pod svojim imenom. Je pa tako olje pač cenejše, ker ga lahko tej verigi trgovin ponudijo po bistveno nižji ceni kakor je cena na prodajnih policah, ta veriga pa potem tudi ne nabije cene v višave ker s tem promovira in reklamira svoje ime.

Se do neke mere strinjam

Objavljeno
:nono: Ker je vsako enako kakovostno!

Da malce razložim... Vsako olje je kvalitetno... AMPAK! (ta čarobna beseda) Enako kvalitetno z enako specifikacijo za enako proizvodno ceno! Govorim seveda o proizvodni ceni. Maloprodajna cena je pa čisto nekaj drugega in ne odraža kvalitete... :whistle:

Objavljeno
Da malce razložim... Vsako olje je kvalitetno... AMPAK! (ta čarobna beseda) Enako kvalitetno z enako specifikacijo za enako proizvodno ceno! Govorim seveda o proizvodni ceni. Maloprodajna cena je pa čisto nekaj drugega in ne odraža kvalitete... :whistle:

Se strinjam.

Objavljeno

In kero olje je v HG olju, ki ga polni motul, ker motul nima glih sam enga :)

Objavljeno
In kero olje je v HG olju, ki ga polni motul, ker motul nima glih sam enga :)

Reply,ker si lih zadnji.

Tak priblizen uprašanje naj nekdo pošlje na HGericke glede olja,pa bo stvar rešena...seveda če bodo odgovoril :)

Objavljeno

Če piše, da je delnosintetično, zna biti 5100... Uradnega odgovora v smislu ''naše olje je isto, kot v original embalaži Motul 5100'' pa ne pričakovat.

Objavljeno

Fantje še eno ful glupo :headbang: vprašanje, sam jebi ga;"ko pita ne skita" :rolleyes:

Kako si prepričan da je serviser(razen če ne stojiš zdraven in sam natočiš olje :whistle: ) dau notri tisto kar si mu prinesu/naroču??

Objavljeno
Fantje še eno ful glupo :headbang: vprašanje, sam jebi ga;"ko pita ne skita" :rolleyes:

Kako si prepričan da je serviser(razen če ne stojiš zdraven in sam natočiš olje :whistle: ) dau notri tisto kar si mu prinesu/naroču??

To narediš sam in si (skoraj :naughty: ) sto procenten da si vlil not pravo olje, pa še nekaj malega prišparaš :)

Objavljeno

Točno tako. Ker mislim da ni pri motorju bolj simpel opravila kot olje zamenjat :) Še s pucanjem ketne je več dela :D

Objavljeno

Motorno olje zamenjati pa že znaš sam. Če pa ga neseš serviserju, da ti ga v okviru rednega servisa zamenja, mu boš pa že moral toliko zaupati...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!