gorazd Objavljeno November 29, 2011 Opozori Objavljeno November 29, 2011 Hola, danes je bil čist prelep sonček, da bi ostal doma a ker so naši vrli cestarji že na debelo posuli ceste s soljo, je Lubica ostala doma, na izlet pa sem popeljal Aeryn Sun in da nama ne bi bilo dolgčas, se nama je pridružil še Tarumen sem želel it nekam proti/na morčka, a me je Tarumen prepričal da je edina prava destinacija danes Nanos :yes: ja OK, pol pa Nanos, samo da ne bom doma, da se po nekaj tednih megle napasem sončka, juhuhu z nemalo muke sem stlačil Aeryn Sun v Jagodo in se zapeljal v Logatec, kjer sem prepakiral vse v Rumen kombi modre barve in zviz na AC do Razdrtega, pa naprej ob AC, dokler se ni pokazal odcep za Nanos; tam sva poiskala en lep parkplac in zakurblala najina "stroja" dan je bil čudovit, sončen, topel; ko sva se vzpenjala, je iz doline pod nama donelo grmenje mnogih izpuhov, saj je veliko primorskih motoristov (pa seveda še kdo) izkoristilo fantastično vreme za nedeljski motoizlet tudi na Nanos, seveda - že kmalu po startu je mimo naju švignil možakar na Moto Guzziju, in kar malo zavistno sva gledala za njim, dokler ni izginil v daljavi - kar je bil oseveda dokaj hitro, kajti najina "stroja" sta zmogla le kakih 7 - 8 km/h cesta je bila najprej asfaltna, nekej na pol poti pa se je začel makadam, ki mu je v najbolj ostrih ovinkih in na največjih strminah prišel pomagat zmahan, sesut asfalt, bolj flike pravzaprav (razen na enem delu malo pod vrhom, kjer so prav pred kratkim položili nov asfalt, saj je bil še čisto sveže črn ko sva zavila v senco pod vrhom, je postalo precej hladneje kot na sončku, a še vedno čist OK - dan je bil zares čudovit!! zadnjih nekaj deset metrov pred kočo je bila cestai še zasnežena, tko da se s Tarumenim lahko pohvaliva da sva že tacala po prvem snegu letos na vrhu je pihalo kot za stavo, zato sva le nahitro poslikala in zviz nazaj v dolino, saj so nama začeli zmrzovat prsti na ročicah zavor - a ni bilo hujšega, saj se je z vsakim (višinskim) metrom proti dolini občutno ogrelo, tako da sva na asfaltnem delu že spet ful uživala, juhuhu na poti domov sva se ustavila še na superslastni pizzi (in zasluženem pivu ) doma pa še hitro (in nežno) zwapala kolesa, tako da smo ready za naslednji vikend, ko gremo res na morčka, stestirat kako je na slovenskem delu Parenzane če bo vreme dopuščalo, seveda PS ampak prav hecno, da so bili dvokolesniki - kot ponavadi - privezani zadaj v prtljažnem prostoru, motorji/mašine pa so tokrat sedeli spredaj Uaaa, to pa vama zvidam! Nanoško pobočje sem prekolesaril po dolgem in počes, ter doživel srečanje z medvedom Za naslednjič priporočam spust po planiskih potkah, čista uživancija G suzuki, rumenicestak, She in 1 other 4
She Objavljeno November 29, 2011 Opozori Objavljeno November 29, 2011 She: točno takale SIgma mi je crknla zarad neurij na relaciji MB-Split ene 10 let nazaj; sam do Zagreba je kazala; no ja...nekje jo še mam če rabš rezervne dele, mi je samo ta ostala; mam to srečo da mi bicikle zmer brez števca ukradejo :grim Res najlepša hvala .) , sam se mi zdi, da bom morala počasi upokojit že skoraj polnoleten števec iz prejšnjega stoletja (da nam 100 let za kačami ). gandi 1
Dolenc™ Objavljeno November 30, 2011 Opozori Objavljeno November 30, 2011 Za spdje, meni so zelo všeč, mam jih na xc gorcu. Moraš kupit dobre čevlje in nekaj časa traja da najdeš udobno pozicijo, da te ne zateguje(recimo da jih kak teden kolneš ), je pa za po gozdu super zadeva, imaš več kontrole nad beciklom ker se te lepo drži, čez kake korenine al pa kašno skalco se sam čes spustiš, ne razmišlaš toliko kaj se dogaja z beciklom pod teboj(ker pač veš da se te drži ), men so zlo dvigenli samozavest. Na "izkoristku" se niti ne pozna toliko, prvih par minutk peleš tako kot treba, potem padeš v svoj standard način pedaliranja. Pride pa na kakšni špici hriba prov, lepše porazdeliš moč in težje becikel zakoplje. Da bi mel kakšne težave z odpenjanjem glih ni, takrat ko se moraš odpet se tud boš Kako je z mrazom ne vem, ker ga še nisem vozil po mrzlem, takrat pride drugi beciku na vrsto Razen udobja(za to moraš pač poskrbet), sami plusi . DAN 1
DAN Objavljeno November 30, 2011 Opozori Objavljeno November 30, 2011 Hvala za odgovore,sigurno bom nabavil,najbrž kombinirane spd+flat.
suzuki Objavljeno November 30, 2011 Opozori Objavljeno November 30, 2011 (popravljeno) Uaaa, to pa vama zvidam! Nanoško pobočje sem prekolesaril po dolgem in počes, ter doživel srečanje z medvedom Za naslednjič priporočam spust po planiskih potkah, čista uživancija G Hola mojster, hehe, ja, je blo res fletno se strinjam - če ne bi bil dan tako kratek, bi šla dol po potkah Popravljeno November 30, 2011. Popravil suzuki gandi in rumenicestak 2
gandi Objavljeno November 30, 2011 Opozori Objavljeno November 30, 2011 Hola mojster, hehe, ja, je blo res fletno se strinjam - če ne bi bil dan tako kratek, bi šla dol po potkah Adrenalinc!!! (divjak po domače) :grim suzuki in rumenicestak 2
gorazd Objavljeno November 30, 2011 Opozori Objavljeno November 30, 2011 Tudi Čaven je pravi mtb cuker. Iz Ajdovščine proti Predmeji in pred vrhom zaviješ na markirano Čavensko prečko, ki je čudovita in razgledna, mestoma zelo izpostavljena, zato je potrebno veliko previdnosti. Če se hočeš izogniti safaltnem vsponu, potem lahko greš gor po Resljevi cesti do asfalta, nato se spustiš nekaj metrov do odcepa na prečko. Prečki lahko slediš do konca (zadnji del prečke je težko vozen + nekaj nošenja kolesa) ali pa že prej zaviješ proti koči (vse markirano). še vedno pa ostane varjanta po cesti do Predmeje in naprej po makedamu do koče, ampak se vleeeečeeee.... Spust po markiranih potkah v dolino. G rumenicestak 1
DAN Objavljeno December 4, 2011 Opozori Objavljeno December 4, 2011 Sonce,15 stopinj,drugega ni preostalo..mal zajebano blato pod listjem,vseeno super gandi, She, Keiko in 1 other 4
rumenicestak Objavljeno December 4, 2011 Opozori Objavljeno December 4, 2011 Stvar je bilo treba res čimprej ponovit in res je bilo krasno tudi če sem bil v oblaku gandi, She, suzuki in 4 others 7
gorazd Objavljeno December 4, 2011 Opozori Objavljeno December 4, 2011 Stvar je bilo treba res čimprej ponovit in res je bilo krasno tudi če sem bil v oblaku Iz AC sem ga gledal, kako je bil zavit v oblačno kepo rumenicestak in gandi 2
Buschi Objavljeno December 7, 2011 Opozori Objavljeno December 7, 2011 Vidim da motorizirani enosledniki radi sedete tudi na nožne enoslednike. Mogoče bi vas zato povabil na Tradicionalno predbožično turo, ki se bo zgodila na primorskem v soboto 17. decembra. Kaj več pa na MTB forumu: http://tabla.mtb.si/...p?f=14&t=125184
DAN Objavljeno Januar 2, 2012 Opozori Objavljeno Januar 2, 2012 Končno je danes bilo malo bolj prijazno vreme...sicer blata veliko,pranje kr v taveliki vodi........
Rude Boy Objavljeno Januar 3, 2012 Opozori Objavljeno Januar 3, 2012 (popravljeno) sem še pri koledarjih in kolesarkah: Popravljeno Januar 3, 2012. Popravil Rude Boy
Sanda7 Objavljeno Januar 7, 2012 Opozori Objavljeno Januar 7, 2012 prva letošnja 20km u izi,..mrazzz pa da ni za govort,..ne grem več na kolo kar je pod 7 stopin razn če si dam moto čelado na bučo
marko55 Objavljeno Januar 7, 2012 Opozori Objavljeno Januar 7, 2012 prva letošnja 20km u izi,..mrazzz pa da ni za govort,..ne grem več na kolo kar je pod 7 stopin razn če si dam moto čelado na bučo To je zato k si šla u izi. Jaz sem danes obrnil malo več kot 100 na polno in je bilo kar vroče...
gandi Objavljeno Januar 7, 2012 Opozori Objavljeno Januar 7, 2012 To je zato k si šla u izi. Jaz sem danes obrnil malo več kot 100 na polno in je bilo kar vroče... prva letošnja 20km u izi,..mrazzz pa da ni za govort,..ne grem več na kolo kar je pod 7 stopin razn če si dam moto čelado na bučo Pa zato, k ne maraš klancev! Če bi šla v klanec verjem, da bi ti blo vroče! He he he... :grrr
Sanda7 Objavljeno Januar 7, 2012 Opozori Objavljeno Januar 7, 2012 ej marko če bi imela novega bi verjetn vsaj 40 nardila:)ma sej v telo me ni zeblo...u glavo..pa za popizdit,.tud podkapa k da jo ne bi bilo,..pa taka mrzla je pihala...itak pa nimam opreme za take temperature,..no ne bom se več pritoževala,..sej k sem dam prišla je blo v redu sm dva wiskiča ruknla...
Sanda7 Objavljeno Januar 8, 2012 Opozori Objavljeno Januar 8, 2012 danes je bilo malo bolj prijetno...pa gume sem napumpala tko da je mal bl šlo k učeri
Carp Objavljeno Januar 8, 2012 Opozori Objavljeno Januar 8, 2012 Danes padla relacija Lj-Grosuplje- Ivančna gorica-Lj pa še nekaj kilometrov po barju, tako da je vsega skupaj naneslo 115km, ja v klancih je bilo kar vroče za ta letni čas, drugače pa kar pasalo, ceste suhe, tudi prihodnji teden nam obeta glede vremena, tako da bo padel še kakšen kilometer gandi 1
Carp Objavljeno Januar 8, 2012 Opozori Objavljeno Januar 8, 2012 Kakšne prehrambene dodatke in pijače zaužijete med kolesarsko furo, jest sem nekajj delal na energijskih plošcicah pa nisem občutil kakšnega posebnega učinka, baje da te gel dvigne na višji nivo, nisem ga še probal, kakšne imate izkušnje
gody01 Objavljeno Januar 8, 2012 Opozori Objavljeno Januar 8, 2012 Kakšne prehrambene dodatke in pijače zaužijete med kolesarsko furo, jest sem nekajj delal na energijskih plošcicah pa nisem občutil kakšnega posebnega učinka, baje da te gel dvigne na višji nivo, nisem ga še probal, kakšne imate izkušnje Frutabelo pa vodo gandi in Carp 2
Buschi Objavljeno Januar 8, 2012 Opozori Objavljeno Januar 8, 2012 Kakšne prehrambene dodatke in pijače zaužijete med kolesarsko furo, jest sem nekajj delal na energijskih plošcicah pa nisem občutil kakšnega posebnega učinka, baje da te gel dvigne na višji nivo, nisem ga še probal, kakšne imate izkušnje Use živo, kar se da dobit: tablice, gele, praške za v bidon, magnezij.... Najbolj pomaga gel in pa magnezij. Carp in gandi 2
marko55 Objavljeno Januar 9, 2012 Opozori Objavljeno Januar 9, 2012 Frutabelo pa vodo Se strinjam. Frutabela, v vodi pa magnezijeva in vitaminska tableta. Samo bo treba kupit termo bidon, ker v tem vremenu tudi vroča voda kmalu rata ledeno mrzla. gandi, She, Sanda7 in 1 other 4
Sanda7 Objavljeno Januar 9, 2012 Opozori Objavljeno Januar 9, 2012 tud jaz vodo,..itak delam pa bl kratke turce tko da ne rabm nč za jest imam pa pod zicem frutabelo,za vsak slučaj....
rumenicestak Objavljeno Januar 15, 2012 Opozori Objavljeno Januar 15, 2012 Jz ponavad uzamem samo navadno vodo in kakšno čokolado Zakaj ne morem naložit fotk, mi napiše (Napaka403)? :closedeyes: She in Carp 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se