anstift Objavljeno Julij 6, 2008 Opozori Objavljeno Julij 6, 2008 Tud jst mam na mojem tomos apn6 zelo podoben primer. Ko motor vžgem ga moram vžgati s pomočjo zauga -torej mu zaprem dovod zraka. Dokler motor deluje pod zaugom je vse ok, ko pa zaug izklopim mi motor prične dušiti in zaradi tega ugasne. Poskusil sem že z drugim rezervoarjem, drugo pipico za dovod goriva, zamenjal sem cevko, očistil sem fergazer pa motor še vseeno ne gre.Menjal sem tudi svečko z enako toplotno vrednostjo. Prosim če mi lahko kdo pomaga.
KuC Objavljeno Julij 9, 2008 Opozori Objavljeno Julij 9, 2008 zračen filter si spucal oz zamenjal mrežico?
anstift Objavljeno Julij 9, 2008 Opozori Objavljeno Julij 9, 2008 zračen filter si spucal oz zamenjal mrežico? nisem ker mi že tako preveč zraka vleče, zato mi pa pod zaugom dela normalno ko pa ga izklopim pa dobi več zraka pa mrkne. Zdaj sem pred filter vstavil manjšo prepreko(iz kartona) in spet dela normalno. Tako da je verjetno nekaj narobe s fergazerjem ki ga bom v vsakem primeru menjal.
rs fan Objavljeno Februar 11, 2011 Opozori Objavljeno Februar 11, 2011 lep pozdrav js mam pa en problem na avtomatiku mi ne deluje gumb za ugasnat motorja če žico stisnem na belanco ugasne ko pa mam prlotano na stikalo pa ne sm zamenjau stikalo pa še vedno ne deluje a ve mogoče kdo kaj bi lahko bilo krivo? lp
franc Objavljeno Februar 11, 2011 Opozori Objavljeno Februar 11, 2011 Nimaš ozemljitve. Običajno se mora en (ali oba) vijaka za pritrditev stikala dotikati krmila. Poskusi, če povežeš žico (en kos)od vijaka na krmilo, če ti bo gumb potem deloval, je to to. lp Franc
rs fan Objavljeno Februar 15, 2011 Opozori Objavljeno Februar 15, 2011 Nimaš ozemljitve. Običajno se mora en (ali oba) vijaka za pritrditev stikala dotikati krmila. Poskusi, če povežeš žico (en kos)od vijaka na krmilo, če ti bo gumb potem deloval, je to to. lp Franc ja to je blo krivo sm povezu z žičko na krmilo in deluje najlepša hvala za pomoč LP
Branevrankar Objavljeno Maj 3, 2020 Opozori Objavljeno Maj 3, 2020 pozdravljeni Po nekaj vec kot desetih letih, sem se odlocil da obudim od partnerice tomos avtomatika. Pred dekado je moped deloval normalno . Sedaj pa, ko sem ga hotel zalaufat, sem zamenjal plovcek, scistil vplinjac, zamenjal mesanico (staro sem porabil v moji apn6 in je 10 let+ stara mesanica funkcionirala bp..), ... Moped enostavno ne zalaufa. Preveril sem iskro , jo ima, poskusil sem tudi vzgati direktno z mesanico v cilindru. Pri tej metodi moped normalno zalqufa, ko pa zmanjka pa crkne, in na normalen nacin spet ne vzge... Kaksen nasvet ali ideja? Lp
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se