Skoči na vsebino

Komplet prve pomoči za motoriste in prva pomoč ob nezgodi

Priporočene objave

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Kako so te pa pregledali ? Preden začneš razbijati, globoko vdihni in izdihni in vdihni in izdihni in vdihni in izdihni in ... 

od vrha do tal, ko je šla pa vn, pa še v rit :D

Objavljeno
pred 7 minutami, thumper pravi:

nobene zastonj alternative ni ..vse je povezano z dodatnimi stroški namesto da bi jo imel motor serijsko če je že predpisana... pa še kupit jo je treba ...

panigale je slab primer --- itak narejen za solo vožnjo ..in za voznikovim sedežem bi komot bil prostor za prvo pomoč..ali pa črn predal pod zicem - ne mi rećt da se amortizer stisne na 2 cm od zgornjega dela ...

Kaj pa zimska oprema ? Ravno tako predpisana in ravno tako moraš kupiti zimske gume. In ravno tako ti nekateri prodajalci dajo obvezno opremo, kot tudi zimsko opremo. Zakaj je potem problem pri prvi pomoči ? 

Objavljeno
8 minutes ago, Borutt said:

Kako so te pa pregledali ? Preden začneš razbijati, globoko vdihni in izdihni in vdihni in izdihni in vdihni in izdihni in ... 

:jezik:

Objavljeno
pred 31 minutami, Borutt pravi:

Kaj pa zimska oprema ? Ravno tako predpisana in ravno tako moraš kupiti zimske gume. In ravno tako ti nekateri prodajalci dajo obvezno opremo, kot tudi zimsko opremo. Zakaj je potem problem pri prvi pomoči ? 

kaj je s tabo ???  in ? kupiš in daš na platišča , ki so na avtu - serijska , homologirana  !!!!  v kateri predal pa daš na homologiranem motorju če ni prostora ??? ajd razloži kje imajo vsi novi motorji prostor za prvo pomoč..

kar sem jaz argumentiral je to , da brez dodatnih stroškov (tank torbe , nahrbtnika , kovčka ) - nakup prve pomoči je izvzet - nimaš na marsikaterem motorju le-te kam spraviti  - in če je to sportak (recimo juretov panigale ) z dodatki , ki jih navesiš na Motor uničiš originalni izgled motorje - recimo 20.000€ pa tank torba gor ..

Objavljeno
pred 59 minutami, thumper pravi:

kaj je s tabo ???  in ? kupiš in daš na platišča , ki so na avtu - serijska , homologirana  !!!!  v kateri predal pa daš na homologiranem motorju če ni prostora ??? ajd razloži kje imajo vsi novi motorji prostor za prvo pomoč..

kar sem jaz argumentiral je to , da brez dodatnih stroškov (tank torbe , nahrbtnika , kovčka ) - nakup prve pomoči je izvzet - nimaš na marsikaterem motorju le-te kam spraviti  - in če je to sportak (recimo juretov panigale ) z dodatki , ki jih navesiš na Motor uničiš originalni izgled motorje - recimo 20.000€ pa tank torba gor ..

Raje se pomiri, ker ti razburjanje ne koristi najbolje. 

Še enkrat preberi za seboj in nato mojo objavo. Prva pomoč in zimska oprema sta obvezni, ker je tako predpisano. Ti pišeš, da bi moral imeti motor prvo pomoč serijsko, ker je obvezna. Pa sem dal primer zimske opreme, katera je prav tako obvezna in jo moraš kupiti. In potem nekje najdeš neka platišča. 

Pa na izgled motorja si se spomnil. Kako pa misliš, da zgleda moj Porsche z zimskimi gumami ? 

Objavljeno
pred 5 minutami, Borutt pravi:

Kako pa misliš, da zgleda moj Porsche z zimskimi gumami ? 

Mogoče takole ?

porsche-traktor-diesel-super-1-612785308

Objavljeno
pred 9 minutami, Borutt pravi:

Raje se pomiri, ker ti razburjanje ne koristi najbolje. 

Še enkrat preberi za seboj in nato mojo objavo. Prva pomoč in zimska oprema sta obvezni, ker je tako predpisano. Ti pišeš, da bi moral imeti motor prvo pomoč serijsko, ker je obvezna. Pa sem dal primer zimske opreme, katera je prav tako obvezna in jo moraš kupiti. In potem nekje najdeš neka platišča. 

Pa na izgled motorja si se spomnil. Kako pa misliš, da zgleda moj Porsche z zimskimi gumami ? 

kar se razburjanja tiče ti ne gre najbolje.. pa ti še enkrat preberi tvojo in mojo ...

zimske gume gredo na originalno platiče , ki je že na avtu ... a slediš?

prva pomoč gre pa v kateri njej namenjen in skonstruiran prostor - na homologiranemu motorju??

tud moj suzuki ne zgleda .. ker noben ne vidi ..pa imam vso obvezno opremo ki jo potrebujem v avtu... 

porsche-ji ki jih vozijo dilerji in japiji pa itak nimajo nič skupnega z motorizmom ...tud za tvojga me ne briga ... 

če se pa res hočeš pohvalit pojdi sem ker ostalo je  :topic: : 

pred 1 minuto, sunnygirl pravi:

Tvoj traktor?

vlažna kmečka punca :OK: aj da je še pri meni doma tak porsche ...

Objavljeno

Niti ne...

Sam mi je znan tak traktor (oziroma model Standard 218)...aja ker model je mi je bilo ravnokar narekovano. Nism strokovnjak za traktorje...

Objavljeno
pred 58 minutami, sunnygirl pravi:

Niti ne...

Sam mi je znan tak traktor (oziroma model Standard 218)...aja ker model je mi je bilo ravnokar narekovano. Nism strokovnjak za traktorje...

vseen.. vlažn da maš plac za prvo pomoč ..

Objavljeno
Pravkar, thumper pravi:

vseen.. važn da maš plac za prvo pomoč ..

jaz mam  plac za dve, a še tvojo vozim ? :P

Objavljeno (popravljeno)
pred 3 minutami, pajkica pravi:

jaz mam  plac za dve, a še tvojo vozim ? :P

ni treba ..sm se itak v stroške vrgel ... sam serijski motor - moj , moja dva - nima noben prostora za prvo pomoč ...

ej butara..sm napisal vlažn ... 

Popravljeno . Popravil thumper
Objavljeno
pred 3 minutami, thumper pravi:

ej butara..sm napisal vlažn ... 

:eek: vlažna pa ne sme bit, se pokvar

Objavljeno (popravljeno)
pred 3 minutami, pajkica pravi:

pred eno uro, thumper pravi:

vlažna kmečka punca :OK: aj da je še pri meni doma tak porsche ...

:slap: glih suha se pokvar ... itak po 5 letih je vseen a je suha al vlažn k ji preteče rok uporabe ... :jezik:

Popravljeno . Popravil thumper
Objavljeno
pred 16 urami, Yoghurt pravi:

Sem imela danes tehničnega... pa tudi mene ni nihče povprašal o prvi pomoči. :blush:

Eto vidiš, mene pri Žgajnarju vedno pregledajo vse, tudi datum na prvi pomoči - tako pri avtu kot motorju ....

Dobr, da mamo zmeri eno veljavno in jo menjamo iz avta na avto, na motor, traktor, BCSko .....

pred 12 urami, pajkica pravi:

Mal si pomešala zadeve :P

Objavljeno (popravljeno)

A ti javijo ko pride roba v prevzemno mesto ?

Popravljeno . Popravil stuhec
Objavljeno
pred 16 urami, Yoghurt pravi:

Sem imela danes tehničnega... pa tudi mene ni nihče povprašal o prvi pomoči. :blush:

...jebenti... jest pa v soboto.... a's me kej slišala, ko sem se ene 4x mimo tebe pelu...pa malo po gasu cuknu...   :P

Objavljeno
3 hours ago, Zivnorc said:

...jebenti... jest pa v soboto.... a's me kej slišala, ko sem se ene 4x mimo tebe pelu...pa malo po gasu cuknu...   :P

Me ni bilo doma. :jezik:

Objavljeno

@sayo

IMG_20160109_132640.jpg

Da ne bom offtopic. Če ma traktor plac za prvo pomoč ne vem, niti ne vem ali je obvezna za njih.

Jst mam prvo pomoč v kufru, Si ne predstavljam da bi bila brez (kufra).

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Ta traktor nima varnostne kletke ... ko se prevrne, nobena prva pomoč ne pride v poštev.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 7 minutami, sunnygirl pravi:

Sej ti na motorju tud nimas varnostne kletke :jezik:

mau bol sm pa zaščiten kt traktorist :jezik:

pa prvo pomoč imam :P

pa ... pa ... zmagu sm te :ras:

Objavljeno

Ma ti si zasciten bolj kot kocevski medved :P

Kje mas pa spravljeno PP? :)

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 13 urami, maus pravi:

Ta traktor nima varnostne kletke ... ko se prevrne, nobena prva pomoč ne pride v poštev.

Vsak traktor mora imet varnostno kletko

Vsaj delno

Če nima nobene, 1 pomoč tut na rab

Objavljeno
pred 4 urami, sunnygirl pravi:

Ma ti si zasciten bolj kot kocevski medved :P

Kje mas pa spravljeno PP? :)

pod pokrovom zadnjega sedeža :P ... zato se pa sam vozm :jezik: 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!