T-boy Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 kulture obnašanja se ne naučiš z represijo :nono: ...ampak v tem primeru bo več kot dobrodošla. :grim Represija, namreč. :devil:
KeC Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Sam pršu pogledat, če še vedno nabijate :headbang: Očitno še vedno, fajn se mejte, jst grem na čik. :smoke:
Djoko Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Ko in če bi tele floskule k ste jih nabil na 70 in nešto stranica človek res bral lahko potegne samo en zaključek: "UltraIdiots Talking About Idiotism" ali "Zadrogirani o Drogah" Za pismene in tiste ki še imajo možnost to postati pa tole: Za kadilce in nekadilce Za Zagovornike in Nasprotnike! Cezar, Kruha in Iger prosim :photo:
Pravokotar Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Če se ne motim, je bil oktobra leta 1996 sprejet zakon, ki med drugim določa: …15. člen Prepovedano je kajenje v javnih prostorih, razen v delih, ki so posebej označeni in ločeni od prostorov, namenjenih nekadilcem. Prostori, namenjeni kadilcem, ne smejo presegati 50 % skupne površine posameznega javnega prostora, kar mora lastnik javnega prostora, upravljalec oziroma najemnik zagotoviti najkasneje v šestih mesecih od uveljavitve tega zakona. V celoti je prepovedano kajenje v prostorih vzgojnoizobraževalnih in zdravstvenih ustanov. Lastnik javnega prostora, upravljalec oziroma najemnik mora prepoved kajenja ter označbo prostorov za nekadilce objaviti na vidnem mestu. 16. člen V gostinskih objektih, kjer se gostom streže hrana (restavracije, gostilne, kavarne, okrepčevalnice in bari) se določi prostor za kadilce. Ne glede na določbe I5. člena tega zakona velikost prostora za kadilce določi lastnik, najemnik ali uporabnik objekta. Prostor se jasno označi kot prostor za kadilce in se loči od prostora za nekadilce. Prepovedano je kajenje v slaščičarnah in mlečnih restavracijah. 17. člen V delovnih prostorih je kajenje dovoljeno le v prostorih, ki jih določi delodajalec in ki so fizično ločeni od ostalih delovnih prostorov. Prepovedano je kajenje v prostorih državnih organov, ki so namenjeni stikom s strankami. 18. člen Vsak zaposleni ima pravico zahtevati od delodajalca, da mu omogoči opravljati delo v prostorih, kjer zrak ni onesnažen s tobačnim dimom. Če delodajalec v primeru iz prejšnjega odstavka ne more ugoditi zahtevi zaposlenega s prerazporeditvijo v drug delovni prostor, je dolžan v delovnem prostoru zaposlenega prepovedati kajenje. … Izvajanje in spoštovanje zakona naj bi nadzorovali: - Zdravstveni inšpektorat Ministrstva za zdravje Republike Slovenije; - Tržna inšpekcija Ministrstva za gospodarstvo Republike Slovenije; - Delovna inšpekcija Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve Republike Slovenije. Ob predpostavki, da omenjene službe opravljajo svoje delo, sodim, da zakon nudi zadostno zaščito nekadilcem, ki nočejo biti izpostavljeni smradu in pasivnemu kajenju. Ob predpostavki, da omenjene službe svojega dela ne opravljajo, sodim, da tudi novi zakon ne bo zagotavljal nikakršne zaščite. Kje so moje predpostavke napačne?
franc Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Uh! Jaz sem mislil, da bosta otroka saj tistih 15 minut, ko bosta jedla tortico na "svežem zraku" ampak očitno bo potem tako "ni čika, ni tortice". :BUA: lp Franc
bandy Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Žalostno je da nekaterim "zaleže le palica". V petek sem bil v slaščičarni (takšni "famozni" kjer je ločeno s črno črto po tleh). Kje je problem? Starša pripeljeta otroka (2-4 leta po moji oceni), ju posadita v del za kadilce, prižgeta cigareti in v tem času, da otroka pojesta tortico, pokadita 2-3 cigareti vsak. :BUA: A zakaj rabimo zakon :slap: lp Franc zelo neodgovorno od staršev ,črta sama pa tut nič ne pomeni če se v istem prostoru kadi :(
gattolina Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Prav kmalu bodo vse te debate odveč. Zakon bo sprejet in to bo to.
JEJŽ Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Se že veselim zakona. Spet nam država nalaga nove dolžnosti. Zanima me samo, kdaj bo začela še pravice širit?! :?
gattolina Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Se že veselim zakona. Spet nam država nalaga nove dolžnosti. Zanima me samo, kdaj bo začela še pravice širit?! :? Nikoli. Vsi so mislili, da se bo s vstopom v EU začel cediti med in mlako. Pozabi. Samo še bolj neprijetno bo. Verjemi.
janih Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Nikoli. Vsi so mislili, da se bo s vstopom v EU začel cediti med in mlako. Pozabi. Samo še bolj neprijetno bo. Verjemi. dokler bo to skup držal, ampak ne bo dolgo, če bi cigarete in alkohol orenk podražili, nam nebi treba blo nobenega zakona, naprimer 10eur za škatlico janih(drug mesec bo DVE LETI kar ne kadim) vau kako je težko
gattolina Objavljeno Februar 5, 2007 Opozori Objavljeno Februar 5, 2007 Demokracija ni to, kar si nekateri predstavljajo. Cena pri tem nima nobene vloge.
TONTO Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Demokracija ni to, kar si nekateri predstavljajo. Cena pri tem nima nobene vloge. Kako da ne.Vse se gleda skozi denar!Mogoče mi ne OBLAST pa sigurno .
bandy Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 dokler bo to skup držal, ampak ne bo dolgo, če bi cigarete in alkohol orenk podražili, nam nebi treba blo nobenega zakona, naprimer 10eur za škatlico janih(drug mesec bo DVE LETI kar ne kadim) vau kako je težko tist k kadi bi potem tut če podražijo cigarete za ne vem kolk kadil ni to mera isto k alkoholik bo pil pa če bo liter desetktat dražji drži? DRŽI
gattolina Objavljeno Februar 6, 2007 Opozori Objavljeno Februar 6, 2007 Kako da ne.Vse se gleda skozi denar!Mogoče mi ne OBLAST pa sigurno . Ampak oblast potrebuje bolane. Več jih je, več zaslužijo farmacevtske firme.
TONTO Objavljeno Februar 7, 2007 Opozori Objavljeno Februar 7, 2007 Ampak oblast potrebuje bolane. Več jih je, več zaslužijo farmacevtske firme. Itak da jih rabi.Saj gliha skup štiha. Zdej pa a si umsko-fizično al pa kako drugače bolan pa ni važno. :devil:
franc Objavljeno Februar 7, 2007 Opozori Objavljeno Februar 7, 2007 "Dragi" kadilci, malo pomislite kako je bilo. Lahko se je kadilo praktično povsod (vključno z vrtci, bolnicami, zdravstvenimi domovi, avtobusi, letali, v službi.... ). Potem pa so se začele prepovedi, Ko so prepovedali kajenje na delovnih mestih so se nekateri pridušali kako je to za njih nekaj nemogočega, kako oni tako ne morejo.... pa danes s tem ni nobenih problemov več. O kulturi in strpnosti kadilcev, pa se ne splača izgubljati besed, ker dokler zakon izrecno ni prepovedal kajenja, so mirno "zasmrajali" nekadilce (v službi, na sestankih... )in se z njimi ni dalo dogovoriti prav ničesar. Glede na neverjeten kulturni nivo kadilcev, bi morali uvesti kavcijo na cigaretne ogorke, če ne verjamete poglejte malo okoli sebe, da bi kdo vrgel ogorek v smetnjak je že pravi čudež. lp Franc
Brihta Objavljeno Februar 7, 2007 Opozori Objavljeno Februar 7, 2007 če ne verjamete poglejte malo okoli sebe, da bi kdo vrgel ogorek v smetnjak je že pravi čudež. lp Franc U pol sem jst cel jezus, k ogorkov ne mečem po tleh :D
bandy Objavljeno Februar 7, 2007 Opozori Objavljeno Februar 7, 2007 onesnaženje okolja že če gledaš k se za kirmu peleš pa vun vrže ogorek namesto da ga posprau u pepelnik ampak lažje se ga je znebit skozi okno
Lobo Objavljeno Februar 8, 2007 Opozori Objavljeno Februar 8, 2007 ..., če bi cigarete in alkohol orenk podražili, nam nebi treba blo nobenega zakona, naprimer 10eur za škatlico janih... S tem bi naredil le to, da bi črna borza še bolj cvetela.
Broj Jedan Objavljeno Februar 8, 2007 Opozori Objavljeno Februar 8, 2007 (popravljeno) S tem bi naredil le to, da bi črna borza še bolj cvetela. Jani je premlad, da bi se spomniw, kako smo s tem služili 1930ega v obdobju prohibicije v Chikagu ... :krneki: :krneki: :krneki: :krneki: :krneki: Popravljeno Februar 8, 2007. Popravil Broj Jedan
janih Objavljeno Februar 8, 2007 Opozori Objavljeno Februar 8, 2007 S tem bi naredil le to, da bi črna borza še bolj cvetela. lobo, pa sej mamo sposobno policijo, ki zatre vsako črno borzo, broj jedan, se spomniš eliot nesa, kako da si ti preživel :ninja: janih
Broj Jedan Objavljeno Februar 8, 2007 Opozori Objavljeno Februar 8, 2007 1 lobo, pa sej mamo sposobno policijo, ki zatre vsako črno borzo, 2 broj jedan, se spomniš eliot nesa, kako da si ti preživel :ninja: janih 1 :lol1: 2 :yes: bilo je takole: :rolleyes: "Eliot, sem mu rekel .. ys sem sicer prestar, da bi tebi talow nasvete, ampak, če me ne ubiješ ti povem, kako zajebat Caponeja ...." B)
Lobo Objavljeno Februar 8, 2007 Opozori Objavljeno Februar 8, 2007 lobo, pa sej mamo sposobno policijo, ki zatre vsako črno borzo, ... Daj jo pošlji še v MB, da malo popuče našo tržnico. (Lučke, lučke, kupite lučke, kupite petarde, .... ) Jani je premlad, da bi se spomniw, kako smo s tem služili 1930ega v obdobju prohibicije v Chikagu ... :krneki: :krneki: :krneki: :krneki: :krneki: Se spomniš Marburger Zeitung? Članka 32 millionen dinar in die Luft…, 14.3.1941? Časopis je trdil, da so bili Mariborčani slabi kadilci. Tako naj bi 1940 pokadili le 32 milijonov dinarjev oz. milijon škatel. Prevladovale so cenejše znamke cigaret. Od dražjih pa so prvo mesto zasedale Flor de Havanna, ki pa so jih prodali le 200 škatel.
Lobo Objavljeno Februar 8, 2007 Opozori Objavljeno Februar 8, 2007 ... Se spomniš Marburger Zeitung? ... Sorry,napaka. Takrat se je že imenoval Mariborer Zeitung.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se