Skoči na vsebino

Ducati Monster ali Monster Ducati

Priporočene objave

• 5 mesecev pozneje...
Objavljeno

Pozdrav,

zanima me če ima kdo mogoče "service manual" za M695, oziroma kake so izkušnje s serviserji in serviranjem (ko gledam manual, je kar pogosto predvidena čekiranje ventilov, napenjanje jermenov...., menjave svečk - veliko bolj pogosto od ostalih motorjev na trgu)

lp

• 4 tedne pozneje...
Objavljeno (popravljeno)

sem našel Italjanski manual za 695, če koga zanima naj javi na PM

za 620, 800... pa jih itak mrgoli na spletu

Popravljeno . Popravil tombgo
  • 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

Tail chop to misliš spremenjeno v Bobber varjanto kot na spodnji slki?

post-20343-126625324325_thumb.jpg

Jst sem na svojem delal predelavo zadka in ga kar konkretno skrajšal.

post-20343-126625330227_thumb.jpg

Original:

post-20343-126625351158_thumb.jpg

Predelava:

post-20343-126625355098_thumb.jpg

Za homologacijo boš moru homologirat voziklo kot predelavo (v celoti) ampak za to mora bit predelava dost obsežna. Rabu boš pa preračune nosilnosti, skice ter v primeru varjenja certifikat varilca. Kar se led luči z integriranimi žmigavci tiče zna bit problem predvsem zarad medsebojne oddaljenosti-Razdalja med notrankjma robovoma svetlečin površin mora biti namreč vsaj 180 mm. Od tal pa med 350mm-1200mm.

Objavljeno (popravljeno)

Ma ne tko radikalno ne bom krajsau, k je tle se baba pa bo norela ce ji zic odzagam :headbang:. Zgleda pa dobr tvoj :D

Standard za monstre do sedeza. Sicer iscem nosilc k se sam montera na okver, k ga odzagas. Sej neki jih je na e-baju sam rabm nekoga k je to zadevo ze kupu in monterau, da vidm kaj se splaca. Ja pol te integrerane led zadeve pr nas odpadejo, ce bi ga hotu homologerat. Ceprou mam ze dve sezoni high raised auspuhe pa so me policaji ze doskat ustavl in ni noben nc vprasau za kakrsnokoli homologacijo!!! Je pa res da morm za tehnicni nazaj namonterat original auspuh ker so te novi cist odprti in ne pridem cez.

Bol na to varijanto:)

Moja povezava

Popravljeno . Popravil BokoNm
Objavljeno

ola.

me zanima kako je s pokvarjeno bencinsko pumpo na monstru. a je to drag servis? na koga naj se obrnem?

gledam namreč enga na netu, pa me zanima kaj to pomen stoškovno + cena motorja.

thx

Objavljeno

Obrni se na uvoznika in serviserja za Ducati, podjetje Nova Motolegenda.

Za rezervne dele poklič Janeza tel: 01-548-47-68

Za servis in ostalo pa Boštjana: 01-548-47-61

Objavljeno

Nova pumpa je sigurno draga ko žafran, fajn bi bilo kaj rabljenega.

Objavljeno

sicer bolj pozno odgovarjam... ampak jaz mam tkole... luč in žmigovci so pa Maddoctor

post-1586-126712260999_thumb.jpg

Objavljeno

Glede na to, da tega monstra (s pokvarjeno pumpo) ni več na netu, me zanima če si ga kupil? In če, ali ti ga je uspelo usposobiti?

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Vsem skupaj lep pozdrav!

Kolega ima problem in potrebuje nasvet glede rešitve tega problema. Problem je pri bloku na njegovem Ducati Monster 600 letnik 2001.

V priponki so slike bloka pa bi vas prosil za nasvet ali se da in kako to "zrihtat".

Se pravi blok je počen na steni okoli pesta ležaja. Ali se ga da "zašvasat"?

Če kdo pozna koga, ki je imel podoben problem in ga je rešil bi prosil za kontakt.

Hvala za odgovore!

post-26951-126864002766_thumb.jpg

post-26951-126864011154_thumb.jpg

Objavljeno

Vsem skupaj lep pozdrav!

Kolega ima problem in potrebuje nasvet glede rešitve tega problema. Problem je pri bloku na njegovem Ducati Monster 600 letnik 2001.

V priponki so slike bloka pa bi vas prosil za nasvet ali se da in kako to "zrihtat".

Se pravi blok je počen na steni okoli pesta ležaja. Ali se ga da "zašvasat"?

Če kdo pozna koga, ki je imel podoben problem in ga je rešil bi prosil za kontakt.

Hvala za odgovore!

Tole pa diši po novem :)

Tako je na stvari lepo narest je zelo tezko in glede na to da se deklc vid...

Po mojem je najbolje da takoj kupi nov deklc pa dihtngo pa ma mir.

Lahko pa skace okoli varilcev in se matrajo ampak takele razpoke je zelo težko sprati 100% in če ostane samo sled olja not

se var zapeni in postan porozen.

Deklc ne bi smel biti več kot 100€ po moje al pa naj pogleda na E-bay bo najhitreje in najlepše resil. :yea1:

Objavljeno

Se strinjam z napisanim, smo enkrat probal neki podobnega švasat, pa se ni preveč dobro obneslo.

Tako da težko verjamem v "rešitev" tega kosa.

Objavljeno

Da se lepo zašvasat. Kak "mojster", ki se pač s tem ukvarja ti zašvasa, potem se lepo zbrusi, in pobarva.

Objavljeno

Da se lepo zašvasat. Kak "mojster", ki se pač s tem ukvarja ti zašvasa, potem se lepo zbrusi, in pobarva.

zagotovo lahko majstri zavarijo, ko jih najdeš. IN če je na drugi strani ležaj, in ga varjenje premakne, bodo problemi samo še večji. taka malenkost te lahko stane pol sezone, če je ne saniraš tako kot je treba. pomoje, je deklc najboljša rešitev.

Objavljeno

Sm kr jest ta mojstr :naughty: in ti povem, da lepo ne gre oziroma zelo težko...

V razpoki je sigurno ostanek olja, ki ja po možnosti za zažgan ker je počasi ven curjljalo pri vročem agregatu.

Ne da se ga 100% očistit z nobenim čiščenjem.

Spolh je pa tu problem ker je na bloku držalo lezaja, ki ga bo pri varjenju sigurno malo deformiralo.

Če seštejes varjenje, peskanje, barvanje, vse poti in iskanje mojstrov...

Pa možnost da lezaj ne bo več pasal v deklc :whistle:

Lahko seveda proba, mene edino skrbi ker na deklcu ni videt udarca pa je počen?!? da kej ne vibrira preveč v motorju...

Objavljeno

Da ne bo izgledalo da učim krivo vero :surrender: zavarit se da brez večjih težav, mene skrbi ravnost deklca in centričnost pesta po varjenju.

Počekirat se splača na hitro Ebay.it se zna kaj najdt za okoli 60-100€ tolk tud kosta varjenje, brusenje peskanje in barvanje.

Objavljeno

Se da (97%). Pošlji, pa bom zrihtal...

Objavljeno

Sm kr jest ta mojstr :naughty: in ti povem, da lepo ne gre oziroma zelo težko...

V razpoki je sigurno ostanek olja, ki ja po možnosti za zažgan ker je počasi ven curjljalo pri vročem agregatu.

Ne da se ga 100% očistit z nobenim čiščenjem.

Spolh je pa tu problem ker je na bloku držalo lezaja, ki ga bo pri varjenju sigurno malo deformiralo.

Če seštejes varjenje, peskanje, barvanje, vse poti in iskanje mojstrov...

Pa možnost da lezaj ne bo več pasal v deklc :whistle:

Lahko seveda proba, mene edino skrbi ker na deklcu ni videt udarca pa je počen?!? da kej ne vibrira preveč v motorju...

To se čisto strinjam. Varjenje lahko naredi pol še več škode kot koritsti....če pa je narejeno kot je treba pa ... :hmm: .

Blok je baje počil, ko so se nekaj igrali s pokrovčkom na bloku in je pol pelo kladivo. Od udarca je blok malo počil, ampak se je s časom poka razširila na trenutni kanjon.

Smo gledali na ebay-u in so 4-je bloki na razpolago od cca 50 do cca 100 eur (+ dostav / carina). Dva sta iz Amerike, en iz Anglije in drugi iz Italije. To bo še zanimivo :)

Piksna

"Objavljeno Danes, 01:06 PM

Se da (97%). Pošlji, pa bom zrihtal..."

Bom sporočil kolegu pa se bo on odloču kako pa kaj...

Objavljeno (popravljeno)

takšni ki tukaj govorijo da bi se tega lotili . tisti 100% ne znajo tega zavarit.

glej raje nabavi kaj rabljenega na ebayu. ceneje ni je pa 100% bolj zanesljivo.......closedeyes.gif

ker iz majhne razpokice lahko nastane večja razpokaheadbang.gif

pa razpoka je konkretno dolga tako da...........

vsak mojster ti bo rekel, da ni to dolgotrajna rešitevclosedeyes.gif

Popravljeno . Popravil hilton
Objavljeno

poglej na ebay, itak tole paše od velike večine zračno hlajenih Ducatijev (Monster, SS,..), ker so popolnoma enaki ;)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!