Skoči na vsebino

G. STROJAN ZA SLOVENCA LETA!

Priporočene objave

Objavljeno
... Bolje, da ne vejo, kako hitro bi mi to rešili.

Kdo "mi" in zakaj samo "bi"?

Objavljeno

Kdo "mi" in zakaj samo "bi"?

ima napačen nick, bi morala biti giljottina .)

Objavljeno

Predstavljaj si, da pride jutri "gospod Rom" z zlato zapestnico, pečatnim prstanom, zlatim zobom, spuščenim Mercedesom s črnimi stekli in od tvojega soseda kupi hišo. Od pojutrijšnjem bi poslušal cigu-migu muziki, gledal čez ograjo obešene tepihe, sosed v dimijah bi imel dest in nobena te ne bi pozdravila. Z avtom ne bi mogel v službo, ker bi "črni" zaparkirali celo ulico in ko bi klical policijo že 116-ič, bi ti povedali, da ne morejo ukrepati. Vsaki drugi petek-sobota-nedelja pa bi imeli žur maraton. Seveda s policijo in vsem ostalim, kar sodi zraven. V trenutki bi vedel, ko spada med "mi" in v trenutki bi bil mnogo manj toleranten, kot si "morda" zdaj.

Romi so narod, ki s svojimi navadami, netoleranco, nesocializacijo in družbenimi vrednotami, ne sodijo v civilizirano Evropo. Predstavljaj si, kaj bi se zgodilo s Strojanovimi in z vsem, kar so storili (186 kazenskih ovadb), če bi se to dogajalo v Švici, Avstriji, Luxembourgu ali kje drugje? V trenutku bi bili na "vlaku". Pa ne pendolinu, ampak takem, da bi se dobro počutili. In karta bi bila enosmerna. S policijskim spremstvom. Mi pa jih toleriramo. To ni nestrpnost, ampak idiotizem. Pa saj smo v primerjavi z njimi, drugorazredni državljani v lastni državi.

Objavljeno

nj grejo vsi cigani nazaj od koder so prišli magar kr v indijo :BUA: :BUA: :BUA: :BUA:

Objavljeno

Predstavljaj si, da pride jutri "gospod Rom" z zlato zapestnico, pečatnim prstanom, zlatim zobom, spuščenim Mercedesom s črnimi stekli in od tvojega soseda kupi hišo.

Naš mrzel luft jim ne bi odgovarjal :grrr , bi jih zeblo v bose noge :devil:

P.S. Jih tudi ne zagovarjam. :grrr

Objavljeno

:lol1:

Predstavljaj si, da pride jutri "gospod Rom" z zlato zapestnico, pečatnim prstanom, zlatim zobom, spuščenim Mercedesom s črnimi stekli in od tvojega soseda kupi hišo. Od pojutrijšnjem bi poslušal cigu-migu muziki, gledal čez ograjo obešene tepihe, sosed v dimijah bi imel dest in nobena te ne bi pozdravila. Z avtom ne bi mogel v službo, ker bi "črni" zaparkirali celo ulico in ko bi klical policijo že 116-ič, bi ti povedali, da ne morejo ukrepati. Vsaki drugi petek-sobota-nedelja pa bi imeli žur maraton. Seveda s policijo in vsem ostalim, kar sodi zraven. V trenutki bi vedel, ko spada med "mi" in v trenutki bi bil mnogo manj toleranten, kot si "morda" zdaj.

Romi so narod, ki s svojimi navadami, netoleranco, nesocializacijo in družbenimi vrednotami, ne sodijo v civilizirano Evropo. Predstavljaj si, kaj bi se zgodilo s Strojanovimi in z vsem, kar so storili (186 kazenskih ovadb), če bi se to dogajalo v Švici, Avstriji, Luxembourgu ali kje drugje? V trenutku bi bili na "vlaku". Pa ne pendolinu, ampak takem, da bi se dobro počutili. In karta bi bila enosmerna. S policijskim spremstvom. Mi pa jih toleriramo. To ni nestrpnost, ampak idiotizem. Pa saj smo v primerjavi z njimi, drugorazredni državljani v lastni državi.

ne morejo ukrepati?!

se bomo pa z zetorji začel na šiht vozit :lol1: bi blo placa koker češ

Objavljeno

Predstavljaj si, da pride jutri "gospod Rom" ...

Kaj je zdaj: proklet cigan iz gornje basni dejansko je ali si ga naj samo predstavljam?

Ker če je, potem mi je še manj jasno, kje se skrivamo/-te/-jo "mi" in zakaj samo "bi".

Objavljeno

Kaj je zdaj: proklet cigan iz gornje basni dejansko je ali si ga naj samo predstavljam?

Ker če je, potem mi je še manj jasno, kje se skrivamo/-te/-jo "mi" in zakaj samo "bi".

Zato samo "bi", ker si v trenutku okarakteriziran, kot nestrpen in šovinist. Razen tega je stanje takšno, kot je, že leta in leta. In oblast ne kaže nobene volje, da bi bilo drugače.

Predstavljaj si, da zgradiš črnogradnjo, država pa te na svoje stroške najprej preseli, ti plačuje bivanje in ti na konco pokloni občinsko lastnino-hišo. Ob tem pa imaš 186 pravnomočnih obtožnic zaradi kriminala.

O čem takem ne moremo Slovenci niti sanjati.

Zato trdim še enkrat, da smo Slovenci v lastni državi drugorazredni državljani. In če dvignemo glavo, nam pošljejo Evropskega komisarja za manjšine, ki nas najprej okrca. Potem pa primerja italijansko, avstrijsko, hrvaško in madžarsko manjšino z romi. Pa saj te prime, da bi komu kaj naredil.

Objavljeno (popravljeno)

Romi so narod, ki s svojimi navadami, netoleranco, nesocializacijo in družbenimi vrednotami, ne sodijo v civilizirano Evropo.

Gattolina je človek, ki s svojimi navadami,netoleranco,nacionalsocializmom in družbenimi vrednotami, kakršne zagovarja,ne sodi v civilizirano Evropo.

Če pa niso ne prvo in ne drugo, vzemimo primere iz zgodovine in jih preprosto deportirajmo.

Če bi tvojemu (če prav razumem) vzorniku Dolfiju,na čigar metode napeljuješ, uspelo zmagati, bi bili med 2.svet.vojno na račun takih maloumnih idej deportirani tudi tvoji starši,ali pa stari starši.

O čem takem ne moremo Slovenci niti sanjati.

In zakaj slovenski Cigani po tvoje niso Slovenci?

nj grejo vsi cigani nazaj od koder so prišli magar kr v indijo :BUA: :BUA: :BUA: :BUA:

Zakaj moderatorji dovoljujejo, da petnajstletni mlečezobi dečki po Motomarsu razširjajo take ideje...??

Popravljeno . Popravil Damian
Objavljeno (popravljeno)

Ta predlog je sicer "močen" za demokratično okolje, pa vendarle se vprašam, kaj oziroma čemu si ti ljudje sploh namen? Kaj doprinašajo slovenskemu narodu in državi Sloveniji? Za kaj so koristni? Očitno za nič. Romi se ne asimilirajo, se ne izobražujejo, se ne vključujejo v družbene procese, ne plačujejo davkov, niso uradno produktivni, tržnica in kraja je nekaj drugega...Večina jih ima itak prijavljeno stalno bivališče v Švici in začasno v Sloveniji tako, da na obeh straneh pobirajo socialne podpore. Fuj. Bolje, da ne vejo, kako hitro bi mi to rešili.

Ne zagovarjam početja Strojanovih in njim podobno razmišljujočim, da se razumeva.

:? :hmm: Vidim pa, da posplošuješ in Rome mečeš vse v en koš. Tvoje pisanje pa me že spominja na sistem nacizma.

Zanimivo je to, da v temi Josip Broz Tito pišeš oz. primerjaš Tita z ostalimi diktatorji, kot so Stalin, Hitler, Chauchesco ipd., ter govoriš o koncentracijskih taboriščih na bivših Jugoslovanskih tleh.

Zanimivo! V čem pa se ti po razmišljanju razlikuješ že od zgoraj navedenih pokojnih diktatorjev?

Popravljeno . Popravil šokac
Objavljeno

Ne zagovarjam početja Strojanovih in njim podobno razmišljujočim, da se razumeva.

:? :hmm: Vidim pa, da posplošuješ in Rome mečeš vse v en koš. Tvoje pisanje pa me že spominja na sistem nacizma.

Zanimivo je to, da v temi Josip Broz Tito pišeš oz. primerjaš Tita z ostalimi diktatorji, kot so Stalin, Hitler, Chauchesco ipd., ter govoriš o koncentracijskih taboriščih na bivših Jugoslovanskih tleh.

Zanimivo! V čem pa se ti po razmišljanju razlikuješ že od zgoraj navedenih pokojnih diktatorjev?

Ti nalagaš, jaz naštevam dejstva. Koliko akademikov imajo v Sloveniji Romi, koliko magistrov, koliko doktorjev znanosti, koliko jih ima zaključeno srednjo šolo? Koliko jih je procentualno, glede na celotno populacijo, nekaznovanih in koliko v kazenskih postopkih? Koliko Romov ima redno zaposlitev in koliko jih dela na črno?

Seveda niso zmeraj vsi enaki. Vendar, če jih je 90% takšnih, potem je to verjetno ogledalo neke nacije.

Preden se začneš navduševati nad njimi, poiskusi z njimi živeti. Veš, kaj mi je rekel v našem mestu, eden bolj delavnih in podjetnih ciganov? Rekel je:"Veš, jaz ne delam s cigani, ker so sami lopovi". Pa je sam cigan in še črn kot noč. Kaj bi potem še rad slišal? Morda je škoda le, da niso tvoji sosedje, pa bi se lahko kar iz lastnih izkušenj navduševal nad njimi in se šel človekoljuba. Mar misliš, da so ljudje povsod po Sloveniji kar tako znoreli ali je morda z Romi res kaj narobe?

Tvoje vprašanje je provokacija. Pa ti bom vendarle odgovoril. Diktatorji so te pospravili, če si povedal neustrezen vic. Jaz pa ti želim dopovedati, da si v lastni državi drugorazredni državljan. Če si rom, ne plačuješ ne nadomestila za uporabo stavnbnega zemljišča, ne davkov, ne vrtca in šole za otroke, zidaš na črno, ne registriraš avtomobila, ne rabiš izpita zanj, ne plačuješ kazni...Pa dobro, kaj bi ti še rad?

Objavljeno

Ne samo Strojanove. Tudi sicer bi že zdavnaj morali rešiti romsko problematiko. Če so enakovredni kot ljudje in državljani, potem naj tudi zanje veljajo enaki kriteriji in ista zakonodaja (carinska inšpekcija, tržna inšpekcija, inšpekcija za okolje in prostor, davčna inšpekcija, policijska pooblastila itd). Če so IZVOLJENO LJUDSTVO in s tem v Sloveniji nadljudje, ki lahko brez posledic počnejo kar hočejo, potem jim dajmo ta status z ustavo. Če pa niso ne prvo in ne drugo, vzemimo primere iz zgodovine in jih preprosto deportirajmo.

Ta predlog je sicer "močen" za demokratično okolje, pa vendarle se vprašam, kaj oziroma čemu si ti ljudje sploh namen? Kaj doprinašajo slovenskemu narodu in državi Sloveniji? Za kaj so koristni? Očitno za nič. Romi se ne asimilirajo, se ne izobražujejo, se ne vključujejo v družbene procese, ne plačujejo davkov, niso uradno produktivni, tržnica in kraja je nekaj drugega...Večina jih ima itak prijavljeno stalno bivališče v Švici in začasno v Sloveniji tako, da na obeh straneh pobirajo socialne podpore. Fuj. Bolje, da ne vejo, kako hitro bi mi to rešili.

Ja, po branju tvojega pisanja mi je prišlo na misel tole:

Če bi Strojane preselili vskupšćino ali državni zbor bi se od ostalih ločili samo v primeru, da bi jih označili s trakcem na roki ali z nagelćkom v gumbnici.

Tam pa kolikor vem so sami nedotakljivi.

Bravo!

Objavljeno

Ja, po branju tvojega pisanja mi je prišlo na misel tole:

Če bi Strojane preselili vskupšćino ali državni zbor bi se od ostalih ločili samo v primeru, da bi jih označili s trakcem na roki ali z nagelćkom v gumbnici.

Tam pa kolikor vem so sami nedotakljivi.

Bravo!

Pozabljaš, da sedijo v parlamentu ljudje, ki smi jih mi izvolili. Že Cankar je napisl:"Narod si bo pisal sodbo sam".

Razlika je v tem, da mene ne moti barva kože, ne moti me veroizpoved, ne moti me politično prepričanje in ne podpiram cenzuro govora in tistka. Podpiram pa enakost državljanov pred zakonom. In Romi so v Sloveniji nad zakonom.

Pa te bom vprašal drugače? Da ne boš samo komentiral drugih, mi povej, kaj pa bi ti konkretno storil z njimi? Pa ne flancarit, marveč te izzivam k konkretnemu odgovoru?

Objavljeno

Pozabljaš, da sedijo v parlamentu ljudje, ki smi jih mi izvolili. Že Cankar je napisl:"Narod si bo pisal sodbo sam".

Razlika je v tem, da mene ne moti barva kože, ne moti me veroizpoved, ne moti me politično prepričanje in ne podpiram cenzuro govora in tistka. Podpiram pa enakost državljanov pred zakonom. In Romi so v Sloveniji nad zakonom.

Pa te bom vprašal drugače? Da ne boš samo komentiral drugih, mi povej, kaj pa bi ti konkretno storil z njimi? Pa ne flancarit, marveč te izzivam k konkretnemu odgovoru?

a motoristi pa niso nad zakonom (beri: koliko motoristov se drži CPP itd.?)

pa prosim realn odgovor, ne enga razsvetljenega flancanja

lp, Simon

Objavljeno

lp, Simon

Ne verjamem, da je sploh kdaj obstajal v Sloveniji motorist, ki se je držal omejitev. Tudi če bi se jih hotel, je to nerealno.

Romsko vprašanje pa dela družbeni kaos in močno obremenjuje socialni proračun države. Mar veš, da dobi romska družina s štirimi otroci, starša sta seveda brezposelna, mesečno nekaj več kot 200.000 SIT socialne podpore? Ob tem, da so vrtci in šole, malece in kosila, pa zvezki in knjige zanje zastonj? Veš koliko zasluži trgovka v Intersparu, Tušu, Mercatorju itd? Malo več kot eno tretino tega, pa dela cel mesec, ima tudi šoloobvezne otroke, plačuje davke in položnice... Ne, meni se to ne zdi fer.

Ja, sociala mora biti urejena. Socialno šibki, preskrbljeni. Ne podpiram pa, da neka narodnostna skupina živi parazitsko življenje, ob tem pa ustrahuje svojo okolico z nasiljem in kriminalom. Lahko je pametovati nam, ki z njimi ne živimo v isti hiši. Pojdimo pa vprašati ljudi, ki te sreče nimajo, kaj si mislijo o njih!

Objavljeno

gattolina, saj vse lepo nazorno opisuješ.

PA veš ti morda, koliko stanejo operacije in sanacija poškodb, ki nastanejo zaradi divjanja motoristov?

upam si trditi, da približno isto za eneka kolkotolko ornk razsipanega motorista, kot pa stane celoletna podpora ene fajn vlke ciganske familije.

...

skratka - ne bi jaz tu o morali pa to... al se držimo pravil na celi črti, al pa nehajmo jamrat pa delajmo naprej po svoje, kot nam paše (mimo zakona ali pa kakorkoli že tebi paše).

ok, v moji primerjavi v primeru motorista velik delež plačajo zavarovalnice (zzzs ipd je itak državna), v primeru ciganske familije pa gre iz drugih proračunskih postavk. Ampak - na nek način je oboje iz približno iste malhe in oboje posledica neke brezglavosti itd. pustimo zaj debato, kdaj je motorist kriv in kdaj ni za nesrečo ... tudi za cigote se da polemizirat, al so res sami za vse krivi, al je bolj kriva družba (torej "drugi") ...

Objavljeno

Gattolina je človek, ki s svojimi navadami,netoleranco,nacionalsocializmom in družbenimi vrednotami, kakršne zagovarja,ne sodi v civilizirano Evropo.

Če bi tvojemu (če prav razumem) vzorniku Dolfiju,na čigar metode napeljuješ, uspelo zmagati, bi bili med 2.svet.vojno na račun takih maloumnih idej deportirani tudi tvoji starši,ali pa stari starši.

In zakaj slovenski Cigani po tvoje niso Slovenci?

Zakaj moderatorji dovoljujejo, da petnajstletni mlečezobi dečki po Motomarsu razširjajo take ideje...??

Damian, malce postajaš nesramen. Si te ne zdi? Sicer pa moji ne bi bili deportirani, ker so že takrat vedeli, da le pridnost, delovnost in poštenost vodijo k uspehu. In da čistilka nikoli ne bo predsednica uprave. In da kulture naroda ne moremo zamenjati z vpitjem v podivjani hordi.

Moji so še danes "gori", kako pa je s tvojimi, veš samo ti.

Mlečnozob mulac pa si ti, ker pišepš neumnosti, ki jih verjetno nekdo odrasel ne bi uspel ustvariti.

Damian, malce postajaš nesramen. Si te ne zdi? Sicer pa moji ne bi bili deportirani, ker so že takrat vedeli, da le pridnost, delovnost in poštenost vodijo k uspehu. In da čistilka nikoli ne bo predsednica uprave. In da kulture naroda ne moremo zamenjati z vpitjem v podivjani hordi.

Moji so še danes "gori", kako pa je s tvojimi, veš samo ti.

Mlečnozob mulac pa si ti, ker pišepš neumnosti, ki jih verjetno nekdo odrasel ne bi uspel ustvariti.

Zakaj niso Slovenci? Tega nihče ni napisal. Dejstvo pa je, da jih ima večina švicarske potne liste. Damian, Damian, debatiraš, pametuješ, žališ, v resnici pa nimaš pojma.

Objavljeno
Da ne boš samo komentiral drugih, mi povej, kaj pa bi ti konkretno storil z njimi? Pa ne flancarit, marveč te izzivam k konkretnemu odgovoru?

Pardon, tudi deklaracija v smislu "jaz bi..." ni popolnoma nič bolj konkretna kot vse ostalo flancarjenje po motomarsu.

Objavljeno

Pardon, tudi deklaracija v smislu "jaz bi..." ni popolnoma nič bolj konkretna kot vse ostalo flancarjenje po motomarsu.

I tata bi to radio sine.

Samo je treba met jajca in trdega ku**a, ne pa samo hiter jezik.

Pa saj jim bo enkrat potegnilo.

Objavljeno

I tata bi to radio sine.

Samo je treba met jajca in trdega ku**a, ne pa samo hiter jezik.

Pa saj jim bo enkrat potegnilo.

S prostaštvom in revno slovnico težko prepričaš kogarkoli.

Objavljeno

Kako pa se začne parlamentarna debata? S "potrebno BI bilo"....V diktaturi se začne z "JAZ BOM"....Na žalost.

Objavljeno (popravljeno)

Kako pa se začne parlamentarna debata? S "potrebno BI bilo"....

Seveda. Žal se v dobršnem delu primerov tam tudi konča. Ker za besedami ni vsebine. Sicer do komedij tipa "Strojanovi" ne bi prihajalo.

Slika v parlamentu je zelo podobna sliki na motomarsu:

- določen del prisotnih spi (slike smo videli, torej smem to navesti kot dejstvo)

- določen del se udeležuje debate z namenom čimbolj virtuozno osmešiti nasprotnika (tudi videno, ergo... )

- dejanski problem ostaja ob strani

In pojem "diktatura" je po krivici a priori označen kot nekaj negativnega. Ne verjamem, da se recimo trden slovenski kmet igra demokracijo na svojem gruntu. Nima časa za te hece. Ampaq stoji za svojim "Jaz bom..." oziroma celo "Jaz sem...". Kar je hudičevo dobro.

V bistvu bi v godlji brezjajčnih kvazi politikov in proizvajalcev toplega zraka zelo prav prišel en moder gruntar (beri diktator), ki bi se upal napraviti rez in zahtevati od "aparata", da opravi svojo dolžnost, sicer bo odiden. Tu pa že tiči "contradictio in adjectum". Vprašanje je namreč, če se bo moder človek sploh loteval takih podjetij. Ker so tovrstne poteze jako nepopularne in skrivajo v sebi vsaj dvoje nevarnosti:

- ogroženi "aparat" elegantno odide gruntarja

- gruntarju uspe in si začne domišljati, da je vsaj Napoleon, če že ne Bog

Kot kaže, so možnosti za zmago, generalno gledano, precej pičle. Še dobro, da se ne zanimam za politiko, sicer bi me začelo skrbeti.

Popravljeno . Popravil PEPE
Objavljeno (popravljeno)

lp, Simon

A ti še kr dolgočasiš s tem sranjem :doze:

Jst ko naredim cpp prekršek, plačam kazen oz. izgubim izpit.

Nekdo pa posili deklico, pa ne gre niti v arest :doze:

Ne dojameš tega :closedeyes:

ok, v moji primerjavi v primeru motorista velik delež plačajo zavarovalnice (zzzs ipd je itak državna), v primeru ciganske familije pa gre iz drugih proračunskih postavk. Ampak - na nek način je oboje iz približno iste malhe in oboje posledica neke brezglavosti itd. pustimo zaj debato, kdaj je motorist kriv in kdaj ni za nesrečo ... tudi za cigote se da polemizirat, al so res sami za vse krivi, al je bolj kriva družba (torej "drugi") ...

Sej se počasi že začenja. Adrenalinski športniki si bodo baje morali sami plačevati zdravljenja v primeru poškodb. Verjetno bomo tudi motoristi kmalu padli pod adrenalinske športnike :headbang:

Popravljeno . Popravil Brihta
Objavljeno

A ti še kr dolgočasiš s tem sranjem :doze:

Jst ko naredim cpp prekršek, plačam kazen oz. izgubim izpit.

Nekdo pa posili deklico, pa ne gre niti v arest :doze:

Okoli posilstev - pomisli, kakšna je družba danes. To verjetno ni neka posebna lastnost cigotov. Lahko se tudi motim.

Glede prekrškov - japajade, če bi ti vsakič, ko kršiš, plačal, bi bil že zapufan za naslednjih 1000000 let. Verjetno vsak od nas.

Skratka - metaforično gledano iz vidika zakonodaje in podrejanja družbenim normam smo vsi nekakšni cigani, take ali drugačne sorte.

Objavljeno (popravljeno)

Okoli posilstev - pomisli, kakšna je družba danes. To verjetno ni neka posebna lastnost cigotov. Lahko se tudi motim.

Glede prekrškov - japajade, če bi ti vsakič, ko kršiš, plačal, bi bil že zapufan za naslednjih 1000000 let. Verjetno vsak od nas.

Skratka - metaforično gledano iz vidika zakonodaje in podrejanja družbenim normam smo vsi nekakšni cigani, take ali drugačne sorte.

Še kar :wacko:

Ti ne dojemaš.

Če nekdo napiše "da cigani niso enaki pred zakonom" ti napišeš "ja sej motoristi tut kršijo cpp". Kaj ma to veze????? Jst k grem po magistralki 115km/h kršim zakon. Strojan ko posili otroka, krši zakon. Oba sva kriminalca (po tvoje jaz še veliko nevarnejši :doze: ). Razlika je pa v tem, da bom jaz obravnavan in bil kaznovan. Strojan bo pa obravnavan in oproščen. A štekaš. Ne gre za to, kdo krši zakone, gre za to, kdo za njih odgovarja.

Pa naj te spomnim, niso motoristi edini nevarni v prometu. Je ta vikend na žalost to pokazal :(

Ne ni. Samo eni bodo zarad posilstva v arestu, eni pač ne.

Jaz bi bil. Strojan ne bi bil :doze:

S tem se pa strinjam. Samo se mi zdi, da ima v tem kontekstu, cigan slabšalni prizvok.

Popravljeno . Popravil Brihta

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!