Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih voženj v letu 2007

krava

Priporočene objave

Smo se srečali kje?

Če si bil kje na opisani relaciji, je verjetno čisto možno da smo se kje srečali. :hmm:

Popravljeno . Popravil Vanga
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

današnja vožnjica je bila zelo dirkalna: SharpNinjo je čakala predzadnja letošnja dirka za državno prvenstvo v spretnostni vožnji, zato sva še v jutranjih meglicah odpeketala v Krško - ona dirkat, jst navijat... ampak ko sva bila tam in so se začeli treningi (vsak tekmovalec pred dirko 2x prevozi progo za vajo, op.prev.), me je začela hecat (na tisti značilni, posebni ženski način, ko nam (fantkom) pravzaprav nič ni jasno) in preden sem se dobro zavedel, sem bil tud jst prijavljen da odpeljem svojo prvo spretnostno dirko... moj trening je bil katastrofalen, saj je bilo parkirišče polno kegljev in raznobarvnih puščic ki so kazale v vse smeri, najmanj 3x sem se izgubil, zapeljal narobe... u bistvu sem že na tej točki spoznal, da zadeva ni tako zelo nedolžna kot izgleda... kar me je seveda še bolj zagrelo za dirko...

... ki se je začela takole...

post-163-1188777134_thumb.jpg post-163-1188777182_thumb.jpg

... končala pa takole :)

post-163-1188777357_thumb.jpg

ampak to ni bila edina dirka to nedeljo: vsem se je namreč blazno mudilo čim hitreje speljat to dirko, da bi se lahko potem posvetili naslednji - MotoGP dirki v Misanu, ki smo si jo po zaključku naše ogledali v luštnem (nezakajenem :) ) kafiču čez cesto... sicer ne preveč zanimiva dirka nama je vseeno narisala nasmeh na usta, saj sta naša dva zasedla odlično drugo in tretje mesto :OK: :OK: ubogi Vale pa je še enkrat pokazal, da odkar Fialt dela motorje za Yamaho, zadeva ne špila več :naughty:

dirkanje se je tako uspešno zaključilo, midva pa sva skozi Sevnico, Zidani most in Trbovlje v LJ odpeljala izposojeni dirkalni ER-5, ki nama ga je ljubeznivo posodila Sabine, ki se ji tule še enkrat zahvaljujeva :worship: potem sva se odpeljala na Vrhniko, kjer sem z največjim veseljem osedlal svojo lubico, da sva še njo popeljala na - zaradi bližajoče teme - dokaj kratek, a živahen in poučen izlet do Postojne... nazaj grede sva se namreč za par minutk ustavila na Ridah, da si enkrat v živo ogledava to lokalno motoznamenitost in v zgolj nekaj minutah videla kar nekaj... khm... recimo "zanimivih" situacij... najbolj mi je v spominu ostal voznik nekega softchopperja, ki je na izhodu THE ovinka nenadoma dvignil levo roko, zavrl in nato zapeljal preko obeh pasov na "parkirišče", s tem pa v hipu maksimalno dvignil temperaturo za njim vozečemu cestaku... končalo se je sicer srečno, saj je voznik cestaka bliskovito odreagiral, a šlo je za milimetre!!! jao, jao... potem pa je blo treba it še nazaj na Dolenjsko... in spet nazaj na Vrhniko...

skratka, tole je bila zanimiva in uspešna dirkalna nedelja, slabih 400 km all in all...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj ena taka luštna popoldanska furca; Boštanj-Celje-Logarska-Kamnik-Vransko-Trbovlje in domov. Cca 250 lepih in vijugastih kilometrov :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

včeraj Postojna Knežak,Ilir. bistrica čez Brkine v Kozino...4x čez mejo

Solkan Most na soči Cerkno Gorenja vas.....domov 290 km.

danes...Lj...Trojane...Celje....Štore...Kozje....Kumrovc....Zagreb....Karlovc.....

...Delnice....Grobnik....Rupa....Pivka.....ride....Vrhnika....domov

vse brez avtoceste....512 km :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fertik z piflanjem za september (celo izpite naredu), zdej pride na vrsto lepši del sezone... Danes en lepa popoldanska furca po Kozjanskem in Bizeljskem koncu cca 150km :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sm reku jebesh ucenje pa sm su na en krog dons tko na izi.

Lj - Kranj - Jezersko - Zelezna kaplja - Bleiberg - Lavamund - obrnil malo pred Eibiswaldom in nazaj do Lavamunda - Dravograd - Velenje - Žalec - Prebold - Marija reka - Trbovlje - Litija - Trebeljevo - Lj.

Golica je zakon. Marija reka tud. Tud uni ovinki od Litije cez Trebeljevo proti Ljubljani niso slabi :)

366km in nasmeh do uses :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

trenutno sem se ustavil v Hruševju v gostilni Milena na enega in ima glih net pa vas pozdravljam , furca je super grem na Ride lep dan

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Furca: Ljubljana - Novo mesto - Otočec - Metlika - Črnomelj - Dvor - Kočevje - Ribnica - Sodražica - Cerknica - Rakek - Planina - Postojna - Ljubljana :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

midva s SharpNinjo pa danes rahel, lepo vzhajan dolenjsko-notranjski izlet, skozi Dvor, Kočevje in Delnice na Grobnik, kjer se je dogajala ena od letošnjih dirk Jura-Racinga... u bistvu sploh nisva prišla dirkat ampak le prijavit za novoletno dirko v Valenciji, ko nama je to uspelo je mene nekaj pičilo, kaj pa vem kaj, ena huda komarka je mogla bit, ker sem vprašal gospoda Franca, ki je izgledal tko dobre volje, če se greva lahko tud zdele kakšen krog zapeljat, pa je samo segel v predal, nama zapel zapestnici na roki in rekel: "evo, do šestih"... zastonj, seveda... možakar je car, tle ni kaj :worship:

in pol sva se šla pač pelat... na silo, seveda :) še prej pa seveda k zelo prijaznemu vulkanizerju, kjer sem naštelal "zabavni" pritisk v gumah (za firbce: 2,1 in 1,9 bar) potem pa gasa, čeprav meni tale edina asfaltna cross pista na svetu ni preveč všeč, ker sem se enostavno preveč razvadil na obiskih drugih, bolj zabavnih, predvsem pa lepše vzdrževanih in bolj varnih pist, zato mi je bil še posebej simpatičen komentar SharpNinje, ki se je prvič peljala po Gju: hja, tole je pa čist isto kot vožnja po avtocesti od LJ do Ivančne gorice, le da je tam več ovinkov, pa boljši asfalt... :) carica, ni kaj :worship:

vseeno sva se "matrala" do fajronta ob šestih zvečer, potem pa spet pri istem in enako prijaznem vulkanizerju napihnila gume nazaj na "delovni" pritisk in odpeketala proti domu, bogatejša za eno izkušnjo in revnejša za dober mm profila predvsem na levi strani gum... proti domu je tokrat pomenilo mimo Reke in skozi IB, Postojno, ride ( :) ), LJ spet na Dolenjsko... 547 lepih in večinoma zabavnih LS kmjčkov je pokazal števec, ko sem malo nazaj zapeljal lubico v garažo

in še last but not least: prav posebna zahvala skupini kranjčanov, ki so nama čuvali prtljago medtem ko sva midva radirala Pirellijeve Corse (III) :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes: Vrhnika, Zaplana, Medvedje Brdo, Idrija, Most na Soči, Baška grapa, Podbrdo,

Petrovo brdo, Sorica, Soriška planina, Bohinjska Bistrica, Bled, Gorje, Jesenice,

Žirovnica, Begunje, Tržič, Križe, Golnik, Tenetiše, Kokra, Šenčur, Voklo, Valburga,

Zbilje, Medvode, Sora, Katarina...daamuu. (nabralo se je 253 km). :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Današnja jutranja: Ljubljana - Dvor - Kočevje - Ribnica - Sodražica - Cerknica - Rakek - Planina - Postojna - Črni kal - Postojna - Logatec - Vrhika - Ljubljana :yea1:
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes popoldan z Lumpo malo do SLO Jeruzalema, pogledati kako grozdje zori. No, sva si privoščila en mali kozarček :naughty: mošta.

Popravljeno . Popravil šokac
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj, v soboto, sva Lobo in jaz krenila proti Lj, od koder smo z Ano nadaljevali pot proti Krasu; Logatec - Idrija - Tolmin, ... Nova Gorica - Kras, ... proti Ilirski Bistrici, ampak po cesti, ki je tako noro dobra, da bi se kar sem pa tja vozila ... :010 pa Knežak, Postojna, ... že po temi smo se vračali proti Lj.

Danes, v nedeljo, pa nas je vodil prijatelj iz Lj, :worship: :worship: , ki nas je popeljal v prekrasen nedeljski dan, vsa čast!

Lj - Kranj - Kranjska gora - Trbiž in ... Rezija! To je izlet za vsakega šmekerja, preverjeno :yes: . Za nekoga, ki želi v eni uri prevozit 300 km sicer tale izlet ni. Nikakor ne. Hitra, dinamična vožnja, vendar ne divjanje, nudi mnogo več možnosti "skeniranja" okolice. Prelepa dolina, soteska, ki te s svojo lepoto dobesedno prevzame. Da pa smo poprček dodali, nas je naš "kolovodja" nagnal še malo po rovtah gor in dol, po tako ozki, strmi in kačje zaviti cesti :OK: , kjer smo lahko samo upali na razsodnost lokalnih kamikaz in njihovo previdevanje, da cesta mogoče ni čisto prazna in da jim lahko naproti priružijo kar štirje motorji... Široka je ravno toliko kot povprečni avtobomil in doživeli smo nekaj kar tesnih mimohodov.

Tako smo se pridričali na slovensko stran, cesta pa nas je vodila skozi Kobarid, še kakšen km naprej do gostišča Jazbec, kjer smo se napapcali, poklepetali z lastnikom, ki je tudi sam motorist in nato do Lj po saaaaaaaaaaamih ovinkih ... Tolmin, Idrija, Logatec, ... :OK: pred LJ smo čisto slučajno srečali Vango, ki se je vračal iz Pule, tako, da smo se Štajerci v troje odpravili proti domu.

910 km ta vikend, hm, in to samih kvalitetnih ovinkov ter prelepe narave. :010

Polna sem lepih vtisov in skozi naporen, delovni teden bom lažje dočakala naslednji vikend, ki bo, z malo sreče z vremenom, ponovno prinesel nove spomine za skrinjico.

:winkiss: :winkiss: :winkiss:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

v soboto sem štartal z rdečim Vozilom, malo je treslo, sumil sem, da imamo morda neke težave s pogonskim agregatom. Že prej sem videl Dancija1973, ko se je pripravil na štart z drugim rdečim Vozilom. No, potem smo ga žgali čez drn in strn, gor dol, malo levo desno ... vmes parkrat nenapovedane pavze, ki jim še danes ne vidim razloga.

Po kakih 25 minutah vožnje pa smo izstopili na spodnji postaji Vzpenjače.

Občutki so bili nepopisni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!