Popularna objava .... Objavljeno Januar 26, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 26, 2017 Ob 25. 1. 2017 at 13:54, DL650 pravi: Saj vas podpiram pri vaših odločitvah in ne vzet izjavo kot napad, ampak s čim se eni vse ukvarjate! Preračunavate obroke, pazite to in ono .... življenje pa gre mimo vas. Pa ne mi rečt, da zato bolj kvalitetno živite kot drugi .... No, ko sem zbolel za sladkorno je bila prva stvar, ki so mi jo nekateri prodajali - meritev OH. Okej, približno moreš vedeti koliko ga je zaradi dodajanja inzulina oz. vsaj po filingu, da ne poješ preveč OH (za tiste, ki niso na inzulinu). In seveda, glej kaj ima GI (glikemični indeks). Misliš, da se mi da? Misliš, da mi je to pomembno? Prvo kar sem naredil, začel sem poslušati telo. Ne morem verjeti koliko nam pove, a mi ga ne poslušamo. Drugo kar sem storil, pijem izključno vodo, limonado in nesladkane čaje. Sadje sem znižal na minimum. Zanimivo je, ko meriš cukr in vidiš kako telo reagira na prehrano, pijačo,...AMPAK šele, ko greš v vadbo pride prava jeba. Ko naredim nek pošten trening, npr 45min teka na tempu 6min na km, sem šele imel probleme. Prenizki cukri. Več pojest? Logično, zaradi mišic. Vzeti več inzulina oz. tablet za zniževanja cukra? Ne. Sploh nisem vzel. Čudež. Tisti dan zvečer (ponavadi imam treninge popoldne) nisem rabil vzet in potem vidiš, vau. Gibanje dela čudeže. Dejansko je zdrava. Shujšal 25-30kg, maščobe v krvi prišle na normalne meje, sladkor bil povprečno 4.5, tablet nisem potreboval. Nori rezultati. Ko sem opustil gibanje, kg takoj nazaj gor, maščobe še ne vem, nisem še bil na kontroli, sladkor je povprečno 6,2. Torej še vedno lahko rečem, da so sladkorji normalni. Ampak z gibanjem...noro. Navdušen sem nad tem. Problem je le, da ni volje, trenutno je ni in vem, da jo moram najti, ker če vložim v svoje zdravje zdaj in skrbim za sladkor in maščobe, bom lahko sladkorno brez zapletov podaljšal še dolgo v starost, v nasprotnem bo štala. Vidim pri svojem dedku kakšen je zdaj pri 81ih, temu ne morem reči kakovostna starost. Da poenostavim, strinjam se, nekateri pretiravajo. Frenk 67, J.a.m.e.s, XTR in 8 others 11
builder Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 (popravljeno) pred 8 urami, XTR pravi: Nizkointenzivna vadba, to imaš v mislih 140-150 utripov na minuto? Delam narobe, če naredim recimo eno uro treninga na kolesu pri 160-170 utr/min? Nekako se najbolj počutim pri taki obremenitvi. Cilj je -5 kg do konca aprila ali pa nov kombinezon... pa aspirin si vzam, da te ne bo streslo, sicer ne vem koliko si star, samo to ni uredu, maščobe bodo ostale, mišična masa bo pa šla adijo, ker so mišice težje kot špeh, bo tehtnica pokazala v tvojo prid, ko boš nehal z vadbo, stavim, da boš dobil gor 10kg in ne več 5kg, kolikor ti je bil interes dat dol Puls naj bo na 120, od oka govorim, ne vem koliko si težak, visok,... in tudi ne vem, koliko si star, v kakšni fizični kondiciji si, vse to je treba vedeti, da se lahko sestavi vadba, ki bo lahko uspešna, če pa hočeš imet visokega, pa delaj intervalno, držat ga na 90% eno uro, zame je to dolgoročno gledano, velika bedarija in prej kot slej, bo nekaj narobe, edino če si na tekmi ali olimpijadi Popravljeno Januar 27, 2017. Popravil builder XTR, Kmet2 in lucif3rka 3
Andrejcer Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 (popravljeno) pred 9 urami, XTR pravi: Nizkointenzivna vadba, to imaš v mislih 140-150 utripov na minuto? Delam narobe, če naredim recimo eno uro treninga na kolesu pri 160-170 utr/min? Nekako se najbolj počutim pri taki obremenitvi. Cilj je -5 kg do konca aprila ali pa nov kombinezon... Srce različno tiktaka od osebe do osebe. Pri enakem naporu nekomu srce tiktaka 120u/min, drugemu 140u/min. Dostikrat uporabljajo formulo 220 - tvoja leta = maksimalni utrip. Glede na rezultat te formule potem izračunaš v kakšnem področju bi naj bil tvoj utrip za določeno obremenitev. Nizkointenzivna vadba je okrog 60-70% maksimalnega utripa. Ampak ta formula ne drži 100%, daleč od tega. Na primer: sva s sosedom tekla progo 18km v tempu 5:00/km, oba zelo dobro natrenirana, jaz sem imel povprečni utrip 125/min, on 136/min (je starejši), pa je on polmraton tekel nekaj čez 1:26, jaz pa 1:29, kar je ogromna razlika. Če želiš točen podatek tvojega maksimalnega utripa, moraš narediti obremenilni test v ustrezni ustanovi. Približno si ga lahko določiš sam, s tem da si namestiš merilec srčnega utipa in se odpraviš na en tempo tek, tam dobrih 20 minut dolg, s takim tempom, da boš na koncu dihal "na škrge". Maksimalen utrip ob taki vadbi je približek osnovi za izračun ostalih obremenitev. Popravljeno Januar 27, 2017. Popravil Andrejcer XTR in Kmet2 2
Kmet2 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 19 urami, Arzen pravi: Sem ti že rekel, da jej zelenjavo. Namesto borovnic dej oreščke, grah, kvinojo,...take stvari. Meni je všeč špinača. Vem, sadje da boljši okus, ampak cukr...namesto mleka pa vodo. Se boš že navadla. @Kmet2 katero vadbo najbolj priporočaš za izgubo maščobe? Predvsem okoli trebuha. Malo sem se zapustil in moram izgubiti vsaj 15-20 cm v pasu, ne rabim pa sx pack in teh for, samo da ide maščoba. Nobena vadba ti ne bo pomagala , če ne boš spremenil prehrane in načina življenja ---.......trening je 20% uspeha , ostalo spanje in prehrana . pred 16 urami, lucif3rka pravi: Sem stoprocentna, da na dan pojem dvakrat tolk zelenjave kot ti. In opisane stvari vse jem, samo za zajtrk mi pa ne potegnejo nikakor, pa naj bo še toliko bolj zdravo ali kakorkoli že. Voda sama pa tudi lih ne bo šla skoz, v kombinaciji z mandljevim mlekom pa že, je blo ravno danes sprobano Nekaj jest na silo, k vem da mi ne paše... Je pač recept za to, da obupam al se pa večkrat čez dan pregrešim. Zaenkrat mi funkcionira tako, sm šla lih prej še za danes prekalkulirat - 50% B in po 25% OH in M. Pa nekje 1500, ker sm bla prej na vadbi. Zdej pa pejt delat pa se ne ukvarjaj tolk z mojim cukrom Kdo pa je rekel ,da je hujšanje lepo in lahko , če bi bilo bi bila že takšna kot si želiš in vsi bi imeli six packe .... Bmflar, builder in lucif3rka 3
Kmet2 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 15 urami, XTR pravi: Nizkointenzivna vadba, to imaš v mislih 140-150 utripov na minuto? Delam narobe, če naredim recimo eno uro treninga na kolesu pri 160-170 utr/min? Nekako se najbolj počutim pri taki obremenitvi. Cilj je -5 kg do konca aprila ali pa nov kombinezon... Uf , kje pa ......če delaš trening na biciklu pri pulzu 160-170 ,delaš trening za vztrajnost , kondicijo ,lahko izvajaš tudi intervalce ,ampak vse to ni za topljenje maščob , mal sai preberi zapise ki sem jih podal .......30 let , max 135 pulza , potem pa izhajaj iz tu ..... To kar ti delaš , začne telo pobirat energijo iz glikogena v mišicah ,saj je intenzivnost previsoka ,da bi lahko telo jemalo iz maščob ....telo je stroj z veliko varnoistnimi sistemi ...... builder, XTR in DAMI34 3
Kmet2 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 15 urami, Arzen pravi: No, ko sem zbolel za sladkorno je bila prva stvar, ki so mi jo nekateri prodajali - meritev OH. Okej, približno moreš vedeti koliko ga je zaradi dodajanja inzulina oz. vsaj po filingu, da ne poješ preveč OH (za tiste, ki niso na inzulinu). In seveda, glej kaj ima GI (glikemični indeks). Misliš, da se mi da? Misliš, da mi je to pomembno? Prvo kar sem naredil, začel sem poslušati telo. Ne morem verjeti koliko nam pove, a mi ga ne poslušamo. Drugo kar sem storil, pijem izključno vodo, limonado in nesladkane čaje. Sadje sem znižal na minimum. Zanimivo je, ko meriš cukr in vidiš kako telo reagira na prehrano, pijačo,...AMPAK šele, ko greš v vadbo pride prava jeba. Ko naredim nek pošten trening, npr 45min teka na tempu 6min na km, sem šele imel probleme. Prenizki cukri. Več pojest? Logično, zaradi mišic. Vzeti več inzulina oz. tablet za zniževanja cukra? Ne. Sploh nisem vzel. Čudež. Tisti dan zvečer (ponavadi imam treninge popoldne) nisem rabil vzet in potem vidiš, vau. Gibanje dela čudeže. Dejansko je zdrava. Shujšal 25-30kg, maščobe v krvi prišle na normalne meje, sladkor bil povprečno 4.5, tablet nisem potreboval. Nori rezultati. Ko sem opustil gibanje, kg takoj nazaj gor, maščobe še ne vem, nisem še bil na kontroli, sladkor je povprečno 6,2. Torej še vedno lahko rečem, da so sladkorji normalni. Ampak z gibanjem...noro. Navdušen sem nad tem. Problem je le, da ni volje, trenutno je ni in vem, da jo moram najti, ker če vložim v svoje zdravje zdaj in skrbim za sladkor in maščobe, bom lahko sladkorno brez zapletov podaljšal še dolgo v starost, v nasprotnem bo štala. Vidim pri svojem dedku kakšen je zdaj pri 81ih, temu ne morem reči kakovostna starost. Da poenostavim, strinjam se, nekateri pretiravajo. S čem se strinjaš , da je pretiravanje če preračunavaš ? Potem pa v avto natoči 70 litrov , pa recimo da ima 50 litrski tank .....brez nadzora kar poješ ni rezultatov , ko dosežeš željen rezultat se počasi vrneš v normalo , kar ne pomeni ,da boš vse pojedu in ostal suh , se pa zaćneš poslušat in merjen obrokov ni več potrebno . Samo do tega moraš pridet s trudom in disciplino , vse ostalo je metanje denarja in časa skozi okno ........ DL650 bi vprašal ,če ima občutek ,da gre življenje mimo mene , ne ga srat , tako kot jaz uživam lajf ,ga malokdo ......... Največ pripomb pa slišim ravno od ljudi , ki niso sposobni držat discipline itd ......vse jih moti ........ Andrejcer, Frenk 67, lucif3rka in 2 others 5
Popularna objava skalar36 Objavljeno Januar 27, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 (popravljeno) Evo Kmet2 pravi, da je spanje pomembno pri hujšanju. Ena stvar že delam v to smer. Popoldne sem pojedu ena odlična pica , ki sem jo zalil z pijačo moje mladosti...potem pa na kavč za 2h. Mal me še tole jebe kaj so to HO, Pa CP... Ma jest nisem lih suh, pa nič se ne pazim pri hrani. Najbolj važno mi je, da ko mi neka stvar zapaše jo pojem, pa če je to hamburger, al pa otorbi. Najbolj važno mi je,da sem zdrav. Že nekaj let nisem bil prehlajen, nikoli jedel antibiotikov, ali kakšnih zdravil...Za svojo velikost imam 10 kg preveč. Brez problema pa pretečem 10km vsak drugi dan. Delam fizično cel dan, pa nisem nič utrujen. Raje sem rahlo debel, pa srečen, kot pa suh in živčna razvalina. In da mi zdravje služi. Če sem pa komu grd na pogled, pa naj pogleda stran... Popravljeno Januar 27, 2017. Popravil skalar36 builder, Kmet2, Bmflar in 9 others 12
Frenk 67 Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 4 minutami, skalar36 pravi: Evo Kmet2 pravi, da je spanje pomembno pri hujšanju. Ena stvar že delam v to smer. Popoldne sem pojedu ena odlična pica , ki sem jo zalil z pijačo moje mladosti...Mal me še tole jebe kaj so to HO, Pa CP... Ma jest nisem lih suh, pa nič se ne pazim pri hrani. Najbolj važno mi je, da ko mi neka stvar zapaše jo pojem, pa če je to hamburger, al pa otorbi. Najbolj važno mi je,da sem zdrav. Že nekaj let nisem bil prehlajen, nikoli jedel antibiotikov, ali kakšnih zdravil...Za svojo velikost imam 10 kg preveč. Brez problema pa pretečem 10km vsak drugi dan. Delam fizično cel dan, pa nisem nič utrujen. Raje sem rahlo debel, pa srečen, kot pa suh in živčna razvalina. In da mi zdravje služi. Če sem pa komu grd na pogled, pa naj pogleda stran... Mogoče si pa sam mal prenizek za svoje kile. Mavti, Wakasaki, Kmet2 in 5 others 8
dr.looney Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 Bom še jaz malo pametovala. Strinjam se, da je disciplina lepa vrlina in te lahko daleč pripelje na vseh področjih. Jaz je na žalost ne premorem veliko, ker se mi ne zdi potrebno, da zafrkavam samo sebe. Sem bolj človek, ki počne vse bolj po občutku in trenutnem razpoloženju. Taka sem in tega mi ni potrebno spreminjati. No pa preidimo k bistvu, kaj mene moti oziroma se mi zdi brezveze. To je obremenjevanje s svojim videzom. Človeška nečimernost je super stvar za služenje denarja. Mantra naše družbe je če nisi lep ne veljaš nič. Lepotni standardi so prignani do skrajnih mej. Ljudje pretiravajo v über. Hujšanje je in. Katera dieta je trenutno in pa nimam pojma. In kar je največje kozlarija je prepričanje , da je to vse za zdravje. My ass pa za zdravje. Ste mogoče opazili, da vsi 100 letniki niso nikoli preštevali, preračunavali in namensko kaj počeli za svoje zdravje. Vse je v dobrih genih, zdravi pameti in zmernosti. Gibanje je super zdrava stvar , dokler je v mejah normale. Dokler se počne za zabavo in sprostitev, ko pa to postane najpomembnejša stvar v tvojem življenju potem pa ni več tako zdravo. Sama imam 10 kg preveč, vendar se s tem ne obremenjujem preveč . Ne mislim se mučiti z raznoraznimi dietami, ampak sem se odločila, da v svoje življenje vnesem malo več gibanja in malo zmanjšam vnos hrane. Bolj z razlogom , da pridobim malo več kondicije in vzdržljivosti, kot pa z razlogom nižje številke na tehtnici ( ki je vedno v okvari, kadar stopim gor ). skalar36, XTR, VS800 in 5 others 8
Bmflar Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 3 urami, Kmet2 pravi: Kdo pa je rekel ,da je hujšanje lepo in lahko , če bi bilo bi bila že takšna kot si želiš in vsi bi imeli six packe .... Eni mamo 24 pack Kmet2 in Frenk 67 2
Popularna objava Frenk 67 Objavljeno Januar 27, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 Če se dobro počutiš v svojem telesu, super. Če imaš preveč kil in se s tem obremenjuješ, naredi nekaj na tem. Če nisi zadovoljen s svojim izgledom in nič ne narediš, potem si cepec, ki je ves čas neki nesrečen in samo išče izgovore zakaj tega ne more spremenit. Če želiš nekam prit je pa dobro, če veš kako se tja pride, sicer lahko vložiš zelo veliko truda a ne prideš na cilj. Dami, dej prestav tole med modre misli, DAMI34, Bmflar, J.a.m.e.s in 8 others 11
.... Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 pred 4 urami, Kmet2 pravi: S čem se strinjaš , da je pretiravanje če preračunavaš ? Potem pa v avto natoči 70 litrov , pa recimo da ima 50 litrski tank .....brez nadzora kar poješ ni rezultatov , ko dosežeš željen rezultat se počasi vrneš v normalo , kar ne pomeni ,da boš vse pojedu in ostal suh , se pa zaćneš poslušat in merjen obrokov ni več potrebno . Samo do tega moraš pridet s trudom in disciplino , vse ostalo je metanje denarja in časa skozi okno ........ DL650 bi vprašal ,če ima občutek ,da gre življenje mimo mene , ne ga srat , tako kot jaz uživam lajf ,ga malokdo ......... Največ pripomb pa slišim ravno od ljudi , ki niso sposobni držat discipline itd ......vse jih moti ........ Ko ti točiš v avto je sistem že tak narjen, da ti že sam pove koliko rabi in se ročka ustavi. Tudi telo pove, koliko rabi, samo ljudje ne znajo poslušat. Nadzor je že to, da namesto 3 dvojne cheesburgerje poješ zeleno solato, 1 piščanćji file in nekaj riža. Da grem pa toliko v detajle, da merim v dkg in koliko to prinese v vrednosti npr energije ali pa cukra, to je pa malce bedasto. Saj dobiš grip in sam vidiš koliko česa potrebuješ. Meni osebno ni bilo težko iti v to, problem je to vzdrževati in zdaj ko sem popustil, vidim da je veliko težje, ker v glavi je tak, da ve kaj je morala prej delati, da je prišla do želenih rezultatov in ko pomisli na vse tisto...se zdi danes vzdrževanje tiste teže mačji kašelj. Res je, ljudi vse moti in take nikoli ne bo izućilo. Takih se tudi izogibam, ker jih ne rabim v lajfu. dr.looney, Bmflar in Kmet2 3
XTR Objavljeno Januar 27, 2017 Opozori Objavljeno Januar 27, 2017 (popravljeno) 12 hours ago, builder said: pa aspirin si vzam, da te ne bo streslo, sicer ne vem koliko si star, samo to ni uredu, maščobe bodo ostale, mišična masa bo pa šla adijo, ker so mišice težje kot špeh, bo tehtnica pokazala v tvojo prid, ko boš nehal z vadbo, stavim, da boš dobil gor 10kg in ne več 5kg, kolikor ti je bil interes dat dol Puls naj bo na 120, od oka govorim, ne vem koliko si težak, visok,... in tudi ne vem, koliko si star, v kakšni fizični kondiciji si, vse to je treba vedeti, da se lahko sestavi vadba, ki bo lahko uspešna, če pa hočeš imet visokega, pa delaj intervalno, držat ga na 90% eno uro, zame je to dolgoročno gledano, velika bedarija in prej kot slej, bo nekaj narobe, edino če si na tekmi ali olimpijadi Aspirina ne bom jemal, ni potrebe. Omenjeno obremenitev zdržim brez težav. Zdržal sem že dobre 4 ure pri povprečnem utripu 173 udarcev na minuto (ko sem malo več kolesaril ~2-3kkm na leto). Naneslo je pač, da zadnje dve leti ni bilo časa ali pa volje za kolo, kar se pozna na teži. Da bi dobil 10 kg nazaj se ne bojim, ker sem že naredil enkrat nekaj podobnega. V treh mescih sem shujšal iz 80 na 70kg, nato pa v desetih letih postopoma prilezel nazaj. Neke panike ni glede teže (do pravega deca mi manjka še 18kg), bi se pa rad znebil izolacije ki se je nabrala. Kombinezon pa normalno da je premajhen, če sem ga kupil pri 70kg... 5 kil še tolerira, pa še to je tesno. Glede utripa sprašujem, ker je bila ravno omenjena nizkointenzivna vadba, meni pa je pri utripu 120-135 dolgčas. 11 hours ago, Andrejcer said: Srce različno tiktaka od osebe do osebe. Pri enakem naporu nekomu srce tiktaka 120u/min, drugemu 140u/min. Dostikrat uporabljajo formulo 220 - tvoja leta = maksimalni utrip. Glede na rezultat te formule potem izračunaš v kakšnem področju bi naj bil tvoj utrip za določeno obremenitev. Nizkointenzivna vadba je okrog 60-70% maksimalnega utripa. Ampak ta formula ne drži 100%, daleč od tega. Po formuli dobim 111-130. Razlike pri enaki obremenitvi poznam, imam pa od nekdaj visok utrip. Ker sem dvomil v merilec sem ga tudi že zamenjal pa ni bilo razlike. 5 hours ago, Kmet2 said: Uf , kje pa ......če delaš trening na biciklu pri pulzu 160-170 ,delaš trening za vztrajnost , kondicijo ,lahko izvajaš tudi intervalce ,ampak vse to ni za topljenje maščob , mal sai preberi zapise ki sem jih podal .......30 let , max 135 pulza , potem pa izhajaj iz tu ..... To kar ti delaš , začne telo pobirat energijo iz glikogena v mišicah ,saj je intenzivnost previsoka ,da bi lahko telo jemalo iz maščob ....telo je stroj z veliko varnoistnimi sistemi ...... Hvala za komentar. Bom prebral in nekoliko odnehal obremenitev. Čudno to, pri motorjih mi fibrce ne odgovarjajo, sam sebe bi pa šponal na 90% . Rinl pa ne bomo kolo v klanc. Popravljeno Januar 27, 2017. Popravil XTR builder, Kmet2 in Frenk 67 3
Kmet2 Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 pred 13 urami, dr.looney pravi: Bom še jaz malo pametovala. Strinjam se, da je disciplina lepa vrlina in te lahko daleč pripelje na vseh področjih. Jaz je na žalost ne premorem veliko, ker se mi ne zdi potrebno, da zafrkavam samo sebe. Sem bolj človek, ki počne vse bolj po občutku in trenutnem razpoloženju. Taka sem in tega mi ni potrebno spreminjati. No pa preidimo k bistvu, kaj mene moti oziroma se mi zdi brezveze. To je obremenjevanje s svojim videzom. Človeška nečimernost je super stvar za služenje denarja. Mantra naše družbe je če nisi lep ne veljaš nič. Lepotni standardi so prignani do skrajnih mej. Ljudje pretiravajo v über. Hujšanje je in. Katera dieta je trenutno in pa nimam pojma. In kar je največje kozlarija je prepričanje , da je to vse za zdravje. My ass pa za zdravje. Ste mogoče opazili, da vsi 100 letniki niso nikoli preštevali, preračunavali in namensko kaj počeli za svoje zdravje. Vse je v dobrih genih, zdravi pameti in zmernosti. Gibanje je super zdrava stvar , dokler je v mejah normale. Dokler se počne za zabavo in sprostitev, ko pa to postane najpomembnejša stvar v tvojem življenju potem pa ni več tako zdravo. Sama imam 10 kg preveč, vendar se s tem ne obremenjujem preveč . Ne mislim se mučiti z raznoraznimi dietami, ampak sem se odločila, da v svoje življenje vnesem malo več gibanja in malo zmanjšam vnos hrane. Bolj z razlogom , da pridobim malo več kondicije in vzdržljivosti, kot pa z razlogom nižje številke na tehtnici ( ki je vedno v okvari, kadar stopim gor ). Maš srečo ,samozavest serijsko jz sem bil tok grd kot mali, da mi je lokalni pedofil dal vsak dan čokolado sam da sem se šel igrat na drugi konec igrišča revež sem in moram preračunavat vsak obrok ,da vsaj spodobno zgledam , nimam časa tud na kavo tako skrbim za izgled , skratka zapor ......vsakemu svoje ,sej veš ........ Dark, VS800, Bmflar in 6 others 9
Kmet2 Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 pred 12 urami, Arzen pravi: Ko ti točiš v avto je sistem že tak narjen, da ti že sam pove koliko rabi in se ročka ustavi. Tudi telo pove, koliko rabi, samo ljudje ne znajo poslušat. Nadzor je že to, da namesto 3 dvojne cheesburgerje poješ zeleno solato, 1 piščanćji file in nekaj riža. Da grem pa toliko v detajle, da merim v dkg in koliko to prinese v vrednosti npr energije ali pa cukra, to je pa malce bedasto. Saj dobiš grip in sam vidiš koliko česa potrebuješ. Meni osebno ni bilo težko iti v to, problem je to vzdrževati in zdaj ko sem popustil, vidim da je veliko težje, ker v glavi je tak, da ve kaj je morala prej delati, da je prišla do želenih rezultatov in ko pomisli na vse tisto...se zdi danes vzdrževanje tiste teže mačji kašelj. Res je, ljudi vse moti in take nikoli ne bo izućilo. Takih se tudi izogibam, ker jih ne rabim v lajfu. Poišči par postov nazaj kaj sem napisal o poslušanju !! Do tega moraš pridet , pa ne tako da si žrl 20 let in kar naenkrat se znaš poslušat in omejit hrano , prej ti pa to 20 let ni zneslo ......pajade , pravljice za staremame v stilu .....proteine v škatli vidi pa misli ,da je strup ne leti direkno na tebe ..... Andrejcer, DAMI34, Frenk 67 in 4 others 7
dr.looney Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 pred 12 minutami, Kmet2 pravi: Maš srečo ,samozavest serijsko jz sem bil tok grd kot mali, da mi je lokalni pedofil dal vsak dan čokolado sam da sem se šel igrat na drugi konec igrišča revež sem in moram preračunavat vsak obrok ,da vsaj spodobno zgledam , nimam časa tud na kavo tako skrbim za izgled , skratka zapor ......vsakemu svoje ,sej veš ........ ......men so mogli pa klobaso obesti okrog vratu, da se je vsaj pes z mano igral...... Drugače pa do 35 leta starosti sem imela kilograme v mejah normale. Na višino 176 cm sem tehtala med 70 in 75 kg. Sedaj jih je pa 87 kg. Najnižjo težo pa sem imela 59 kg ko sem morala, zaradi zdravstvenih težav na dieto. Tega ne priporočam nikomur, slabo sem se počutila, od mize sem en mesec hodila lačna, postala sem pravi zmaj. Okolica je komaj čakala, da začnem normalno jest. V pol leta sem izgubila več kot 10 kg. imam raje kak kilogram več, kot pa kakšnega premalo. Sem sedaj bolj zdrava kot sem bila. skalar36, Bmflar, VS800 in 1 other 4
Andrejcer Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 (popravljeno) Ena stvar pribito drži. Genetika je velik faktor zdravja ampak tudi, če ti ne gre na roko lahko marsikaj dobrega narediš za dušo in telo. Zame so zmagovalci tisti, ki najdejo veselje v športu, rekreaciji, nasploh v zdravem načinu življenja in živijo polno življenje. Malo si preberite kateri hormoni se sproščajo po treningih, pa boste mogoče razumeli zakaj se po vsakem treningu počutiš, kot zmagovalec. "Zapornike" bolj vidim ostale, tiste ki se tolažijo z nezdravo prehrano (prenajedanjem sladkarij recimo), alkoholom, kajenjem in drugimi škodljivimi stvarmi. Zaprte duše nesposobne komunicirati s svojim telesom. Telo je en velik kompleksen stroj in to kar delaš z njim v življenju, to ti vrača. Torej, ali si kompleten in imaš rad svoje telo in dušo, ali pa si polovičar, ko imaš rad samo dušo, telo pa zanemarjaš dokler gre. Vsakemu bo prišel račun na dom, ampak takrat ne bodite presenečeni, zakaj ravno vi. In ne, pri + 50 letih niste (pre)stari, ko pristanete na topilcih maščob, antikoagulantih, antihipertonikih, mogoče tudi antidepresivih, ste le čisto navadni lenuhi, ki ste celo življenje hranili polovičarstvo, celote pa niste uspeli spregledati. Glede diet pa tako, prava dieta je gibanje, polno gibanja in potem dolgo nič drugega, pa spet več gibanja. Pa še poješ lahko vse, kar si poželiš (v razumnih količinah), če nisi lenuh. Popravljeno Januar 28, 2017. Popravil Andrejcer skalar36, Kmet2, Akito in 4 others 7
dr.looney Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 pred 1 uro, Andrejcer pravi: ....... Malo si preberite kateri hormoni se sproščajo po treningih, pa boste mogoče razumeli zakaj se po vsakem treningu počutiš, kot zmagovalec..... Endorfin se izloča v možganih, po svojih lastnostih je podoben morfiju. Beseda endorfin je sestavljena: endogeni pomeni notranji, morfij pa je učinkovita protibolečinska snov. Delovanje endogenih opiodiov je podobno delovanju morfija, le da so ustvarjeni v telesu. Izločajo se nenehno, močneje v stanju bolečin, povečujejo vzdržljivost pri telesnih naporih. Slednje daje občutek zadovoljstva po telesni aktivnosti, pojasni pa tudi obsedenost z vadbo, ki se pojavi pri nekaterih posameznikih. pred 1 uro, Andrejcer pravi: Telo je en velik kompleksen stroj in to kar delaš z njim v življenju, to ti vrača. Torej, ali si kompleten in imaš rad svoje telo in dušo, ali pa si polovičar, ko imaš rad samo dušo, telo pa zanemarjaš dokler gre. Vsakemu bo prišel račun na dom, ampak takrat ne bodite presenečeni, zakaj ravno vi. In ne, pri + 50 letih niste (pre)stari, ko pristanete na topilcih maščob, antikoagulantih, antihipertonikih, mogoče tudi antidepresivih, ste le čisto navadni lenuhi, ki ste celo življenje hranili polovičarstvo, celote pa niste uspeli spregledati. Težnja k črno-belemu pogledu na situacijo pogosto oziroma v večinih primerov pripelje do raznoraznih psiholoških motenje. Poznam precej primerov, ki svoje življenje ne jemljejo polovičarsko in glej ga zlomka več kot polovica jih je na antidepresivih. pred 1 uro, Andrejcer pravi: Glede diet pa tako, prava dieta je gibanje, polno gibanja in potem dolgo nič drugega, pa spet več gibanja. Pa še poješ lahko vse, kar si poželiš (v razumnih količinah), če nisi lenuh. Se strinjam. Vadba je odlično sredstvo za sproščanje, vzdrževanje telesne teže in ohranjanje zdravja. A le če jo izvajamo v mejah normale. Kaj pa se zgodi, ko te meje prestopimo? Takrat govorimo o zasvojenosti z vadbo, ki je za zdravje lahko tudi izjemno nevarna. Vsakodnevno pretiravanje s športom dviguje raven kortizola, kronično povišan kortizol in telo v konstantnem stresu, pa črpa druge hormone, ki so sicer potrebni za delovanje jajčnikov, ščitnice, slinavke…ter vitamine in minerale imunskemu sistemu. Vodi v nihanje sladkorja in željo po ogljikovih hidratih, v izgubo motivacije in delovnega elana, v oslabljen imunski sistem in bolezni ostalih žlez. Takšno stanje vodi do motenj spanja, prebavnih težav, izpadanja las, depresije, pridobivanje kilogramov ter do močno oslabljenega imunskega sistema. To je moje osebno mnenje. Vsak se odloča zase. Sama ima izredno rada sama sebe, zato skrbim, da moje telo in duša ne trpita preveč. Kmet2, Bmflar, skalar36 in 3 others 6
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Januar 28, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 Ko se peljem z mopedom se mi sprošča: vse majkemi, prav vse, kar je potrebno za srečo ko se peljem z mopedom: sem lepši, zategne in pomladi se mi koža bicepsi se napihnejo, tebuh leze notri Js kr lep ratam no. lucif3rka, dr.looney, Frenk 67 in 8 others 11
skalar36 Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 2 minutes ago, DAMI34 said: bicepsi se napihnejo, tebuh leze notri To je zato, ker si si kupu premajhen kombinezon Če kupiš premajhno številko še ne pomeni, da si suh DAMI34, dr.looney, Frenk 67 in 3 others 6
DAMI34 Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 pred 8 minutami, skalar36 pravi: To je zato, ker si si kupu premajhen kombinezon Če kupiš premajhno številko še ne pomeni, da si suh važno da sm lep dr.looney, skalar36 in Bmflar 3
Akito Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 ...jaz pa ne vem ali bi tole bolj pasalo v temo modroh misli ali sem...... Frenk 67, Bmflar in DAMI34 3
Bmflar Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 Hujšanje .... hmmmm ... Stalno neki rojstni dnevi, pa kolegi kličejo,pa poslovna kosila, pa .... Najbolje prekiniti kontakt z vsem svetom in začeti hujšati... Ne razumem lih .... dr.looney in DAMI34 2
Andrejcer Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 pred 23 minutami, HD-Dyna pravi: Hujšanje .... hmmmm ... Stalno neki rojstni dnevi, pa kolegi kličejo,pa poslovna kosila, pa .... Najbolje prekiniti kontakt z vsem svetom in začeti hujšati... Ne razumem lih .... Pa ni ti treba tam vse požret, pa spit. DAMI34, Bmflar in dr.looney 3
Bmflar Objavljeno Januar 28, 2017 Opozori Objavljeno Januar 28, 2017 pred eno uro, Andrejcer pravi: Pa ni ti treba tam vse požret, pa spit. Says who dr.looney in DAMI34 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se