Snečer Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 Hondo vzet z dct menjalnikom... pa bo zmagal pik1 1
pik1 Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 pred 8 minutami, Snečer pravi: Hondo vzet z dct menjalnikom... pa bo zmagal . ... a nima tale honda mal "velik" konjev ??? vandrovec 1
Snečer Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 Pravkar, pik1 pravi: . ... a nima tale honda mal "velik" konjev ??? zato pa dct menjalnik, da ne rabiš šalatat in jih lahko izkoristiš al pa voziš kot ti gsko na 20% in ti elektronika kroti zapestje pik1 in Kugelschreiber 1 1
vandrovec Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 pred 25 minutami, Snečer pravi: Hondo vzet z dct menjalnikom... pa bo zmagal Važno mu je, da ima ABS in ne previsok sedež, to je danes omenil. Pa Honda mu je všeč, ker je že sedaj imel Transalp. Ker se vozi umirjeno ne vem, če mu je pomembna večja moč pri 750 GSu. Gleda rabljene, dve NC je že šel pogledat... pik1 1
3nity Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 pred 19 minutami, vandrovec pravi: Važno mu je, da ima ABS in ne previsok sedež, to je danes omenil. Pa Honda mu je všeč, ker je že sedaj imel Transalp. Ker se vozi umirjeno ne vem, če mu je pomembna večja moč pri 750 GSu. Gleda rabljene, dve NC je že šel pogledat... A ni pri ceni 8.300€ za novo (zelo izboljšano) nesmiselno kupovati rabljeno? Nova je med drugim tudi nižja in lažja. Drugače imajo pri nas za oba motorja možnost testne vožnje - brezplačno. vandrovec, DAMI34 in pik1 3
pik1 Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 pred 29 minutami, Snečer pravi: zato pa dct menjalnik, da ne rabiš šalatat in jih lahko izkoristiš al pa voziš kot ti gsko na 20% in ti elektronika kroti zapestje . ... jah, vsak vozi "najbrž" za svoje veselje .... tko da ... ok, lahko poiščeš "celo" neke pluse v avtomatskem menjalniku ... ampak ... kar se mene tiče, nenormalno uživam glih u pretikanju brzin ... pa makar na tistih "tvojih 20%" ... in seveda v dretju motorja ob tem šaltanju ... če temu ne bi bilo tako, bi razmišljal mogoče kdaj celo o električni izvedbi ... kar me pa itak že po difoltu odbija ... ker ne ropota in ker ni zraven vsega tistega obveznega moto vonja ... za takšno vožnjo, kot pa ti omenjaš, torej brez šaltanja, imam pa jest pač skuter ... priznam pa, da je design te hondice lep ... problem vidim tud v tem, da se mu bo prej ko slej zadaj usedla tud kakšna sopotnica ... in bo ta manjko konjičev prej ko slej občutil na cesti ... tudi če je sicer zelo zmerni voznik ... aja, pa še to ... plus hondici je vsekakor tudi nizka cena ... za recimo eno leto starega ... z skoraj "nič" kilometri, ki ga dobiš za relativno pametn denar... tko da ... ja, na koncu se bo itak sam odločil ... in če mu ne bo pasal, ga bo pač prodal naprej in kupil gs-a DAMI34, Joker in vandrovec 3
Snečer Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 pred 5 minutami, pik1 pravi: . ... jah, vsak vozi "najbrž" za svoje veselje .... tko da ... ok, lahko poiščeš "celo" neke pluse v avtomatskem menjalniku ... ampak ... kar se mene tiče, nenormalno uživam glih u pretikanju brzin ... pa makar na tistih "tvojih 20%" ... in seveda v dretju motorja ob tem šaltanju ... če temu ne bi bilo tako, bi razmišljal mogoče kdaj celo o električni izvedbi ... kar me pa itak že po difoltu odbija ... ker ne ropota in ker ni zraven vsega tistega obveznega moto vonja ... za takšno vožnjo, kot pa ti omenjaš, torej brez šaltanja, imam pa jest pač skuter ... priznam pa, da je design te hondice lep ... problem vidim tud v tem, da se mu bo prej ko slej zadaj usedla tud kakšna sopotnica ... in bo ta manjko konjičev prej ko slej občutil na cesti ... tudi če je sicer zelo zmerni voznik ... aja, pa še to ... plus hondici je vsekakor tudi nizka cena ... za recimo eno leto starega ... z skoraj "nič" kilometri, ki ga dobiš za relativno pametn denar... tko da ... ja, na koncu se bo itak sam odločil ... in če mu ne bo pasal, ga bo pač prodal naprej in kupil gs-a v avtu imaš avtomatskega? motor je za enga ... za sopotnice je apartma GregorM, pik1 in vandrovec 3
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 14 hours ago, pik1 said: glih u pretikanju brzin ... pa makar na tistih "tvojih 20%" ... in seveda v dretju motorja ob tem šaltanju Brez podjebavanja. Če imaš na bavarcu quickshifter, bi ti bil DCT všeč. V manual modu poka čez brzine bolje od vseh QSov. Dela perfektno na vseh obratih, v obeh smereh. Če ti "aktivna vožnja" mal dojadi, pa ga pustiš da si sam zmišljuje brzine... Računam da jo februarja rentam, preopteretim pa pol povem kaj si mislim o moči. Na papirju je mizerija, na ceti tega nisem opazil. Mavti, MiNa, pik1 in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 Novo Transalpko naj kupi. Nizek sedež, velik opreme, za vse terene, dovolj moči. vandrovec 1
vandrovec Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 Kot sem ga razumel mu je NC všeč in prva izbira. Ampak glede na to, da je nova malo dražja od rabljene, mu bom omenil to možnost, če ni že sam preveril. Nova Transalp je verjetno dražja in ker je pred kratkim kupil nov avto ne verjamem, da bi mu preveč ostajal denar. Je pa kupil bencinsko Toyoto, sem ga vprašal, zakaj ne hibrid...pa da mu bolj odgovarja, mogoče ni hotel hibrida tudi zaradi avtomatskega menjalnika.
3nity Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 pred 18 urami, pik1 pravi: .... a nima tale honda mal "velik" konjev ??? Bimer je pa kljub velik velik konjem še vedno ne ujame na Vranskem, a ne? 🤣 Od 60. dalje so vsi sramežljivi pred 1 uro, vandrovec pravi: Kot sem ga razumel mu je NC všeč in prva izbira. Ampak glede na to, da je nova malo dražja od rabljene, mu bom omenil to možnost, če ni že sam preveril. Nova Transalp je verjetno dražja in ker je pred kratkim kupil nov avto ne verjamem, da bi mu preveč ostajal denar. Je pa kupil bencinsko Toyoto, sem ga vprašal, zakaj ne hibrid...pa da mu bolj odgovarja, mogoče ni hotel hibrida tudi zaradi avtomatskega menjalnika. Transalp je 2.900€ dražji in 5cm višji sedež ima. https://www.honda-as.com/izdelek/cb500xa-abs/ ima sicer 6 konjev manj kot star TA, nova stane 7.490€, pri @MiNa pa lahko prebereš kakšen šparovc je. AS ponuja tudi to na test. Sicer ga pa stroški očitno ne zanimajo, pri Yarisu recimo tiste 3k€ razlike "prineseš no3" v max. 6 letih, če pa prišteješ še nižje stroške servisiranja... E-CVT ni avtomatski ampak brezstopenjski menjalnik (variator), je vzdržljiv (večen), uporaben, brez cukanja (udoben). Bu MiNa, Mavti in vandrovec 3
pik1 Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 pred 59 minutami, 3nity pravi: Bimer je pa kljub velik velik konjem še vedno ne ujame na Vranskem, a ne? 🤣 Od 60. dalje so vsi sramežljivi Transalp je 2.900€ dražji in 5cm višji sedež ima. https://www.honda-as.com/izdelek/cb500xa-abs/ ima sicer 6 konjev manj kot star TA, nova stane 7.490€, pri @MiNa pa lahko prebereš kakšen šparovc je. AS ponuja tudi to na test. Sicer ga pa stroški očitno ne zanimajo, pri Yarisu recimo tiste 3k€ razlike "prineseš no3" v max. 6 letih, če pa prišteješ še nižje stroške servisiranja... E-CVT ni avtomatski ampak brezstopenjski menjalnik (variator), je vzdržljiv (večen), uporaben, brez cukanja (udoben). Bu . ... kdor do 60.-ega ni nč naredu, tud po 60.-tem ne bo več kej dost postoru .. tko da, jim res preostane samo še sramežljivost ... kljub velik velik konjem 3nity in Joker 2
maus Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 pred 8 minutami, pik1 pravi: . ... kdor do 60.-ega ni nč naredu, tud po 60.-tem ne bo več kej dost postoru .. tko da, jim res preostane samo še sramežljivost ... kljub velik velik konjem kdor je do 60-ga veliko postoril, gre po 60-tm v penzijo pik1, MiNa, 3nity in 1 other 2 1 1
vandrovec Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 pred eno uro, 3nity pravi: https://www.honda-as.com/izdelek/cb500xa-abs/ ima sicer 6 konjev manj kot star TA, nova stane 7.490€, pri @MiNa pa lahko prebereš kakšen šparovc je. AS ponuja tudi to na test. NC750X gleda...šel je gledat eno 2018 letnik za 6890€, mi ne prilepi linka. Pa niti ni vžgala, kasneje ga je klical prodajalec, da je bila slaba svečka. Nova je 8290€...jaz ne bi veliko razmišljal https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=15992125&display=Honda NC750X ABS+TCS 23YM - POSEZONSKI POPUST Yaris je kupil ja, stanuje pa v hribih, v službo in nazaj ima sam klanec...zase je že napravil računico, je kar preračunljiv 🙂
Snečer Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 Čudi me, da preko foruma kupuje motor, pa je že motorist...
pik1 Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 pred eno uro, maus pravi: kdor je do 60-ga veliko postoril, gre po 60-tm v penzijo . ... jah, v penzijo grejo bolj "starejši občani" tko da ... teh stvari jest še ne oznam prov dobr
vandrovec Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 pred 43 minutami, Snečer pravi: Čudi me, da preko foruma kupuje motor, pa je že motorist... Kako kupuje preko foruma? Nič me ni prosil, da karkoli poizvedujem, samo nakup mi je omenil. Jaz sem tu samoiniciativno vprašal, če bi kdo omenil kakšno posebnost teh dveh motorjev. Bi ga že kupil, če bi bilo na dveh ogledih vse v redu 🙂 Sem mu danes sporočil naj razmisli o novem, mogoče mu bo to kaj pomagalo...
DAMI34 Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 pred 58 minutami, Snečer pravi: Čudi me, da preko foruma kupuje motor, pa je že motorist... mal si zamešal, kupuje prek Vandrovca, kateri se je po strokovno mnenje zatekel na MS. Če tule ne bo rešitve pa bo šel bolj v detajle in poiskal mnenje v FB skupini Motoristi ps. ninđa ima ful nizek sedež sampovem vandrovec, Mavti, MiNa in 1 other 1 3
MiNa Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 Ob 30. 8. 2023 ob 18:07, vandrovec pravi: všeč mu je Honda NC750X, kot alternativa temu bi pogledal tudi BMW 750 GS. Če preferira znamko potem BMW, v primeru, da hoče pa veliko in poceni vozit pa HONDA, PIKA. Seveda, nočem nikogar silit v nakup Honde. Lahko pa odgovorno napišen, da 2x HalfAfrika pri hiši po skupno prevoženih 55Kkm v dveh sezonah povsem opraviči zamenjavo dveh Baby BMW, ki sva jih imela prej. Mejte se pa vozte čim več... pred 3 urami, vandrovec pravi: da je bila slaba svečka. Honda NC750X ima dve svečki... Joker, Luka66, vandrovec in 1 other 4
vandrovec Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 Cenim mnenje @MiNa, ker vem, da ima izkušnje s tema znamkama. S tem bi lahko zaključil to debato, kakšnih posebnosti ni, da bi mu jih bilo za omenjat. Ne gre se mu za znamko, tudi zelo veliko se ne vozi...gre ob vikendih na kakšen izlet, v službo se pa vozi največ od vseh motoristov na firmi, tudi ob slabšem vremenu. Najprej si želi ABS, ker je že padel zaradi naglega zaviranja. Pri NCjki omenja edino manj vzmetenja in drugačen položaj na motorju kot ga je vajen, je šel na testno vožnjo. Moči je zanj dovolj pravi. Je že sam vse pregledal in preštudiral, pozna bolje od mene vse motocikle v tej konkurenci...🙂 MiNa in GoBobi 2
KARMEN1 Objavljeno Avgust 31, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2023 Ob 30. 8. 2023 ob 18:07, vandrovec pravi: Sodelavec bo kupil motor, všeč mu je Honda NC750X, kot alternativa temu bi pogledal tudi BMW 750 GS. Je pri katerem od teh dveh kakšen plus ali minus v primerjavi z drugim, sam teh motorjev nisem vozil? Je umirjen voznik in gleda motor z nižjim sedežem, ker ni ravno visok Jaz sem imela NC 750 S. Nad njo nisem imela pripomb, razen tega, da sem jo v 2 letih nekako "prerasla". Prešla sem na močnejši motor. Nizek in udoben sedež, zelo okretna, velik prtljažni prostor, namesto rezervoarja, nizka poraba, udobna vožnja,......pa še zelo lepa je bila. MiNa, vandrovec, PRPY in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno September 3, 2023 Opozori Objavljeno September 3, 2023 Glede kilometrine, ima vsak sam svoje mnenje. Moje je, da se splača kupovati leto, dve, tri stare motorje, ki so bili dragi ob nakupu. 1. cena jim običajno ful pade (razn bmw, tam zraste :P) 2. dobiš res dober in opremljen motor, ki mu tistih 20, 30, 50kek ne povzroči toliko izrabe kot podobna kilometrina v 10ih letih. 3. Dobro vzdrževan motor, večje kubikaže običajno zmore zlahka 200kek km, z upoštevanjem nekaterih stroškov, ki bodo v tem času. Recimo, zaganjač, sklopka, regulator. Ostalo kot so zavore, verižni seti ali kardan je zame potrošni material, ki se ga redno obnavlja. Kot referenco lahko navedem prodajo mojega Kawasaki SXa s 55000km, ki verjetno sedaj vrti 120.000km nekje in še dela. Ali KTM superduke GT prodan s podobnimi kilometri, ki lepo pelje in zgleda kot nov pri sedanjem lastniku. Je res, da je poskrbel za nekaj drobnarij, a motor lepo laufa. Ima preko 60kek. Nikakor pa ne bi kupoval motorjev brez ABSa, brez drugih elektronskih pritiklin (modi vožnje, TC itd) ker so to zadeve, ki prekleto pomagajo, ko se jih naučiš uporabljat. Dodatno, motorji , ko naenkrat dosežejo nekih 8-10 let starosti, sploh ne izgubljajo več na ceni. Nasprotno, še raste jim Dadi 1
Buschi Objavljeno Januar 7 Opozori Objavljeno Januar 7 (popravljeno) Takole je: nekako sem prišel do sklepa, da Tenerejka, kljub temu da sem jo sanjal 10 let, ni tist, kar rabim. Sm si jo spedenu u nulo (jest pravim tem tenerejkam Nitrosovi projekti), sam motor kot tak je za na meni ljube terene- traktorske vlake preglomazen, prevelik, pretežek, v bistvu se ga bojim peljat po širši planinski potki. Lansko leto je bil edini makedam panoramska; da bi bla ironija še večja, se mi nasproti prpele jeben goldwing...s sopotnikom ! Torej iščem nekaj podobnega, kot je bil moj prvi resen moped: Aprilia ETX 125. Tam 125 kil mokra, ca 300/300 spredi zadi, 115 na uro, luči, tablica, trotlziher in pocen. Ne mislim kupovat novga, sem gledal rabljene XT250 pa so cene bolane. Je že bla ideja isti ETX pa 250 firtakt noter, sam me jebe, ker ma aprilia ketno desno. Kaj iskati v segmentu firtakt 125/250. Hvala za ideje. Popravljeno Januar 7. Popravil Buschi MiNa in Kugelschreiber 1 1
Kugelschreiber Objavljeno Januar 7 Opozori Objavljeno Januar 7 Koja jeba. Napraskas za tist kar si zelis, pa nit pod razno ni to-to. Honda CRF250 pa Kawi KLX250? Obstajal je tud 230ccm zracnohlajen kawi, @krucymucy, kaj si imel?
MiNa Objavljeno Januar 8 Opozori Objavljeno Januar 8 125 prešvoh, 250 pa že pretežko... Jeba je v tem našem modernemsvetu, ko še sami ne vemo kaj bi radi. Tale predlog od @Kugelschreiber -ja je najbrž kar najboljši. Nič v nabavo pa pedenanje. V primeru pa, da to ne bo to, pa jovo nanovo... Z nečim se je treba zamotit...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se