Luka66 Objavljeno December 5, 2024 Objavljeno December 5, 2024 Ma problem je, ker se plani in načrtovane rute na daljši poti, običajno podrejo že po nekaj dneh, zaradi različnih ne-planiranih dejavnikov in treba po drugi poti, potem pa zapelješ še v območje kjer ni signala, ni obcestnih tabel in pa še seljaka ni od nikoder, če se pa slučajno od kje nariše pa nezna po naški, tako je priporočljivo imeti še rešitev iz "kamene dobe" papir - klasično karto in uporabit malo pantomime ..... res je, planiranje rut in X dodatnih variant terja veliko časa in v reali uporabiš......malo bo potrebno razširiti asortima tujih jezikov nekako imam najraje dimljenega govejega 🙃 tega sem hitro absorbiral 🤣 https://www.motorcyclenews.com/bike-kit/accessories/thork-racing-dmd-t865-nav-tab-v2/
MARE 65 Objavljeno December 5, 2024 Objavljeno December 5, 2024 pred 2 urami, Luka66 pravi: Ma problem je, ker se plani in načrtovane rute na daljši poti, običajno podrejo že po nekaj dneh, zaradi različnih ne-planiranih dejavnikov in treba po drugi poti, potem pa zapelješ še v območje kjer ni signala, ni obcestnih tabel in pa še seljaka ni od nikoder, če se pa slučajno od kje nariše pa nezna po naški, tako je priporočljivo imeti še rešitev iz "kamene dobe" papir - klasično karto in uporabit malo pantomime ..... res je, planiranje rut in X dodatnih variant terja veliko časa in v reali uporabiš......malo bo potrebno razširiti asortima tujih jezikov nekako imam najraje dimljenega govejega 🙃 tega sem hitro absorbiral 🤣 https://www.motorcyclenews.com/bike-kit/accessories/thork-racing-dmd-t865-nav-tab-v2/ Mogoče blesavo vprašanje, ta zadeva dela kot GPS, brez WI FI oz. mobilnih podatkov ?
raza Objavljeno December 5, 2024 Objavljeno December 5, 2024 (popravljeno) Lahko dela brez Wi-Fi ja in brez mobilnih podatkov s tem, da si predhodno naložiš zemljevide in ostale potrebne podatke. Enako kot vsi ostali navigatorji. Je pa zgrajen na osnovi "boljšega telefona", tako da ima tudi vse pritekline mobitela. Ima najboljši zaslon, kar jih je na tržišču, v ocenah testnih voznikov: slabo berljiv na sončni svetlobi... Na njihovem forumu ne vidiš odgovorov, če nisi prijavljen.... Iz zastavljenih vprašanj pa sklepam, da tudi deluje ne tako kot, kot pričakoval... Kar nekaj vprašanj, kot: Po posodobitvi ne deluje, iskanih POI ne najde, kako napisati, da bo našel... Nisem pa nikjer zasledil, da bi znal slovensko... 2 leti garancije in podpore???? Kaj je zdaj z oglaševano "doživljensko"???? Popravljeno December 5, 2024. Popravil raza
Luka66 Objavljeno December 6, 2024 Objavljeno December 6, 2024 pred 9 urami, MARE 65 pravi: Mogoče blesavo vprašanje, ta zadeva dela kot GPS, brez WI FI oz. mobilnih podatkov ? Sem jih kontaktiral, deluje brez wifi in prenosa podatkov, je pa prej seveda potrebno naližiti mape, podobno kot pri kakšnih drugih navigacijskih napravah ali programih (Sygic,...), ki se naložijo na mbt ali TAB, kot je napisal @raza .....pobrskal po njihovem forumu, pregleda posnetke, komentarjev je kar nekaj, večina pozitivnih, tudi kritik, takih in drugačnih, kot pri vsaki zadevi, nekateri komentarji so podobni, kot če bi dal moji mami to zadevo v roke......ko se vstavi kartico, lahko deluje kot običajan TAB ..... nekako mi deluje kot ena cenejša verzija Garminov https://www.thorkracing.com/categoria-produto/navigation/garmin/ grafika praktično enaka, dvomim, da so to sami razvijali.......v kolikor na motorju ni ustreznega zaslona, da bi preslikal navigacijo in oči rabijo malo več 😉 in je potreba po add support navigaciji mi je primeren, za neko drugo celino.....
MARE 65 Objavljeno December 6, 2024 Objavljeno December 6, 2024 Hmmm, po vsemu sodeč in kot sem omenjal vsepovsod so plusi in minusi, bom verjetno pristal na Garminu Zumo XT2 (bolj zaradi velikosti zaslona). Če bo delal kot zumo 395 LM bo kar OK, 2
MARE 65 Objavljeno December 20, 2024 Objavljeno December 20, 2024 (popravljeno) Ob 6. 12. 2024 ob 19:19, MARE 65 pravi: Hmmm, po vsemu sodeč in kot sem omenjal vsepovsod so plusi in minusi, bom verjetno pristal na Garminu Zumo XT2 (bolj zaradi velikosti zaslona). Če bo delal kot zumo 395 LM bo kar OK, In "pristal", vnovčil starega kar ugodno. V glavnem je doma, se bo pa treba malo igračkat (še z aplikacijo Tread) ko bo volja . V glavnem, ker sem Božičku naročil, da mi ne rabi nosit nič razen...(glej skupino necenzurirani kofi) sem si darilo kupil sam...če pa me bo še Božiček uslišal bo pa ulalaaaaa (še enkrat poglej skupino necenurirani kofi, se splača večkrat pogledat) Popravljeno December 20, 2024. Popravil MARE 65 2
raza Objavljeno December 20, 2024 Objavljeno December 20, 2024 Čestitke ob darilu 🎅 in veselo izkušenj in nasvetov.. Baje brez 🌦️☎️🎼🚧 ... deluje čisto OK. Se je pa potrebno odreči nekaterim " 🍩🍭🍬". Boš poročal, me prav zanima. Doslej sem si lastil večino modelov zumo in zadnjo montano 700i. V rokah sem imel vse modele moto Garmin navigacij, te zadnje pa se za enkrat še otepam in se nagibam v modernejše sisteme, ki jih zdaj ponuja tudi Garmin (Tread). So pa zaenkrat še precenjeni. Konkurenca je mnogo cenejša, je pa vprašljiva robustnost in trpežnost pri enih in pri drugih. Z večanjem zaslonov se veča tudi ranljivost, saj zaradi glomaznosti opuščajo masivne obrobe in že padec iz rok lahko pomeni razbit ekran. 1
MiNa Objavljeno December 21, 2024 Objavljeno December 21, 2024 pred 8 urami, raza pravi: Konkurenca je mnogo cenejša, je pa vprašljiva robustnost in trpežnost pri enih in pri drugih. Z večanjem zaslonov se veča tudi ranljivost, saj zaradi glomaznosti opuščajo masivne obrobe in že padec iz rok lahko pomeni razbit ekran. Jp, "Iči" ga je že "ubila"
raza Objavljeno December 21, 2024 Objavljeno December 21, 2024 Sem videl in sedaj se muči z telefonom....Je kar zbolela...
ajzak Objavljeno pred 8 urami Objavljeno pred 8 urami Uporablja kdo od vas aplikacijo za navigacijo oz. beleženja ( shranjevanja ) poti kot je recimo Calimoto, Rever,... ? Kako se obnesejo ? Predvsem me zanima samo kot shranjevanje rute, nekaj takšnega kot je recimo Strava za športnike.
MiNa Objavljeno pred 8 urami Objavljeno pred 8 urami (popravljeno) Občasno uporabljam kar Osmand. Poženem aplikacijo in beleženje (REC) Včasih pozabim , pa cel dan beleži kje se gibljem... Zapisuje v obliki GPX v mapo ...Rec Na samo delovanje telefona ne vpliva. Tudi hitrejšega praznjenja baterije nisem opazil. Popravljeno pred 8 urami. Popravil MiNa 2
nejc74 Objavljeno pred 8 urami Objavljeno pred 8 urami isto kot MiNA, Osmand. Samo sem ugotovil da nisem tega potem nikoli več uporabil (zapisa poti namreč) in sem prenehal :))) 3
ajzak Objavljeno pred 7 urami Objavljeno pred 7 urami Če v Osmand-u planiraš ruto in jo uporabljaš kot navigacijo, ti jo ne shranjuje avtomatsko ?
DAMI34 Objavljeno pred 7 urami Objavljeno pred 7 urami pred 15 minutami, ajzak pravi: Če v Osmand-u planiraš ruto in jo uporabljaš kot navigacijo, ti jo ne shranjuje avtomatsko ? zakaj bi rabil shranjevati ruto, ki je že zapisana? Pa brez heca, sprašujem. Jaz rute tudi narišem prej na mapsih, konvertiram v gpx in uvozim v osmand. Nekako mi ni potegnilo, da bi moral še shranjevati potem dejansko pot. Oziroma se sprašujem zakaj jo bi? Drugo je pa če rute ni in greš za nosom, pa potem v osmandu vklopiš shranjevanje.
ajzak Objavljeno pred 6 urami Objavljeno pred 6 urami 20 minutes ago, DAMI34 said: zakaj bi rabil shranjevati ruto, ki je že zapisana? Pa brez heca, sprašujem. Jaz rute tudi narišem prej na mapsih, konvertiram v gpx in uvozim v osmand. Nekako mi ni potegnilo, da bi moral še shranjevati potem dejansko pot. Oziroma se sprašujem zakaj jo bi? Drugo je pa če rute ni in greš za nosom, pa potem v osmandu vklopiš shranjevanje. Najbolj v smislu, da lahko kdaj za nazaj pogledam kje sem se vse vozil in pregled neke osnovne statistike. 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 6 urami Objavljeno pred 6 urami 14 minutes ago, ajzak said: Najbolj v smislu, da lahko kdaj za nazaj pogledam kje sem se vse vozil in pregled neke osnovne statistike. Relive? Takle video na konc sestavis, in (meni) je res lepo za nazaj pogledat. https://www.relive.cc/view/v1vj99xNdYq problem je, da sem v 2024 posnel samo dve furi. Ker pozabim uzgat. 3
tomash Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami Pri meni je takole. BMW Motorrad Connected beleži vsako ruto, važno je le, da sta mootor in telefon povezana, kar pa se avtomatsko zgodi vedno. Pogoj je BT povezava, da imaš motor in telefon. Drugi primer pa je Garminova navigacija, ki prav tako ves čas riše sled gibanja in lahko potem za vsako vožnjo posebej vidiš vse parametre. 1
MiNa Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred 4 urami, DAMI34 pravi: Nekako mi ni potegnilo, da bi moral še shranjevati potem dejansko pot. Oziroma se sprašujem zakaj jo bi? Ker se ne držim vedno točno tega kar sem zarisal. To se je letos na Tajskem še posebej potrdilo. Ne moreš vsega planirat iz "hotela". Zame je planirano le opora. Kar pa potem zapiše "Mica" v mojem primeru Osmand je pa pot, ki sem jo dejansko prevozil. pred 5 urami, ajzak pravi: Če v Osmand-u planiraš ruto in jo uporabljaš kot navigacijo, ti jo ne shranjuje avtomatsko ? Ja če tako nastaviš, da ti avtomatsko shranjuje, drugače ne. 1
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred 6 minutami, MiNa pravi: Ker se ne držim vedno točno tega kar sem zarisal. To se je letos na Tajskem še posebej potrdilo. Ne moreš vsega planirat iz "hotela". Zame je planirano le opora. Kar pa potem zapiše "Mica" v mojem primeru Osmand je pa pot, ki sem jo dejansko prevozil. ja, razumem. Mene v bistvu tok natančno ne zanima. Sicer pa vklopiti "sledilnik" ni tak problem. črna je plan, rdeča pa reala, običajno je tak pri meni 3
Kugelschreiber Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro 43 minutes ago, MiNa said: Ker se ne držim vedno točno tega kar sem zarisal. To se je letos na Tajskem še posebej potrdilo. Ne moreš vsega planirat iz "hotela". Zame je planirano le opora. Ce si v osmandu narises okvirno pot, po tem pa malo improviziras, kako preskocis vmesno tocko?
MiNa Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro pred 7 minutami, Kugelschreiber pravi: Ce si v osmandu narises okvirno pot, Na Googlemaps kreiram pot in spremenim v GPX, to prenesem v Osmand in izberem "Sledi sledi-FollowTrack". Ko se odločim po svoje, me vodi po najbližji poti nazaj na "pravo sled". 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 43 minutami Objavljeno pred 43 minutami 23 minutes ago, MiNa said: Na Googlemaps kreiram pot in spremenim v GPX, to prenesem v Osmand in izberem "Sledi sledi-FollowTrack". Ko se odločim po svoje, me vodi po najbližji poti nazaj na "pravo sled". A. Pogosto si na PCju delam za prvi dan, po tem pa zjutraj poklikam kar v aplikaciji. Ko pride do obvoza ali spremembe plana, hudic trmari, dokler ne ustavim in zbrisem vmesne ali prekinem in ponovno pozenem navigiranja.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se